Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 248 249 251 252 ... 274
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: FK Sarajevo - Jedan grad, jedan klub !!!  (Pročitano 268234 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Press konferencija: Juninho potpisao na dvije godine

Na današnjoj press konferenciji je potpisan dvogodišnji ugovor sa brazilskim igračem Juninhom. Ispred Sarajeva sa ovim igračem ugovor je potpisao predsjednik Zijad Blekić. Predjednik se ovom prilikom zahvalio svima koji su omogućili da Juninho obuče dres Sarajeva.
Ovaj dvadesettrogodišnji Brazilac je već desetak dana trenirao sa ekipom i donešena je odluka da se sa njim potpiše ugovor. Juninho se zahvalio na pruženoj prilici i poručio je da jedva čeka pokazati sve što zna i da se nada da će opravdati očekivanja. Igra na poziciji polušpica i drugog napadača Debitovati bi trebao za desetak dana do kada će doći certifikat iz Brazila.

Druga tema na press konferenciji je bio meč četvrtog kola Premijer lige protiv Zrinjskog. Trener Mirza Varešanović je istakao kako je ekipa umorna nakon meča sa Čelikom te da će sastav biti u određenoj mjeri izmijenjen u odnosu na početni protiv Čelika.

Kako kaže, pokušali su prolongirati utakmicu za nedjelju, ali Zrinjski na ovaj prijedlog nije pristao.
"Zrinjski nije pristao na odgodu utakmice. Oni u srijedu igraju gradski derbi sa Veležom i zato su protiv pomjeranja za nedjelju.", rekao je Varešanović.
Od igrača očekuje isti pristup kao i prethodne dvije utakmice. Zrinjski se, kako sam kaže, neće braniti. Prema tome, biće lakše igrati sa Zrinjskim protiv Čelika i Slobode.

"Pristup utakmici mora biti pravi, kao protiv Čelika. Zrinjski je jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi. To je ekipa koja uvijek igra otvoreno. Nećemo imati nimalo lagan posao. Međutim, mi igramo kući, kući smo uvijek favoriti i idemo na pobjedu. Uz podršku naših fantastičnih navijača rezultat sigurno, neće izostati.", završio je Varešanović.

(Oficijalni sajt)

Juninho: Sarajevo je veliki klub

Juninho je zadovoljan Sarajevom i kako je primljen od strane suigrača i navijača. ''Prije svega, zahvalio bih se što mi je pružena prilika da nastupim za Sarajevo. Kad su prvi kontakti uspostavljeni, malo sam se puten Interneta interesirao gdje dolazim. Odmah sam vidio da je Sarajevo veliki klub i da mi je ovo idealna prilika da napravim iskorak dalje u svojoj karijeri.'', rekao je Juninho.

Punim imenom Jose Francisco da Silva Botelho Junior. je prošao sve kategorije Gremia iz Porto Alegrea, kluba koji je poznati rasadnik talenata.

"Od devete godine sam bio član Gremia i u tom klubu sam proveo četrnaest godina, tačnije do novembra prošle godine kada sam napustio Gremio."

Gledao je Sarajevo na dvije domaće utakmice, protiv Slobode i Čelika. Impresioniran je navijačima Sarajeva.
"Oduševljen sam navijačima Sarajeva. Sarajevo je veliki klub čim ima ovakve navijače.", zaključio je novi igrač Sarajeva.

(Oficijalni sajt)
« Poslednja izmena: 23. Avg 2010, 04:48:35 od bojan.c »
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Izvještaj: FK Sarajevo – HŠK Zrinjski 1-0 (1-0)

Strijelac 1-0 Ščepanović u 37 min
Olimpijski stadion "Asim Ferhatović – Hase"
Sudija: Ognjen Valjić (Banjaluka).
Žuti kartoni: Gutić, Todorović, Kojašević, Torlak, Hamzagić (Sarajevo), Šunjić (Zrinjski)
SARAJEVO: Hamzić, Arsenijević, Todorović, Džakmić, Gutić, Torlak, Hamzagić (od 90. Ihtijarević), Handžić, Ščepanović (od 72. Pliska), Kojašević, Jahović (od 81. Avdić). Trener: Mirza Varešanović.
ZRINJSKI: Hadžić, Šunjić, Džidić, Stjepanović, Salčinović (od 69. Sušić), Selimović, Ivanković (od 46. Aničić), Žižović, Zadro, Lendrić (od 57. Dragičević), Rizvanović. Trener: Dragan Jović.

