Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Apr 2024, 18:12:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fudbal: Asian Cup 2007  (Pročitano 12145 puta)
07. Jul 2007, 01:50:29
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Prvenstvo Azije u fudbalu – Asian Cup 2007

U subotu 7.jula počinje 14. prvenstvo Azije u fudbalu i trajaće do 29. jula kada je na programu finalni meč koji će se odigrati na stadionu ''Bun Karno'' u Džakarti glavnom gradu Indonezije. Prvi put u istoriji ovog takmičenja turnir će organizovati čak 4 azijske zemlje: Indonezija, Malezija, Tajland i Vijetnam.
Pored 15 azijskih ekipa na turniru će igrati kao specijalni gost i reprezentacija Australije.

Sastavi grupa:

Grupa A:
Tajland
Australija
Oman
Irak

Grupa B:
Vijetnam
Katar
Japan
U.A.E.

Grupa C:
Malezija
Iran
Uzbekistan
Kina

Grupa D:
Indonezija
Južna Koreja
Saudijska Arabija
Bahrein

Po 2 najbolje plasirane reprezentacije iz svake grupe izboriće plasman u ¼ finale (A1-B2, B1-A2, C1-D2, D1-C2)

Dosadašnji pobednici ''Asian Cup-a'':

1956. Južna Koreja
1960. Južna Koreja
1964. Izrael
1968. Iran
1972. Iran
1976. Iran
1980. Kuvajt
1984. Saudijska Arabija
1988. Saudijska Arabija
1992. Japan
1996. Saudijska Arabija
2000. Japan
2004. Japan



IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Subota 7. jul:

14:35 Tajland - Irak

Nedelja 8. jul:

12:20 Australija - Oman
14:35 Vijetnam - U.A.E.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Viduka će ipak igrati za Australiju


Mark Viduka ipak će igrati za australsku reprezentaciju sljedeći mjesec na Azijskom Kupu, iako je razmišljao o povlačenju iz Soccerosa. Viduka je već sazvao konferenciju ze novinare da bi obznanio odluku o povlačenju, no u zadnji tren se predomislio.
- Njegova prva odluka bila je da se povuče. No nakon mnogo razmišljanja promijenio je mišljenje. Nisam razgovarao s njim o tome. To je bila isključivo njegova odluka - rekao je trener Australije Graham Arnold i dodao:
- Mark voli igrati za Soccerose, ponosan je što je Australac i zna da možemo dobro proći na ovom natjecanju i želi biti dio toga.
Azijski Kup se igra u Indoneziji, Maleziji, Tajlandu i Vijetnamu od 7 do 29. srpnja. Australija je u grupi s Tajlandom, Irakom i Omanom i jedni su od favorita za naslov - prenosi Eurosport.


Izvor: 24sata
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Grupa A:

