....прилази возачу и каже: - Господине, возили сте пребрзо, возачку дозволу молим! Возач га погледа, окрете се десно па лево и рече пандуру: - Извините, али морао сам возачку да предам пре годину дана, због вожње у алкохолисаном стању. Пандур стаде, па рече: - Добро, дајте ми саобраћајну - Не могу ни њу да вам дам, знате ја обично држим саобраћајну у торбици, али нема је, мора да ми је испала, кад сам пиштољ којим сам убио власницу аута, која је у гепеку, враћао у торбицу. Пандру сав запрешаћен зове појачање!!Долази интервента и прилази човеку и кажу: - Вашу возачку!! Човек без икавог приговора, извади возачку и даде пандуру.. - Вашу саобраћајну!!! Исто без проблема даје саобраћајну!! - Отворите своју торбицу!!!! Човек отвори, у торбици ништа... - Да ли бисте били љубазни да отворите гепек!? Човек отвори гепек, он празан - Господине извињавамо се, али колега нам је јавио, да немате возачку, да немате саобраћајну, да имате пиштољ у торбици и леш у гепеку! А човек на то: - А сигурно је слагао и да сам брзо возио, матер му ја јебо....
- "Завршну реч нећу дати ја, завршну реч даће неко други, онда када ни мене ни вас небуде било!"Драгољуб Михаиловић (на суђењу)
- "Ви ћете убити хиљаде, убићете десетине хиљда, утамничити стотине хиљада, али знајте никада нећете убити нити утамничити жељу мога народа да гради државу као што је демократска Америка!!"Драгољуб Михаиловић (на суђењу)
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."