Evo posto su me napadali da sam patetican i neznam sta i da nemam dokaze evo kolko sam mogo da odradim test dva browsera na brzinu, mislim nije ni to malo sto sam radio ali naravno da nije dovoljno, ovakvi testovi se rade nedelju i vise dana i rade ih timovi ljudi a ne jedan covek jel je suvise obiman poso za jednog coveka ali evo ja sam uradio test, sad nisam radio test poredjenja na otvorenih 25, 50, 75 prozora pa da sam radio preseke, pa offline pa online rad mislim nezelim sad ni da objasnjavam kako se rade testovi tog tipa, sve u svemu uradjen je uporedni test na otvorenih 100 prozora i rezultati su sledeci: FireFox 1.0.7 vs Opera 8.5 Platform: Win32 System: Windows XP
Prvi test koji je radjen jeste potrosnja memorije znaci nema tu sta mnogo da se filozofira otvorenih 100 tabova na jednom i na drugom rezultat sledeci: Znaci ne samo da trosi duplo manje memorije i da radi smooth bez ikakvih zastoja i seckanja, brzina otvaranja samih strana je neuporediva, naravno da kazem da su i jedan i drugi na default vrednostima sveze instalirani pre toga sistem u potpunosti ociscen
Radjeno merenje sa sistemskim alatima i dobijene sledece vrednosti u prvom slucaju pracene vrednosti procesora pri radu sa FF i radu sa Operom znaci samo pratiti zelenu liniju: FireFox Opera Ovo je drugo merenje i pracenje vrednosti potrosnje memorije u radu sa jednim i drugim pratiti samo crnu liniju Firefox Opera
Ovo su merenja u realnom vremenu znaci u realnom radu i razlike su vise nego vidljive, nisam imo vremna da odradim jos neke testove ali sledece sto cu postovati jeste lista bugova jednog i drugog sa kompletnim objasnjenjima sta predstavlja sta i posle toga jos jedan test radjes Servisnim Hronometrom da pokazem razliku izmedju brzina otvaranja strana jednog i drugog opet kazem ovo su sve testovi u realnom vremenu, ako neko zeli da kaze da ovo nije istina pozivam sve na javni duel pa da svi mogu da vide sta je sta i ko je ko
Ištvan Korpa - Picuka (Senta - Ljubljana), popularni "Senćanin", branio je boje istoimenog vojvođanskog kluba do `66 kada je prešao u Ljubljansku Olimpiju. Najblistaviji deo karijere doživeo je na evropskom prvenstvu u Moskvi `70 kada ga je cela Moskovska hala propratila burnim ovacijama koje su se viorile poput talasa na uzburkanom moru "Sencha, Sencha, Sencha...!!"
Oh, look at me! I'm making people happy! I'm the Magical Man from Happy-Land, in a gumdrop house on Lollipop Lane! Oh, by the way, I was being sarcastic.
Imam krasan Nježnik, ponosim se njime, Srbi kažu Kurac, tak je grozno ime! Dapače, s`problemom moram bit na čisto, jer nježnik i kurac, nisu jedno isto. Nježnik kurcu slično, za oplodnju služi, al kurac obično bude malo duži!
A ne, nemoze neko da se pravi najpametniji na svetu i da ide okolo i govori kako je ovaj ili onaj jajara i nista nezna a ja sam bog licno nece moci ima da prevrnem Operu naglavacke a ako neko ima ono medju nogama ja ga pozivam i na javni duel ali vecina njih nema ono medju nogama
Ištvan Korpa - Picuka (Senta - Ljubljana), popularni "Senćanin", branio je boje istoimenog vojvođanskog kluba do `66 kada je prešao u Ljubljansku Olimpiju. Najblistaviji deo karijere doživeo je na evropskom prvenstvu u Moskvi `70 kada ga je cela Moskovska hala propratila burnim ovacijama koje su se viorile poput talasa na uzburkanom moru "Sencha, Sencha, Sencha...!!"
Oh, look at me! I'm making people happy! I'm the Magical Man from Happy-Land, in a gumdrop house on Lollipop Lane! Oh, by the way, I was being sarcastic.
Imam krasan Nježnik, ponosim se njime, Srbi kažu Kurac, tak je grozno ime! Dapače, s`problemom moram bit na čisto, jer nježnik i kurac, nisu jedno isto. Nježnik kurcu slično, za oplodnju služi, al kurac obično bude malo duži!
