Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 17:17:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Filosofsko-Religijske diskusije  (Pročitano 107009 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
 Smile Philosopher Smile

ja ovako znam da pisem na srpskom jeziku.... Smile

ja sam ateista i ne drogiram se..al bi trebalo Smile ili da prodam to jos vise Smile

mislim da identite skoro uvek je diskutabilno...i ti to provociras odnosno sa postavljanjem pitanja ko sam sta sam sta hocu i zasto..Heidegger je to zvao Dasein...

working memory bas radi na tome da u situacijama uvek dajemo to sta jesmo..ako dobro znam orbifrontalno regija uradi to, kao jedan izmedju prefrontalne regije

Hegel je jos jednostavno sredio ovu pitanju kazao je Ne i sta je ostalo posle tog negacija postao je sinteza

Al po meni Sartre i posle Marley Ponty je stigao u sestedeste godine najblize sa sredjenjem tog pitanju sa telom..

Tela kao takav koji smo mi..sve nase fenomene dolazi iz nase telo i dusevne i eroticne i sve..da ni ne pricam tu o stigmatizaciju

Vera je samo zato je tu na forumu prisutan da tako zaboravimo sebe i da ko smo mi da lakse bude moguce vladati institucajama nad nama.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
Citat
Vera je samo zato je tu na forumu prisutan da tako zaboravimo sebe i da ko smo mi da lakse bude moguce vladati institucajama nad nama.

dobri dragi stari onodys  Smile Smile

u potpunosti se slazem sa tobom . samo ne bih rekla vera nego svestenstvo i crkva kao institucije koje su sa drzavom na prst u bulju i zajednicki sisaju ovaj napaceni narod .

vera opet nema nikakve veze ni sa jednima ni sa drugima . ima veze samo sa nama   Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Samsung Galaxy SII
Smile Philosopher Smile

ja ovako znam da pisem na srpskom jeziku.... Smile

ja sam ateista i ne drogiram se..al bi trebalo Smile ili da prodam to jos vise Smile

mislim da identite skoro uvek je diskutabilno...i ti to provociras odnosno sa postavljanjem pitanja ko sam sta sam sta hocu i zasto..Heidegger je to zvao Dasein...

working memory bas radi na tome da u situacijama uvek dajemo to sta jesmo..ako dobro znam orbifrontalno regija uradi to, kao jedan izmedju prefrontalne regije

Hegel je jos jednostavno sredio ovu pitanju kazao je Ne i sta je ostalo posle tog negacija postao je sinteza

Al po meni Sartre i posle Marley Ponty je stigao u sestedeste godine najblize sa sredjenjem tog pitanju sa telom..

Tela kao takav koji smo mi..sve nase fenomene dolazi iz nase telo i dusevne i eroticne i sve..da ni ne pricam tu o stigmatizaciju

Tako te volim. Kad se trudis  Smile Jos si i nick ubo   Smile
Ateista si. Znaci verujes da Boga nema.  Smile

Bilo mi je interesantno to sto si me pepnuo na prvu loptu iz vedra neba  Smile

Citat
Nekako izgubim motivaciju kada slabo pratim sta neko pise. Mozes i na engleskom ako se bolje snalazis  Smile

Mada ne vidim gde sam to pitao (a pravo da kazem i ne interesuje me) ko si i sta si i sta hoces i zasto hoces.  Smile

Citat
Vrlo interesantno tumacenje. Mada nekako ne mislim da "institucije" vladaju nada mnom. Verovatno si ciljao da crkva vlada sa mnom !? Moracu da te razocaram. Dosta toga ima negativnog za sta mislim o crkvi pa cak i da neke stvari nisu konzistente sa Hristovom pricom. (bolje da Silvanus ne cita ovo  Smile ). Takodje sam tvrdio da postoji spasenje i izvan crkve, itd, itd. Da ne duzim. Pospan sam.

Ali poenta je da si omasio  Smile "Vera" (ne bih je tako nazvao jer mi je najlogicnija stvar da Bog postoji, a posto se moze i osetiti rekao bih da je sveprisutan) nije tu da zaboravimo sebe, vec naprotiv da upoznamo sebe, da povedemo istrazivanje svoje duse, da krenemo "u rat sa samim sobom". Protiv sujete, i egoizma. Da "predjemo iz JA svet u TI svet". da shvatmo da je sve povezano u jedno.

Takodje, predstavlja jedno veliko oruzje. Naoruzani verom, cinimo cuda kroz zivot.

Znam da se neces sloziti, ali sta je - tu je.  Smile
« Poslednja izmena: 23. Avg 2010, 01:25:08 od ThePhilosopher »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
vere na tome pomazu nama da zaboravimo ko smo....

bas na tome sam razmisljao da evangeilsti su mi prijatelji, ili bili su i zato sam ih bas voleo jer su mi objasnili jedan bitan stvar koju kakotici nikad nisu mogli...

oni su to kazali da oni nisu ludi oni znaju da evangelija je glupost odnosno znaju da nije moguceto sto je deslio sa Jesusom ni emocinalno ni nikako: Da je umro zbog nama al on ipak je ostao ziv , plus i otisao u nebu da nama bude lepo posle smrti...bezsmislica

al Oni Veruju,  znaju da nije tako, ne moze biti tako. Sa sveti Anzelom kazano Credo quia absurdum est. koga i Luther dosta puta pominje u svoje rada.

