Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 12:54:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fudbal  (Pročitano 44291 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Pa ne ubedjujemo se... pricamo o tome...
Nebitno je da li je 7, 8 ili 10 meseci, ni da li je 2 ili 3 puta nedeljno, da li se racuna kup, liga UEFA, Liga sampiona...
Mozemo da insistiramo na preciznom izrazavanju, sto ja ponekad, radim, ali u svrhu smislene diskusije... ne u svrhu nekog ubedjivanja... oko brojki nema sta da se ubedjujemo, one su takve pa su takve... svidele se meni i tebi ili ne...

Nije ni vazno... ali prosto mislim da nema smisla pridavati znacaj necemu sto radi promil, i zbog toga, sa nekim animozitetom gledati one ostale i o njima pricati lose... Bez obzira na licni stav...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Citat
ali prosto mislim da nema smisla pridavati znacaj necemu sto radi promil, i zbog toga, sa nekim animozitetom gledati one ostale i o njima pricati lose...

kako si ti to shvatio, ne znam, al i jesam primjetila negdje usput da sam mrzitelj sporta ili tako nesto .. a mislim da sam se poprilicno jasno izrazavala.

i mislim da sam sto puta naglasila da ne pricam o svim ljudima na svijetu koji gledaju fudbal, vec o tom 'promilu' koji ti spominjes i koji mi je odbojan. pritom, ti ne znas nijednu takvu osobu, ja ih znam deset; kako onda mozes ti biti mjerodavan vise od mene u davanju procjene o takvim ljudima?

i naravno da ce izgledati kao da ja previse znacaja pridajem toj grupi, kad me ubjedjujes da je takva grupa zanemariva - jeste spram ljudske populacije, ali nije spram svih muskaraca koje poznajem, lupam. ili nije spram svih mojih komsija-vrsnjaka. rekla sam negdje da pricam o svom iskustvu, baziranom na skoro 20g zivota zivljenja pored stadiona, ne znam koliko je to bitno doduse, ali ajd. dakle, ne pricam o svim bjelosvjetskim fudbalskim fanovima, nego o svom iskustvu.

IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
...a covek je samo pitao da li da prestane da gleda fudbal, jer se mnogo nervira   Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Ces, nisam ja to rekao kao zakljucak na osnovu nekog tvog licnog misljenja ili izjave, vec na osnovu neke opste slike koja se stvorila i provukla kroz temu, i kroz neke prethodne teme... Jer prisustvo te paralele "muskarac koji gleda fudbal - nepozeljan muzijak" nije neprimetno...

A smatram da mogu biti vise merodavan jer sam ja neko ko je proveo jako mnogo sati gledajuci fudbal uzivo ili posredstvom nekog medija, neko ko je u nekom ranijem periodu znao kompletne timove omiljenih mu liga, prisecao se rezultata prethodnih sezona, pamtio ko je postigao koji gol kada i gde... pa i neko ko je vodio licne godisnjake utakmica koje je pratio sa bitnim detaljima koji su se dogodili, sakupljao albume, redovno kupovao sportske novine, kladio se, navijao, tukao se i sve sto uz to ide... Provodio sate, dane, mesece na fudbalskim i kosarkaskim terenima, u nekim periodima bukvalno vise vremena provodeci u akvitnom bavljenu sportom nego spavanju...

A ti to gledas sa strane... I mozda imas dobar pogled na to, mozda situacija u tvom i mom gradu kada je to u pitanju nije ista, ne mogu da tvrdim... ali prosto, verujem da mi sve ono kroz sta sam prosao baveci se sportom, i prateci ga pre, za vreme i posle tog aktivnog perioda, daje pravo da komentarisem to i sebe smatram merodavnim.

I znam jako mnogo ljudi koji su samnom bili kroz neke od mojih faza i ni za jednog ne mogu da kazem da je postao propalica ili los covek, a bilo ih je mnogo... ili da su bili nepopularni medju rajom, da nisu bili dobar izbor za suzivot ili nesto slicno... Upravo ti ljudi danas imaju najzdravije i najstabilnije veze koje znam, uspesni su na mnogim poljima, i isto kao i ja, sport i dalje dozivljavaju kao bitan deo zivota...

A ne bi se moglo reci da smo bili "rekreativci" ... niti da smo imali mere ... ali smo odrasli, i promenili prioritete... kao sto gotovo svi ljudi urade... pre ili kasnije...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Ja zaista nisam primjetila da je ijedna zena ovdje rekla bas tako, da je nepozeljan muzjak onaj koji gleda fudbal, vec da je nepozeljan onaj koji ga gleda bez mjere. Kao i za sve ostalo u zivotu i za to ti treba mjera, nasrecu ili nazalost, kako kome. Mene nikad nece privlaciti osoba koja nema ambicije, zelje, snove, vec ima samo jedan prioritet koji stagnira kako god da okrenes.

