Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Феминизација администрације  (Pročitano 6383 puta)
06. Apr 2011, 23:14:18
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
ФЕМИНИЗАЦИЈА АДМИНИСТРАЦИЈЕ         
Пише: Владислав Ђорђевић     

Жене су у друштвеном сектору у Србији запослене више него у Европској унији

Покварио ми се интернет, па сам одлучио да рекламирам квар. Чекао сам пар минута испред шалтера и приметио да су скоро све запослене чиновнице – жене. Отишао сам на Филозофски факултет да обавим неке административне послове и приметио да су скоро све запослене особе у администрацији – жене. Скокнуо сам у пошту да нешто уплатим и приметио да су скоро све особе за шалтером – жене. Отишао сам у Националну службу за запошљавање и приметио да су скоро све запослене особе – жене. Отишао сам у суд и приметио да су скоро све особе запослене у судској администрацији – жене. Скокнуо сам до библиотеке и приметио да су скоро све запослене особе у администрацији – жене. Отишао сам да купим мами лек у апотеку и приметио да су скоро све запослене особе – жене. Отишао сам у дом здравља по мамин резултат и приметио да су све запослене особе за пултом – жене. Отишао сам и у полицију да се распитам за продужење личне карте и приметио да у администрацији полиције доминирају – жене. Пре одласка кући свратио сам у трговину да купим неке ситнице и приметио да су скоро све запослене особе и ту – жене.

Да ли постоји у Србији било које административно радно место, а да у њему не доминирају жене!? Жене апсолутно доминирају у свим државним службама. Банке, поште, болнице, апотеке, школе, библиотеке, музеји, позоришта, медији, судови, заводи, трговине – постала су привилегована радна места жена. Ако се узме у обзир да су државна запослења најпривилегованија, онда добијамо извесну слику привилегованости жена у нашем друштву. Ако сте мушкарац ви готово немате никаве шансе да добијете неко административно радно место.

У поређењу са Европском унијом, проценат запослених жена у државним службама код нас је већи. А после се питамо зашто Србија спада у земље са најнижим наталитетом на свету. Ето зашто: зато што постоји систематска дискриминација мушкараца приликом запошљавања. Мушкарац који не може да издржава себа, а камоли жену и потомке, остаје без брака и порода. Жена која може да издржава себе, а и своје потомке, радо остаје сама и рађа ванбрачну децу. А свако четврто дете рођено у Србији је рођено ванбрачно. Зашто!? Зато што обичајно право налаже да мушкарац издржава жену, а позитивно право утиче на то да он то није у стању.

Недавно усвојени „Закон о равноправности полова” представља огољено средство економске дискриминације мушкараца. У суштини, он бирократским мерама промовише жене на удобна вископлаћена радна места, а лоша радна места препушта мушкарцима. То значи да ће тешки послови и даље бити резервисани само за мушкараце. Ако сте мушкарац наше друштво вам великодушно обезбеђује само најтеже и најстресније послове. За вас нема посла у администрацији, већ само у рудницима, топионицама, градилиштима, гвожђарама, дрварама, отпадима, водоводима, канализацијама, далеководима и осталим „привилегованим” местима. Резултат систематске вишедеценијске дискриминаторне политике према мушкарцима више је него очит: мушкарци живе у Србији 5 година краће, чешће обољевају од инфективних и малигних обољења, чешће обољевају и од психичких болести, а чешће се баве и криминалом. Дакле, док наше друштво женама све више и више обезбеђује удобне каријере, „привилегована” места мушкараца све више постају затвори, луднице, болнице и гробља!

Резултат антимушке политике наше земље је очит: у Србији влада масовни невољни целибат (беженство) и „бела куга” (бездететност). Наше друштво пренебрегава основну психолошку чињеницу: мушкарац је тај од кога се примарно очекује да буде хранитељ породице! Упркос свим променама, то се не очекује од жене! Колико је жена спремно да се уда за незапосленог мушкарца? Јако мало! Девојка природно жели да се уда за мушкарца који ће бити примарни хранитељ ње и њеног потомства. Савремена феминистичка политика „родне равноправности” ради у корист наше пропасти: подстиче запошљавање жена, а тиме и назапосленост мушкараца, а тиме и безбрачност, а тиме и „белу кугу”. С обзиром да смо усвојили наопаку политику није ни чудо што нас сваке године има за 30.000 мање! А биће нас још мање ако наставимо да спроводимо феминистичку политику „родне равноправности”!

