Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 274
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: FK Sarajevo - Jedan grad, jedan klub !!!  (Pročitano 270262 puta)
Zvezda u usponu

David Trezeguet

Zodijak
Pol
Poruke 1983
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Duro: Kolektiv je najjači adut Sarajeva

Mislim da smo u blagoj psihološkoj prednosti u ovom trenutku jer imamo kvalitetniju i iskusniju ekipu. Lakše je i što igramo na domaćem terenu i puno će nam značiti podrška naših navijača. U derbijima se nikad ne zna, ali se nadam pobjed - kaže Duro.
Jedan od najboljih igrača Sarajeva Samir Duro ima pozitivan bilans i veliko iskustvo u dosadašnjim prvenstvenim susretima sa Željezničarom.

U vječitim derbijima prvi put je nastupio u maju 1998. godine, kada je na Koševu rezultat bio 1:0. Uslijedile su dvije pobjede bordo tima protiv gradskog rivala u sezoni 1998/99. Na domaćem terenu Sarajevo je trijumfovalo sa 3:1, a na Grbavici sa 2:1 kada je Duro postigao izjednačujući gol. Jedini poraz Duro je doživio protiv komšija na jesen 1999. na Grbavici, 0:2. Tim sa Koševa se revanširao ubjedljivom pobjedom 4:1 na našem najvećem stadionu u maju 2000.

Nakon povratka iz inostranstva Duro je sa bordo sastavom zabilježio dvije pobjede nad Željom u gostima sa identičnim rezultatom 1:0 u proljeće i jesen 2006.

Sve je otvoreno u subotnjoj utakmici pošto oba tima žele izboriti Evropu. Mislim da smo u blagoj psihološkoj prednosti u ovom trenutku jer imamo kvalitetniju i iskusniju ekipu. Lakše je i što igramo na domaćem terenu i puno će nam značiti podrška naših navijača. U derbijima se nikad ne zna, ali se nadam pobjedi, optimista je Duro.

On smatra da aktuelni šampion nije imao dovoljno sreće u četvrtfinalnim susretima Kupa BiH sa Željezničarom.

U revanšu smo morali ići na sve ili ništa nakon poraza u prvom duelu na Grbavici. Dialiba Boubacar, Albin Pelak, Semir Štilić, Damir Rovčanin su najbolji pojedinci u protivničkim redovima. U subotu nema razloga za srljanje, dok se vjerovatno ni Željezničar neće braniti. Ako ponovimo igru iz meča sa Posušjem, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Važno je da cijela ekipa odigra maksimalno angažovano jer pojedinac teško može sam donijeti prevagu. Kolektiv je najjači adut Sarajeva, a većina igrača je u dobroj formi, istakao je Duro, i dodao da se do posljednjeg kola neće znati ko će biti prvak, a koja ekipa će napustiti Premijer ligu.

sportin.ba
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Sarajevo, Horde, BOG i čaršija !!!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8618
Zastava Saraj'vo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6230i

Jedan od najboljih igrača Sarajeva Samir Duro ima pozitivan bilans i veliko iskustvo u dosadašnjim prvenstvenim susretima sa Željezničarom.

Smile Smile Smile Smile Smile

aaaaaaaaaaaaaaaaa  Mora biti da mu je autor ovog texta otac Smiley 1
IP sačuvana
social share

Evropa = UEFA = EHF = Mafija !!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8618
Zastava Saraj'vo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6230i

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Il Diavolo_

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5691
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13;
mob
Nokia -.-
svaka mu čast za ovo  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Moj grad,moj klub,moje pivo ;SARAJEVO

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 141
Zastava BOSNA I HERCEGOVINA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia N78
Meni ne valja...Mora se na Sekin koncert otici  Smile

Specijalni gost Ljuba Alicic

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8618
Zastava Saraj'vo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6230i
Meni ne valja...Mora se na Sekin koncert otici Smile
Specijalni gost Ljuba Alicic
Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

David Trezeguet

Zodijak
Pol
Poruke 1983
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Milenković se nada pobjedi u derbiju

Fudbaler Sarajeva Ninoslav Milenković naglašava da su bodovi iz sutrašnjeg derbija sa Željezničarom značajni iz dva razloga.
Aktuelni prvak bi u slučaju pobjede ostao u borbi za prvo ili drugo mjesto, a tu je i rivalitet i prestiž gradskih rivala. Prema Milenkovićevim riječima, šteta je što predstojeće odmjeravanje snaga gradskih rivala ne odlučuje o naslovu prvaka zbog ugleda i tradicije dva naša najveća kluba.

Situacija u većini bh. klubova je kritična. Neshvatljivo mi je da Sarajevo nema optimalne uslove za treniranje i da vježbamo na različitim mjestima od atletskog poligona stadiona Koševo, preko tartan staze do Vogošće. Treniramo na terenu sa vještačkom travom jer samo ponekad možemo dobiti na raspolaganje glavni teren Koševa. Čak se dešava da zbog rekreativaca koji su platili termin moramo tražiti drugu lokaciju za rad. Sarajevo zaslužuje puno bolji tretman s obzirom na armiju navijača. Simpatizeri su nam pružili veliku podršku tokom svih 90 minuta na posljednjem gostovanju u Žepču. Igrao sam dvije godine u Leotaru i vidio da ekipa iz Trebinja ima puno bolje uslove u odnosu na Sarajevo, od kojeg se uvijek traži osvajanje trofeja i izlazak na evropsku scenu, rekao je Milenković za Oslobođenje.

On smatra da je vječiti derbi posebna utakmica koju može riješiti neki pojedinac, ali i individualne greške.

Prekidi su bili naš najveći problem u prvom četvrtfinalnom susretu Kupa na Grbavici kada je Željezničar postigao tri gola iz takvih situacija. Razgovarali smo o tome, izvukli pouku i u posljednjih nekoliko utakmica imamo bolju koncentraciju. Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju na derbi.

Milenković ističe da su plavi sa Grbavice dužnici Sarajeva zbog eliminacije iz Kupa na osnovu postignutog gola više u gostima.

Željni smo revanša koji je važan i zbog boljeg skora sa plavima u ovoj sezoni. Vjerujem da ćemo dominirati terenom. Nadam se kvalitetnoj partiji i pobjedi, optimista je Milenković.

Odbrambeni igrač bordo tima respektuje Željezničar, ali i kaže da statistika ne ide u prilog komšijama, jer su osvojili samo bod na dosadašnjim gostovanjima. Očito da Milenković vjeruje da je Sarajevo kvalitetnija ekipa od najvećeg rivala i da će 91. prvenstveni derbi, koji počinje u subotu, u 18 sati, proći u znaku bordo boje.

sportin.ba
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Noćna smjena

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1079
Zastava Sarajevo 71000
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia N73
Milenković se nada pobjedi u derbiju

Nije se zabranjeno nadati  Smile nada posljednja umire
IP sačuvana
social share

Željezničar za život cijeli!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Nek ostane prazno

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3821
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
SonyEricsson C902

Iskreno bez ikakve zajebancije, da je izasao u Zeljinom dresu mene bi bilo stid sto sam Manijak...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Il Diavolo_

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5691
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13;
mob
Nokia -.-
pa i mene bi bilo stid da nosim zeljin usrani dres  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 274
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.