I eto, sam kazes, bio si u mladosti sportas, pratio si sport, bio si i bez mjere, ali sad si promjenio vidike, sto je i normalno. E pa, neki ne promjene vidike do 25-te. Neki ostanu na tom nivou duze nego ostali i nikad ne nadju mjeru. Takvih slucajeva ja imam u mahali 10-tak. To meni nije normalno. Ne, ne ugrozava me, ali mi nije normalno. I to je sve sto sam rekla. Nije mi normalno i da neko igra wow il sta vec, 24/7. Nije mi normalno da neko upija sapunice. I pritom jos ima vise od 18g, ajd recimo 20, max.

I da, nemam ja nista protiv sporta, cak naprotiv. Imam nesto protiv nedostatka mjere, pa jel u pitanju fudbal, bocanje ili heklanje, svejedno je.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

Fajteru ,ma mi tebe volemo makar ceo dan razbacivao semenke oko sebe i prazne flase jelenka  Smile Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Ja zaista nisam primjetila da je ijedna zena ovdje rekla bas tako, da je nepozeljan muzjak onaj koji gleda fudbal, vec da je nepozeljan onaj koji ga gleda bez mjere.
Sustinski problem se nalazi u poslednje dve reci...
Sta je to "bez mere"?
Postoji neka mera do koje je ok, i od koje vise nije ok...
I ona nije ista od zene do zene...

Fudbalski zaljubljenici, u "najgorem" slucaju prate Ligu sampiona, i Evropske lige, eventualno domacu. To je uglavnom ne vise od 4 utakmice nedeljno, ili oko 8 sati. Jedna nedelja ima 168 sati.
U apsolutnom poredjenju, taj broj sati je beznacajan... ali on ipak znaci da ce muskarac tih meseci kada ima na programu ozbiljnog fudbala, utorak i sredu uvece provesti po 2h gledajuci fudbal od pola 9 do pola 11, da ce za weekend provesti jedno vece i jedno popodne isto tako 2-3 sata.
Tebi to mozda ne smeta... ali verujem da nece sve zene odreagovati tako...
Narocito ako im to ne prezentujes kroz odnos 8 od 168.
A to su oni fanaticniji... vecina pogleda po neku utakmicu, ponekad...
Naravno, postoje i teski ekstremi, ali njihov broj je mali, bar medju zrelom populacijom, i oni imaju vecih problema od toga sto gledaju fudbal Smiley

Inace, bilo je vrlo eksplicitnih izjava kada je taj problem - decko voli fudbal - u pitanju... ali da ne ulazimo u to.. ne odnosi se na tebe... prosto je prisutno kod odredjenog profila devojaka...

Citat
I eto, sam kazes, bio si u mladosti sportas, pratio si sport, bio si i bez mjere, ali sad si promjenio vidike, sto je i normalno.
Nisam ja bio bez mere.. po meni je to bilo sasvim ok... ali gledano iz danasnje perspektive, iz ugla nekog ko ima bitnijih stvari na repertoaru to jeste bez mere, i u najmanju ruku je neodgovorno, iako jeste uzivanje Smile
Ja sam to morao da prestanem jer su me zivotne okolnosti, i neke povrede na to naterale, da nisu ja bih to i dalje radio, u onoj meri koliko mi druge obaveze dozvoljavaju, i radio sam to pre par godina, ali sad ne mogu da postignem, niti bi to imalo smisla...
Ipak... ja verujem da je to sto smo radili kao klinci bilo fenomenalno... bili smo zdravi, jaki... imali smo fenomenalnu kondiciju, izgledali smo odlicno, imali zdrave rezone, takmicarski duh, dobar ventil za svu negativnu energiju... imali mnogo lepih trenutaka, poznanstava od kojih su se neka i odrzala... imali smo normalan - zdrav - prirodan odnos sa devojkama... i realno govoreci.. to sto smo radili bilo je mozda i najzdravije od svega sto smo mogli da radimo sa tim slobodnim vremenom koje nam je bilo na raspolaganju...
Zapravo... kada pogledam danasnje klince, shvatam koliko smo bili dobri... na terenima, i van njih...

Citat
E pa, neki ne promjene vidike do 25-te. Neki ostanu na tom nivou duze nego ostali i nikad ne nadju mjeru. Takvih slucajeva ja imam u mahali 10-tak.
I ogroman broj ljudi upise fakultet pa ga nikad ne zavrsi... izigrava studenta na roditeljskom kazanu do 35.. dozvoli sebi da zivi sa jos 3 generacije svoje porodice u 60ak kvadrata... i sve sto uz to ide...
Neki ne promene jer ne moraju... jer im je omoguceno da nastave zivot bez obaveza i odgovornosti...
Neki ne promene jer imaju defekt u glavi, pa ne mogu, sve i da zele...
Nije to nesto karakteristicno za sport, kladionicu, navijanje...