Извор: Видовдан магазин
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Samsung SGH-E590
A zato se Srbija raspada...

Sad mi je sve jasno! Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Losa analogija: ne spadamo u zemlje sa najslabijim natalitetom zato sto su zene nesto prezaposlene vec zato sto su plate male i nema posla a kada je takvo stanje naravno da se neces odlucivati da imas petoro dece nego jedno-dva. A i postajemo gluplji jer dok se neko sa faksom nakani da krene da ima decu neki seljober vec ima 3 komada (ovo sam preuzeo iz filma "Idiocracy"i zaista kada se razmisli, teorija je validna Smile )

Teks je seksisticko djubre od teksta. Iako se donekle slazem da muskarac mora biti "hranitelj", svejedno je ko je zaposljen u administraciji. Meni vise smeta sto su neki od njih nesposobni da zive a zaposljavaju se preko veze na ta ista mesta, kog su pola je zaista nebitno

Btw vecina tih zanimanja su tipicno zenska i takav se profil trazi za ista
« Poslednja izmena: 06. Apr 2011, 23:39:48 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 
коментари са сајта (који не заостају за текстом) Smile
------------------------

Али Срби би требали да се баве стваралаштвом, а жене нека раде то што раде! Њиховом ротацијом, Срби на бирократска- буџетска места, а жене на мешалицу и скелу добили би смо Русију из Јељциновог доба. То сам тада гледао у Москви.
Проблем је у СТРУКТУРАЛНОЈ НЕУСАГЛАШЕНОСТИ образовног система и захтева привреде које нема и коју симулира корпоративни капитализам коме требају баш та 'мушка' радна места. Дакле, није феминизам већ дегенерација друшвеног бића које се одрекло СТВАРАЛАШТВА! За то су Срби гласали!
------------------------------
Господине Ђорђевићу, узели сте на себе тежак и незахвалан задатак да јавно и без длаке на језику проговорите о дискриминацији мушкараца која је у нашем друштву евидентна.
Волео бих да грешим, али "јавља ми се" да се нећете добро провести када вас "нањуше" разне мејнстрим и феминистичке НВО.

Једини проблем са вашим виђењем проблема о којима се изјашњавате је то што је ПОТПУНО ИСПРАВНО.

Ви сте се у свом тексту осврнули на административне послове који су некако одомаћени као "женски"; ништа боље није ни у привреди... Послодавци радије запошљавају раднице јер је на њих лакше утицати, због страха да не изгубе ионако слабо плаћено радно место спремније су да пристају на смањење дневница и лошије условер за рад него што је то случај са мушкарцима... Погледајте само погоне у ауто и електронској индустрији, пуни су жена које раде на монтажи.
За то време њихови мушкарци се потуцају непријављени по градилиштима, бувљацима и кафанама где често сломљени и немоћни да утичу на своју и судбину својих породица троше цркавицу коју су зарадили.
За исто то време заједничка деца су им препуштена Великој Браћи, Фармама, Паровима и Дворовима.
Цајкама и педерима који се кревеље са малих екрана... Игрицама и виртуелној стварности...

Када ћемо као друштво достићи дно испод кога се не може - не знам, али да се то мора десити ускоро, сигуран сам. Иначе, има да нас нема. Желим вам много успеха у раду за који сте се определили.
------------------------
У мојој фирми, у администрацији у којој и ја радим, доминантне су жене. Могло би се рећи да их је око 85%. Ово из разлога што је на њен врх дошла жена која је годинама само запошљавала жене те је тако створен јак женски лоби. Оне су много јачи предатори кад је каријера у питању, веште су у манипулисању и сплеткарењу, и немилосрдне при преузимању послова од других.

Директорица је одабирала жене јер над њима може да успостави лакшу доминацију. Лаке су за заменити, све су младе, углавном неудате и јако слабо плаћене - једним именом бело робље. Нема много образованих да се не би угрозила доминација наше лидерке. Остају по цео дан у фирми, већином су и суботом ту. Слабо се хране, чини ми се да ни једна не зна супу да скупа, о сарми да не говорим. Углавном једу ко кинези, мало чипса и јогурта и то доручкују око 13-14х или чак забораве па само мало ручају. Данас је једна јела само кикирики. Све паре потроше на крпице, шминку и станарину. Ни једна нема никакву уштеђевину. Мењамо их као салату. Плаше са да иду на боловање и имамо само 10 радних дана одмора. Ово газди одговара.

