Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:20:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fiskalizacija Advokata  (Pročitano 22309 puta)
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
pravosudni ispit se sastoji iz 14 ispita sa Pravnog, i polaze se u roku od 3 dana. Eventualno moze da se podeli na dve celine, pa da se polaze u roku od 6 meseci. Ako padnes jednom, mozes da probas jos jednom, ali ne pre isteka roka od 6 meseci. Ako padnes i tada, gubis pravo na polaganje. Dakle, polazes malte ne ceo fakultet opet, i to odjednom ! Gde jos ima takav ispit ?!
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat
dok su pravosudje i administracija stvoreni da bi pomagali ljudima i sluzili im,ovde je obratno,ovde ljudi postoje da bi sluzili pravosudju.
Адвокати не помажу правосуђу, већ се боре за свој џеп.
Нико ти у било ком суду, неће одбити тужбу који саставиш сам, чак и писану својеручно.
pa,znam,naravno,ali,mislim,kod nas je pravosudje bas pravljeno da cerupa narod.u durgim zemljama se makar nesto uradi,makar se zapocne nesto kad prijavis nesto.
ovde nista.ovde se radi samo kada mora,a radi efikasno,samo kada se i zeli i mora(za porodicu,za sefa,za ministra,itd...)
ali,zato,cerupanje ih nikada ne mrzi.uzece ti slatko parice i obecati i zvezde s neba,i trajace to tako dok ne izadjes kroz vrata.(ne pricam samo o onim kvarnim advokatima,nego i generalno o administraciji i pravosudju)
sramota,bre!
a znam da mozes i sam da napises svoja dokumenta,i srecom,pa nam je to lepo i objasnila profesorka sociologije kad sam bio u gimnaziji,i pokazala onaj mali "Vodic za pravne poslove",tako da barem znam kada mi treba derikoza,a kada mogu sam nesto da uradim i ustedim par sati nerviranja i par hiljada.
« Poslednja izmena: 12. Nov 2009, 16:35:46 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Citat
advokati tu nisu u nista tezem polozaju...

Jesu, jer polazu materiju sa celog fakulteta odjednom. ne postoji slican ispit u bilo kojoj drugoj profesiji. Uostalom, kao sto smo vec pricali, svi oni ce se zaposliti u nekoj firmi i primati platu. Ako i otvore privatno (npr. lekar) moci ce da se reklamira. sa druge strane, nista od toga ne vazi za advokate.

Pa i arhitekte (ne znam za gradjevinare) moraju da polazu drzavni ispit...

Isti je slucaj i sa ekonomistima koji odluce da idu u revizore, racunovodje ili brokere... polaze se vise stepena...
Takodje, lekari moraju da staziraju, pa tek onda da specijaliziraju... ako hoce da se bave nekom granom, moraju sve to iz pocetka... 

Znaci... obrni-okreni, u malo kojoj profesiji ti mozes da zavrsis fakultet i kazes... eto, gotovo je...
« Poslednja izmena: 12. Nov 2009, 16:35:22 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
da, ali nigde ne utvrdjujes celo gradivo i polazes ga odjednom ! proveri...
drzavni ispit je p...dim
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bolje vrabac u ruci nego Priboj na Limu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1088
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e 71
da, ali nigde ne utvrdjujes celo gradivo i polazes ga odjednom ! proveri...
drzavni ispit je p...dim

Nije kao pravosudni ali ucim materiju koju nikada u zivotu nisam ucio, kao tebi neko da gurne Opstu i neorgansku hemiju na primer.....

Ali mi omogucava da pisem Zakone:)SmileySmiley
« Poslednja izmena: 12. Nov 2009, 16:39:00 od lustra »
IP sačuvana
social share
Čoveka ne čini odelo ali halteri i žabice čine ženu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Pa ima 2 godine da sve to fino nauci.. ne mora da sve nabuba... a i koliko znam, to se polaze kao na pokretnoj trazi... kratka pitanja i teraj dalje...
S druge strane, s obzirom da je to materija sa fakulteta, valjda je nesto od znanja poneo sa tog fakulteta...
Kazem "valjda", jer cisto sumnjam da bilo kome ostane ista u glavi posle polozenog ispita na Pravnom... da je tako, ne bi se u trecoj godini desavalo da na pitanje "Sta je pravna norma?", student kaze "Muuuu" na ispitu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung s3
Pravosudni ispit:       http://www.mpravde.gov.rs/cr/articles/pravosudni-ispiti/pravosudni-ispiti/pravosudni-ispiti.html

Правосудни испит се састоји из писменог и усменог дела.

На писменом делу испита решавају се практични задаци из Кривичног права и Грађанског права.

На усменом делу испита полажу се предмети:    Предмет      I Испитни одбор у Београду
1.   Уставно право и правосудно организационо право      др Боса Ненадић

2.   Кривично право      Ната Месаровић

3.   Грађанско право      проф. др Слободан Перовић

4.   Трговинско (привредно) право      Радомир Лазаревић

5.   Међународно приватно право      Михајло Рулић

6.   Управно право      Слађана Бојовић

7.   Радно право      Звездана Лутовац

Dakle nisu 14, vec devet ukupno i to se uci iz skripte, a ne kompletno iz knjige kao na ispitu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Anea, nemoj da me razocaravas... za te dve godine glumi kurira nekom advokatu i nije mu do zivota a kamoli do ucenja...Znanje jeste poneo, neke opste institute, ali nije sigurno zapamtio milion rokova iz KPP !
a ta kratka pitanja... ako ikada budes u prilici, pitaj nekog ko je polozio (ili pao) sta misli o pitanjima Leposave Karamarkovic...
A taj sto je to rekao... pa.. individualna stvar

prijatelju...
nemoj molim te te copy/paste mudrolije kada se ne razumes...

recimo krivicno, polazes :
1. krivicno opsti deo (Pravni, prva godina)
2. posebni deo (druga godina)
3. procesni deo (treca godina)

veruj mi, znam po nesto o tome i ne bih izmisljao...
« Poslednja izmena: 12. Nov 2009, 16:44:25 od radulac »
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
On izigrava kurira, a buduci lekar ima smene od po 36 sati...
Buduci gradjevinac bulji po 18 sati nad projektom...
Buduci inzenjer npr. sa tehnoloskog fakulteta uci sastavne delove neke masine koja mu nikad u zivotu nece trebati...

Koliko vidim ,dama vise nije u komisiji Smiley

Ja se i dalje drzim misljenja da problem pravosudja u Srbiji nisu zakoni, vec ljudi...

Citat
A taj sto je to rekao... pa.. individualna stva

Nije to individualno... poprilicno je prosireno... i veoma zabrinjavajuce... Wink
« Poslednja izmena: 12. Nov 2009, 16:46:32 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG Frizider
Тај фазон, само суви генији су адвокати, Анштајн није успео да положи парвоснажни па је на жалост морао да се задовољи са далееееко мање компликованом квантном физиком и механиком. Тесла га исто издувао на полагању. Није мученик имао капацитета да савлада градиво. . ......... ај радулац леба ти, претерујеш. Иди лечи штуцање не смарај више Smile

Citat
Pa i arhitekte (ne znam za gradjevinare) moraju da polazu drzavni ispit...

За лиценцу богами мораш и државни и радно искуство пар година.........ал то је буља наравно, јебе га правоснажни за осам дужина.
« Poslednja izmena: 12. Nov 2009, 16:46:18 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 20:20:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.