Fajteru ,ma mi tebe volemo makar ceo dan razbacivao semenke oko sebe i prazne flase jelenka  Smile Smile
Smile vrlo sam uredan, emotivno i materijalno stabilan, stambeno obezbenjen, kreditno sposoban ... Smile
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Muvanje na pp.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Muvanje na pp.  Smile

xaxaxaxaxaxaxaxa  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Aj konkretno;
jedan decko kog znam, ima 23 il 24 g, ne znam tacno.
on: ne studira, radio je kratko i ko konobar i to sto je zaradio je trosio u kladionici, kad nije radio, igrao je fudbal na skolskom dvoristu, isao je na utakmice, gledao je utakmice, isao na sastanke pitara /navijaci/, jedna od najvecih ambicija mu je bila da postane vodja navijaca, ispijao kafe po danu, navece klipe (zidarske) i tako .. kad je prestao da radi, situacija je bila manje-vise ista, s tim sto je u kladionicu isao s markom u dzepu, a ne sa cenerom.

svi njegovi drugovi su istog profila; neki su konobarisali, neki nisu nikad, neki su reda radi upisali neki faks, ali se sve svelo na to da su ostali vucibatine. cak ne mogu reci da zive zdravo jerbo su svako vece sjedili ispred dragstora dok su imali kinte, puse svi, dakle .. dzaba ti kondicija ako ces danas ipusiti paklu cigara i unijeti 3 promila alkohola u krv.

e sad, ne kazem ja da su oni lijeni jer vole fudbal pa nece da im sport bude ljubomoran na faks ili posao; ali je cinjenica da im se sve vrti oko fudbala. i to je tip muskarca za kojeg nisam sigurna da ikome moze biti privlacan, mada vec u startu znam da grijesim sto se toga tice, al ajd. takvih je 10-tak u mom naselju, s njima sam se druzila u osnovnoj skoli, kad su bili dase, stariji od nas curica po 3-4g i tad su mi bili interesantni.

s druge strane, imam dva druga, matori su vec, jedan ima i zenu i dijete i on je u mladosti obozavao Zelju i fudbal. ali samo taj klub je pratio, nista drugo ga nije zanimalo. kad se zaposlio, kad se ozenio, covjek batalio sve to jer ne moze stizati, logicno. ali on i dan danas, kad zeljo igra s nekim, obuce zeljinu majicu, stavi kapu i sal i daje omaz svom timu  Smile , pogleda utakmicu ako je u prilici, ako nije, nikom nista i to je to. smijesan je ko crtani kad se tako obuce, ali eto .. to je meni primjer nekog normalnog razvitka licnosti; mjenjaju ti se prioriteti.

primjer a) negativan
primjer b) pozitivan

goa je nesto rekao u fazonu da je fudbal samo sredstvo. jeste, u vecini slucajeva, slazem se. ali ne moze fudbal biti samo sredstvo ako te odmalena uce prvo da sutas loptu pa onda da pricas. javi se tu i neka emocija valjda. ovaj prvi decko je odmalena sutirao loptu u zid, vodili ga na tekme, sam se vodio na tekme, znam ga citav zivot. takva mu je i ekipa. ja pravim razliku izmedju onih koji odu na utakmicu da bi razbili nesto (e takvim je fudbal sredstvo) i onih koji odu da bi navijali, jer to jednostavno vole (takav je ovaj moj prvi primjer).
i sad kad razmisljam, meni bi to sve bilo i simpaticno, mene privlace ljudi koji imaju neke svoje strasti, ali ne moze me privuci ako mu je ta strast sve u zivotu i pritom nista drugo ne radi sa sobom.

sto se tice ovog
Citat
I ogroman broj ljudi upise fakultet pa ga nikad ne zavrsi... izigrava studenta na roditeljskom kazanu do 35.. dozvoli sebi da zivi sa jos 3 generacije svoje porodice u 60ak kvadrata... i sve sto uz to ide...
Neki ne promene jer ne moraju... jer im je omoguceno da nastave zivot bez obaveza i odgovornosti...
Neki ne promene jer imaju defekt u glavi, pa ne mogu, sve i da zele...
Nije to nesto karakteristicno za sport, kladionicu, navijanje...

sve je to tacno, ali vec sam nekoliko puta rekla:
nije fudbal uzrok lijenosti, ali jeste sredstvo kojim se sprovodi. *
i mozda nema mnogo takvih primjera u tvojoj okolini, ali ja ti vec rekoh da ih u mojoj ima.
i nisu tema vjeciti studenti nego fudbal, mada mozemo otvoriti i tu temu, posto bih i na njoj imala dosta reci o tom fenomenu.

* mada, kad razmislim, moze fudbal biti i uzrok; da su ovog ucili odmalena da cita knjige, vece su sanse da bi sad bio knjiski moljac nego lijencina.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 39
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 12:54:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.