Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Федерализација Србије је решење"  (Pročitano 6855 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 892
Zastava Царевина Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung U900
Мој став је радикалски јер нећу да ми се држава цепка? Smile
Да се у Србији поштују закони све би добро функционисало, локална самоуправа би добијала одређени новац који је и онако намењен за њу,а не би власт из БГД-а вукла све себи,а сад се појављјују малени сепаратисти који би да стварају своји приватне државице и аутономије,а тиме могу само да још више поделе и онако већ подељени народ!
navedi mi jednu drzavu evrope (razvijenu, znaci ne albaniju i makedoniju) koja nije regionalizovana?
grcka ima 15 regija, ekonomski samostalnih i svako ostrvo ima svoju autonomiju u odnosu na centar.

to je najzdravije i najbolje za jug srbije koji se stalno zali na vojvodinu, a dobro je i za vojvodinu koja se zali na BG.

da li ti znaas sta znaci regionlizacija i decentralizacija?
Значи подржаваш сепаратизам?Да видимо шта каже ситуација у Шпанији која је такође подељена...терористичке гупе,каталонија држава,да видимо ситуацију у Русији...ма и Србија ти је сама доказ да ми не смемо да се делимо више,где год да смо се поделили то више није наше!Јел ти то јасно?Сепаратисто...иди дели своју кућу са неким...
IP sačuvana
social share
Од Солуна града до Уралских гора,
Од Уралских гора до Тихога мора,
Тканина је једна светиње и славља,
Непрекидни појас светог Православља
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
Мој став је радикалски јер нећу да ми се држава цепка? Smile
Да се у Србији поштују закони све би добро функционисало, локална самоуправа би добијала одређени новац који је и онако намењен за њу,а не би власт из БГД-а вукла све себи,а сад се појављјују малени сепаратисти који би да стварају своји приватне државице и аутономије,а тиме могу само да још више поделе и онако већ подељени народ!
navedi mi jednu drzavu evrope (razvijenu, znaci ne albaniju i makedoniju) koja nije regionalizovana?
grcka ima 15 regija, ekonomski samostalnih i svako ostrvo ima svoju autonomiju u odnosu na centar.

to je najzdravije i najbolje za jug srbije koji se stalno zali na vojvodinu, a dobro je i za vojvodinu koja se zali na BG.

da li ti znaas sta znaci regionlizacija i decentralizacija?
Значи подржаваш сепаратизам?Да видимо шта каже ситуација у Шпанији која је такође подељена...терористичке гупе,каталонија држава,да видимо ситуацију у Русији...ма и Србија ти је сама доказ да ми не смемо да се делимо више,где год да смо се поделили то више није наше!Јел ти то јасно?Сепаратисто...иди дели своју кућу са неким...

a ti mislis da rusima neko naredjuje da prave pokraine i regije?
ruske patriote su separatisti?
ne, nego su skontali da je to najbolje  za njihovu drzavu i ekonomiju.

za moju kucu, hvala,  i jeste moja kuca podeljena, iskreno te zalim ako tvoja nije.
aj imam svoju sobu, u kojoj j eraspored kakav ja zelim, posteri koje ja volim, neke stvari kupljene od mojih para iako se nisu svidjale roditeljima.
soba je zajedno sa kucom vlasnistvo mojih roditelja, ali ja imam odredjena prava u mojoj sobi.
tako isto treba da bude i u svakoj normalnoj drzavi.

shvati ednom sta je regionalizacija.
nisi odgovorio, znas li sta to uopste znaci?
kao i pojam decentralizacije?
i cemu sluzi?
mislis li da su sve drzave zapada za dzabe decentralizovane u vecoj ili manjoj meri i regionalizovane?
ne, nego se oni staraju i brinu o svojoj drzavi i zele joj sve najbolje, pa cine sve u njenu korist.
a pritom, imaju i mozga. Smile

IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 892
Zastava Царевина Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung U900
Citat
ruske patriote su separatisti?
Где пише да су то урадиле руске патриоте?

Citat
za moju kucu, hvala,  i jeste moja kuca podeljena, iskreno te zalim ako tvoja nije.
aj imam svoju sobu, u kojoj j eraspored kakav ja zelim, posteri koje ja volim, neke stvari kupljene od mojih para iako se nisu svidjale roditeljima.
soba je zajedno sa kucom vlasnistvo mojih roditelja, ali ja imam odredjena prava u mojoj sobi.
tako isto treba da bude i u svakoj normalnoj drzavi.

