Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 17:38:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Filosofsko-Religijske diskusije  (Pročitano 107900 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
Citat: trubuntu

Skoči sa petog sprata, pa javi molim te postoji li gravitavija ili ne Smile
Mozda bi ti mogao da skocis da se uveris da li si tezi od vazduha. Ili da napunis balon helijumom koji je laksi od vazduha, pa da proveris ima li te tvoje 'gravitacije' koja ce taj balon 'da vuce na dole'.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
Gravitacija itekako "vuce" i balon napunjen helijumom. Samo sto je okolni vazduh tezi pa istiskuje balon sa helijumom koji je manje tezi od vazduha na manjim visinama, kao sto voda istiskuje manja tela. U vakumu bi balon pa na zemlju  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
Citat: trubuntu

Skoči sa petog sprata, pa javi molim te postoji li gravitavija ili ne Smile
Mozda bi ti mogao da skocis da se uveris da li si tezi od vazduha. Ili da napunis balon helijumom koji je laksi od vazduha, pa da proveris ima li te tvoje 'gravitacije' koja ce taj balon 'da vuce na dole'.

ne bih da te razocaravam ,ali gravitacija deluje i na balone sa helijumom  Smile barem u mom univerzumu  Smile

inache , zahtev za praktichnim dokazivanjem neke tvrdnje nije sluchajan kad se radi o budizmu . budizam negira dvojnost tela i uma . prema budistichkom ucenju , i telo i um su prolazna tvorevina vechnog okretanja samsare (tochka zivota i smrti) . svaka promena na telu donosi promenu i u umu ,i obrnuto .

stoga , zahtev da dokazesh nepostojanje gravitacije znachi preispitivanje da li ti stvarno verujesh u ono shto pricash  Smile .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
Citat: bf_109

ne bih da te razocaravam ,ali gravitacija deluje i na balone sa helijumom  Smile barem u mom univerzumu  Smile

inache , zahtev za praktichnim dokazivanjem neke tvrdnje nije sluchajan kad se radi o budizmu . budizam negira dvojnost tela i uma . prema budistichkom ucenju , i telo i um su prolazna tvorevina vechnog okretanja samsare (tochka zivota i smrti) . svaka promena na telu donosi promenu i u umu ,i obrnuto .

stoga , zahtev da dokazesh nepostojanje gravitacije znachi preispitivanje da li ti stvarno verujesh u ono shto pricash  Smile .
U tvom univerzumu u koji ti verujes postoji verovanje da gravitacija postoji, bas kao sto postoji verovanje da vreme postoji.
Ja ne dokazujem nepostojanje gravitacije, nego objasnjavam postojanje tezine materije, koja se menja.
Ne postoji dokaz nepostojanja, ali postoji nepostojanje dokaza, koje nazivamo "nepostojanje".
"Budisticko ucenje" nije nikome pomoglo, posto su svi koji su pratili to "ucenje" do sada umirali, i ne vidim
mogucnost da se taj trend ne nastavi.
Telo coveka koji je dobio um kroz rec/jezik, koje je dobio, se nije promenilo.
Telo onoga sto zna sta je istina (ono sto jeste, sto postoji), i telo Budiste koji o tome ne zna nista se
ne razlikuju.
Pricam samo ono sto znam, posto verovanja nemam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia

U tvom univerzumu u koji ti verujes postoji verovanje da gravitacija postoji, bas kao sto postoji verovanje da vreme postoji.

a kako je kod tebe ?  Smile

Citat
"Budisticko ucenje" nije nikome pomoglo, posto su svi koji su pratili to "ucenje" do sada umirali, i ne vidim

shta je za tebe smrt ,a shta je zivot ?

Citat
Telo onoga sto zna sta je istina (ono sto jeste, sto postoji), i telo Budiste koji o tome ne zna nista se
ne razlikuju.

pokazi mi dva ista tela ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
Citat: bf_109_g

Kod mene je "vreme" i "gravitacija" samo rec, ne postoji u materiji, kao sto postoje sprave za merenje pokreta.
Kod mene sve postoji samo "sada i ovde".

Smrt je nepostojanje osecaja prisutnosti, a zivot je osecaj prisutnosti.

Svaki covek je identican po funkciji koju obavlja, i svakom telu coveka su neophodne iste stvari za opstanak zivota u tom telu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia

Citat

Citat
ne razlikuju.

Da mi je neko rekao da cu moci da bar na nekoj temi uzivam u tvojim postovima, ne bih mu verovao  Smile

Nema gravitacije, mi samo umisljamo... ili kako bi zvucalo recima Aleksandra Vucica u Nikad izvini "Ova gravitacija je samo privid gospodine"  Smile

Citat

A od ovih konstrukcija veceras puca slepo crevo u najavi  Smile

Prdez je osecaj topline kada ti vazduh carlija kroz gace, neprdez je osecaj nepostojanja strujanja vazduha  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
Citat: Coolrunner

Da mi je neko rekao da cu moci da bar na nekoj temi uzivam u tvojim postovima, ne bih mu verovao  Smile

Ko si ti uopste, i zasto neko na to treba da obraca paznju ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia

Kod mene je "vreme" i "gravitacija" samo rec, ne postoji u materiji, kao sto postoje sprave za merenje pokreta.
Kod mene sve postoji samo "sada i ovde".

shta si juche jeo ?  Smile

Citat

prisutnost podrazumeva vreme i prostor - ati si rekao da toga nema  Smile

Citat
Svaki covek je identican po funkciji koju obavlja, i svakom telu coveka su neophodne iste stvari za opstanak zivota u tom telu.

rekao si da nema vremena ,nema prostora - ima li onda tela i telesnih funkcija ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
Citat
Citat
Ko si ti uopste, i zasto neko na to treba da obraca paznju ?

A ko si ti da neko na tebe uopste obraca paznju?   Smile

A ovo pitanje bi trebalo da znaci...   Smile

Mislim da je bolje pitanje gde sam ja nego ko sam ja... ko god da sam, na forumu sam... i na forumu nisam u obavezi da se obracam samo onome ko se obraca direktno meni niti da ne kazem kada mi je nesto smesno i fenomenalno   Smile

Sto te zanima ko sam ja? Ako nikome nije vazno sta pisem, onda je irelevantno u potpunosti... ako pak neko cita, jel problem u tome sto ukazujem na besmislenost tvoji navoda pa cu da pokoleban ljude koji ti veruju sve sto kazes... kada bi takvih bilo   Smile

I zasto mislis da ti imas neki kredit da ovako zasmejavas sve na forumu a ocekujes da te shvate ozbiljno, ili da cene tvoje postove vise od tudjih? Ja znam da ti mislis da znas apsolutnu istiniu, ali mislim da je vreme da shvatis i prihvatis da to sto ti tako mislis drugima apsolutno ne znaci nista. Nije valjda da si pomislio da imas misiju na Bureku, i da ces okupiti gomilu sledbenika koji ce na svaki tvoj post odgovarati sa apaluzom u zanosu koji donosi saznanje nove istine?   Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 48
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 17:38:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.