Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Французи прошли као Американци у Техерану  (Pročitano 7932 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Da su bili bolje spremljeni za zimu jebali bi Ruse ko zna koliko dugo.

A,misliš ko Mongoli i Hitler?

Ajde bre,mani me tih fora.

14. јуна поразио руску војску код Фридланда
24. јуна армија (700.000) Француза и савезника прешла Њемен и кренула на Русију
7. септембра битка код Бородина отворила пут ка Москви
14. септембра Наполеон ушао у Москву (na moj rodjendan) Smile

Jeste.I šta je posle bilo?  Smile Bežanija.

Znaš,i Hitler je bio došao na 70 km od Moskve.I čak i da ju je osvojio,dobio bi patku.Spaljen grad,i još novih hiljade km do Čeljabinska,Novosibirska i ostalih gradova.Pa,on samo dok bi stigo do njih,pola vojske bi mu ostalo zaglavljeno u blatu,a kamoli još kad bi se ovi tamo utvrdili.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Pa ono sigurno je da su Nemci bili spremniji nego Francuzi ali Rusi su slovenski narod koji se nikad ne predaje pa su i pored najvecih gubitaka u istoriji covecanstva izneli pobedu na kraju.

A i posle te bezanije je bilo ovo:
2. маја у Саксонији Наполеон потукао Русе и Пруске код Лицена
21. маја нова победа код Бауцена, ослободио Саксонију и већи део Шлеске

Cisto ono, nek stoji Wink

I ne znam kako to sto ti pricas menja ono sto sam ja rekao, samo ga potvrdjuje Smile
« Poslednja izmena: 13. Jan 2013, 13:10:58 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Pa ono sigurno je da su Nemci bili spremniji nego Francuzi ali Rusi su slovenski narod koji se nikad ne predaje pa su i pored najvecih gubitaka u istoriji covecanstva izneli pobedu na kraju.

A i posle te bezanije je bilo ovo:
2. маја у Саксонији Наполеон потукао Русе и Пруске код Лицена
21. маја нова победа код Бауцена, ослободио Саксонију и већи део Шлеске

Da bi se na kraju sve zavrsilo sa : 31. marta Rusi ulaze u Pariz.

Repriza,tacnije "rekonstrukcija" dogadjaja je izvedena nekih 125 godina kasnije.  Smile Eto,i to nek stoji.

I ne znam kako to sto ti pricas menja ono sto sam ja rekao, samo ga potvrdjuje Smile

Ti si prvo rekao da je vreme bilo presudno.Ja kazem da nije.Jer da jeste,ne bi oni bezbroj puta dosad odbijali razne napadace,i to sa raznih strana sveta.
« Poslednja izmena: 13. Jan 2013, 13:24:11 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows Vista
Browser
MSIE7.0
sta drvite kad to nije rat u pianju vec obicna akcija specijalaca...
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Vreme jeste bilo presudno jer su se uvek na njega oslanjali i napustali svoje gradove... Sam si to rekao. Ne kazem da je vreme 100% presudno ali da ima dobar udeo u uspehu Rusa na ratistima ima.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Pa,ja i nisam drvio(kritikovao) Francuze zbog ovoga. Realno,ovo se svima desava.Nekom cesce,nekom redje.

Mada,sto jes jes,Francuzi su,barem u modernom dobu,uvek bili cudni po pitanju vojske. Leclerc,koji se na testovima pred proizvodnju pokaze super,ali u praksi nista posebno. FAMAS,koji je sav odlicno zamisljen i konstruisan,i cak i dostigne popularnost,al se onda ispostavi da ima nekoliko teskih nedostataka i da mora da se menja.

Vreme jeste bilo presudno jer su se uvek na njega oslanjali i napustali svoje gradove... Sam si to rekao. Ne kazem da je vreme 100% presudno ali da ima dobar udeo u uspehu Rusa na ratistima ima.

