Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ford odustao od Srbije i ulaže 675 miliona evra u Rumuniju  (Pročitano 4214 puta)
30. Sep 2007, 12:06:47
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
(Blic)
Daleko od Rumunije

Svetski automobilski gigant Ford iduće godine počinje proizvodnju automobila u Rumuniji. Ford je za 57 miliona evra od rumunske vlade kupio fabriku automobila u Krajovi. Predviđeno je da Amerikanci ulože 675 miliona evra, a računa se da će fabrika na rumunskom tržištu kupovati razne komponente u vrednosti od oko milijardu evra.

Računa se, takođe, da će fabrika proizvoditi 300.000 automobila i da će kroz tri godine ostvarivati godišnji prihod od dve milijarde evra.

Kakve to veze ima sa Srbijom? Nažalost, sad više nikakve, reći će neko. Mada, u stvari nije tako.

Fabrika u Krajovi bila je, naime, u vlasništvu Daevua, a kada su Korejanci 1999. godine bankrotirali, rumunska država je za 44 miliona evra otkupila većinski paket akcija. Eto veze - i rumunska i vlada Srbije imale su otprilike isto vreme da svojoju fabrici nađu strateškog partnera.

A evo, vlada u Bukureštu je to uspela, a vlada u Beogradu nije. Zašto? To je pitanje nad kojim bi trebalo da se zamisle i poslovna javnost, ali još više političari, oni koji vode ovu zemlju. Tim pre što su svega nekoliko dana pre nego što je objavljena ova vest, govorili kako se na spisku zaintersovanih za kragujevačku Zastavu, nalazi i Ford. Sad Ford više nije na tom spisku.

U Srbiji se na Rumune još uvek gleda sa visine, ali evo Amerikanci su (zbog "nečega") njih izabrali za poslovne partnere. Ovde se, takođe, više pažnje posveti svakom porazu reprezentacije na nekom međunarodnom sportskom takmičenju, nego jednom ovakvom gubitku. Jer, ovo je, u suštini, zaista veliki poraz naše "ekonomske reprezentacije". Poraz koji će direktno pogoditi stotine hiljada ljudi. Ali, za to niko i ne haje.

Mislite o tome. Kad već izlazite na izbore.
« Poslednja izmena: 30. Sep 2007, 12:08:58 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
U prosto ima da propadnemo sada.....ford nije nikada ni bio ozbiljno zainteresovan za Zastavu!
Toliko smo izgubili da to nije normalno....i da evo Rumunima odmah je osvanulo  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 30714
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
...ford nije nikada ni bio ozbiljno zainteresovan za Zastavu!

U sustini veliki investitori  pogotova sa velikim proizvodstvenim kapacitetimai vise paznje pokljanjaju drugim faktorima, a ne zgradama i pogonima.
Na primer vise se interesuju za cenu radne snage, carinske olaksice, danocne stapke, mogcnost izbegavanja dvojnog odanocenja itd...itd
Tako da u sustini nije da oni nisu bili zainteresovani za Zastavu vec im je Srbija kao drzava ponudila losije uslove nego Rumunija.
U svakom slucaju veliki je poraz za vladajucu strukturu da izgubi takvog giganta.
IP sačuvana
social share
Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар помеѓу народите - Гоце Делчев, Македонски револуционер

Свеста и чувството дека сум Македонец треба да стојат повисоко од се друго на светов - Крсте Петков Мисирков, Македонски просветител

Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
U prosto ima da propadnemo sada.....ford nije nikada ni bio ozbiljno zainteresovan za Zastavu!
Toliko smo izgubili da to nije normalno....i da evo Rumunima odmah je osvanulo Smile

hvala ti sto nas obavestavas.
odakle ti tako odlicne inside informacije?

a sto se tice toga da li je rumunima osvanulo, samo imaj u vidu da je prosle godine u srbiji najprodavaniji auto bio Dacija!
mozda ce sledece biti njihov ford.
umesto da mi izvozimo njima i ubijamo pare, oni zaradjuju na nama....OPET Smile

ja bih licno bio zadovoljniji da zastavu kupi ford nego neki motors ili neka indijska 'auto industrija'
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
 ako je ford kupio fabriku za 57 miliona evra ,sto posto ce da ulozi josh 675 miliona  Smile to su prichice za zelenoglave majmune ,isto kao shto su prichali da ce u.s. steel da ulozi stotine miliona dolara u zelezaru u smederevu (a daj boze da su ulozili 15 )  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Zastava je fabrika vezana za vojni kompleks, što joj vrlo ruši cenu. Takođe je i radna disciplina i stručnost radnika na vrlo lošem nivou ( kakva mene plata, takva tebe vrata). Treći ozbiljan razlog očigledno je pogoršanje odnosa Srbije i SAD u svetlu krize oko Kosova. Mene bi začudilo da bilo ko ozbiljno investira ovde do rešenja pitanja Kosova i Srpske.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Toliko smo izgubili da to nije normalno....i da evo Rumunima odmah je osvanulo  Smile

Da je neko govorio pre 20 godina da će rumunski automobil biti hit vozilo u Srbiji da li bi mu verovao? Da je neko govorio da će deterdžent i tečnost za sudove iz fabrike kraj Temišvara biti danas najpopularniji u Srbiji da li bi mu verovao?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Au al se neko isprimao na Ford. Pa sta sad? Sto rece neko pare se ulazu tamo gde je najjeftinija radna snaga i mogucnost relativno brze zarade bez nekih ogranicenja. Njihova procena i to je to.
Sa druge strane Zastava je slozeno-zakukuljeno-zamuljen kompleks i tacno je da drzava treba striktno da odvoji sta je vredno privatizovati od onoga cemu nema spasa. Samo tada se mozemo nadati nekom kupcu.
« Poslednja izmena: 30. Sep 2007, 13:46:15 od ZvezdasBG »
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Citat
hvala ti sto nas obavestavas.
odakle ti tako odlicne inside informacije?

a sto se tice toga da li je rumunima osvanulo, samo imaj u vidu da je prosle godine u srbiji najprodavaniji auto bio Dacija!
mozda ce sledece biti njihov ford.
umesto da mi izvozimo njima i ubijamo pare, oni zaradjuju na nama....OPET Smile

ja bih licno bio zadovoljniji da zastavu kupi ford nego neki motors ili neka indijska 'auto industrija'

Ти ћути јер то све твоји говнају....иначе распитај се ко је тај неки Моторс геније.

Citat
Da je neko govorio pre 20 godina da će rumunski automobil biti hit vozilo u Srbiji da li bi mu verovao? Da je neko govorio da će deterdžent i tečnost za sudove iz fabrike kraj Temišvara biti danas najpopularniji u Srbiji da li bi mu verovao?

Зашто је најпродаванији, милиш да су купљени кешом....дај молим те, за те паре можеш купити пет пута бољи ауто. Скоро 70 % је купљено преко лизинга и то ти је то....најбољи услови за средњи ауто, односно боље дачију него југо.
То за детерџенте обриши....

Као што спомену симијон фабрика је везана за војну индустрију....прво треба да се среди сама Застава па продаја, а купаца ће бити то сигурно. А то што смо изгубили Форд велика ствар....
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Ja vise vidjam na ulicama Skodu nego Dachiju...
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.