Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 21:35:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Fasizam i Nacizam kod nas  (Pročitano 17801 puta)
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
kada neko prepreci ulicu u zrenjaninu i ja tuda ne mogu da prodjem kolima ti koji to rade(neki tragicari iz ldp sto protestvuju zbog nekog napada na nekog novinara)su za mene najveci fasisti i nacisti!!!

moje osnovno ljudsko pravo na kretanje je bilo tada ugrozeno zbog neke stvari koja mene ni sekunde ne zanima.ako neko ugrozava moja ljudska prava taj je za mene fasista!

naravno,ti strucnjaci imaju pravo da protestvuju,ali ne tako sto ce meni i svim ucesnicima u saobracaju ugroziti ljudsko pravo na slobodu kretanja
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung XYZ1004
A jel moze neko meni da objasni razliku izmedju fasizma i nacizma. I sta su osnovne ideje i nacela fasizma, a sta nacizma.
Tnx
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5629
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
to je bolest uma. Jedina razlika je sto se to ne manifestuje tako drasticno kao kod klasicnih mentalnih oboljenja. Mada ni ova tvrdnja nije 100% tacna, jer svi znamo sta je Hitler uradio i sta je bila posledica njegove bolesti.

Takve ideje su u strartu osudjene na propast, jer covek je covek bilo gde da zivi, bilo koje boje da mu je koza. Istrebiti drugu 'rasu' samo zato sto je drugacije boje koze, je besmislica, prolazi kod frustriranih ljudi, u teskom stanju drustva i pojedinca....

Kod 'nas' je to izrazeno na nacin koji je vise nego smesan. Kada taj smesni, jadni covek (i ovde ih zovu 'skinhedsima'  Smile ), inace se izjasnjava kao Srbin, kaze nesto kao ''....Srbija i Srbima...'' i slicne gadosti, te podrzava nacisticku ideologiju i fasizam, zvuci vise nego zbunjeno, jer ne mozes ti kao 'veliki patriota' u isto vreme da podrzavas i nacizam i 'srpski patriotizam', jer su srbi od tog istog fasizma skoro bili istrebljeni....jednostavno je jedno sa drugim ne ide. ko tvrdi suprotno, nema pojma o zivotu...toliko

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 145
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia 
 Фашизма у Србији нема,пошто подразумева једнопартијски тоталитарни систем.Ту причу шире неке минорне минибус ''странке''... Smile
Нацизма такође нема,пошто подразумева нетолеранцију,верски и расни шовинизам и ускраћивање разних права мањинским народима.
Тако да је тема само једно веће лупање! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
Фашизма у Србији нема,пошто подразумева једнопартијски тоталитарни систем.Ту причу шире неке минорне минибус ''странке''... Smile
 Нацизма такође нема,пошто подразумева нетолеранцију,верски и расни шовинизам и ускраћивање разних права мањинским народима.
 Тако да је тема само једно веће лупање! Smile

Али би неки очигледно волели да их има.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 38
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
--------------------------------------------------------------------------------

Citirani autor: PeC@ Juce u 11:35:31
S' obzirom da ima tu nekih fasistickih/nacistickih grupica u Srbiji koji umeju sa vremena na vreme da prave ispade,postavljam diskusiju o tome kako je uopste moguce postojanje tih grupa jer znamo ko je najvise stradao od fasista u Yugi 40-ih... Zanima me vase misljenje. (Inace ja sam zakleti antifasista)

<hr />
Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora Anea (Vreme: 13. May 2007, 11:41:58)

buuuu komunjaro hehehe 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-buuuu ustaso hehehe
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
--------------------------------------------------------------------------------

Citirani autor: PeC@ Juce u 11:35:31
S' obzirom da ima tu nekih fasistickih/nacistickih grupica u Srbiji koji umeju sa vremena na vreme da prave ispade,postavljam diskusiju o tome kako je uopste moguce postojanje tih grupa jer znamo ko je najvise stradao od fasista u Yugi 40-ih... Zanima me vase misljenje. (Inace ja sam zakleti antifasista)

<hr />
Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora Anea (Vreme: 13. May 2007, 11:41:58)

buuuu komunjaro hehehe 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-buuuu ustaso hehehe

U cemu je problem?  Smile

Citat
A jel moze neko meni da objasni razliku izmedju fasizma i nacizma. I sta su osnovne ideje i nacela fasizma, a sta nacizma.
Tnx

E, vidis... to se uci u srednjoj skoli ... i na drustvenim fakultetima... tamo gde studiraju (po tvom misljenju) oni manje pametni... Smile
« Poslednja izmena: 14. Maj 2007, 11:05:39 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
Tnx

Фашизам је најтежи облик национализма, а нацизам расизма. Није ово баш нешто прецизна дефиниција, али ајде да подвучем јасну границу одмах. Код нас, а и у свету влада заблуда по питању фашизма, иако тај систем нема никакве расне предрасуде, а и фашистичка Италија није чинила злочине за време другог светског рата, за разлику од Немачке.

