Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 12:05:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Glasanje
Pitanje: Koja Je bolja gitara?
Fender Stratocaster
52.4%  (22)
Gibson Les Paul
47.6%  (20)
Ukupno glasova: 42
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fender Stratocaster ili Gibson Les Paul  (Pročitano 11599 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 142
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
To oko zvuka gitare je najveca glupost bar oko zanrova gde se koristi distorzija...proturis obe kroz procesore dobices identican zvuk...meni je les paul vise zbog izgleda...stratocaster izgleda ko skoro svi fenderovi proizvodi dok je svaki les paul prica za sebe...
Ne mogu da se slozim sa tobom oko ove izjave, udeni LP u marshal-a i pioslusaj distorziju, znaci odvrni i slusaj je samo...pa gde procesor moze da stvori to. Bez foliranja ja koristim procesore, distorzije...ful tezgaroska oprema. meni je jazz clean koji ja koristim kad ubodem telecaster direktno u pojacalo nezamenljiv. E sad mnogo faktora moze uticati...procesor to je za tezge stvoreno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

You Scream,I Scream,We all scream for Morphine

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 12305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung Neki shit
Jebiga ne delimo isto misljenje..

Ja i dalje mislim da svaka "kvalitetnija" gitara ako se igra dovoljno sa njom moze da se postigne najbolji moguci zvuk...bio to LP,Strat,B.C Rich,Ibanez itd.
Pedale,Procesori,pojacala...sve to znatno menja zvuk...jos ako stvarno znas dobro da ih kalibrises sigurno mozes postici isti zvuk...oprema je u pitanju ne gitara kada su u pitanju efetki...

Ali kada je vec clean zvuk u pitanju...potpuno drugacije dve stvari...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Fensi and Gibson guitars

Zodijak
Pol
Poruke 279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
LG 
Ovo sam ja snimao nesto prosle godine iz zezanja. Malo sam ispadao ali nemojte da se ljutite. To je bila vaza onih godina kada nisam vezbao.  Smile Testirao sam moj Gibson LP na marshall MGDFX100 (tranzistorac). Koristio sam njegovu distorziju i njegov delay efekat. Zvuk je po meni super ali bi bio i jos bolji da je u pitanju lampas mada se u ovoj situaciji nebi nesto razlikovalo jer postoji milion razloga. Jos sam snimao sa nekim kineskim mikrofonom od 500 dinara pa malo zuji  Smile Ovo dokazuje da je disorzija u sustini uvek najbolja iz pojacala, ne volim procesore koji daju vise vrste distorzija zato sto to ne moze da bude ozbiljan zvuk. Ali jedan efekat(procesor) koji daje jedan zvuk od 2000 evra je prava stvar.
Perslusajte i iznesite vasa misljenja....

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
testiranje gibson ... (1954.65 KB)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 12305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung Neki shit
znate sta je pametno sto se vec tice sopinga opreme...korisiti guitar rig...sta sam ja sve tamo uspeo da izvedem sa squier-om strasno koliko vrsta distorziji ima...a zamalo da kupim neku digitechovu shugavu pedalu tipa death metal...sta hocu da kazem jeste da vec u guitar rig-u mozete da testirate svaku pedalu,svako pojacalo i svaki procesor pre nego sto zajmite parce neke opreme...jeste da je offtopic ali koristan  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
pa sad ovako nekom Strat nekom Pol, to je stvar ukusa,mada ja licno mislim da je stratocaster laksi za zviranje(da vam to kazem vako) iliti playabilniji i virtuozniji , dok ima manjak HARD zvuka (koji i jeste izgardio rok n roll).Sa druge strane imate les pola koji ima Katastrasno dobar zvuk,ali je manje virtuoziji za sviranje.Jos jedna stvar LES PAUL NEMA TREMOLO ARM!!!!!!!!! Izmedju ove gitare(ja bar) nema bolje,zato sto su obe jebeno najjache!!! Zato imam jebeno OBE!Pa malo jednu malo drugu. Ali bi najvise voleo STRATOCASTER sa zvukom i jacinom LES PAULA. Postoje neki fenderovi model , recimo specijali i deluxovi sa Humbuckerima(npr. HSS iliti HH) tako da fender napreduje , nema sta!!!I posle mukotrpne patnje pdlucio bih se za EVH Charvela(LOL),shalim se.Mislim da nemogu da se odlucim , obe su CHaoS! Postavi anketu , pa ces videti sta veli Rajja!!!!!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ipak sam glasao za kastera (bumbarov let na kasteru je presudio, na gibsonu sam se sjebao na sredini  Smile popizdeo sam)!!!!!!!!!
Kaster je mnogo bolji za fast runove!Ko sto momci ovde velle knopflera(dojaja je gitara , ali on je jos bolji(stvarno great guitarist) ), ali od fendera bi najradije uzeo recimo Blackie-a(plus blackie je neka verzija superstrata) ili eric johnson stratocastera!!!!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Only Rock

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
i ako ne sviram gitaru,po meni gibson LP ima bolji zvuk,a i lepse mi izgleda  Smile
IP sačuvana
social share
I'm Gonna make a change,
for once in my life
It's Gonna fell real good.
Gonna make a diference
Gonna make it right...!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 12305
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung Neki shit
ja sam moj tremolo skinuo i drzim ga pored monitora...koji ce mi.Jeste to korisna stvar...ali je po nekad potpuno bespotrebna Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 
Nikada nemojte porediti ove dve gitare,jer su od dve majke,a svaki ozbiljan gitarista mora da ima obe,strata za clean,a lp-a za dist, i to je cela filozofija Smile
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Tu su egal po meni ,mada posto vise preferiram jazz mislim da je les paul tu bolji,za rokacinu fender malo ispred
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 12:05:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.149 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.