Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 01:14:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 95
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ''Fudbalska inteligencija''  (Pročitano 162565 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Kako god okrenemo spacijalna inteligencija (S faktor- predstavljanje i zamisljanje prostornih odnosa) je po Terstonu jedan od 7 posebnoh oblika inteligencije (W faktor- sposobnost recitosti; V faktor- razumevanje verbalnih sadrzaja; N faktor- numericki, sposobnost uspesnog operisanja brojevima; M faktor- memorisanje, tice se zadrzavanja i obnavljanja utisaka, prevashodno onih koji se pamte cisto mehanicki, P faktor- perceptivni, ogleda se u sposobnosti brzog opazanja objekta i zapazanju malih razlika; R faktor rezonovanja koji se manifestuje kroz nalazenje opstih principa i izvodjenje pravila i zakonitosti iz dostupnih podataka.  Postji i opsti G faktor. Na osnovu ovoga mozemo zakljuciti gde su fudbaleri Smiley
Naravno ovo je samo po jednom autoru, ali i Spirman, Torndrajk, Gilford su odredjivali faktore na svoj nacin. Pomenuo sam Terstona jer je iznad pomenut upravo njegov S faktor.  Smile

edit To je ponasanje na terenu, ne mozes reci da je covek mnogo bistar. Celog zivota uci da da gol, da kontrolise loptu i slicno. Samo covek ometen u razvoju nece uspeti da bude dobar u poslu kojim se bavi citavog zivota. Na klipovima je covek pokazao ono sta je ucio citavog zivota i svaka mu cast.
Odličan post!  Smile Smile

I tebi preporucujem da odgledas ovo sto sam postavio... jes da znam da neces al nema veze Smile
Mrzi me.  Smile Mrzim fudbal, ne mogu da se nateram da pogledam ni 5 sekundi.

Ali imam diplomu iz psihologije, tako da sam u pravu kako god obrneš. Smile  Smile Smile

Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1141
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.107
Cilj tih treninga nije samo copy paste znanje, vec naravno i da unapredi misljenje koje ce da bude svrsishodno situaciji, a to je da se pobedi. Naravno da se razmislja, ali tu nema mnogo slobode, tj. izbora. Kad idu dvojica u kontra napad i jedan od napadaca vrati nazad loptu gde utrci treci saigrac iz drugog plana dok protivnicki defanzivci prate drugog napadaca i ocekuju da se njemu doda lopta, tu su postojale samo nekoliko mogucnosti: da prvi napadac doda loptu drugom, da dribla, da sutira i sad ako cemo reci da je on neverovatno inteligentan jer je dodao trecem onda ne stojimo na stabilnom tlu. U tim situacijama nema mnogo vremena da se misli, sve se desi u nekoliko sekundi tako da moze biti i samo odredjeni nacin reagovanja u datoj situaciji. Ako od tih nekoliko mogucnosti odabere ono sto se nije ocekivalo od njega ne mozemo reci da je mnogo mislio, vec da je samo dobro odreagovao.
Sto se tice Savicevica..... voleo bih da cujem kako ga branis. On je covek na terenu, ne van njega... zna da se ponasa i da dobro odreaguje na terenu ali to je to. To je ucio, to zna.... a da se primetiti da je zapostavio druge sfere svog zivota. Kultura jedne javne licnosti moze da bude jedna od njih.
« Poslednja izmena: 08. Mar 2011, 19:04:11 od shule90 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
I sad..verovali ili ne..našla sam niz ozbiljnih studija na ovu temu.
Izgleda da je  pitanje inteligencije fudbalera mnogo važnije nego na  primer pitanje rešavanja gladi u Sudanu.

Na žalost, nisam stigla da pročitam svih 1117 strana...ali život je predamnom.
Eto. Cak i knjige ljudi pisu... vidim da je ovo neki Izmirski Univerzitet.

Cilj tih treninga nije samo copy paste znanje, vec naravno i da unapredi misljenje koje ce da bude svrsishodno situaciji, a to je da se pobedi. Naravno da se razmislja, ali tu nema mnogo slobode, tj. izbora. Kad idu dvojica u kontra napad i jedan od napadaca vrati nazad loptu gde utrci treci saigrac iz drugog plana dok protivnicki defanzivci prate drugog napadaca i ocekuju da se njemu doda lopta, tu su postojale samo nekoliko mogucnosti: da prvi napadac doda loptu drugom, da dribla, da sutira i sad ako cemo reci da je on neverovatno inteligentan jer je dodao trecem onda ne stojimo na stabilnom tlu. U tim situacijama nema mnogo vremena da se misli, sve se desi u nekoliko sekundi tako da moze biti i samo odredjeni nacin reagovanja u datoj situaciji. Ako od tih nekoliko mogucnosti odabere ono sto se nije ocekivalo od njega ne mozemo reci da je mnogo mislio, vec da je samo dobro odreagovao.
Sto se tice Savicevica..... voleo bih da cujem kako ga branis. On je covek na terenu, ne van njega... zna da se ponasa i da dobro odreaguje na terenu ali to je to. To je ucio, to zna.... a da se primetiti da je zapostavio druge sfere svog zivota. Kultura jedne javne licnosti moze da bude jedna od njih.
Pa sam si pomenuo razmisljanje u kratkom periodu... pa zar to nije plod bistre inteligencije? Video si onaj potez Moreire protiv Vojvodine gde je igrac Vose isao sa strane na njega, a Moreira smo stao, sacekao igraca da proleti ispred njega i lagano nastavio... ja znam sta bih uradio u toj situaciji. Stao bih, zagradio loptu i vratio je nazad... a to je razlika u inteligenciji izmedju Moreire i mene.