Има их доста из унутрашњости. Живе по собицама. Немају своју породицу па им је фирма породица. Мрко ме гледају кад одлазим кући у 16х, иако сам ту у од 8 ујутро. Имају проблем са емоцијама и често нека плаче. Одлазе у свој вц - Плакаоница. Слабе су у организацији послова, хаотичне у раду, мада могу доста да ураде ако им неко покаже како. Наравно то мора да буде мушко. Нисам упознао ни једну која има организационе способности. Зато нам је државна администрација таква.

Ово мишљење има већина мушкараца скојима кад-кад попричам на ову тему. Иначе, који су разлози да се ово јавља. Премунили холивудски продуцент Аарон Руссо је као дугогодишњи пријатељ Ницк Рокфелера укратко пренео шта елита мисли на тему жена.

"Породична фондација Рокефелер је створила покрет за ослобађање жена и раног одвајање деце од родитеља у намери да се уништи класична породица. Депопулизација света је основни циљ светске елите. "
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16

Svakome ko je spreman da svojim radom i trudom finansira ženu domaćicu i brojnu decu a da porodici ništa bitno ne usfali, iskreno čestitam.

Poslovi kao što su kasirka u megadiskontu ili šalterska službenica bibliotekarka itd... su zamorni i slabo plaćeni poslovi. a ako se pogleda uza pulta njihovi šefovi su po pravilu muškarci. Ko je u Srbiji šef lokalne pošte, šef u megadiskontu, načelnik Doma Zdravlja? Ko je vlasnik apoteke, ko je profesor sa katedrom po fakultetima?

A opet, ja uočavam da su sada posvuda postavili nekakvo obezbedjenje pa tu u obezbedjenju po definiciji rade muškarci koji celu smenu ništa ne rade po sistemu "ako se nešto desi..." i imaju za takav rad-nerad platu barem istu kao radnica na šalteru ili kasirka koja ne može tokom radnog vremena u WC da ode od prevelikog broja mušterija. Da li je autor citiranog teksta oštrog i pronicljivog oka to primetio kada posvuda ide po gradu?
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Pijem, Pusim, Drogiram se cini mi se popravljam se

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3886
Zastava ARG
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Apple 3G
 Smile hmm... ima smisla, cim dodjem kuci ima da stavim supicu da se kuva i da posaljem zenu za mesalicu kod komse da izliju plocu  Smile
IP sačuvana
social share
I sat back looking at the stars and began to think.. where the HECK is my roof?!
Ko voli Slobodana Milosevica manji umro nego sto se rodio
[ icon_paper  by galileo011]:Ne budi buljas
[Ovo je default odgovor u slucaju da se pitanje ponovi].Burek SK spam team®
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
Samo da se upišem čisto da imam uvid ako neka feministkinja slučajno ostavi komentar na ovu temu  Smile

i kad sam već tu

Citat
ne spadamo u zemlje sa najslabijim natalitetom zato sto su zene nesto prezaposlene vec zato sto su plate male i nema posla

Tako je! Gledajte samo Šiptare... sve predivno, posla nikad više, nezaposlenih nema, plate ogromne i natalitet buja.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Citat
Tako je! Gledajte samo Šiptare... sve predivno, posla nikad više, nezaposlenih nema, plate ogromne i natalitet buja.

ne bih baš da nam Šipci budu uzori kako treba živeti, kako podizati i vaspitavati decu, sretno njima sa brojnim porodom.

IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia krntija
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Earth is full. Go home.

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 7755
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Ovde je situacija slična, u administraciji i uslužnim delatnostima su mahom žene, dok su muškarci šefovi.Ipak, nisu retki slučajevi muškarca koji rade u prodavnicama za kasom, ni žena koje su šefovi.
Elem, tih godinu i po dana u Srbiji sam radila u jednom velikom sistemu i sad kad napravim neki rezime, na rukovodećim položajima su ujednačeno bili zastupljeni i muškarci i žene, osim marketinga gde su bile sve žene i tehničkog sektora gde su vladali muškarci.Međutim, u svim ostalim sektorima bili su potpuno ujednačeno zastupljeni.
E, sad..od 6 muškaraca na položajima, svi su bili oženjeni, sa najmanje jednim detetom, a od 6 žena samo jedna je bila razvedena sa deteom, ostale su neudate i bez dece, s tim što je jedna ispod 30 godina, pa još ima nade.
IP sačuvana
social share
The root of all evil will die if not watered!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.