Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 112
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fudbal:Euro 2008 (kvalifikacije)  (Pročitano 78586 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

In the shade, therefore, we will fight!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
HTC Touch Cruise
Španski mediji: Klemente pristao!

Španski mediji, po običaju dobro obavešteni, javili su u ponedeljak posle podne, da je Havijer Klemente pristao da bude selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Španska "Marka" piše da je Klemente pristao na dvogodišnji ugovor posle razgovora sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanom Terzićem i da bi za dva dana trebalo da doputuje u Beograd na zvanično potpisivanje ugovora.

List navodi da će Klemente dobiti 700.000 evra po godini, a da mu je zadatak da Srbiju odvede na Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj 2008. godine.

Klemenre ili Mali Napoleon, kako ga zovu u Španiji, u karijeri je kao prvi trener vodio timove Atletik Bilbaoa - tri puta (prvi put pre 26 godina, kada je u dve sezone zaredom osvojio prvenstvo i duplu krunu), Espanjola (dva puta), Atletiko Madrida, Betisa, Real Sosijedada, Tenerifa i Olimpika iz Marseja.

Selektor Španije bio je od 1992. do 1998. godine, a u periodu od septembra 1994. do januara 1998. godine ostvario je sa "crvenom furijom" skor od 31 utakmice bez poraza.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
HTC Touch Cruise
Goran Stevanović kivan na ljude iz FSSCG

Bivši pomoćnik poslednjeg selektora SCG Ilije Petkovića, Goran Stevanović razočaran je ponašanjem ljudi iz FSSCG, koji, kako je rekao, nisu uzeli u obzir sve što je učinio za nacionalni tim.

"Radio sam udarnički sa reprezentacijom, dobio bezbroj pohvala, a sada me niko ne zove. Nisu me ni spomenuli u priči o kandidatima za selektora Srbije", izjavio je Stevanović za "Sport".

On je priznao da od kraja Svetskog šampionata u Nemačkoj nije imao kontakte sa predstavnicima Fudbalskog saveza Srbije.

"Od nekadašnjeg saveza ostao mi je samo broj mobilnog telefona. Otkupio sam ga, jer je isključen odmah nakon Mundijala. To mi je uspomena", naveo je Stevanović.

On je ocenio da je srpska javnost ispala nepoštena prema Petkoviću, koji je sa nacionalnim timom ostvario veliki uspeh plasmanom na Svetsko prvenstvo.

"Petku je trebalo podići spomenik za preporod našeg fudbala, a ne da ga stavljaju na stub srama. Kod nas je, medjutim, sve moguće", istakao je bivši as Partizana.

Stevanović je otkrio da trenutno ima nekoliko ponuda iz inostranstva, dodavši da će sve biti jasnije kroz
par nedelja.

"Imam dve dobre ponude iz Grčke i nije isključeno da uskoro preuzmem jedan od tih klubova", izjavio je Stevanović.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
HTC Touch Cruise
Klemente u petak, sa njim Vidaković

Iako u Fudbalskom savezu Srbije još nije zvanično objavljeno ime novog (prvog) trenera selekcije Srbije, na klupu će definitivno sesti španski stručnjak Havijer Klemente.

"Imao sam tri ponude, od jednog kluba, jedne zemlje koja nije u Evropi i iz Srbije. Na moju odluku uticala je vizija koju mi je izložio predsednik FSS. On ima jasan plan rada sa 'A' i mladom selekcijom, ja sam tu našao sebe i dolazim u Beograd sa mnogo želje i volje da napravimo rezultat," rekao je Klemente.

Klemente je potvrdio i da će mu pomoćnik biti nekadašnji reprezentativac i fudbaler Sarajeva i Crvene zvezde Risto Vidaković, koji je igrao u Betisu kada je Klemente bio trener tog kluba.

U Fudbalskom savezu kažu da dok se novi selektor ne izabere, neće biti zvaničnih izjava.

"Dok se ne potpiše ugovor, nećemo davati imena, mediji imaju pravo da dolaze do informacija preko svojih izvora. Planirano je da posao završimo do 25. jula, ali mislim da će sve biti rešeno do petka," kaže generalni sekretar FSS Miroljub Rajić.