Конкретно у Италији, фашисти су завели корпоративни систем, чија је сврха било помирење различитих друштвених класа, путем њиховог уклапања у државни механизам. Такво уклапање је вршено помоћу струковних корпорација. За разлику од комунизма, који је прогласио надноћ радничке класе над осталима, фашистички систем је водио сарадњи међу класама и свакој од њих налази место у свом окриљу.

С друге стране кад се пореди са немачким нацизмом, који је такође почивао на идеји о сарадњи класа, фашизам има свакако блаже црте. Заједничко и фашизму и нацизму је националистичко обележје, али се италијански систем није заносио, као немачки, расним теоријама, нити починио масовне злочине.

Мусолини је некада био социјалиста, што је дошло до изражаја после слома режима 1943. Након затвора и ослобађања по наредби Хитлера (само ослобађање по наредби Хитлера, не и ово прво наравно), он се повукао на север замље, где је образовао италијанску социјалну републику, у чијем уређењу су корпоративне идеје комбиноване с извесним замислима о владавини радничке класе, какве су биле надахнуте немачким национал-социјализмом, али и неким обрасцима везанинм за комунистички поредак.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung XYZ1004
Citat
E, vidis... to se uci u srednjoj skoli ... i na drustvenim fakultetima... tamo gde studiraju (po tvom misljenju) oni manje pametni...

E vidis...ja procitao definicije i sad znam(za 3.5min naucio - kao i sav drugi normalan svet, nisam ja nesto posebno pametan-ovde cemo se sloziti zar ne? Smile )...T=Wb/m2...aj mi ti sad ispricaj nesto o magnetnoj indukciji ili resi zadatak!
Nisam reko da su ljudi koji studiraju prirodne nauke pametniji nego da su fakulteti na kojima se izucavaju prirodne nauke tezi od onih na kojima se izucavaju drustvene nauke!
I otkaci se vise od mene, ovo vec prerasta u tezi oblik frustracije izazvan ociglednim nedostatkom sexa! Ja bi ti pomogo po tom pitanju ali sudeci po slikama ti previse licis na Hobita (ocekujem opravdanu opomenu zbog vredjanja..upss..onda ces morati i samu sebe da opomenes)
I dokle ces da izazivas svadje, rasprave i da offujes i to kao administrator. Smile
.........ne raspravljam se vise sa tobom......a ti sad lupetaj sta god hoces
    IGNORE!!!!
« Poslednja izmena: 14. Maj 2007, 16:38:47 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
trebalo ti je 3.5 minuta da procitas 9 redova teksta  Smile
wooow... ti si moj idol....

Citat
I otkaci se vise od mene, ovo vec prerasta u tezi oblik frustracije izazvan ociglednim nedostatkom sexa! Ja bi ti pomogo po tom pitanju ali sudeci po slikama ti previse licis na Hobita (ocekujem opravdanu opomenu zbog vredjanja..upss..onda ces morati i samu sebe da opomenes)

S tobom ni za pare... Wink

Citat
I dokle ces da izazivas svadje, rasprave i da offujes i to kao administrator.

Da se dohvatimo i teme...
Primer fasizma u Srbiji:

Citat
A dobro nemoj da si bukvalista....u nekim zemljama je primarna poljoprivredna proizvodnja pa je vecinski deo stanovnistva (jel tolko tesko shvatiti da celo vreme pricam o vecinskom, dominantnom delu nekog naroda....prosecnom Romu) okrenut tom zanimanju, negde je turizam, negde je industriska proizvodnja (pa i tu ima gomila podvrsta) ali nigde nijedan narod se primarno ne bavi ovim ciganskim aktivnostima!!!

Citat
Citat
Citat
zbog toga su ih sad strpali u rezervate za ljude!!! I niko im ne prigovara zbog toga.....misli o tome

I to je OK?
Hmmm.... gledano iz ugla politicke korektnosti - NE....gledano iz pragmaticnog ugla - Problem je resen!!!

kao i

Citat
Ja nisam reko da opravdavam genocid nad indijancima nego da staviti ljude u rezervat koji odbijaju da zive kao civilizovani ljudi i nije tako lose  jer imaju mesto gde mogu da zive kako god to oni smatrju da je najbolje.

« Poslednja izmena: 14. Maj 2007, 16:51:57 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 21:35:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.