A katolici jos su probali i evoluciju gutati samo zato da znaju Znati, da budu sposobni da znaju..vera je sekundarniji po meni kod njih.

i mislim ipak protestantizam malo je blazeno verzija, jer tacnije znaju da zbog svojeg veru nesto zele zaboraviti.jer znaju da veruju i ne znaju.

Katolici tako znaju da su u pravo .Odnosno ni nisu, ili manje su u mogucnosti da svate da nesto su zaboravili ili zele...

a sad iza tog zaborava da li je histerija ili neki drugi emocionalna steta to zavisi se od coveka.ili steta na ljudskom telu koju je izvodio drzava sa ratom ili sa terorom...koju bi bilo isplatljivo zaboraviti emocinalno da ostaje covek funcionalan u zivotu.

i da Sandra jesi skoro u pravu da nije kriva potpuno vera...al po Marxom kazano vera ipak je neki nacin opijat.

i mislim da taj opijat na evangelistima manje stetno..ili jos manje na batistima . oni su jos i socialno senzitivne.
« Poslednja izmena: 23. Avg 2010, 20:53:23 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Bosch ima centrifugu
Svaka vera je opijat - ali je vera u isto vreme potka nase kreativne energije koja formira ovaj svet. Nesto moze da postoji ili da nastane jedino ako postoji vera u njegovo postojanje. Automobil postoji samo kao "misaona-forma" u umu inzenjera pre nego sto je napravljen a a ko inzenjer nema veru u njegovo postojanje automobil nikada nece nastati. Samim tim automobil postaje kao materijalizovana forma inzenjerove vere u automobil.

Na isti nacin su ljudi stvorili boga i djavola i mnoooge druge stvari na ovoj planeti a mnoge od njih i nisu bili svesni da su zeleli - ali to je vec drugi problem
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 38
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
vera bi bila dobra kad bi pocela sa pozivanjem pojedinca da radi na sebi, a ne pozivanjem gomile da slepo veruje u nesto.
al ono drugo ko da deluje bolje, da imamo koga da krivimo i taj isti da nas tesi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
LG G2
Citat
Ateista si. Znaci verujes da Boga nema
Ja bi to drugacije rekao, ateizam je neverovanje u teisticke tvrdnje o Bogu.
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Samsung Galaxy SII
Znaci, verovanje da nije tako  Smile

Citat
oni su to kazali da oni nisu ludi oni znaju da evangelija je glupost odnosno znaju da nije moguceto sto je deslio sa Jesusom ni emocinalno ni nikako: Da je umro zbog nama al on ipak je ostao ziv , plus i otisao u nebu da nama bude lepo posle smrti...bezsmislica

Da se nisi druzio sa ovakvim "retardiranim" vernicima, imao bi drugacije misljenje. A cim tvrdis da je ovo podvuceno besmislica, nema vise sta da diskutujemo  Smile . Brojni su primeri zrtvovanja za covecanstvo.

Ali o tome sa drugim sagovornikom.
« Poslednja izmena: 24. Avg 2010, 15:26:39 od ThePhilosopher »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
LG G2
Ala si tvrdoglav, sve izrvces da bude po tvome  Smile
Jedna stvar je verovanje, a druga neverovanje odnosno odbacivanje te tvdnje.
Jel za tebe neverovanje vrsta verovanja, jel onaj koji skuplja postanske marke isti sa onim koji ne skuplja?
« Poslednja izmena: 24. Avg 2010, 15:33:09 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Samsung Galaxy SII
Ala si tvrdoglav, sve izrvces da bude po tvome  Smile
Jedna stvar je verovanje, a druga neverovanje odnosno odbacivanje te tvdnje.
Jel za tebe neverovanje vrsta verovanja, jel onaj koji skuplja postanske marke isti sa onim koji ne skuplja?

Novi sagovornik  Smile
Hehe, sve sto kazes moze biti upotrebljeno protiv tebe  Smile  Smile
Ako odbacis tu tvrdnju, dakle verujes da tvrdnja nije tacna   Smile Smile

Sve na ovom svetu je verovanje. Neko veruje da je ovaj svet lazan, neko veruje da nije. Neko veruje da je on taj koji zna realnost, drugi mu se vec smeje...

Neko veruje da Bog postoji, neko ne veruje...

Citat
jel onaj koji skuplja postanske marke isti sa onim koji ne skuplja?
Neko veruje da je to bio postar, dok drugi veruje da je to bio lopov maskiran u postara  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 17:17:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.