Iako će ovo za Australiju biti premijerno sudjelovanje na Azijskom kupu, nema dvojbe kako su Soceroosi jedan od glavnih favorita za naslov. Dovoljno je pogledati popis igrača koje je izbornik Graham Arnold doveo u Aziju da se zaključi kako će Australci s pravom pretendirati na jednu od glavnih uloga. Za imena kao što su Mark Schwarzer, Lucas Neill, Brett Emerton, Mark Bresciano, Harry Kewell, Jason Čulina, Mark Viduka, Tim Cahill utakmice u skupini trebale bi tek biti zagrijavanje za prave stvari koje dolaze kasnije.
Uz Australiju, glavni kandidat za prolaz u četvrtfinale trebao bi biti Irak. Iračani, kojima je ovo šesti nastup na Azijskom prvenstvu (četvrti uzastopni) u Tajland su stigli sa Brazilcem Jorvanom Vierom na klupi, koji je u siječnju zamijenio Akrama Salmana, nakon što je Irak natjecanje na Zaljevskom kupu završio već po skupinama. Iako najviše igrača dolazi iz domaće lige, Iračani su razasuti po klubovima diljem Azije. Po trojica su u Iranu, Jordanu, Kataru, dok je Mahdi Karim jedini čovjek koji igra u Europi, u ciparskom Apollonu iz Limassola.
Oman, kojem je ovo tek drugo (uzastopno) sudjelovanje na Azijskom kupu, svoju će priliku vrebati iz drugog plana. Iako ih je kroz kvalifikacije uspješno proveo Milan Mačala, koji ih je vodio i na Azijskom kupu prije tri godine u Kini, Čeh je prihvatio ponudu Bahreina, tako da će na klupi Omana sjediti još jedan dobar poznavatelj arapskog nogometa, bivši izbornik Saudijske Arabije Gabriel Calderon. Poput većine arapskih reprezentacija igrači Omana razasuti su mahom po bogatijim arapskim zemljama poput Katara, no ono što vrijedi izdvojiti je činjenica da vratar Ali Al Habsi brani, točnije sjedi na klupi Bolton Wanderersa.
Jednom od sudomaćina natjecanja, Tajlandu, ovo će biti šesto sudjelovanje na Azijskom kupu. Svoj najbolji rezultat Tajlanđani su ostvarili još 1972. kada su kao domaćini osvojili treće mjesto. Upravo je domaća publika, pred kojom će Tajland igrati susrete u grupi, adut u kojeg izbornik Chanvit Pholchovin polaže najviše nada. O tome da su se Tajlanđani ozbiljno pripremali za nadolazeće natjecanje dovoljno govori i činjenica da su odradili pripreme u Njemačkoj, a između ostalog u Bangkoku su odigrali i susret protiv Nizozemske, u kojem su poraženi 3:1. Ipak, puno realniju sliku o mogućnostima Tajlanda treba gledati kroz pobjedu nad, sve samo ne lošom, reprezentacijom Katara od 2:0 u posljednjem priprenom susretu prije početka Azijskog kupa.

Grupa B:

Apsolutni favorit skupine B i jedan od najvećih favorita za osvjanje naslova svakako je Japan. Unatoč činjenici da su Japanci osvajači dva posljednja prvenstva (u Libanonu 2000. te četiri godine kasnije u Kini), izbornik Japanaca Ivica Osim jasno je dao do znanja japanskoj javnosti kako ga obrana naslova previše ne zanima te kako je njegov glavni cilj Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. Usprkos takvoj najavi, ne treba sumnjati kako će Švabo i ovaj put izvući maksimum iz svoje momčadi, pa ne treba čuditi što se na popisu 23 igrača nalaze i dva najbolja japanska igrača, ujedno i jedina dva igrača koja ne dolazi iz J-lige, Shunsuke Nakamura iz Celtica te Naohiro Takahara iz Eintrachta.
Glavni konkurent Japancima po mnogima će biti Katar. Momčad koju s klupe vodi još jedan Bosanac, bivši izbornik BiH Džemaludin Mušović, koji uživa ogromnu popularnost u Kataru, sastav je bez zvučnih imena, kojeg je Mušović prošle godine u Dohi doveo do naslova pobjednika Azijskih igara. Iako u svojim redovima nemaju nijedno zvučnije ime, Katarani počinju ubirati plodove ogromnih (nogometnih) ulaganja koja su posljednjih godina svakodnevica u ovoj zemlji te činjenica da je tamošnja liga krcata velikim igračima na zalasku karijere, pa ne treba čuditi ukoliko se i sve bolja reprezentacija Katara nađe među putnicima u četvrtfinale.
Uz Katar, prolasku u četvrfinale nadaju se i Ujedinjeni Arapski Emirati. Riječ je o zemlji u kojoj puno bolje rezultate bilježe klubovi, dok reprezentacija od 1996., kada je kao domaćin pod vodstvom Tomislava Ivića u finalu na 11-erca poražena od Saudijske Arabije, vapi za velikim rezultatom. Glavna snaga Emiraćana trebao bi biti čovjek s klupe, Bruno Metsu, Francuz koji se proslavio vođenjem Senegala na SP u Japanu i Koreji.
Svoju prigodu iz drugog plana vrebat će Vijetnam, koji će zahvaljujući sudomaćinstvu po prvi puta od ujedinjena sudjelovati na Azijskom kupu. Momčad koju vodi Austrijanac Alfred Riedl sastavljena je isključivo od igrača iz vijetnamske lige, od kojih su čak 12-orica mlađa od 23 godine. Za njih bi ovo natjecanje trebalo prije svega poslužiti kao stjecanje prijeko potrebnog međunarodnog iskustva, dok bi sve ostalo bilo veliko iznenađenje.

