Nešto što me lovi dio po dio Nešto snažno Zgrabi me na ulici i baci u nebo Iznad grada.
Dvadeset hiljada milja iznad mora Zemlja je plava naranča Vidim kako se okreće Ona se ro-ro-ro-ro-rola oko stola Nikog nema kod kontrola Nikog nema kod kontrola Nikog nema kod kontrola.
Čudan san sam sanjao noćas Čudan san Odveo me je visoko u nebo I još sam tamo.
Dvadeset hiljada milja iznad mora Zemlja je plava naranča Vidim kako se okreće.
“The more I learn about the universe, the less convinced I am that there's any sort of benevolent force that has anything to do with it, at all.” - Neil deGrasse Tyson
“The more I learn about the universe, the less convinced I am that there's any sort of benevolent force that has anything to do with it, at all.” - Neil deGrasse Tyson
U Beogradu u hotelu Union Satima smo sjedili u mraku Ti si došla odjevena u zeleno I sjela pored mene Rekla si da želiš biti sa mnom Odveo sam te do lifta U prolazu mig portira Njemu je sve bilo jasno Sve je bilo jasno Sve je jasno Sve je jasno Sve je jasno Jasno.
U sobi četiristojedanaest ležali smo u tisini Pitao sam te, djevojko Voliš li još nekog osim mene Rekla si, o da da, o da da Ja volim beli prah Volim beli prah Beli prah Beli prah Beli prah Beli prah.
Rekao sam ti, ja ću otići Izdrži još malo, moraš biti jaka Odvešću te na neko drugo mjesto Kad se vratim sa dovoljno novca Otresćemo prah sa svojih nogu Kad se vratim sa dovoljno novca Da nam kupi kartu do slobode Da nam kupi kartu do slobode.
Sad sam u vagon-restoranu Slušam riječi ljudi Kažu da je ona ubica A mi držimo pušku Ja sam kao i svi drugi Bježim noćnim vlakom Od djevojke koju volim Bježim noćnim vlakom I ostavljam da je proguta Beograd i bijeli prah Bijeli prah Bijeli prah Bijeli prah Bijeli prah Bijeli prah Bijeli prah.
Deset dugih godina, Slijep sam hodao zemljom, Sa zatvorenim očima, Sanjao sam da te sretnem.
Tražio sam te između zvijezda, One se bile nijeme, Cijelim tijelom sam drhtao te noći, I moja zvjezda je pala.
Drugovi su mi rekli: "Bježimo noćas, Sada je vrijeme na put, na put." Sa srcem punih hladnih kristala, Mi smo sijali u srcu sivog grada, Sa srcem punih hladnih kristala, Mi smo sijali kao reklama, Boje su u nama.
Vozio se Jura Stublić na raketi kroz Chicago. U Chicagu su gangsteri opljačkali narod cijeli. "Oj, gangsteri iz Chicaga!" - Jura Stublić progovara: "Vrati BMW i Mercedes, vrati vilu i tri stana, Vrati toranj od crkvice, plati svoje ljubavnice, Vrati druga dobrovoljcu, daj spomenik palom borcu!" "Oj, gangsteri iz Chicaga!" - Jura Stublić progovara: "Ili ćete se predati ili ću vam zapjevati!" A gangsteri popadaše i ovako povikaše: "Nemoj pjevat Jure dragi, vratit ćemo što smo krali, Uzmi BMW i Mercedes, uzmi vilu s pet čuvara, Uzmi firme i tvornice, ljubi naše ljubavnice, Ali šuti Jure mali, da te ne bi upucali." I od tada Jure šuti, a gangsteri nisu ljudi, I od tada ljubav vlada ulicama mog Chicaga. Sve od tada ljubav vlada ulicama mog Chicaga.
Na našoj planeti sve leti Sve je izgleda san Dok svi naši ljudi su sretni U modi je optimizam
Dođite na Deep coma planet Dođite na Deep coma planet Dođite na Deep coma planet Dođite na Deep coma fantastic tour Deep coma fantastic tour Deep coma fantastic tour Fantastično i ekstatično
Nova nova nova aroma Deep deep deep coma Super super super extra Extra extra
Dođite na Deep coma planet Dođite na Deep coma planet Dođite na Deep coma planet Dođite na Deep coma fantastic tour Deep coma fantastic tour Deep coma fantastic tour
Deep deep deep coma Nova nova nova aroma Deep deep deep coma Nova nova nova aroma
Stojim na ulici u gradu snova Pred vratima njihovog kluba Unutra je muzika, djevojke i svijetla Ali mene neće pustiti da uđem.
Ne, nema mjesta za mene Jer ja sam dijete, dijete ulice.
Vidiš li me u lokalu Razbiću ti flašom glavu Kažeš li mi da sam peder Skočiti ću kao feder Cipelom u svoja usta Bez zuba biće tako pusta Ja izbiću ih sve Jer ja sam dijete, dijete ulice.
Mladiću tvoja sjajna kola Će sutra ležati u jarku Ali ja neću biti tamo Ljubit ću tvoju djevojku u parku.
Nešto se mora promijeniti, znam I ja ću biti gore na vrhu Dajte mi barem najslabiju kartu I ja ću ipak pobijediti na kraju Ja ću pobijediti, ja ću pobijediti Ja ću pobijediti Ja ću pobijediti Ja, ja mogu sve Mogu sve Jer ja sam dijete Dijete ulice.
Kad bih bio radio antena Slao bih valove s vrha Sljemena
Na sve strane ove zemlje ludi ritam neka krene Neka struje melodije za ljubav generacije Dobre vibracije
Kad bih bio studio B Slao bih samo dobre vibracije
Na sve strane ove zemlje ludi ritam neka krene Neka struje melodije za zaljubljene nacije Dobre vibracije
Na sve strane ove zemlje ludi ritam neka krene Neka struje melodije za zaljubljene nacije Na sve strane ove zemlje ludi ritam neka krene Neka struje melodije nada generacije Dobre vibracije
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.