Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 07:56:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fiskalizacija Advokata  (Pročitano 22192 puta)
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Знам и ја правнике... колико њих од тих твојих је положило правосудни ? Уосталом, зар је лако бубати ?
Сви су у фазону "ма то је бубање", па дођи ти набубај 1000 страна ! и нормално да ће то да кажу, и ја када будем дипломирао, рећи ћу "ма опуштено је".
А већ сам рекао да се ради о радном времену адвоката !
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 3510
Наравно да не треба да се фискализују ! Идеја је потез очајника који не знају како да закрпе рупу у буџету. У питању је специфична, високо стручна професија која захтева цело-дневни ангажман ! (рочишта и поднесци пре подне, пријем странака после). и овако паушално плаћају порез држави, а и довољан је показатељ да ни у једној земљи у ЕУ (у коју се сви куну) није спроведена фискализација адвоката. Само да би се постало адвокат, треба проћи кроз много трња (факултет је само први степеник, онда иде пракса па правосудни испит који је најтежи стручни испит у Европи) па тек се онда траже пословни простор, клијенти... Поред свега, морају да поступају као браниоци по службеној дужности. А и као што сам рекао, за разлику од рецимо лекара (да не причам о "обичнијим" професијама), њихов посао захтева рад 12-24 часова дневно !
Не желим да имало омаловажим адвокатску професију. Али овако како величаш адвокатуру испаде рецимо да су медицинске студије од 6 година, стажирање, специјалистичке и субцпецијалистичке студије, доживотна стручна усавршавања, праћење иновација и напретка у медицинској науци, на нивоу келнерског курса у односу на правне науке. Што се радног ангажовања тиче, људи малтене не излазе из клиника. Позив у ниједно доба ради хитних интервенција, изненадни прекиди годишњих одмора. обилажење пацијената ван радног времена ради праћења постоперативних токова (у ово сам се лично уверио, дао Бог не на личном примеру). Адвокате редовно виђам са клијентима по кафанама кафићима, не кажем да ту губе време, вероватно се на један крајње креативан начин труде да улепшају себи и клијентима радну атмосферу. Smile
Ма дај Боже да ти не затребају и једни и други. Недао Бог да неко закаса по судовима и болницама. Smile

IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
Знам и ја правнике... колико њих од тих твојих је положило правосудни ?

један...ови остали су положили стручни испит за рад у државној управи...чак сам и ја ту зајебанцију положио...додуше ону за 4 степен стручне спреме....било је учење отприлике сат времена Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
по мени су лекарска и адвокатска професија у истом рангу, по одговорности и стручности.
Па Мргец, та глупост од испита је спрдачина, и то је опште-познато, али адвокат можеш да постанеш ако положиш правосудни испит, а колико је он претежак, то је за посебну тему. Па поред свега, имају обавезно плаћање чланарине у комори. па она месингана табла коју виђате коште, чини ми се 200 евра годишње (право да се истакне). Али за разлику од лекара, немају сигурност ! Ко теби гарантује да ћеш имати клијента ?! А не смеш да се рекламираш ! (у реклами сме да стоји само - адв. канцеларија та и та...)
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
по мени су лекарска и адвокатска професија у истом рангу, по одговорности и стручности.

добро је...одмори Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5

стварно, доста сам кокодакао...
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 3510
Па сад како у свакој вукојебини ничу одељења правних факултета Smile
Ипак у већини случајева стоји оно да су најуспешнији они адвокати који сређују предмете са судијама у четири око. Неки од таквих успешних годинама нису отворили уџбенике из кривично-процесног права који представља буквар за сваког ко се бави кривицом. Ја сам на жалост наилазио на адвокате који су преузимали предмете из области породично - правне заштите, да не кажем тотално, али у великој мери нису познавали закон о браку и породици и сасвим неадекватно тумачили појмове као што су нпр.најбољи интерес детета и што је најбитније увлачили клијенте у процесе за које се из васионе видело да не могу добити.
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
знам, има тога свуда, видео сам и ја примере неких неписмених поднесака... али управо учим кривично процесно и веруј ми, када дође време, знаћу га !  Smile
а ти квази-правни факултети... брате, да се не лажемо, све осим београдског је глупост !
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Нема попуштања адвокатима

"Jедини разлог због кога адвокати протестују је што би увођење фискалних каса показало да ли би и даље требало да плаћају порез паушално или да пређу на опорезивање по вишим пореским стопама", оценио Млађан Динкић.
dinkic.jpg

Потпредседник Владе Србије Млађан Динкић изјавио је да је штрајк адвоката у Србији неоснован и да држава неће попустити у намери да им уведе фискалне касе.

На представљању конкурса "Блиц предузетник 2009" Динкић је рекао да би и адвокати требало да евидентирају приходе, како би се видело да ли би и даље требало да плаћају порез паушално или да пређу на опорезивање по вишим стопама.

"Сигуран сам да је то једини разлог због ког адвокати протестују. То је апсолутно неоснован протест и држава ту неће попуштати", рекао је Динкић.

Министар трговине и услуга Србије Слободан Милосављевић подсетио је да је март следеће године рок до којег адвокати у Србији треба да почну да користе фискалне касе.

"То је питање за адвокате и њихове клијенте", рекао је Mилосављевић у Привредној комори Србије и навео да треба одговорити на питање због чега су сви прихватили употребу фискалних каса, а само адвокати имају проблем са тим.

Око 7.000 адвоката у Србији у понедељак, 9. новембра, обуставило је рад на три дана у знак протеста због обавезе увођења фискалних каса од 1. марта наредне године.

ima da ih odere do zadnjeg dinara Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Djomla the Exterrrrrminator...  Smile
« Poslednja izmena: 11. Nov 2009, 19:38:35 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 07:56:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.