Oko 8500 gledalaca prisustzvuje meču. Izvanredna atmosfera na stadionu.

1' Sudija Ognjen Valjić je dao znak da utakmica počne.
3' Prva prilika za Sarajevo. Džakmić je dobro poslužio Jahovića koji je pucao u dalji ugao gola gostiju, ali golman Zrinjskog je odbranio udarac napadača Sarajeva.
9' Dupli pas Kojaševića i Džakmića. Kapiten domaćih je sa desetak metara metara puca, pravo u Hadžića. U nastavku akcije lopta je pogodila stopera gostiju Šunjića i završila na stativi gola Zrinjskog. Hadžić je još, u nastavku akcije odbranio pokušaj Kojaševića.
10' Nekoliko diskutabilnih odluka sudije Valjića je unijelo nervozu na terenu. Zbog prigovora žuti karton je dobio Gutić.
14' Domaći su tražili penal nakon što je Hamzagića oborio golman Hadžić, ali je pištaljka Ognjena Valjića ostala nijema.
16' Jahović je ukrao jednu loptu veznjacima Zrinjskog i sjurio se prema golu. Pucao je sa petnaestak metara zamalo preko gola.
23' Agilni Jahović je centrirao sa desne strane ali u posljednji tren odbrana gostiju loptu izbacuje u korner.
30' Šut Hamzagića sa 30 metara bez problema hvata golman gostiju Hadžić.
36' GOOOOOOL. Jahović je ponovo, dobro prošao po desnoj strani i pronašao Vučinu Šćepanovića koji u padu sa pet metara pogađa za vodstvo Sarajeva.
Oko 120 gostujućih navijača je došlo na utakmicu početkom drugog poluvremena.
46' Izmjena kod gostiju. Umjesto Ivankovića u igru je ušao Aničić.
53' Prvi pokušaj gostiju na utakmici. Selimović je iskosa sa vrha šesnesterca pucao, ali je Dino Hamzić bio siguran.
57' Druga izmjena kod gostiju. Lendrića je zamijenio Dragičević.
60' Iz slobodnog je pokušao Kojašević. Golman Zrinjskog je bio na mjestu.
61' Jahović idealno upošljava Hamzagića. Veznjak Sarajeva dobro puca, golman gostiju krajnjim naporom loptu izbacuje u korner.
70' Posljednja izmjena kod gostiju. Veznog igrača Salčinovića zamijenio je Sušić.
73' Prvu izmjenu vrši trener domaćih. Strijelca Vučinu Šćepanovića je zamijenio Almir Pliska.
74' Nakon kornera Hamzagića, Torlak puca preko gola.
80' Slobodan udarac je izveo Hamzagić, lopta je putu prema golu nezgodno odskočila i zamalo iznanadila golmana gostiju.
81' Izvanrednog Adisa Jahovića mijenja Alen Avdić.
90' Treća izmjena u Sarajevu. Dženaldina Hamzagića je zamijenio Faruk Ihtijarević.
90+2' Sudija Ognjen Valjić iz Banja Luke je svirao kraj utakmice.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Trenutna tabela

1     Sarajevo     4     3     0     1     6:2     9
2    Olimpik    4    3    0    1    5:3    9
3    Velež    3    2    1    0    6:1    7
4    Borac    4    2    1    1    6:4    7
5    Rudar    4    2    1    1    4:5    7
6    Željezničar    4    2    0    2    5:4    6
7    Slavija    3    2    0    1    5:5    6
8    Sloboda    4    2    0    2    4:4    6
9    Zvijezda    3    2    0    1    3:3    6
10    Čelik    4    1    1    2    3:4    4
11    Leotar    4    1    1    2    2:3    4
12    Zrinjski    3    1    0    2    5:5    3
13    Široki    3    1    0    2    4:5    3
14    Travnik    4    1    0    3    3:6    3
15    Budućnost    3    0    2    1    2:4    2
16    Drina    4    0    1    3    2:7    1

