Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Ko će biti šampion?
Porto
100%  (1)
Sporting
0%  (0)
Benfica
0%  (0)
Neko drugi
0%  (0)
Ukupno glasova: 1
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fudbal : Portugal - ''bwin Liga'' 2009/2010  (Pročitano 57222 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
 13. kolo:

14.12.2007      21:30    P. Ferreira vs Braga      
 15.12.2007     20:30      Belenenses vs Benfica    
 15.12.2007     21:45      FC Porto vs V Guimarares    
 16.12.2007     17:00      Boavista vs Naval    
 16.12.2007     17:00      Leixoes vs U Leiria    
 16.12.2007     17:00      Amadora vs Vit. Setubal       
 16.12.2007     17:00      Academica vs Nacional    
 16.12.2007     21:00      Maritimio vs Sporting L.    

FC Porto vs V Guimarares

Uživo subota 20.45h

Šampion gura po planu, dobili su lako Besiktas u poslednjoj rundi CL i plasirali se u osminu finala. Tako su ponovili uspeh od prošle godine i cini se da ekipa Jesualda Ferreire deluje cak i bolje nego prošle sezone iako su ih napustili Pepe i Anderson. Zmajevi su pobedom nad Benficom u gostima potvrdili dominaciju u domacem prvenstvu i zaista niko ne sumnja da ce odbraniti titulu. Klub radi planski, ima sjajan skauting i to se odražava na rezultate iz godine u godinu.
Prošle nedelje su dobili Chaves u kupu i iako to takmicenje nije prioritet jasno je da bi klub sa stadiona Dragao ove sezone mogao i do duple krune. Najvažnije je ipak da se sacuva primat u prvenstvu i da se što dalje stigne u CL, mada ce to umnogome zavisiti od žreba.
Vitoria Guimaraes je sjajna, treca na tabeli, razdvojili su Sporting i Benficu. Igraju odlicno kod kuce i mogli bi da se nadaju plasmanu u kup UEFA...teško je ocekivati da ostanu na trenutnoj poziciji koja donosi kvalifikacije za CL.
Guimaraes je poražen na poslednjem gostovanju protiv Boaviste, njihova odbrana nije baš funkcionisala najbolje a još jedan poraz na strani pretrpeli su na Alvalade protiv Sportinga.

Maritimio vs Sporting L.
Uživo nedelja 21.00h

U prošlom kolu šampionata Sporting je samo remizirao sa poslednjeplasiranom Leirijom i pao na cetvrto mesto na tabeli. To nikako ne može da zadovolji trenera Benta koji je racunao da ce klub u najmanju ruku ponovii plasman iz prošle sezone i doci do druge pozicije...sada to ne izgleda kao izvesno jer Benfica ima pet bodova više.
Lavovi ce nastaviti takmicenje u kupu UEFA jer u grupi sa Romom i Manchester Unitedom nisu mogli dalje od treceg mesta...Sporting je mlad i talentovan tim ali finansijski ne uspeva da parira Portou i Benfici pa nakon prodaje najboljih igraca ima veliki problema da nade adekvatne zamene.
Njihov skor na strani je loš, dobili su samo jednu utakmicu ali su ruku na srce imali težak raspored, gostovali su i kod Benfice i u Portou...
Pobeda je za goste imperativ, no putuju na ostrvo Madeira gde ih ceka Maritimo, tim koji je sezonu poceo sjajno, cak bio i na drugom mestu ali je u poslednje tri utakmice osvojio samo jedan bod, uspevši da izgubi od Navala i Guimaraesa na domacem terenu.

Izvor: Kladionicar

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
13. kolo

petak, 14. decembar:
Fereira - Braga 0:2 (0:1)

subota, 15. decembar:
Belenenses - Benfika 1:0 (0:0)
Porto - Vitorija Gimaraes 2:0 (0:0

nedelja, 16. decembar:
Akademika - Nacional 1:0 (0:0)
Amadora - Vitorija Setubal 0:1 (0:0)
Boavista - Naval 2:0 (2:0)
Leiksos - Uniao Leirija 2:1 (2:0)
Maritimo - Sporting 1:2 (0:0) - dva gola Simona Vukčevića !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
14. kolo:

subota, 22. decembar:
Naval - Akademika 0:1 (0:0)
Gimaraes - Belenenses 1:0 (1:0)
Sporting - Fereira 2:1 (1:1)

petak, 21. decembar:
Nasional - Porto 1:0 (0:0)

cetvrtak, 20. decembar:
Benfika - Amadora 3:0 (0:0)

nedelja, 23. decembar:
Leirija - Maritimo 17,00
Leiksos - Setubal 17,00
Braga - Boavista 21,15