Sto se tice memory usage, to je tacno. E sad, koji deo tvog testa konkretno dokazuje ono sto si ti rekao: 1. Mozemo mi ovde favorizovati nase brwsere nemam nista protiv ja imam i Operu i FireFox i apsolutno mi je svejedno koji je bolji koristicu onaj koji je bolji Opera mozda jeste nabudzena ko uskrsnja jelka a to kolko joj je prednost tolko je i mana otvori malo vise prozora u Operi i zakucace se svaki put - « Odgovor #12 , : 31-10-2005, 20:12:12 » [ Dakle, nece se zakucati ] 2. Ok ja sam reko mozemo favorizovati browsere kolko hocemo sto nam nisi postovo sad tih 15Mb sto prica Serbian « Odgovor #14 , : 31-10-2005, 20:21:24 » [ Ja sam ih postovao ] 3. Ok pazi nema nikakvih problema Opera trosi 13Mb kad ti nesluzi nicemu a FireFox nece preci 20 nikada, naravno da mozes i sad okaciti FireFox sa 60Mb ali mozes okaciti i Operu sa 80 a to nije malo - « Odgovor #18 , : 31-10-2005, 20:41:15 » [ Takodje sam ja postovao ] 4. (Mislim da Opera brže otvara stranice od mozile.) To jednostavno nije tacno « Odgovor #45 , : Juce u 12:29:05 » [ Nisi dokazao ] 5. Pa ja nisam ni reko da je "fabulozno" vec sam reko da Mozilla brze otvara strane i a ovo sam stavio samo kao dodatni tweak i nista vise, apsolutno nisam hteo da naglasavam da je FF brzi od Opere posle tog tweak-a reko sam da je brzi kako god a ovo je samo jos jedan dodatak - « Odgovor #49 , : Juce u 13:55:02 » [ Nisi dokazao ] etc.
Dakle, nisi dokazao nista.
Citat
A ne, nemoze neko da se pravi najpametniji na svetu i da ide okolo i govori kako je ovaj ili onaj jajara i nista nezna a ja sam bog licno nece moci ima da prevrnem Operu naglavacke a ako neko ima ono medju nogama ja ga pozivam i na javni duel ali vecina njih nema ono medju nogama
Izvoli, dokazi. Bilo sta so si izjavio. Do toga da su developeri opere lameri, dakle dokazi i to. Ja sve sto sam rekao mogu da dokazem. Niti sam pljuvao po firefoxu, niti po developerima, samo sam sve ono sto si ti rekao a sto nije tacno dokumentovao. Onako kako sam imao vremena u tom trenutku da uradim. Pritom ja sam izjavio i ovo, i to ne jednom:
Citat
Nemam ja nista protiv da ljudi korise Firefox , Operu , Avant , Maxthon ili sta god zele, ali ako izaberu bilo koji browser da po njemu pljuju bez ikakvih dokaza a ja to vidim, ja cu reagovati. Ne vidim svaki put, ali kad vidim odragujem, bilo da je opera ili firefox ili netscape ili mozilla suite.
A ti... o tome sta si ti izjavio ne treba trositi vreme.
Uradi detaljan test, ja nemam nista protiv i da na tom testu kao Browser Firefox pobedi, Opera i onako nije samo browser i on je samo jedan od razloga zasto je koristim i preporucujem, ali za sve ono sto si rekao hocu vrlo konkretne podatke. Podaci koje sam ja dao vezano za brzinu mozda nisu tacni, ali nisu sponzorisani ni sa cije strane, browser koji se mozda i najbolje pokazao u testu i nije aktuelan vise jer je izasao pre vise godina, ali taj test ipak daje vrlo konkretne vrednosti za svaki browser ponaosob.
Ti si taj koji pljuje od pocetka, ja na to samo odgovaram konkretnim podacima i dobacivanjem. Ja nisam Bog licno, a da li si ti jajara to ne bih znao.
Zasto cu ja uvek radnije izabrati Operu, imate na sajtu Chip.de, verovatno jednog od 5 najpoznatijih i najkvalitetnijih kompjuterskih casopisa na svetu. Nikad, prakticno ni pod kojim uslovima Firefox nece doci na listu browsera koje cu koristiti, Mozilla Suite mozda, nju sam i onako godinama koristio, Netscape Communicator takodje, ali Firefox nikad. On mozda jeste ok browser, ali ne nudi ni trecinu onoga sto meni treba i na sta sam navikao, a da gubim vreme na trazenje ekstenzija i koje cega, ne planiram.
Opera je partner Adobe-u / Macromediji i prodaje im engine za rendering stranica, to je svakako slucajno.
« Poslednja izmena: 03. Nov 2005, 20:17:39 od SerbianFighter »
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Brate, ako nista drugo, postavio je vise test parametara od tebe koji idu firefox-u u korist, a moram da kazem, bez uvrede i bez obzira sto po tvojoj prici nije nista dokazao, uliva vise poverenja njegov test, nego dva screenshot-a task manager-a.....
Mogli ste da postujete i na kojoj masini radite test (konfiguracija)