Нисам мислио тако,али нема везе...Мрзи ме сад да ти објашњавам требаће много времена.

Citat
shvati ednom sta je regionalizacija.
nisi odgovorio, znas li sta to uopste znaci?
kao i pojam decentralizacije?
i cemu sluzi?
Јбг,не знам нисам завршио европеизацију и глобализацију коју ти одлично приповедаш...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
 Smile
kakvi odlicni argumenti
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 892
Zastava Царевина Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung U900
Smile
kakvi odlicni argumenti
Нисам ни покушао теби да се аргументујем...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 665
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
jeste sve u bg skuplje, ali sav novac se sliva u bg-nazalost
tako da imamo beogradizaciju srbije, sto je katastrofa za ovu zemllju
imamo nenormalno stanje da novac iz unutrasnjosti odlazi u bg, aonda se na kasicicu vraca

ljudi idu za novcem jer od toga se zivi, a on se sliva u bg, a ne tamo gde je ubran
 uostalom to potvrdjuju analize i svetske banke i ostalih medunarodnih

Волео бих да ми неко објасни конкретно на неком примеру, како се то новац слива у БГ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 310
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Постоји мали милион алтернативних и на крају крајева бољих решења проблема сливања новца у Београд, од федерализације Србије.
IP sačuvana
social share
"All beings tremble before violence. All fear death. All love life. See yourself in others. Then whom can you hurt? What harm can you do?'' izvor Sutta Nipata
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
Постоји мали милион алтернативних и на крају крајева бољих решења проблема сливања новца у Београд, од федерализације Србије.
upravo.
lock
 Smile
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M

Navedi neko rešenje.  Kako god okreneš, u centralizovanoj državi sav novac se sliva u jedan centar. Jedini način da se to promeni je decentralizacija (regionalizacija ili federalizacija), gde bi bilo više lokalnih centara iz kojih bi samo delić novca išao u Beograd.

Najbolji primer je Nemačka. Tamo deo novca (14%) ide iz Minhena ili Štutgarta u Berlin, a većina para (86%) ostaje na lokalu. Kod nas, sve pare iz Niša ili Novog Sada prvo idu u Beograd, a onda se mrvice vraćaju u lokal. Naravno, ljudi su nezadovoljni.

Srbija mora da se decentralizuje, postoji nekoliko modela (nemačko-austrijski, španski, ruski), nije tačno da federalizacija vodi u separatizam, ja bih pre rekao da je siromaštvo majka svih ekstremizama, uključujući i separatizam.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 

Navedi neko rešenje. Kako god okreneš, u centralizovanoj državi sav novac se sliva u jedan centar. Jedini način da se to promeni je decentralizacija (regionalizacija ili federalizacija), gde bi bilo više lokalnih centara iz kojih bi samo delić novca išao u Beograd.

Najbolji primer je Nemačka. Tamo deo novca (14%) ide iz Minhena ili Štutgarta u Berlin, a većina para (86%) ostaje na lokalu. Kod nas, sve pare iz Niša ili Novog Sada prvo idu u Beograd, a onda se mrvice vraćaju u lokal. Naravno, ljudi su nezadovoljni.

Srbija mora da se decentralizuje, postoji nekoliko modela (nemačko-austrijski, španski, ruski), nije tačno da federalizacija vodi u separatizam, ja bih pre rekao da je siromaštvo majka svih ekstremizama, uključujući i separatizam.
decentralizacija potpuna, regionalizacija potpuna, decentralizacija i regionalizacija delimicna, pokrainizacija  Smile

ali kljuc je decentralizacija.
lepo si dao primer nemacke.
slicno je u svim drzavama EU i tu nema meta separatizmu.
to je jednostavno ekonomska nezavisnost!
da nije ovakvo stanje, Nis bi sada bio 3 puta veci grad, ljudi u leskovcu ne bi imali najgore plate u srbiji vec bi grad verovatno sa svojim potencijalom do sada cvetao!
jednostavno, srbija bi bila bolja drzava.
IP sačuvana
social share
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.