Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: FTP upload php-om nece da proradi  (Pročitano 863 puta)
29. Nov 2007, 01:09:08
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 407
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
mob
Nokia 6131
Cao ljudi...

Kod:
$newsimagefile = $_FILES['newarticleimagefile'];
$conn_id = ftp_connect($cms_server_ftp_host);
$login_result = ftp_login($conn_id, $ftp_user, $ftp_pass);
$upload = ftp_put($conn_id, '/1.jpg', $newsimagefile, FTP_BINARY);
if (!$upload) {
echo 'FTP upload has failed!';
} else {
echo 'Image uploaded';
}

I uvek mi vrati "FTP upload has failed!"... A ne znam do cega je, ima jos koda, gde se testiraju conn_id i login_result, i prolazi sve bez greske, a fajl nece da mi uploaduje, a ja ne znam do cega je...

Ne znam gde gresim, ali pretpostavljam da gresim u putanji do fajla ili nisam dobro definisao $newsimagefile.

Po prvi put se srecem sa ftp funkcijama, a trebaju mi... A koliko znam, kada se ne koristi FTP, onda je maxfilesize 2 MB, a to ce mi biti malo u nekim slucajevima...

Moja druga pretpostavka:

Posto koristim htaccess mod rewrite i skripta u kojoj vrtim taj kod je u root/folder/folder/folder/add/, mozda je do toga sto taj folder zapravo ne postoji nego je to samo rewrite, a sa druge strane, pokusao sam i da kreiram foldere i da prestelujem rewrite samo da probam i nista, nije uspelo ni tada i nemam ideju...
IP sačuvana
social share
PHP scripts written by me never has bugs. It just develops random unexpected features.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 407
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 6131
Problem resen... Ako nekome bude trebalo, evo kako se to radi:

Smile Maleni sazvakani tutorial:

$newsimagefile u skripti u proslom postu ne sadrzi nikakav text, pa je potrebno na u formu u kojoj se nalazi to polje file dodati jos i nevidljivo polje (text) polje u koje ce sadrzati putanju do fajla... Manje price, vise koda:

Kod:
<form enctype="multipart/form-data" name="upload" method="post" action="putanja/do.fajla">
<input type="file" name="newfile" onchange="newfilepath.value=newfile.value" />
<input name="newfilepath" type="hidden" id="newfilepath" tabindex="99" size="1" />
<input type="submit" name="upload" value="Upload" />
</form>

E tako, sada se moze primeniti skripta iz prvog posta, malkice modifikovana (koristeci manual php-a)...

Kod:
$newfile = $_FILES['newfile'];
$newfilepath = $_POST['newfilepath'];
$newfilepath = str_replace('\\', '/', $newfilepath);
$filename = basename($newfilepath);
$filedestination = "/".$filename; //umesto kose crte upisite putanju na serveru
$ftp_server = "127.0.0.1";  //izostavite ftp://
$ftp_user_name = ""; //FTP korisnicko ime
$ftp_user_pass = ""; //FTP korisnicka lozinka
$conn_id = ftp_connect($ftp_server);
$login_result = ftp_login($conn_id, $ftp_user, $ftp_pass) or die("Login information invalid!");
$upload = ftp_put($conn_id, $filedestination, $newfile, FTP_BINARY);
if (!$upload) {
echo 'File upload failed';
} else {
echo 'File uploaded!';
}

I to je to... Upload radi...

E sada, php_ini-jem je ogranicena velicina fajlova koje zelite da uploadujete (po defaultu na 8MB). To zna da predstavlja problem, pogotovo ako ste na hostu koji to jos skrese i na manje, tipa 2MB i sl...

Problem se moze resiti ako je u pitanju PHP nisam siguran da li 4.2 ili 4.3 i noviji. Problem se resava htaccessom. Htaccessom naime mozete overrideovati php_ini podesavanja ovako:

Kod:
php_value max_execution_time 1200
php_value memory_limit 200M
php_value post_max_size 200M
php_value upload_max_filesize 200M

*kod naveden kao primer, imajte obzira kada ga koristite... Ne nabijajte brojke vise nego sto vam je potrebno... Mislim da je dovoljno jasno sta za cega sluzi u kodu.

To bi bilo to...

@moderatori, izvinjavam se na 2 posta za redom, ali proslo je vise dana od proslog posta, "izmeni" dugme vise se ne prikazuje... Smiley

E sada... Posle malo razmisljanja sam zakljucio da mozda mogu neke fajlove ipak da guram bez koriscenja FTP-a... Pa sam se pitao:

Posto sam do sada gurao fajlove kroz FTP, sada kada bih pokusao da recimo slike, pesme, ostale fajlove guram samo kroz php, znam da je moguce, (tacnije snimiti temp uploaded file pa primenom move_uploaded_file funkcije snimiti fajl itd.)...

Pravo pitanje: Da li je bolje uploadovati fajl kroz FTP ili samo kroz PHP, na pomenuti nacin i zasto?
IP sačuvana
social share
PHP scripts written by me never has bugs. It just develops random unexpected features.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.