Tabela:
Porto 14 11 2 1 23:5 35
Benfika 14 8 4 2 25:8 28
Sporting 14 7 5 2 22:12 26
Gimaraes 14 7 4 3 17:14 25
Setubal 13 5 7 1 20:13 22
Braga 13 6 3 4 15:12 21
Belenenses 14 4 6 4 12:13 18
Maritimo 13 5 2 6 15:11 17
Nasional 14 4 4 6 10:12 16
Naval 14 4 3 7 10:22 15
Leiksos 13 2 8 3 16:15 14
Akademika 14 3 5 6 12:20 14
Amadora 14 2 7 5 13:17 13
Boavista 13 2 6 5 12:22 12
Fereira 14 2 3 9 10:21 9
Leirija 13 0 5 8 7:19 5

Najzsaslužniji za pobedu Sportinga ponovo je bio Simon Vukčević koji je postigao izjednačujući gol, a sredinom drugog poluvremena posle odličnog prodora, nad njim je načinjen penal, koji je kasnije u gol pretvorio Argentinac Romanjoli i tako doneo pobedu svom timu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
nedelja, 23. decembar:

Leirija - Maritimo 1:2 (1:1)
Leiksos - Setubal 1:1 (1:1)
Braga - Boavista 0:0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25

Strelci:
1.   L. López   FC Porto   11   
2.   A. Makukula   Maritimo Funchal   6   
3.   Nuno Gomes   Benfica Lisbon   6   
4.   O. Cardozo   Benfica Lisbon   5   
5.   Lito   Academica de Coimbra   5   
6.   Edinho   Vitoria Setubal    5   
7.   S. Vukcevic   Sporting CP Lisbon   5   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Golovi pomirenja

Simon Vukčević igra u životnoj formi. Trči, dribla, asistira, postiže golove - klasična "desetka", najbolji strijelac i vođa ekipe Sportinga.
U subotu veče protiv Fereire crnogorski reprezentativac postigao je prvi gol za 1:1 u 18. minutu, a u drugom poluvremenu izborio penal i isključenje golmana za konačnih 2:1. Vukčević je blistao i prošle nedjelje, kada je bio dvostruki strijelac na gostovanju Maritimu.
- Vukčević je odličan fudbaler i odigrao je odličnu utakmicu. Pomogao je ekipi u teškim trenucima - izjavio je Brazilac Liedson, prva zvijezda ekipe.
Portugalski mediji posvetili su značajnu pažnju ovoj izjavi, s obzirom na to da su prošle sedmice pisali da Vukčević i Liedson praktično ne komuniciraju na treninzima. Svemu je navodno prethodila žestoka rasprava dva fudbalera tokom meča prošlog kola protiv Maritima, kada je Vukčević šutnuo jednu loptu ka golu a Liedson mu tražio da asistira.
- Odnos sa Vukčevićem? Ne postoje nikakvi problemi. To što smo razmijenili nekoliko riječi na terenu sasvim je normalna stvar. I on i ja smo dio ekipe i odlično se slažemo - izjavio je Brazilac.
Liedson je došao u Sporting 2003. godine, a u posljednje dvije sezone bio je najbolji strijelac kluba (ukupno 103 gola). Visok je 175 centimetara i težak samo 63 kilograma. Profesionalnu karijeru počeo je sa 22 godine, prije toga je igrao samo vikendom a tokom sedmice radio u supermarketu.

