Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fonts for Symbian S60 3rd Edition ( OS 9.1/9.2 )  (Pročitano 43125 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Samo 4!!!  Smile Pa zato meni na E61 svi fontovi koje sam instalirao nisu radili kako treba, odnosno samo polovično. U nekim menijima su se prikazivali a u nekim ne. E61 ima 16 komada.... Odnosno 4 fonta , svaki bold, italic, bolditalic, regular. Što sve ukupno daje 16 fajlova.
E al su ga zakomplikovali.  Smile

Dakle ovako. Ako neko želi da na E61 mijenja fontove, moraće malo da čačka svaki font koji skine za "normalne" s60 telefone.
Evo instaliranih fontova u E61 :
1. "New Courier", used in labels and in the Standby screens (ncrrru.ttf = Regular, ncrriu.ttf = Italic, ncrbru.ttf = Bold, ncrbiu.ttf = Bold+Italic)

2. "Nokia Sans", used in menus, titles, buttons, etc. (nosnr60.ttf = Regular, nssb60 = Bold, nstsb60 = Title Bold, sz60zdigi)

3. "New Times", used for Serif text (ntmrru.ttf = Regular, ntmriu.ttf = Italic, ntmbru.ttf = Bold, ntmbiu.ttf = Bold+Italic)

4. "Swiss A", used for Sans Serif text (swarru.ttf = Regular, swariu.ttf = Italic, swabru.ttf = Bold, swabiu.ttf = Bold+Italic)

Od ovih fontova E61 koristi 2 za prikazivanje po menijima. I to New Courier (ncrrru.ttf, ncrriu.ttf, ncrbru.ttf, ncrbiu.ttf ) i Nokia Sans (nosnr60.ttf, nssb60, nstsb60, sz60zdigi). Ova druga dva fonta ne znam za šta može koristiti osim možda u office-u?!  Smile

Znači da bi E61 pravilno prikazivala instalirane fontove, u svim menijima, na E:/resource/fonts.... mora se kopirati 8 fajlova (tj. dva kompletna fonta).

Konačno sam uspio na E61 da imam fontove u svim menijima. Ovaj baš i ne pristaje e 61 ali eto on mi je prvi naletio da probam. Evo i sličke koji sve fontovi moraju biti na kartici u folderu fonts da bi sve izgledalo kako treba a evo i prerađen font za e61.
Hvala X3mE.  Smile

Edit: Malo sam poranio i nisam dobro pregledao sve menije. Ako baš želite da se u svakom meniju i na svakom mjestu prikazuje vaš font, onda ćete morati napraviti 16 fontova u folderu fonts i dati im sledeća imena: (sva ova imena fontova možete vidjeti i u ROM drajvu z:/resource/fonts)

NCRBIU
NCRBRU
NCRRIU
NCRRRU
NOSNR60
NSSB60
NSTSB60
NTMBIU
NTMBRU
NTMRIU
NTMRRU
S60ZDIGI
SWABIU
SWABRU
SWARIU
SWARRU

Tek poslije ovoga E61 će prikazivati vaš font i u browseru i u office-u i na svakom mjestu, čak je i help ispisan tim fontom. Pitanje je da li želite da se baš svuda prikazuje taj font.  Smile
Eto ako ko naiđe s ovom šklopocijom E61 da se znade.  Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Screenshot0015.png
(42.14 KB, 320x240)
Screenshot0016.png
(32.77 KB, 320x240)
Screenshot0017.png
(45.61 KB, 320x240)
Screenshot0018.png
(4.35 KB, 320x240)
*
Lucida Calligraphy... (782.16 KB)
« Poslednja izmena: 31. Mar 2008, 01:04:33 od elborashon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samsung Galaxy S6 - Galaxy S4 - Sony Arc S

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 1265
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Samsung Galaxy S6 White
Spaceman, Evo kako to kod mene izgleda...

Screenshot0044.jpg
(52.4 KB, 240x320)
Screenshot0045.jpg
(68.15 KB, 240x320)
Screenshot0046.jpg
(71.57 KB, 240x320)
« Poslednja izmena: 30. Mar 2008, 21:28:46 od NinaNina »
IP sačuvana
social share
Život se ne meri brojem udisaja, već brojem trenutaka koji ODUZIMAJU DAH...
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 939
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
LG Nexus 4
NinaNina, on ima gresku u c:\resource\fonts a ne u c:\data\fonts Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 1265
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Samsung Galaxy S6 White
Da... videla sam naknadno... Ali eto mu screenshot-ova kako to treba da izgleda pa nek izbaci šta je višak... Mada nije mi jasno kako su mu se pojavili ti fajlovi...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 68
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Nokia N73, 5800XM
Bili ste u pravu  Smile sada radi super, hvala na pomoci  Smile Pozdrav  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Any fool can use a computer. Many do.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8510
Zastava Minas Tirith
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
HTC One X
16 fajlova sa fontovima u E61  Smile

Što li su ga stvarno zakomplikovali...  Smile Većina drugih 9.1 modela ima takođe 4 ja mislim... Mada nisu ni mislili da će to neko da menja  Smile.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Citat
16 fajlova sa fontovima u E61
Što bi nešto bilo jednostavno kad može i komplikovano. Stara Nokia-ina politika. Smile
Ja vidim neće da rade ovi fontovi na e61 i ne znam šta se dešava. Kad ono 16 komada fontova umjesto 4. Ali dobro saznao sam u kom čuču grmi zec ili u kom zecu čuči grm ili kako se ono već kaže....  Smile Smile

Ni meni nije jasno šta će im toliki broj fontova? Možda zbog landscape displeja ili office-a jer su svi ovi fontovi prisutni i u njemu?? Nisam siguran... Samo što je puno puno je.
Jeste malo smorno 16 komada ubacivati i prepravljati ali opet s druge strane to nam ostavlja mogućnost da "sredimo" telefon po svom. Da nam prikazuje 4 vrste fontova tamo gdje mi želimo. Sad samo treba pohvatati gdje koje fontove koristi i zamijeniti ih nekim po svom izboru.

To je već priča za neki drugi film a možda i za nekog drugog glavnog glumca.  Smile Smile

P.S. Evo ih u ROM-u. Nisu svi mogli da stanu na screenshot.  Smile

Screenshot0025.png
(4.55 KB, 320x240)
« Poslednja izmena: 31. Mar 2008, 02:05:24 od elborashon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 939
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
LG Nexus 4
elborashon, zasto ne koristis Font Router? Preko njega ce fontovi imati kvalitetniji prikaz, a mozes i i da smanjis-povecas font po zelji.
« Poslednja izmena: 31. Mar 2008, 02:14:07 od qwerty »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Citat
elborashon, zasto ne koristis Font Router?
Zato što čekam da mi "Mao Ce Tung" ili neki njegov rođak napravi sertifikat. Ne mogu da se *eboguzam i da ručno ubacujem i kopiram programe. Ako bog da sutra bi mogao dobiti sertifikat.
Ali nešto sumnjam da je taj program napravljen da se bori sa ovolikom količinom fontova. Ja čak mislim da bi se i u Nokiji zapanjili i iznenadili da ovo vide. Ni oni ne znaju da su stavili ovoliki broj fontova.

Šalim se. Sutra ili prekosutra ću isprobati Font Router i vidjeti kako se ponaša na E61. Hvala za info.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 1265
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Samsung Galaxy S6 White
elborashon, uz Font Router je dovoljno da ubaciš samo jedan font u folder Fonts i ne treba da ga obrađuješ, samo prebaci sirovi .TTF font... On će tada biti zamenjen svuda... Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.319 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.