... da hoce ovako da ostane  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Vučina Šćepanović:  Nadam se pobjedi u Banovićima

Gol protiv Zrinjskog mu je prvijenac u dresu Sarajeva. Još veću vrijednost dobije s obzirom da je njegov pogodak donio nova tri boda Sarajevu. Vučina Šćepanović je prezadovoljan vlastitom izvedbom i postignutim pogotkom.
´´Malo smo se pribojavali ovog susreta. Zrinjski je jedna od najboljih ekipa u ligi. Nama je ovo bila treća utakmica u sedam dana i malo se osjetio umor. Međutim, pokazali smo borbenost i htijenje i to nam se isplatilo. Veći dio utakmice smo nadigrali Zrinjski u svim segmentima igre.´´, rekao je Šćepanović.

Zahvaljujući asistenciji Jahovića pogodio je za pobjedu Sarajeva, treću pobjedu u sedam dana.
´´Što se gola tiče, našao sam se na pravom mjestu u pravo vrijeme. Dobro sam reagovao na dobar ubačaj Jahovića i pogodio mrežu Zrinjskog. Posrećilo mi se da zabijem jedini pogodak na utakmici.´´

U subotu slijedi gostovanje u Banovićima. Navijači očekuju produžetak serije nepobjedivosti. Sam Vučina također, ima slična razmišljanja.
´´Samopouzdanje nakon ove tri utakmice nam je na veoma visokom nivou. Svi u timu smo svjesni koliko nam ova utakmica bitna za nastavak sezone. Nadam se pobjedi.´´, zaključio je ofanzivni veznjak Sarajeva.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Haris Handžić potpisao  dvogodišnji ugovor

Nekadašnji junior bordo tima i napadač poljskog Lecha Haris Handžić je potpisao dvogodišnji ugovor sa FK Sarajevom. Ovaj nekadašnji napadač Sarajeva se tako vratio u svoj matični klub iz kojega je otišao u poljski Lech iz Poznana. Handžić je proljetos nastupao za Sarajevo kao posuđeni igrač.
Obzirom da nije dobio potreban certifikat iz poljskog saveza, pravo nastupa će imati u šestom kolu protiv banjalučkog Borca.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Izvještaj: FK Budućnost – FK Sarajevo 1-2 (1-0)

Gradski stadion u Banovićima.
1-0 Haskić 5.min
1-1 Kojašević 52. min
1-2 Kojašević 77. min
Sudac: Muamer Bureković (Zenica).
Pomoćnici: Hrvoje Turudić (Čitluk) Admir Forto (Vitkovići)
Žuti kartoni: Halilović, Hurtić, Slomić, Omić (Budućnost),
Čomor, Džakmić, Gutić, Hamzagić, Todorović, Šćepanović, Kojašević (Sarajevo).

BUDUĆNOST: Husić, Omić, Hurtić, Zrnanović, Čergić, Sarajlić, Smajić (od 65. Čamrković), Halilović, Haskić, Slomić, Ikanović (od 78. Jahić).
Trener: Munever Rizvić.
SARAJEVO: Hamzić, Arsenijević, Todorović, Džakmić, Gutić, Torlak, Hamzagić, K. Handžić, Jahović, Kojašević (od 85. Čomor), Šćepanović (od 68. Suljić).
Trener: Mirza Varešanović.

Oko 3000 gledalaca se nalazi na Gradskom stadionu. Oko 1500 gostujućih navijača je smješteno na istočnoj tribini.

1´ Sudija Mumer Bureković je dao znak da utakmica može da počne.

3´ Odmah na otvaranju dobra prilika za Sarajevo. Nabačena lopta sa lijeve strane je došla do Jahovića koji sa desetak metara puca, ali golman domaćih Husić dobro interveniše.

5´ GOOOOL! Domaći vode sa 1-0. Haskić je izvanrednim volej udarcem sa 15 metara pogodio za vodstvo Budućnosti.

16´ Dobro je ubacio Kojašević za Gutića, ali stoper Sarajeva pogađa stativu.

17´ Danas fenomenalni Kojašević je uposlio Jahovića, ali je opet uspješniji bio golman domaćih Husić.

