Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 14:57:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Intel 300GL ne moze da podigne sistem  (Pročitano 845 puta)
10. Sep 2011, 22:30:11
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 28
Browser
Mozilla Firefox 3.6.22
Pozdrav decaci i devojcice Smile evo mene sa novom masinom i novim problemom. U principu nije masina toliko nova koliko sam se ja dokopao nje skoro, u stvari masina je prastara intel 300 gl verujem 80 i neko 90 godiste ali u potpunosti funkcionalna. Barem do skoro. Buduci da je antikvitet bilo mi je zao da ga bacim. Kvar je sledeci u njemu se nalazio maxtorov hard od 8.4GB sa win 2000 i gomilom korisnickih naloga i podizao se potpuno normalno. Kad sam mu oborio operativni i podigao opet win 2000 pojavio bi se samo loader i na tome bi racunar zakucao i tako stalno. Pomislio sam da je neki problem nastao sa operativnim ili sa hardom ali kad sam prikacio hard na par drugih racunara win se nije podizao nego ripao. Zatim sam podigao 2000 na par nekih drugih hardova koje sam imao pri ruci i opet isti problem. Drugi racunari podizu operativni bez problema dok intel zakucava konstantno. Kako je moguce da se pre dizao potpuno normalno a sad nista i sta moze da se uradi po tom pitanju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Sto si obarao Win2000 ako kazes da je radio kako treba?
Sta je bio tvoj razlog reinstalacije sistema?
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 28
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.22
Kao sto rekoh gomila korisnickih naloga i svi su bili zakljucani samim tim standardni pristup sistemu je otezan. Nemam pojma koja je bila predjasnja svrha racunara kad ih je toliko imao posto je racunar fakticki rashod i dobio sam ga na poklon ili preciznije reci spasao reciklaze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Dobro, ja sam milijardu puta instalirao WIn95 i Win98, ali igrom slucaja NIKAD nisam instalirao Win2000 tako da neznam instalacione detalje.
Ono sto mi pada na pamet je da te pitam - da li si reparticionisao hard disk, pa formatirao od nule, i onda probao instalaciju?
Jesi li C particiju proglasio "aktivnom" (to radis u FDISK-u) mada mislim da jesi, jer mislim da ni sam Setup ne bi hteo da se pokrene ako C: nije "aktivna" particija?
Sad je kasno da ti kazem da je uvek bolje prebrisati korisnicke naloge (ili kreirati novi nalog, a ove pod lozinkom jednostavno prebrisati) nego uraditi reinstal od nule.
Da li si siguran da ti je instalacioni CD koji koristis uredan tj. da nije ogreman?
Mozes uraditi FORMAT hard diska C pa onda iz DOS-a (pretpostavljam da imas pristup CD romu iz DOSa?) prekopirati instalacioni folder Win2000-de na hard disk u folder SETUP koji ces napraviti komandom MD SETUP pa onda probati install Win2000 iz tog foldera sa hard diska C.
I na kraju - u narednom restartu, mozda trebas da izvadis instalacioni CD iz CD roma kako bi setup zavrsio posao.
Ako imas vise RAM modula (memorije) probaj da izvadis jedan, tj. da racunar ostavis samo sa jednim RAM modulom i onda probaj celu proceduru iz pocetka.
« Poslednja izmena: 11. Sep 2011, 01:21:17 od BulmaSoft »
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 28
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.22
Imas onda neki predlog ili misljenje sta bi moglo biti u putanju  Smile ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Khm, khm... Mozda ti priliom instalacije, Win stavi neki drajver za neki uradjaj koji bas i nece da se potera pri startovanju. Kada stavis HDD na drugu masinu, tog uredjaja nema, pa ni taj drajver ne pravi problem i OS se ucita. Mozda da pokusas neki drugi Win2000 da instaliras... Ako nemas SP4, nabavi. Ali imas, pokusaj SP3. Ili mozda da instaliras na tom hardu tvoj win dok je u drugoj masini. Znaci kontra od onoga sta si ti radio. U tudjoj sa sto manje komponenti i ako moze slican chipset instaliras i pokusas da bootujes kod sebe. Ako kojim slucajem uspe, onda samo instaliras drajvere i nastavis da koristis.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 104
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
ma uzmi i7 i resis sve probleme Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Jul 2025, 14:57:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.144 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.