Grupa C:

Glavnu riječu u skupini C trebao bi voditi Iran. Na prošlom Azijskom kupu, Iranci su pod ravnanjem Branka Ivankovića došli do bronce, a nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj klupu Iranaca preuzeo je domaći čovjek, Amir Ghalenoei. Iranac ili stranac, očekivanja su u Iranu uvijek ista - samo je prvo mjesto dovoljno dobro. A za tako šta Team Melli, gledano po imenima, ima mogućnosti. Na popisu iranskog izbornika su svi internacionalci, uključujući Mahdavikiu, Ali Karimija, Hashemiana, Nekounama, Teymouriana. Kao i puno puta do sada, glavni problem Iranaca mogla bi biti taktička (ne)disciplina, da ne kažemo naivnost. Ukoliko Ghalenoei nađe lijeka za to, Iranci bi mogli jako daleko.
Iako sve veći broj kineskih igrača nalazi svoje mjesto u bogatim europskim klubovima, reprezentacija Kine i dalje bilježi skromne rezultate. Najveću prigodu da dođu do naslova najbolje azijske momčadi Kinezi su imali prije tri godine, kada su bili domaćini natjecanja, no Japanci su se pokazali previsokom preprekom, slavivši u finalu sa 3:1. Nakon što pod ravnanjem Nizozemca Ariea Hanna nisu uspijeli izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu, Kinezi su odlučili dati prigodu domaćem čovjeku. Iako je Zhu Guanghu bez problema osigurao nastup na Azijskom kupu, izbornik je pod velikim kritikama domaće javnosti, tako da ne treba čuditi ukoliko ovo bude i njegov oproštaj od kineske klupe.
Zahvaljujujući sudomaćinstvu, Malezijci su nakon 17 godina ponovno sudionici Azijskog kupa. U jedina dva navrata kada su uspijeli izboriti nastup (1976. i 1980.) natjecanje su završili nakon prvog kruga, a mnogi im sličnu sudbinu prognoziraju i ovaj put. Iako, kao i u mnogim azijskim država, i u Maleziji klupski nogomet ide naprijed, stranci koji igraju u malezijskoj ligi većinom su "no name", što se odražava i na kvalitetu reprezentacije, budući da svi reprezentativci dolaze iz domaće lige. I na reprezentativnoj klupi sjedi domaći čovjek, Norizan Bakar, koji će morati izvesti pravo malo čudo ukoliko želi u drugi krug.
Momčad koja će na mala vrata tražiti prolaz u četvrtfinale svakako je Uzbekistan. Od raspada SSSR-a Uzbeci su redovni sudionici Azijskog kupa, a svoj najbolji rezultat ostvarili su na prošlom izdanju, kada su tek nakon 11-eraca u četvrtfinalu poraženi od Bahreina, a u grupi su osvojili prvo mjesto, ostavivši iza sebe Iran i Saudijsku Arabiju. Na popisu izbornika Raufa Inlieyeva nalazi se sedam igrača koji igraju u inozemstvu, mahom u Rusiji i Ukrajini, a među njima je i jedno poznato ime. Riječ je o 28-godišnjem napadaču Dinama iz Kijeva, Maksimu Šackihu, glavnoj zvijezdi Uzbekistana i njihovom najvećem adutu za četvrtfinale.
Skupina D
Momčad sa najvećim ugledom u skupini D svakako je Republika Koreja. Južnokoreanci, koji su trofej najboljeg osvajali na dva prva prvenstva, davne 1956. i 1960., na ovogodišnji Azijski kup stižu bez nekoliko vrlo važnih igrača. Naime, zbog ozljeda nastup su morali otkazati Park Ji-Sung iz Manchester Uniteda te Tottenhamov Lee Young-Pyo. Da bi stvar za Nizozemca na klupi Koreje Pima Verbeeka bila još gora, ozlijedio se još jedan neizostavni član veznog reda, suigrač nešeg Mate Neretljaka u Suwonu, Kim Nam-Il, igrač sa 75 nastupa u korejskom dresu. Usprkos svim nedaćama, Verbeek na raspolaganu i dalje ima odličnu momčad, predvođenu po mnogima najboljim korejskim igračem, napadačem Ulsana Lee Chun-Soom.
Jedino u što možete biti sigurni kada je reprezentacija Saudijske Arabije u pitanju je da će te na klupi ugledati novog čovjeka. Nakon Marcosa Paquete, koji je Saudijce vodio na SP u Njemačkoj te kroz kvalifikacije za Azijski kup, Prince Sultan bin Fahad bin Abdulaziz odlučio je kako Paqueta ipak nije pravi čovjek za njih te na klupu reprezentacije instalirao još jednog Brazilca, Helia dos Anjosa. Na popisu saudijskog izbornika nalaze se isključivo igraći iz domaće lige, a među njima nema legendarnog napadača Samia Al Jabera, koji je rekao konačno zbogom reprezentativnom dresu. Iako je riječ o široj javnosti malo poznatim imenima, za azijske prilike riječ je o vrlo dobroj momčadi, za koju će, a posebice za novopečenog izbornika, sve osim prolaska u drugi krug biti ravno nacionalnoj katastrofi.
Reprezentacija koja već godinama bilježi konstantan napredak, a koji je umalo kulminirao odlaskom na SP u Njemačkoj, je Bahrain. Momčad koju je "izmislio" upravo hrvatski stručnjak Luka Peruzović, ovaj put s klupe vodi Čeh Milan Mačala, iza kojeg je višegodišnje iskustvo u Omanu, UAE-u i Kuvajtu. Iako u pripremnim susretima odigranim neposredno prije početka Azijskog kupa nisu ostavili najbolji dojam, ne treba čuditi ukoliko se uspiju progurati u četvrtfinale.
Indoneziji je ovo četvrto pojavljivanje na Azijskom kupu. Pojavljivanje, stoga što su u dosadašnja tri nastupa upisali tek jednu pobjedu, prije tri godine na otvaranju protiv Katara. Ovaj put očekivanja u zemlji od preko 230 milijuna stanovnika mnogo su veća. Iako izbornik Ivan Kolev na raspolaganju ima samo igraće iz domaće lige, Bugar se nada kako će njegova reprezentacija na krilima 100 000 gledatelja na Bung Karno stadionu uspijeti izboriti povijesni plasman u četvrtfinale.