31´ Sudija Bureković je propustio dosuditi kaznani udarac za Sarajevo. Šćepanović je izbio sam pred Husića i kad je krenuo pucati prema golu Budućnosti, sa leđa ga ruši Zrnanović. Bureković je pokazao da se igra nastavi.

45´ Kraj prvog poluvremena. Domaći vode 1-0, strijelac je bio Haskić u 5. minuti.

46´ Pokušao je Damir Kojašević iznenaditi golmana domaćih sa dvadesetak metara, ali bez uspjeha.

48´ Jahović iz slobodnog udarca puca zamalo preko gola.

50´ Maestralnu priliku za domaće je propustio Ikanović. Nakon greške Gutića, napadač domaćih je krenuo sam prema golu Sarajeva. Sa svega nekoliko metara, neometan je pucao pravo u dobro postavljenog Dinu Hamzića.

52´ GOOOOOL! Sarajevo je terensku inicijativu krunisalo izjednačenjem preko Damira Kojaševića. Arsenijević je dobro centrirao u šesnaesterac domaćih, Hamzagić je dobro pucao glavom. Husić je, opet, dobro intervenisao. Lopta je došla do Kojaševića koji sa sedam metara pogađa koz noge golmana domaćih za izjednačenje rezultata.

60´ Kojašević je dobro pronašao Hamzagića koji je sa pet metara bio neprecizan. Rezultat je i dalje1-1. Sarajevo drži terenski inicijativu i sve opasnije prijeti golu domaćih.

65´ Prva izmjena kod domaćih. Čamrković je zamijenio Smajića.

68´ Prvu izmjenu vrši Mirza Varešanović Iz igre je izašao Vučina Šćepanović, a umjesto njega je ušao Asmir Suljić.

69´ Jahović se izborio za jednu loptu i pucao prema golu domaćih. Na njegovu žalost, lopta je otišla preko gola.

73´ Svoj šut je okušao i Todorović. Njegov šut odlazi pored gola Husića.

77´ GOOOOOL! Sarajevo vodi 1-2 u Banovićima! Hamzić je izbacio u kontru Hamzagića koji idealno poslužuje Kojaševića. Bordo desetka rutinerski loptu šalje ispod istrčalog Husića za veliko slavlje 1500 gostujućih navijača.

78´ Odmah nakon gola gostiju, trener domaćih vrši drugu izmjenu. Umjesto Ikanovića ušao je Jahić

85´ Damir Kojašević je ispraćen velikim aplauzom na izlasku iz igre. Njega je zamijenio Denis Čomor.

90´ Samo četiri minuta dijele Sarajevo od prvih gostujućih bodova.

90+1´ Jahović iz izgledne pozicije puca glavom preko gola. Propala je još jedna dobra prilika Sarajeva.

90+2´ Jahović je istrčao jedan kontranapad i sam krenuo prema golu Budućnosti. U situaciji jedan na jedan sa golmanom Budućnoti, loptu je poslao pored gola.

90+3´ Domaći pokušavaju dugim loptama ugroziti gol Sarajeva. Međutim, nemaju previše uspjeha.

90+4´ Sudija Muamer Bureković je odsvirao kraj utakmice za veliko slavlje igrača Sarajeva. Veliko slavlje i na istočnoj tribini gdje su smještene Horde zla.

.....

Jos jedna pobeda !!!   Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Kenan Handžić:  Pokazali smo karakter

Na sredini terna je bio neprelazan za igrače Budućnosti. Presijekao je mnoštvo napada domaćih i direktno učestvovao kod drugog gola Kojaševića. Kenan Handžić, jedan od junaka jučerašnjeg dvoboja u Banovićima.
´´Vrlo sam sretan zbog ove pobjede. Prvi su nam ovo gostujući bodovi i mnogo nam znače za nastavak prvenstva. U ovoj utakmici smo pokazali da imamo karakter jer nakon rano primljenog pogotka smo zaigrali mnogo bolje i preokrenuli rezultat. Zasluženo smo pobijedili, mada je pobjeda mogla biti i ubjedljivija koliko smo prilika propustili.´´,rekao je Hadžić.

