Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Jun 2026, 01:56:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 91 92 94 95 ... 905
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fitnes i bodibilding  (Pročitano 1432221 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ma sve znam, ko matora Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung i5700 + D880
5gr/kg??? Pare nisu problem,para nema...
IP sačuvana
social share

I sta sad mi nindze da radimo?
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
5 g na kg ti je npr u mom slučaju 275g proteina, najbolji izvori proteina su belance, mleko i ml. proizvodi, meso, riba, leguminoze, žitarice a najbolju npi ili ti neto proteinsku iskoristljivost ima belanbe, 99 posto a nije skupo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
I-mate 30 Pro
eto lepo poslusas ove cike i tete i sa 35 ces biti ko da ti je 95,pa ti vidi

necu postovati vise na ovu temu,ko nesto zeli da me pita,i kome je stalo sta ja mislim neka se obrati na pp

hvala svima!

a moze i ovako da se krene u dobijanje mase,i to je mogucnost

Mišićna masa za početnike  

U ovom su tekstu navedene neke smernice koje bi mogle poslužiti početnicima u osmišljavanju plana ishrane, sa naglaskom na povećanju kilaže i dobijanja mišicne mase.

Jedite obavezno 5-6 jednakih obroka dnevno
Pijte bar tri litra vode dnevno
Po svakom bi obroku trebali uneti 30g proteina. Koristite kvalitetne proteinske izvore, npr. tunjevinu, piletinu, mleko, whey protein.

Ukoliko ste na pocetku mršavi, nemojte se bojati ako ćete kroz ovakvu ishranu dobiti i nešto sala. Teško je dobiti na masi mišića, a ne nabrati i nešto sala. U pocetnoj fazi bodybuildinga bolje je koncentrisati se na povećanje kilaže, a kad ste napravili jednu solidnu osnovu (kako mišicne mase tako i snage), onda se možete posvetiti "oblikovanju" tela i skidanju masnih naslaga. Normalno, rečeno ne znači da u periodu kad radite na masi možete jesti bilo što i to u neograničenim količinama samo zato jer vam to odgovara. Neka vam rad na masi ne bude izgovor za uzimanje velikih količina čokolade i sličnih slatkiša - od njih se mišići ne dobijaju.

Neka vam dnevni kalorijski unos bude oko 45x telesna težina. Odnosno, ako imate 70kg, dnevno bi trebali uzimati oko 3150 kalorija. -Dodaci ishrani su upravo ono što im ime kaže - DODACI ishrani. Nemojte misliti da ćete od dva obroka dnevno i jedne porcije nekog weight-gainera rasti i izgledati k'o Dorian Yates. Ovo je greška koju rade mnogi mladi početnici. Glavni izvor kalorija treba vam biti hrana, a weight-gaineri su tu kao dodatak, sredstvo koje vam osigurava da na jednostavan način u sebe unesete dodatne potrebne kalorije. Isto tako, od jedne kutije weight-gainera niko nije postigao zapanjujuće rezultate za mesec dana. Dobijanje mišića je spor proces - treba mu dati vremena i optimizovati uslove potrebne za njegov nastanak (hrana, trening, odmor). Da je jednostavno i lako dobiti mišiće, svet bi bio pun 120-kilaša sa rukom od 50cm.

Jedite svaka tri sata (osim noću, kad spavate).

Cim ustanete, doručkujte. Jutarnju higijenu ostavite za posle doručka. Doručak je vrlo bitan dnevni obrok - pomaže vam da izadete iz kataboličkog stanja u kojem ste ujutro. Ukoliko uzimate kreatin, uzmite ga 30-45 min pre doručka, zbog maksimalne apsorpcije kreatina.

Odmah posle treninga uzmite oko 30g jednostavnih ugljenih hidrata, a najkasnije dva sata nakon treninga pojedite kvalitetni obrok bogat ugljenim hidratima i proteinima.

Barem 8 sati sna je obavezno. 

stavi tamo u godisnji rashod i jedno srce,malo,a moze i plasticno,sad i to postoji...
« Poslednja izmena: 10. Jan 2007, 13:51:06 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17469
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
a ti si inicio stručno lice pa možeš da kažeš tako nešto? šta si po zanimanju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

prashtati moramo,zaboraviti ne smemo

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 375
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Evo javljam se a Falzone bi trebao da pazi sta prica o stvarima o kojima nema veze
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

prashtati moramo,zaboraviti ne smemo

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 375
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
2 gr proteina je sasvim dovoljno eventualno 3
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 12613
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
2 gr proteina je sasvim dovoljno eventualno 3
ispravno.
tačnije, za običan narod - nesportiste - 0.8 g/kg telesne mase
za sportiste 2 g
ko hoće da optereti jetru i bubrege, nek uzima 5 g proteina

glavna sestro, izvinjavam se, ali morala sam da prokomentarišem. sve drugo što si napisala je u potpunosti tačno. takođe, vidi se da imaš znanja i da si iz struke, ali ovih 5 g je stvarno mnogo...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Nokia 6120c
Pare nisu problem,para nema...

Zemljak, potpisujem, kao i uvek, u potpunosti se slazemo... Smile
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung i5700 + D880
Idi,begaj,prijatelju..vazno je drugarstvo Smile Doduse,ja sam se opremio sas razni preparati,imalo se para jedno vreme Smile Smile Jos samo da nadjem partnera,smara me da idem solo...Inace,zadnjih sedam dana u minusu 150 ojra,zaneo sam se opet Smile A zamisli sta je moglo mutogena da se uzme za te novce,mogao sam cak i ono za jacanje zglobova od ajkuline hrskavice,to merkam vec godinama Smile

Evo javljam se a Falzone bi trebao da pazi sta prica o stvarima o kojima nema veze

Naravno,druze,da se salis? Ako nisi skontao da ja blage veze nemam o ovim stvarima i da se zajebavam,ne bih te duze zadrzavao Smile
IP sačuvana
social share

I sta sad mi nindze da radimo?

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 91 92 94 95 ... 905
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Jun 2026, 01:56:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.