Aj donekle se slazem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
LG Nexus 5
Aman Srbi, odoste predaleko. Smile Vise vojskovodja je Srbija iznedrila tokom oslobodilackih ratova 1875/6-1878 i balkanskih ratova, nego Francuska od Napoleona do danas. Smile

http://www.strategypage.com/humor/articles/military_humor_complete_list_of_french_jokes.asp

Ovu listu francuskih sala nisu smislili Srbi. Sto jes, jes, ima odlicnih. Smile

« Poslednja izmena: 13. Jan 2013, 15:45:13 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.52
mob
Qtek 小米
Галски пицопевци, увек то били и то остали.
Сада су то већ неки хибриди без националног идентитета, али добиће верски зна се који, па нека лају на полумесец.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
LG Nexus 5
Francuska u borbi protiv islamista u Africi

U borbama sa islamističkim pobunjencima u Maliju ima i civilnih žrtava. U Somaliji neuspeo pokušaj oslobađanja francuskog taoca. Fransoa Oland podigao stepen bezbednsoti u zemlji zbog pretnji islamista.

Najmanje 11 stanovnika Malija je poginulo a više od 60 je ranjeno u vojnoj intervenciji vlasti te afričke zemlje protiv islamističkih pobunjenika povezanih sa Al Kaidom. Svi poginuli su iz grada Kona rekao je generalni sekretar predsedničke palate preko državne televizije. Gradonačelnik Kone Sori Dijakite rekao je jutros agenciji Asošiejted pres da među poginulima ima najmanje troje dece. Prema njegovim rečima, ona su se udavila u reci u koju su se bacila da bi izbegla bombardovanje. Ostali su ubijeni u kućamna ili na ulicama, dodao je Sori Dijakite.

Vojska Malija pokrenula je u petak, uz vojnu podršku Francuske, ofanzivu protiv islamista povezanih sa Al Kaidom, koji kontrolišu sever Malija. Ofanziva je usledila dan pošto je Mali zatražio pomoć UN i Francuske, nekadašnje kolonijalne sile, za obračun sa islamistima.

Pobunjeničke snage su u četvrtak zauzele Konu, a oko 1.200 islamističkih boraca približilo se na 20 kilometara od Moptija, strateški važnog grada na granici između područja pod kontrolom pobunjenika i onog kojim upravlja vlada.

Francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drian rekao je da je jedan francuski vojni pilot poginuo u Maliju, prilikom napada helikopterima na kolonu terorista koji su se kretali prema dva grada na jugu te zemlje na severozapadu Afrike.

Le Drian je rekao da je Francuska morala da deluje brzo da zaustavi islamističku ofanzivu koja bi, kako je rekao, dozvolila da se formira "teroristička država na pragu Francuske i Evrope".

Ubrzano slanje vojnika zapadnoafričke zajednice

Prvi vojnici zapadnoafričkih snaga mogli bi već u danas da stignu u Mali, gde je malijska vojska uz podršku Francuske pokrenula ofanzivu protiv islamista, izjavio je juče ministar Obale Slonovače za afričku integraciju Ali Kulibali, čija zemlja predsedava Zajednicom država zapadne Afrike.

Predsednik Obale Slonovače Alašane Ouatara dozvolio je u petak da trupe odmah krenu u Mali kako bi pomogle malijskoj vojsci u ofanzivi protiv islamista. Cilj ove misije je ponovno osvajanje severa Malija koji su pre devet meseci okupirali islamisti bliski El-Kaidi.

Savet bezbednosti UN odobrio je formiranje snaga od 3.300 zapadnoafričkih vojnika. Burkina Faso je zvanično saopštila da će rasporediti bataljon od 500 ljudi kako bi pomogla malijskoj vojsci da odbrani integritet svog državnog teritorija u skladu s rezolucijom 2085 UN. Niger je takođe poslao bataljon od 500 vojnika, izjavio je jedan zvanični izvor.

Povećan stepen bezbednosti u Francuskoj

Predsednik Francuske Fransoa Oland naredio je podizanje nivoa zaštite od terorizma u ovoj zemlji nakon što se ona upustila u dve vojne akcije - u Somaliji i na Maliju. Oland je takođe obećao da će pojačati bezbednost javnih objekata i saobraćajnih mreža.