Cijelo vrijeme susreta je vodio borbu sa veznjacima domaćih. Iz većine duela sa fizički nadmoćnijim igračima Budućnosti je izašao kao pobjednik.
´´Jest, bilo je dosta duela, neki su bili baš nezgodni. Oni su ekipa koja preferira snagu nasuprot nas koji smo tehnički potkovana ekipa. U ovom slučaju, naša tehnička superiornost nad njima je presudila utakmicu.´´, ističe veznjak Sarajeva.

Dobre igre u dresu Sarajeva nisu prošle nezapaženo. Došao mu je poziv za reprezentaciju do 21 godine. A njemu je tek devetnaest...
´´Pozvan sam u mladu reprzentaciju za predstojeće kvalifikacijske utakmice. Drago mi je zbog poziva i to mi je nagrada za dobre partije koje sam pružio u dresu Sarajeva.´´, zaključio je Kenan Handžić.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Anel Škoro:  Za desetak dana ću početi trenirati

Zbog problema sa bubrezima je propustio cjelokupne pripreme. Talentovani stoper tima sa Koševa je van konkurencije od završetka protekle sezone. Anel Škoro se nada skorijem povratku u tim. Prema njegovim riječima, prve komplikacije su počele na standardnom ljekarskom pregledu.
´´Na standardnom ljekarskom pregledu mi je u mokraći bio povišen nivo proteina. Uradio sam ultrazvuk, ali taj pregled ništa nije pokazao. Zbog toga sam išao na detaljnije pretrage čije rezultate iščekujem.´´, riječi su Anela Škore.

Povratak u tim, po njemu bio trebao biti za kojih desetak dana.
´´Trebao bih početi trenirati za desetak dana. Biće malo teže jer sam propustio cijele pripreme, ali se nadam da ću ubrzo konkurirati za sastav.´´, zaključio je stoper Sarajeva.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Jedanaest mjeseci od  pogibije Vedrana Puljića  Smile

Danas se navršava jedanaest tužnih mjeseci od tragične pogibije Vedrana Puljića u neredima u Širokom Brijegu. Te oktobarske nedjelje je zauvijek izgubljen jedan mladi život. Imao je svega 24 godine.
Vedran nije zaboravljen, on je još uvijek dio nas. Njegovi prijatelji iz Hordi zla svaku utakmicu u 24. minuti pjevaju pjesme posvećene svom tragičnom preminulom prijatelju.

(Oficijalni sajt)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Nema nigde Horda  Smile .. ajd nastavljam tamo gde sam stao  Smile

Sarajevo    2-0   FK Budućnost Banovići   

20. Kolo Premijer lige BiH u nogometu
FK Sarajevo – FK Budućnost Banovići 2-0 (1-0)

Stadion Asim Ferhatović Hase
Sudija: Semir Kaplan (Stolac)
Pomoćnici: Almir Čišić (Mostar), Dalibor Hrstić (Ljubuški)
Žuti kartoni: Nuhić (Sarajevo), Zrnanović (Budućnost)
Crveni kartoni: Nuhić (Sarajevo), Smajić(Budućnost)

Oko hiljadu gledalaca se skupilo danas na Stadionu ´´Asim Ferhatović-Hase´´. Sarajevo nakon poraza u Mostaru želi da u svakom slučaju popravi loš dojam iz te utakmice.
1´ Utakmica je počela. Domaći su krenuli sa centra.
3´ Gostujući lijevi bočni je odmah testirao Hamzića, ali golman Sarajeva je bez problema zaustavio nejgov udarac sa 20 metara.
5´ Domaći su uspostavili inicijativu na terenu i strpljivo grade napade koji bi ugrozili gol Husića.
6´ Prvi ozbiljniji napad Sarajeva. Centrirao je Belošević, a ispred Pehlića Zrnanović je loptu izbacio u korner.
11´ Odbijena lopta nakon šuta Beloševića je došla do Emira Obuće. U posljednjem trenutku Čergić je spriječio vodstvo Sarajeva blokiravši udarac ´´sedmice´´ Sarajeva
16´ Bilježimo pokušaj Amela Handžića sa dvadesetam metara koji je otišao preko gola.
19´ Gosti su ozbiljno zaprijetili. Ubacio je Čamrković loptu u kazneni prostor Sarajeva, ali Šmigaloviću ona u odsudnom trenutku bježi te odbrani domaćih otklanja opasnost.
24´ 1-0!!! Strijelac Emir Obuća. Iskusni napadač je loptu primio na vrh šesnaesterca te izvanrednom varkom se oslobodio svojih čuvara te lijevom nogom iskosa pogodio suprotni ugao gola Murisa Husića za, možemo reći zasluženo vodstvo Sarajeva.
34´ Obuća je ostavio povratnu lopta za Kenana Handžića čiji šut odlazi zamalo preko gola gostiju.
36´ Pokušaj veznjak gostiju Jahića sa 25 metara je otišao pored gola.
38´ Zbog povlačenja žuti karton za Ajdina Nuhića.
45´ Još minuta sudijske nadoknade
Kraj prvog poluvremena. Sarajevo golom Obuće vodi sa 1-0.