Dakle, u petak će Havijer Klemente potpisati dvogodišnji ugovor sa FSS, a istog dana biće predstavljen i novi trener mlade reprezentacije Miroslav Đukić. Priredio: Miloš Šaranović

Izvor: B92-Sport
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
HTC Touch Cruise
Kežman hvali Klementea

Napadač madridskog Atletika Mateja Kežman pozdravio je odluku Fudbalskog saveza Srbije da za selektora imenuje španskog stručnjaka Havijera Klementea.

"Reč je o velikom treneru sa bogatim iskustvom u klupskom i reprezentativnom fudbalu. Za sve nas to je odlična vest, jer Srbija ima veoma kvalitetne fudbalere i mislim da će nam Klemente mnogo pomoći", rekao je Kežman.

Centarfor našeg nacionalnog tima dodaje da je Klemente mnogo puta do sada pokazao da veruje u uspeh i da je po mentalitetu pobednik.

Klemente, koji je reprezentaciju Španije vodio na dva svetska i jednom evropskom prvenstvu, potvrdio je španskim medijima da je prihvatio ponudu Fudbalskog saveza Srbije i da će u četvrtak stići u Beograd da potpiše ugovor.

"Posle neuspeha na Mundijalu, koji nas je sve poprilično poljuljao, bio nam je potreban baš ovakav trener. Sa novom državom i novim selektorom sada možemo da krenemo sa novim nadama i ambicijama. Siguran sam da su svi u Srbiji zadovoljni izborom selektora, jer smo dobili stručnjaka svetskog formata", rekao je Kežman španskim novinarima.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
HTC Touch Cruise
Klemente: Odvešću Srbiju na EP 2008.

Havier Klemente, prvi fudbalski selektor samostalne Srbije, izjavio je u intervjuu "Sportu" da će njegov cilj biti da odvede "orlove" na Evropsko prvenstvo 2008.

"Ne kažem da ću to sigurno uraditi, jer takvo obećanje ne može niko da garantuje, ali da ne verujem u tako nešto ne bih se ni prihvatao posla. Srbija ima dovoljno talentovanih igrača da ostvari taj cilj, a ja ću biti tu da im u tome pomognem", izjavio je španski stručnjak koji će i zvanično izložiti svoj plan rda na konferenciji za medije u petak.

"Imao sam tri ponude, ova mi se učinila najzanimljivijom jer mi pruža mogućnost da ostanem u evropskom fudbalu koji je moj prirodni ambijent. Mogao sam da postanem selektor jedne neevropske zemlje ili da prihvatim ponudu jednog kluba, ali odlučio sam se da dodjem u Beograd", rekao je Klemente.

On je kao presudni faktor da preuzme nacionalni tim Srbije naveo ostanak u Evropi, ali i želju da se dokaže sa selekcijom koja ima velike planove.

"Jedan razlog je ostanak u Evropi, a drugi je predsednik FS Srbije, Zvezdan Terzić, koji me je uverio da je njegova vizija rada sa svim selekcijama Srbije prava, budući da kao samostalna zemlja, počinje da traži mesto u fudbalskom svetu. Posebno mi se dopala ideja podmladjivanja najbolje selekcije i stalnog preplitanja sa mladom koja je poslednjih godina imala veoma zapažene rezultate u Evropi i izbacila niz talentovanih igrača".

Mali Napoleon je naveo da ne zna mnogo o srpskom fudbalu, ali da o tome ne brine jer "fudbal govori univerzalnim jezikom".

"O srpskom fudbalu zmam i mnogo i malo. Mnogo preko brojnih srpskih igrača koji su igrali u Španiji, a neke od njih sam imao sreće i da treniram. Svi su našli svoje mesto u španskom fudbalu, a mnogi su ostavili dubok trag u našoj ligi. Sa druge strane, ne znam vaše mladje igrače, ne znam ligu, ali zato su tu moji pomoćnici, Risto Vidaković i Miroslav Djukić, selektor mlade reprezentacije, koji će mi pomoći da prevazidjem te početne probleme, naročito u pogledu komunikacije, jer će sve drugo ići lakše".

Klemente je naveo da manjak medjunarodnog iskustva (radio je samo u Marseju) neće predstavljati problem u njegovom radu, jer je fudbal već dugo bez barijera.

