Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 09:19:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 122 123 125 126 ... 905
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fitnes i bodibilding  (Pročitano 1333794 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Apple iPhone 6s
Ako se bavimo fitnesom, nijedan deo našeg tela neće izbeći mogućnost da se nađe pod lupom rekreacije. Tako je i s našim kolenima, kojima treba da posvetimo mnogo više pažnje nego što bi se to moglo i pretpostaviti. Koleno nije samo najveći već i najsloženiji zglob u našem telu. Za pokretljivost ovog dela noge odgovorna je poveća količina vezivnih tkiva, koščica, hrskavica i meniskus. Niste to znali? I sve to radi s milimetarskom preciznošću kada trčimo, koračamo, vozimo bicikl ili onda kada igramo fudbal.

Izvesno je, međutim, da pojedini naši pokreti u pojedinim prilikama mogu da dovedu naša kolena do veoma bolnih stanja. Ovde ne govorimo samo o krckanju kolena koje se manifestuje neprijatnim zvukom. U svakom slučaju, preporuka je da se sport i rekreacija nikada ne odbacuju, ni delimično, a posebno ne u potpunosti. Čak i ako je bol u kolenima konstantan prilikom fizičkih napora, ponekad je potrebno pojačati fizički napor prilikom aktivnosti kojima se prepuštamo. U svakom slučaju, najvažnije je da pravilno odaberemo sport kojim ćemo da se bavimo.

Budite samo malo racionalni - ukoliko imate problem s kolenima, nije preporučljivo da se bavite ragbijem, boksom ili lakom atletikom. Pored toga, valjalo bi izbegavati i tenis, fudbal, hokej, skokove, skijanje, kao i tračanje po neravnom tlu. Dakle, bol u kolenu u znatnoj meri sužava broj sportskih aktivnosti kojima možete da se bavite, i to do te mere da se postavlja pitanje šta uopšte ostaje kao izbor! Srećna okolnost je što se u tom slučaju preporučuje bavljenje (i to samo rekreativno) gimnastikom, vožnjom bicikla ili rolera. Najbolja preporuka za bolna kolena jeste plivanje ili nešto malo pravilno odabranog programa joge. Čisto da ne bude kako zbog bolova u kolenima morate u potpunosti da se rešite sporta.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 312
Zastava srbija
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6680 1.0
mob
Samsung galaxys I9000
Kupio sam ultra wney pro protein.Kada ga pomesam sa vodom sve se zgrudva tako da ne moze da se pije vec mora da se maltene jede.Da li je to normalno ili nesto nije u redu sa proteinom.
IP sačuvana
social share
Tiho spustala se letnja noc na Cer, na tu gordu planinu.Cak i divlja zver gubila je smer  zbog cudnog straha da ce smetat cetama sto krecu se bez daha.Drini, Savi svuda gde je plac tamo hita britki srpski mac.Samo laki bat, niko nikog zvat te noci nece dok se vojska proplancima i brdima krece.Sve do mraka preko obronaka, svakog srce mori svakom vatra u grudima gori da se odmah bori.U toj zemlji gunja i opanka, gde su zore vecno crvene, nikad boj ne spi.A kad zito zri tada bez prestsnka svud se cuje pesma tanka, pesma od uranka
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

-Dabre idu kobre. -Ko bre? - Da bre!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 394
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Siemens c 45
Jel to stavish u obicnu chasu ili u shaker ?
Ako sipas u chasu kupi shaker (100-200 din) i trebalo bi biti ok Smiley
IP sačuvana
social share
Ja još nisam video da je neko koga su dobro istabanali to zaboravio, ali sam sto puta video da ljudi zaboravljaju i najlepse savete i pouke.
Ivo Andrić

There ain't nothing to it but to do it.

Tvoj život je možda nečiji san
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 922
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
izmuti mikserom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 28
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6681
kako da se najlakshe ugojim?Visok sam 196,tezak 69kg.
IP sačuvana
social share
Rekao sam "Neka bude svetla",
pritisnuo sam prekidach  i bi svetla.
Kako sebe drugachije da pretstavim
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung i5700 + D880
Verovatno pomocu steroida Smile

Inace,meni se ovaj Optimum protein laganeze muti sa vodom,nikakvi shejkeri i slicno Smiley
IP sačuvana
social share

I sta sad mi nindze da radimo?
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

-Dabre idu kobre. -Ko bre? - Da bre!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 394
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Siemens c 45
Pa ako je ovo ultra whey pro od biotecha onda je razumljivo Smile

sssdj u kom smislu ugojish!?
Misici, salo !?
IP sačuvana
social share
Ja još nisam video da je neko koga su dobro istabanali to zaboravio, ali sam sto puta video da ljudi zaboravljaju i najlepse savete i pouke.
Ivo Andrić

There ain't nothing to it but to do it.