46´ Počelo je drugo poluvrijeme
47´ Izvanredna prilika za Obuću. Odlično ga je uposlio Kojašević, ali sa svega 7-8 metara napadač Sarajeva loptu šalje pored gola.
48´ 2-0!!! Asistent Emir Obuća, a pogodio je Edin Pehlić. Ista situacija kao minutu ranije, ali ovaj put Obuća je uposlio Pehlića koji je rutinski pogodio za povećanje vodstva Sarajeva. Ovo je treći pogodak Pehlića u četvrtom ovosezonskom nastupu za bordo tim.
51´ Žuti karton za Zrnanovića zbog prekršaja na Obući
58´ Dvostruka izmjena u Budućnosti. Igru su napustili Muris Pirić i Arnel Delić, a na terenu su Semir Slomić i Eldar Kavazović.
61´ Pehlić je dobro prošao po desnoj strani i pokušao uposliti Amela Handžića. Golman gostiju Husić je u posljednji trenutak otklonio opasnost od svog gola.
64´ Gosti su imali skraćeni korner sa desne strane. Dobro ga je izveo Čolić, ali na njegovu žalost, Haskić je na drugoj stativi zakasnio na njegov ubačaj.
72´ Prva izmjena u Sarajevu. Umjesto Amela Handžića je ušao Asmir Suljić.
73´ Belošević iz slobodnjaka puca visoko preko gola.
74´ Pokušao je Haskić sa desetak metara iskosa. Dino Hamzić, uz malu nesigurnost je ukrotio njegov udarac.
76´ Rizvić je napravio i treću izmjenu. Izašao je neugodni Almir Šmigalović, a ušao je Nermin Imamović.
81´ Ponovo je po lijevoj strani odlično prošao Pehlić. Odbrana gostiju je otklonila opasnost od svog gola.
83´ Druga izmjena u Sarajevu. Na terenu je Haris Handžić. Izašao je Damir Kojašević
84´ Pokušao je Suljić iznenaditi Husića. Njegov udarac je otišao metar preko gola gostiju.
89´ Posljednja izmjena kod domaćih. Umjesto strijelca drugog gola Pehlića, na tereni je Jasmin Čampara.
90´ Obje ekipa su ostale sa deset igrača na terenu. Zbog koškanja sudija Semir Kaplan je isključio domaćeg veznjaka Ajdina Nuhića i gostujućeg igrača Kabira Smajića.
Kraj utakmice! Sarajevo je osvojilo nova tri boda te se tako učvrstilo na trećoj poziciji premijeligaške tabele

(oficijalni sajt)

Kad smo već kod tabele

1      FK Borac Banja Luka      48
2      FK Željezničar      41
3      FK Sarajevo      38
4      NK Široki Brijeg      34
5      FK Sloboda Tuzla      34
6      FK Olimpik Sarajevo      34
7      NK Travnik      32
8      FK Rudar Prijedor      32
9      NK Čelik      31
10      FK Slavija Sarajevo      31
11      HŠK Zrinjski Mostar      29
12      NK Zvijezda      28
13      FK Velež      27
14      FK Leotar      24
15      FK Budućnost Banovići      17
16      FK Drina Zvornik      17
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 248 249 251 252 ... 274
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.