Izvor: SportNet
« Poslednja izmena: 07. Jul 2007, 19:22:21 od dzux_de_lux »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Subota 7. jul:

Grupa A

Thailand 1 - 1 Iraq
6'     [1 - 0]   S. Suksomkit (pen.)       
32'   [1 - 1]      Y. Knelef


Bez pobednika na otvaranju

U premijernom susretu 14. Azijskog kupa, u dvoboju skupine A, jedan od četiri domaćina natjecanja, Tajland, odigrao je bez pobjednika (1:1) protiv Iraka...
Domaćini vjerojatno ni sami nisu mogli poželjeti bolje otvaranje susreta. Već u šestoj minuti korejski sudac dosudio je dvojben 11-erac za domaćine, ocjenivši start iračkog braniča Reheme na domaćem napadaču Senmuangu 11-ercem. Siguran realizator najstrože kazne bio je Senmuanog partner iz napada Sutee Suksomit.
Rano vodstvo domaćina nije obeshrabilo Iračane, koji su u potpunosti potisnuli Tajlanđane na njihovu polovicu. U tim trenucima domaćine je od sigurnog izjednačenja spašavao raspoloženi vratar Hathairatanakul, a posebice vrijedi izdvojiti sjajnu obranu Sadirovog udarca škaricama. Ipak, 13 minuta prije odlaska na odmor Iračani su došli do zasluženog izjednačenja, nakon što je Mahmoud u skoku nadvisio svog čuvara te glavom pospremio ubačaj Sadira iza leđa nemoćnog Hathairatanakula.
U drugom dijelu tempo igre je pao, tako da gotovo da i nije bilo pravih opasnosti pred golovima obaju momčadi. Najveću prigodu za pobjedu propustili su domaćini tri minute prije, kada se tajlandska zamjena Winothai našao u izglednoj situaciji, no vratar Iračana Abbas odlično obranom spašava svojoj momčadi bod, za na kraju najpravednijih 1:1.