Tvoj život je možda nečiji san
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1213
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Samsung R210
kako da se najlakshe ugojim?Visok sam 196,tezak 69kg.
auu
ovo je ozbiljno
najbolje da potrazis pomoc kod specijaliste-nutricioniste
IP sačuvana
social share
I can't get a girl
cuz I ain't got a car
I can't get a car
cuz I ain't got a job
I can't get a job
cuz I ain't got a car
So I'm looking for a girl with a job and a car
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
Apple iPhone 6s
NE FORSIRAJTE SE

Preterana i nepravilna fizička aktivnost podjednako je opasna kao i fizička neaktivnost

Koliko fizička neaktivnost može da bude štetna po organizam toliko i preterana i nepravilna fizička aktivnost može da dovede do poremećaja u organizmu, pada imuniteta i ubrzanog starenja.

Doktor Saša Plećević, tvorac programa zdravog života "Filgud", upozorava na opasnost od ovakvog vežbanja i savetuje da bi svako ko namerava da počne da vežba morao pre svega da ode kod lekara i uradi osnovni pregled.

Kada mu lekar da "zeleno svetlo", treba da ode kod stručnjaka za fizičku aktivnost, koji će mu napraviti plan treninga i odrediti fizičku aktivnost koja mu najviše odgovara, kao i intenzitet kojim će vežbati.

- Postoje četiri osnovne nepoznanice sa kojima se susreću osobe koje žele da počnu sa fizičkom aktivnošću. Prva je šta trenirati. Kada se odluče na fizičku aktivnost, ne znaju kojim intenzitetom treba da vežbaju, a zatim se pitaju koliko dugo treba da traje svaki pojedinačni trening.

Poslednja nepoznanica svakom početniku jeste koliko puta nedeljno da vežbaju - kaže doktor Filgud.

Većina nas misli da možemo sami sebi da doziramo treninge, što je netačno. To najbolje može da odredi stručnjak, pa je zato najbolje vežbati u fitnes klubovima pod nadzorom trenera. Doktor Filgud upozorava da je posebno opasno trenirati samo jednom nedeljno, jer je to pravi šok za srce i organizam.

- Ako ne vežbate redovno, nemojte vežbati ni taj jedan dan. Koliko to može biti opasno najbolje se vidi kroz primer muškaraca koji jednom nedeljno igraju fudbal, misleći da tako pozitivno utiču na organizam.

Upravo zbog nepripremljenosti organizma na taj jednonedeljni napor njima često pucaju mišići, tetive, a neretko umiru od infarkta ili šloga. Takvo vežbanje iscrpljuje organizam i dovodi do pada imuniteta, što otvara vrata mnogim bolestima - navodi Filgud.

On objašnjava da je najjasniji znak da ste preterali sa vežbanjem ako osetite da ne možete da dišete, da se gušite, imate osećaj da će vam "srce iskočiti", gubite dah i osećate mučninu.

- Ako se tako osećate, odmah prestanite s vežbanjem. Posle fizičke aktivnosti ne treba da se osećate premoreno i iscrpljeno, nego dobro, jer zbog toga i vežbate - kaže doktor Filgud.
(NA. S.)

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 28
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.4
mob
Nokia 6681
Pa ako je ovo ultra whey pro od biotecha onda je razumljivo Smile

sssdj u kom smislu ugojish!?
Misici, salo !?
ma samo da se ugojim.trnitam kosharku , pa cu da pretvorim u mishice

Iron,dosta sam mrshav,al imam 15god
« Poslednja izmena: 22. Mar 2007, 14:11:34 od sssdjs »
IP sačuvana
social share
Rekao sam "Neka bude svetla",
pritisnuo sam prekidach  i bi svetla.
Kako sebe drugachije da pretstavim
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 122 123 125 126 ... 905
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 09:19:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.