Oland je dodao i da Pariz "ne brani nijedan drugi interes osim čuvanja prijateljske države" i dodao da je to razlog što je akciju podržala "cela međunarodna zajednica i pozdravile sve afričke zemlje".

Neuspela akcija u Somaliji

Francuska nije uspela u akciji svojih komandosa da oslobodi francuskog taoca u Somaliji koga su ubili njegovi otmičari, izjavio je francuski ministar odbrane Žan Iv Le Drian u Parizu. Islamski ekstremisti tvrde da su porazili francuske komandose i da je talac živ.

Francusko ministarstvo odbrane navelo je u saopštenju da su u akciji za oslobađanje taoca u Somaliji ubijeni dva francuska vojnika i 17 "terorista". Akciju je sprovela francuska tajna služba (DGSE). Francuz Deni Aleks takođe pripadnik francuske tajne službe, u rukama je islamista u Somaliji od 14. jula 2009. godine. Komandosi tajne službe naišli su na jak otpor i tokom napada usledile su žestoke borbe, navelo je ministarstvo. Francusko ministarstvo odbrane je podsetilo da je Aleks otet u Mogadišu tokom zvanične misije pomoći prelaznoj somalijskoj vladi i da je zbog nepopustljvosti terorista koji su tri i po godine odbijali svake pregovore i držali Aleksa u nehumanim uslovima isplanirana i sprovedena akcija za pokušaj njegovog spasavanja.

Francuski bezbednosni agent Deni Aleks

Somalijska islamistička grupa El Šebab je međutim u svom saopštenju prosleđenom agenciji Frans pres navela da je francuski talac još živ posle neuspele sinoćne operacije francuskih komandosa da ga oslobode, ali da će mu biti suđeno "u naredna dva dana".Oni takođe tvrde da su zarobili jednog francuskog vojnika ranjenog u toj operaciji, kao i da su francuski komandosi zarobili i odveli "više" njihovig saboraca, ubijenih ili ranjenih u borbama. "Ranjeni francuski vojnik je pod stražom mudžahedina, a Aleks je još bezbedan i daleko od mesta borbi", navodi se u saopštenju islamista.
Oni su dodali da mudžahedini Al Šebaba upozoravaju Francusku da će snositi "gorke posledice" zbog ove vojne operacije kojom je uzaludno pokušano da se oslobodi talac koga drže više od tri godine. Francuska ima još osam talaca u zemljama podsaharske Afrike.

Mali i Somalija su odvojene operacije

Francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drian je rekao da vojna intervencija u Maliju i operacija komandosa francuske tajne službe u Somaliji, u kojoj je poginuo francuski talac, nemaju nikakve veze jedna s drugom.

"To su dve operacije koje su potpuno nepovezane. Ona u Somaliji je mogla da se dogodi ranije, čak je i planirana za ranije ali geografskih, tehnički i meteorološki uslovi se nisu sklopili. Prema tome nema nikakve veze, tim pre što francuska intervencija u Maliju, kao što znate, nije bila planirana unapred", rekao je ministar.

Predstavnik Rusije za Afriku Mihail Margelov izjavio je da bi Ujedinjene nacije ili Afrička unija trebalo da vode operacije protiv islamističkih pobunjenika u Maliju, nakon što je Francuska poslala svoje vojne snage da pomognu tamošnjim vlastima. Margelov je ruskoj novinskoj agenciji RIA Novosti rekao da "niko osim Afrikanaca ne može niti treba da rešava probleme na tom kontinentu".

Ministar spoljnih poslova Nemačke, Gido Vestervele izjavio je da Nemačka podržava Francusku, ali da vojno angažovanje u Africi ne dolazi u obzir. Razmatra se eventualna podrška političkom procesu, kada za to budu stvoreni uslovi.

Izvor: Deutsche Welle

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 534.57.2
Aman srbi, odoste predaleko. Smile Vise vojskovodja je Srbija iznedrila tokom oslobodilackih ratova 1875/6-1878 i balkanskih ratova, nego Francuska od Napoleona do danas. Smile

I moj cukun cukun djed Vojvoda Vukalovic medju njima  Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: francuzi

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.