Izvor: Vijesti

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Sportingov golgeter

Od majstora koji nije često davao golove, do najboljeg strijelca Sportinga, učesnika Lige šampiona.
Simon Vukčević doživljava preobražaj - nekada najveći talenat crnogorskog fudbala, dribler kakav se ne rađa svaki dan, konačno je ubitačan i efikasan, onakav kakvog svi žele da vide...
- U Sportingu sam stalno igrao dobro, ali igrač dolazi u prvi plan tek kada igrač počne da daje golove - kaže Vukčević za "Vijesti". - U Sportingu sam zanimljivo, stalno provodio na terenu od 40 do 60 minuta, bez obzira kako igram. Ili sam ulazio, ili sam mijenjan. Posljednji meč protiv Maritima bio je tek treći koji sam odigrao od početka do kraja. I od toga dosta zavisi da li ću postići gol, asistirati...
Novi idol navijača Sportinga tvrdi da bi golove davao i ranije - samo da su se poklopile neke stvari...
- Saturn je bio promašaj, otišao sam u sredinu koja apsolutno nije za mene. Shvatio sam da definitivno nijesam igrač za lige gdje nema publike. I niko ne može da me ubijedi da nijesam zasluživao da igram više od pet ili deset minuta po utakmici u takvom klubu. Mislim da je Partizan mogao i morao mnogo bolje da me proda - kaže Vukčević.
Srećom, skauti lisabonskih "lavova" primijetili su veliki kvalitet u momku koji je bio rezerva u prosječnom timu ruskog šampionata.
- Odgovara mi novi klub, trener, zemlja, ljudi, navijači, način rada, mentalitet... bukvalno sve. Prvi put u karijeri se osjećam kao pravi igrač.
U takvom okruženju, Vukčeviću preostaje samo da dobro igra...
- Razgovarao sam sa trenerom Paolom Bentom oko moje pozicije, on me forsira po lijevoj strani, a ja mislim da mi više odgovara da sam bliže golu, neka vrsta polušpica. Ipak, i ovako je ispalo dobro - kaže Vukčević.
Sporting je završio takmičenje u Ligi šampiona i na proljeće će igrati Kup UEFA. Iza Vukčevića (i Milana Purovića) su utakmice sa Romom i Mančesterom.
- Novo i veliko iskustvo. Da smo imali malo više sreće, da nijesmo primili gol protiv Rome u posljednjem minutu, mogli smo u osminu finala.
U nacionalnom šampionatu Sporting održava kakav-takav korak za Portom, i to zahvaljujući Simonu...
- I kada smo imali 12 bodova minusa rekao sam da možemo da budemo prvaci. Razliku smo smanjili na devet, ali nije prošla ni polovina prvenstva. Liga je jaka, nema lake utakmice. Važno je samo da uđemo u formu.
Vukčević se okreće seniorskom timu, mlada reprezentacija je prošlost.
- Dobili smo odličnu grupu! Ja sam uvijek optimista, zato vjerujem da možemo da se borimo za vrh tabele. Možemo da se nosimo sa svima, ni Italiji neće biti lako protiv nas - zaključuje Vukčević.

Izvor: Vijesti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Rui Košta se penzioniše

Igrač Benfike i bivši portugalski reprezentativac Rui Košta najavio je povlačenje na kraju sezone. 35-godišnji vezni igrač izjavio je kako je uvek nameravao da svoju igračku karijeru završi u Benfiki, u klubu gde je i počeo profesionalno da igra 1991. godine. „Želeo bih da napustim klub ponosan zbog onoga šta sam postigao. A ono što sam postigao da bude cenjeno i da me uvek smatraju za dobrog profesionalca“, rekao je Košta za dnevnik’Rekord’.

Rui Košta je priznao da bi želeo da ostane u najtrofejnijem portugalskom klubu kao trener.

„Vidim sebe kao sportskog direktora Benfike. I dalje želim da osećam ’miris’ igračke svlačionice“.

„Ipak, imam još četiri meseca pre nego što okačim kopačke o klin“, dodao je slavni portugalski fudbaler.

Rui Košta je imao 96 nastupa za nacionalni tim Portugalije, a iz reprezentacije se povukao 2004. posle Evropskog Prvenstva u kome je njegov tim izgubio u finalu od Grčke.

Posle Benfike (1991-1994.), Košta je igrao za Fiorentinu (1994-2001.) i posle toga za Milan do 2006.

Vratio se u Benfiku prošle godine, ali je uglavnom bio na tribinama zbog dužih povreda. Benfika je trenutno drugoplasirana u portugalskom prvenstvu, sa sedam bodova zaostatka u odnosu na Porto.

Izvor: B92-Sport
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Benfika suspendovala igrače

Portugalski fudbalski prvoligaš Benfika objavio je da je suspendovao dvojicu igrača, Brazilca Luizaoa i Grka Konstantinosa Kacuranisa, zbog nediscipline. Prvotimci trofejnog kluba posvadjali su se za vreme prvenstvene utakmice protiv Vitorije Setubal (1:1) u subotu, nakon čega ih je trener Hose Antonio Kamačo zamenio.

Benfika trenutno zauzima drugo mesto na tabeli sa 29 bodova i ima šest bodova manje od vodećeg Porta.