"Fudbal je danas toliko internacionalizovan da je gotovo smešno govoriti o granicama. Protok igrača, trenera i nadasve informacija toliko je veliki da fudbalski svet postaje globalna priča. Danas si ovde, sutra onde, prekosutra tamo, ali je uvek najvažnije da svuda svoj posao radiš maksimalno profesionalno", rekao je Klemente, koji će igrače koji će se suprotstaviti Češkoj u prvoj zvaničnoj utakmici selekcije pod imenom Srbija, upoznati neposredno pred sam duel.

Osim nastupa 16. avgusta u Češkoj, Havijer Klemente će voditi reprezentaciju Srbije još na četiri duela u 2006. godini. Početkom seprembra Mali Napoleon će sa svojim izabranicima otvoriti kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj i Austriji pred praznim tribinama stadiona.

Četiri dana kasnije, 6. septembra, Srbiju očekuje gostovanje u Poljskoj, a do kraja godine još dva duela na domaćem terenu. Najpre će Srbija 7. oktobra dočekati Belgiju, a potom u Beograd stiže Jermenija.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
HTC Touch Cruise
Terzić uveren u uspeh sa Klementeom

Posle nekoliko dana ćutanja o onome što su "svi znali", u sredu se oglasio i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić koji je potvrdio da će selektor fudbalske reprezentacije Srbije biti Španac Havijer Klemente, izrazivši nadu da će španski stručnjak uspeti da odvede ekipu na prvenstvo Evrope 2008. godine.

"Veoma smo zadovoljni što će Klemente biti šef stručnog štaba našeg nacionalnog tima i poptpuno sam uveren da će on uspeti da ostvari naš osnovni cilj - plasman na Euro 2008", rekao je Terzić u razgovoru s novinarima.

"Takodje sam siguran da će stručnjak sa takvom reputacijom i kvalitetom obezbediti dugoročan uspeh Srbiji, državi u kojoj svi obožavaju fudbal, ali koja na žalost u bliskoj prošlosti nije imala zapaženijih rezultata", rekao je Terzić.

Klemente, koji je pre dve sedmice dobio otkaz u Atletiku Bilbao, u Beograd će doputovati u četvrtak da bi potpisao ugovor, a medijima će zvanično biti predstavljen u petak u 12 časova.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije nije želeo da govori o finansijskim detaljima ugovora, ali je rekao da je Klemente pristao da radi za sumu koja je nekoliko puta manja od one koju je dobijao od Fudbalske federacije Španije i klubova u kojima je radio.

"Novac nije bio njegov primarni motiv, jer je pristao da radi za sumu koja je i do pet puta manja od one koju je dobijao u Španiji. Uostalom, o finansijskim detaljima ugovora razgovarali smo svega pet minuta", rekao je Terzić.

"Najvažnije je to što je Klemente prihvatio da ubaci svežu krv u ekipu tako što će selektirati i mlade fudbalere i napraviti dugoročnu strategiju koja treba da nam omogući da budemo redovni učesnici velikih takmičenja", dodao je predsednik FSS.

Klemente će na klupi Srbije debitovati 16. avgusta na prijateljskoj utakmici protiv Češke u Uherskom Hradištu, a prvu utakmicu u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope Srbija će odigrati 2. septembra u Beogradu, bez prisustva publike, protiv Azerbejdžana.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
"Kezman hvali Klementea", a videcemo sta ce da kaze kada ga Klemente ostavi na klupi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6523
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
HTC Touch Cruise
ili kad ga ne pozove...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple iPhone 3Gs
Sa Belgijancima na "Marakani"

Utakmica A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008 između Srbije i Belgije 7. oktobra, odigraće se na stadionu Crvene zvezde u večernjem terminu, a vreme početka biće naknadno utvrđeno.

Ovo je dogovoreno na sastanku predstavnika belgijske fudbalske federacije sa rukovodstvom Fudbalskog saveza Srbije. Belgijsku delegaciju sačinjavali su Andre Vanderhejden, sekretar A reprezentacije i Tehničkog komiteta i Henri De Nis, predstavnik zvanične agencije fudbalske federacije.

Belgijska ekspedicija brojaće ukupno 180 članova uključujući i igrače, a najavljen je i dolazak 40 predstavnika ''sedme sile'', koji će izveštavati sa ove važne utakmice. Nije predviđen organizovan dolazak belgijskih navijača u Beograd.

Izvor: B92-Sport
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nema vise Djure Jaksica,salveta i poema...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 6650
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson w700
A kad igramo prvi mec
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 112
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.