Izvor: SportNet

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Nedelja 8. ju:

Grupa A

Australia [1 - 1] Oman
32'   [0 - 1]      Badar    
90'   [1 - 1]   T. Cahill

Grupa B

Vietnam [2 - 0] U.A.E.
64'   [1 - 0]   H.Q. Thanh       
73'   [2 - 0]   L.C. Vinh    

Kejhil spasao Australijance

Fudbalska reprezentacija Australije uspela je da spreči veliku sramotu u debitantskoj utakmici na Azijskom kupu. “Sokeruz” su golom Tima Kejhila u sudijskoj nadoknadi uspeli da izbore nerešen rezultat 1:1 sa selekcijom Omana, u prvom kolu grupe A. Tako je prvi favorit šampionata koji se igra u čak četiri države na jugoistoku kontinenta ostao u trci za drugu fazu. U prvom meču grupe B Vijetnam je savladao selekciju Ujedinjenih Arapskih Emirata rezultatom 2:0.

U subotnjem meču, kojim je otvoren turnir, jedan od domaćina Tajland igrao je sa Irakom takođe 1:1.

Prvi meč drugog dana prvenstva, igran na stadionu Radžamangala u Bangkoku doneo je dominaciju Australijanaca, kojima je ovo prvi nastup na Azijskom kupu, posle prelaska iz Okeanijske fudbalske konfederacije.

Ipak, zahvaljujući odličnom golmanu Aliju Al Habsiju, koji je član Boltona, Omanci su uspeli da sačuvaju mrežu do samog finiša meča. Šok se dogodio u 32. minutu, kada je Badar Mubarak savladao Marka Švarcera.

Australijanci, u čijem sastavu su bile zvezde Premijer lige, Primere i Serije A Mark Viduka, Hari Kjuel, Mark Brešano, Džon Aloizi, Lukas Nil i Bret Emerton, stvarali su šanse, ali je u nekoliko navrata Švarcer morao da zaustavlja Omance u opasnim situacijama.

Kazna za odugovlačenje stigla je tim iz sultanata u nadoknadi vremena, kada je Al Habsi odbio udarac Brešana pravo u noge Kejhila, a plejmejker Evertona je pogotkom najavio uspešan povratak posle sezone prepune povreda (na slici).

U sledećoj rundi Oziji igraju sa Irakom (u petak), dok se dan ranije sastaju Tajland i Oman.

Grupu B otvorio je duel još jednog od domaćina, Vijetnama, sa selekcijom UAE, učesnikom SP 1990. godine (igrali u grupi sa SFRJ) i pobednikom ovogodišnjeg Zalivskog kupa.

Vijetnam je na Nacionalnom Mi Din stadionu u Hanoju uspeo da šokira zalivsku selekciju i pobedi rezultatom 2:0, a oba gola postignuta su u drugom poluvremenu. Strelci su bili Tan u 64. i prva zvezda tima Le Kong Vin u 73. minutu.

U grupi B igraju još selekcije Japana, branilac titule, i Katara, a njihov meč zakazan je za ponedeljak, takođe u Hanoju.


