Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Filipinski predsednik R. Duterte i predizborno obećanja  (Pročitano 598 puta)
08. Avg 2016, 00:03:43
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 47.0
"Naredio sam da pucaju i ubiju, nije mi do ljudskih prava"

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte priznao da je došlo do zloupotrebe njegovog načina borbe protiv trgovine drogom.

Ipak, on je ostao pri uredbi kojom je dozvoljeno vansudsko ubijanje osumnjičenih za dilovanje iako je, za samo mesec dana, došlo do 400 smrtnih slučajeva.

Filipinski predsednik je dodao da dozvoljeno ubijanje dilera narkotika uključuje i političare uključene u nezakonite trgovine, prenosi AP.

"Stvarno ću dati da vas ubiju. Pogledaj šta radite Filipinima, a mislite da ću vam oprostiti?" rekao je Duterte.

Do sada su se tri gradonačelnika predala policiji zbog povezanosti sa narko-mafijom, a u strahu od ubistva nakon što je predsednik Filipina izjavio da će "funkcionere ubiti pre civila zbog veze sa drogom".

Predsednik Duterte je fokusiran na borbu protiv kriminala, kako bi ispunio predizborno obećanja da će u roku od šest meseci okončati probleme sa drogom, što je do sada dovelo do hapšenja više od 4.400 osumnjičenih i ubistva 400 osumnjičenih za dilovanje.

Većina njih je ubijena za vreme razmene vatre sa policijom ili pod sumnjivim okolnostima.

"Naredio sam da se puca i ubije. Nije mi stalo do ljudskih prava, verujete mi", kaže Duterte.

Nezapamćena ubistva po ulicama Filipina unela su strah među narkomane i dilere, zbog čega se 500.000 njih već predalo policiji a predsednik za njih planira izgradnju posebnih centara za odvikavanje.

"Mora da postoji drugi način osim ove metode koja nas je dovela do straha i nehumanosti. Ne možemo voditi rat prot droge krvoprolićima", izjavila je senatorka Lejla de Lima, koja od senata traži istragu počinjenih ubistava.

Ona je dodala da među mrtvima ima i nevinih i dodala da taj procenat raste.

Samo poslednjih dana, u sukobima sa policijom ubijeno je najmanje osam dilera, saopštila je policija.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Duterte objavio spisak umešanih u trgovinu narkoticima

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte danas je javno optužio više od 150 sudija, gradonačelnika, policajaca i vojnika da su povezani sa nelegalnom trgovinom narkoticima i naredio je da se predaju istražnim organima

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte danas je javno optužio više od 150 sudija, gradonačelnika, policajaca i vojnika da su povezani sa nelegalnom trgovinom narkoticima i naredio je da se predaju istražnim organima.

Duterte je pozvao zvaničnike čija je imena pročitao u obraćanju na nacionalnoj televiziji da se povuku sa dužnosti i predaju nadležnima. On je takođe naredio da se osobama na spisku ukinu dozvole za nošenje oružja.

"Svi policajci i vojnici koju su povezani sa tim ljudima (trgovcima drogom), dajem vam 24 sata da se javite majkama, i smaknuću vas. Razrešiću vas dužnosti", rekao je Duterte na vojnom skupu u gradu Davao.

Prema njegovim rečima, lista koju je dobio od policije i vojske možda nije tačna, ali je njegova dužnost da imena objavi, zbog velikog problema droge u društvu.

Spisak imena, među kojima su i neki Dutertovi prijatelji, ne sadrži dokaze o umešanosti u trgovinu narkoticima. Na spisku se nalazi osam sudija i pet generala.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.