A evo ti plod trenutnog nerazmisljanja... isto Moreira... na 1:50.

http://www.youtube.com/watch?v=d51gYGsTBwI

Covek je bezveze utrcao ispred asistenta umesto da je drzao liniju... i sudija ponisti opravdano gol. Ofsajd.

A sto se tice Savicevica... pa zato sam otvorio temu pod nazivom "Fudbalska inteligencija". Ne treba njemu da zna da sastavi recenicu kako treba... ali zato ima tu fudbalsku inteligenciju. Zasto ga zovu genije?
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 
Mislim da nema mnogo mesta za razmisljanje kad te spuca adrenalin.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Citat
Zasto ga zovu genije?

Jer je neshvaćen? Smile
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Citat
Zasto ga zovu genije?

Jer je neshvaćen? Smile

Moguce, obicno su dzinijusi takvi Smile

Mislim da nema mnogo mesta za razmisljanje kad te spuca adrenalin.

U tom slucaju jos tezi poso... ali nema tu opravdanja... greska je greska. Svaki poso vuce odgovornost i odredjeni pritisak sa kojim se covek nosi... dobro ili lose.
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1141
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.107
Mislim da nisi bas naveo dobar primer jer opet i to je zahvaceno onim sto sam pomenuo malocas a to je ceo zivot treninzi i nista vise. Ja se kladim da bi i ti isto odreagovao kao on kada bi dovoljno dugo trenirao ili bar video kako neko to radi. Covek se naucio putem pokusaja i pogreski. Na treninzima ili snimcima video da odredjeni nacin ne daje rezultate, pokusao drugi i tako nije samo vratio nazad nego nastavio...
Mislim da izraz fudbalska inteligencija nije oblik inteligencije, tako bi postojala inteligencija za dizanje tegova, a po meni izraz inteligencija bi tu bio opravdano zamenjen terminom tehnika, nacin, umece. Tako i ovde. Nisam shvatio sta je bio cilj teme dok nisi stavio poslednji post o "geniju". Dakle kad bi postojala "fudbalska inteligencija" fudbaleri bi naravno bili najinteligentniji i to niko nije dovodio u pitanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
da li se ta "fudbalska inteligencija" racuna u aj-kjuima i koliko fudbalskih aj-kjua je jedan klasican aj-kju ?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Mislim da nisi bas naveo dobar primer jer opet i to je zahvaceno onim sto sam pomenuo malocas a to je ceo zivot treninzi i nista vise. Ja se kladim da bi i ti isto odreagovao kao on kada bi dovoljno dugo trenirao ili bar video kako neko to radi. Covek se naucio putem pokusaja i pogreski. Na treninzima ili snimcima video da odredjeni nacin ne daje rezultate, pokusao drugi i tako nije samo vratio nazad nego nastavio...
Mislim da izraz fudbalska inteligencija nije oblik inteligencije, tako bi postojala inteligencija za dizanje tegova, a po meni izraz inteligencija bi tu bio opravdano zamenjen terminom tehnika, nacin, umece. Tako i ovde. Nisam shvatio sta je bio cilj teme dok nisi stavio poslednji post o "geniju". Dakle kad bi postojala "fudbalska inteligencija" fudbaleri bi naravno bili najinteligentniji i to niko nije dovodio u pitanje.

Pa zasto Ivan Tomic stalno smarao igru i stalno se vrteo oko lopte ko lesinar? I Tomic treniro... i to vise od Moreire... dug niz godina. Nema ti to veze sa treningom... mislim na tu inteligenciju. Cuo si kad komentator nekad kaze u prenosu "inteligentan potez". On je to rekao tek tako, jel... u stvari, ima neke veze i trening... ali da naucis nesto drugo a ne da steknes inteligenciju.
Evo, Davidov treniro sa Moreirom 2 godine i nije naucio to sto zna Moreira... veliki udeo u svemu tome ima i znanje ali kazem, moras znati u sekundi sta je najbolje po tebe i to izvesti... znaci, inteligencija pa onda umece. Prvo smislis sta ces da uradis pa to i napravis.

da li se ta "fudbalska inteligencija" racuna u aj-kjuima i koliko fudbalskih aj-kjua je jedan klasican aj-kju ?

Ne, ne racuna se u aj-kjuima.

I da vas pitam, zasto pod navodnike vecina vas stavlja fudbalsku inteligenciju?

« Poslednja izmena: 08. Mar 2011, 19:35:14 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Zašto je tebi toliko bitno da dokažeš nekome da fudbaleri nisu glupi i da poseduju neku posebnu vrstu inteligencije, koju mi, obični smrtnici ne posedujemo?

Osećaš se ugroženim jer si fudbaler?
Misliš da te neko smatra glupim?

Iskreno, ja te nisam smatrala glupim...bojim se da će ova tema i tvoja objašnjenja na istoj uzdrmati moje mišljenje.

Inače..bilo bi jako interesantno, kad bi to bilo moguće, prikopčati nekog fudbalera na EEG tokom igre, u nameri da vidimo koji se to delovi mozga aktiviraju.
« Poslednja izmena: 08. Mar 2011, 19:49:30 od Brana.M »
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 95
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 01:14:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.