Izvor: B92-Sport
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma


Zodijak Aries
Pol
Poruke 42390
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
09.07.2007 12:20
Japan   1 - 1   Qatar
61' Takahara
    88' Quintana
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma


God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Apple iPhone 3Gs
Remi Katara i Japana

Fudbalska reprezentacija Japana igrala je sa selekcijom Katara nerešeno 1:1, na startu takmičenja na Azijskom kupu. Prvi gol u Hanoju postigao je Naohiro Takahara u 61. minutu, ali je dva minuta pre kraja izjednačio Sebastijan Sorija Kintana. Katar je meč na Mi Din stadionu završio sa deset igrača, pošto je u nadoknadi vremena isključen Husain Jaser; ali branilac trofeja nije uspeo da stigne do pobede u duelu ekipa koje vode treneri rođeni u Bosni i Hercegovini – Ivica Osim i Džemaludin Mušović.

Obe ekipe igrale su dosta slabo, posebno u prvom poluvremenu, kada su Japanci brzopleto šutirali sa preevelike distance, a Katarani nisu uspevali da iz kontranapada savladaju Jošihatsua Kavagučija.

Napadač Ajntrahta iz Frankfurta Takahara, jedan od samo dva člana japanske reprezentacije koji igraju u Evropi (drugi je najveća zvezda tima – Šunsuke Nakamura) iskoristio je posle sat vremena dobar centaršut Jasujukija Konoa sa leve strane i doveo Japance u vođstvo.

U 88. minutu je Kintana, koji je rođen u Urugvaju (počeo u Liverpulu iz Montevidea, a državljanstvo dobio kao fudbaler Katar SC-a), fauliran na preko 20 metara od japanskog gola, a njegov slobodni udarac zakačio je nekog u živom zidu i našao put do mreže..

U nadoknadi vremena dogodio se veliki incident – Jaser je oštro startovao na Konoa, a australijski sudija Metju Briz mu je dao (preoštro) ditrektan crveni karton. To je razbesnelo klupu Katara, Mušović je ušao u teren, i zaradio isključenje.

Utakmica je igrana po velikoj vrućini i pred gotovo praznim stadionom.

U drugom kolu grupe B Katar igra sa domaćom ekipom Vijetnama u četvrtak, a dan kasnije Japan se sastaje sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima. U prvom meču grupe Vijetnam je u nedelju pobedio UAE 2:0.

U sredu se takmičenje nastavlja mečevima Indonezija – Bahrein (grupa D, Džakarta) i Malezija – Kina (grupa C, Kuala Lumpur).

Izvor: B92-Sport
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Osima razljutio Katar


Selektoru Japana Ivici Osimu teško ja pao jučerašnji remi na startu Azijskog Kupa protiv Katara kojeg vodi Đžemaludin Mušović..

Zvijezda Japana i Celtica Shunsuke Nakamura prenio je vrlo neugodne trenutke iz svlačionice novinaru talijanske Gazzete.

''Osim je doslovno poludio. Zasuo nas je uvredama, koje prevoditelj nije želio ni prevesti. U jednom se trenutku prevoditelj i rasplakao. Preveo nam je samo da smo hrpa amatera koja je tri klase slabiju ekupu morala uništiti rezultatom 6:1.'

Sljedeći susret Japan ne smije izgubiti, ne samo zbog Osima, već i zbog prolaska  u sljedeću fazu takmičenja Protivnik su Ujedinjeni Arapski Emirati, a u skupini je još i Vijetnam.

Izvor: Sportzine
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 10671
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Utorak 10. jul:

Grupa C:

Malaysia [1 - 5] China
15'   [0 - 1]      H. Peng    
36'   [0 - 2]      S. Jiayi    
51'   [0 - 3]      W. Dong    
55'   [0 - 4]      H. Peng    
74'   [1 - 4]   I.P. Mahayuddin       
90'   [1 - 5]      W. Dong

Grupa D:

Indonesia [2 - 1] Bahrain
14'   [1 - 0]   B. Sudarsono       
27'   [1 - 1]      S.M. Jalal    
64'   [2 - 1]   B. Pamungkas    
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Apr 2024, 18:12:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.