Izvor: B92-Sport

15. kolo:

petak, 4. januar:
Akademika - Braga 3:3 (1:1)

subota, 5. januar:
Setubal - Benfika 1:1 (0:0)
Boavista - Sporting 2:0 (1:0)

nedelja, 6. januar:
Maritimo - Leiksos 2:1 (2:1)
Fereira - Leirija 2:1 (0:0)
Amadora - Gimaraes 4:1 (0:1)
Porto - Naval 1:0 (0:0)

ponedeljak, 7. januar:
Belenenses - Nasional 1:1 (0:0)

Tabela:
Porto 15 12 2 1 24:5 38
Benfika 15 8 5 2 26:9 29
Sporting 15 7 5 3 22:14 26
Gimaraes 15 7 4 4 18:18 25
Setubal 15 5 9 1 22:15 24
Braga 15 6 5 4 18:15 23
Maritimo 15 7 2 6 19:13 23
Belenenses 14 4 6 4 12:13 18
Amadora 15 3 7 5 17:18 16
Nasional 14 4 4 6 10:12 16
Boavista 15 3 7 5 14:22 16
Leiksos 15 2 9 4 18:18 15
Akademika 15 3 6 6 15:23 15
Naval 15 4 3 8 10:23 15
Fereira 15 3 3 9 12:22 12
Leirija 15 0 5 10 9:23 5
« Poslednja izmena: 14. Jan 2008, 02:01:17 od dzux_de_lux »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Sporting ispustio pobedu

U najzanimljvijem nedjeljnom susretu 16. kola Bwin lige Sporting je u posljednjoj minuti ispustio bodove u Coimbri, a Nacional je uzeo puni plijen protiv Amadore...
Sporting je u gostima protiv Academice poveo u 81. minuti golom Tonela. Izgledalo je da će momčad iz Lisabona upisati pobjedu i smanjiti zaostatak za drugoplasiranom Benficom, no u posljednjoj minuti Pavlović je donio bod svojoj momčadi. Nacional je u gostima svladao Amadoru, a strijelac jedinog pogotka bio je Alonso u 52. minuti. Deset minuta kasnije Coentrao je dobio drugi žuti karton, no gosti su i sa deset igrača sačuvali pobjedu.
Boavista je očekivano nadmašila Uniao Leiriju, ali ipak teže od očekivanog. Gosti su čak i poveli preko Paula u 13. minuti i tu prednost su čuvali do 56. minute, kad zbog drugog žutog kartona Edera ostaju s igračem manje. Samo minutu kasnije Marcelao je izjednačio, a Ribeiro u 75. minuti pogađa za prednost Boaviste. Novi poraz fenjeraša iz Leirije potvrdio je Fary sedam minuta prije kraja.
Roncatto je u 11. minuti bio precizan za prednost Belenensesa protiv Navala, a Marcelinho u posljednjoj minuti prvog dijela donosi izjednačenje. Taj rezultat na semaforu je bio do 75. minute, kad je Diego napravio prekršaj za kazneni udarac i izravan crveni karton, a Ze je s bijele točke pogodio za slavlje Belenensesa. Kolo u ponedjeljak zatvaraju Vitoria Setubal i Vitoria Guimaraes.

Izvor: SportNet

16. kolo

petak, 11. januar:
Fereira - Maritimo 3:1 (3:1)

subota, 12. januar:
Benfika - Leiksos 0:0
Porto - Braga 4:0 (2:0)

nedelja, 13. januar:
Amadora - Nasional 0:1 (0:0)
Boavista - Leirija 3:1 (0:1)
Akademika - Sporting 1:1 (0:0)
Belenenses - Naval 2:1 (1:1)

ponedeljak, 14. januar:
Setubal - Gimaraes 19,15

Tabela:
Porto 16 13 2 1 28:5 41
Benfika 16 8 6 2 26:9 30
Sporting 16 7 6 3 23:15 27
Gimaraes 15 7 4 4 18:18 25
Setubal 15 5 9 1 22:15 24
Braga 16 6 5 6 18:19 23
Maritimo 16 7 2 7 20:16 23
Belenenses 16 5 7 4 15:15 22
Nasional 16 5 5 6 12:13 20
Boavista 16 4 7 5 17:23 19
Amadora 16 3 7 6 17:19 16
Leiksos 16 2 10 4 15:18 16
Akademika 16 3 7 6 16:24 16
Naval 16 4 3 9 11:25 15
Fereira 16 4 3 9 15:24 15
Leirija 16 0 5 12 10:26 5
« Poslednja izmena: 14. Jan 2008, 02:10:04 od dzux_de_lux »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.