Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: F.K.Sloboda - Fukare 1987 TUZLA  (Pročitano 104082 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Apple iPhone 5
F.K.Sloboda-Dinamo Zagreb  1970 godina

IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Apple iPhone 5
Raca između Slobode i Kozare  Smile

Povrijeđeni štoper tuzlanske Slobode, Darko Raca dobio je ponudu matičnog kluba Kozare da u njihovim redovima završi igračku karijeru. Međutim rukovodstvo Slobode mu je ponudilo uslove za produženje ugovora na još godinu dana. Ovaj pouzdani defanzivac nalazi na statkim mukama kada je u pitanju za koji će klub nastupati u narednoj sezoni, upravo njegovo odsustvo u finišu se odrazilo na igru odbrane momčadi trenera Ibrahima Crnkića. 
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Apple iPhone 5
25.05.1995. - 25.05.2011

Fukare odale počast

Ovdje se ne živi samo da bi se živjelo, ovdje se ne živi da bi se umrlo, ovdje se i umire da bi se živjelo.
R.I.P.
« Poslednja izmena: 25. Maj 2011, 13:43:05 od m4n »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Apple iPhone 5
Denisa Mujkića love četiri premijerligaša

Kapiten tuzlanske Slobode Denis Mujkić, od prošle sedmice nalazi se u "Klubu 100". Naime, on je u susretu sa sarajevskim Olimpicom ubilježio svoj stoti nastup u "crveno - crnom" dresu. A, da li će i najesen biti u istom taboru za sada nije poznato, jer Mujkiću s okončanjem prvenstva ističe ugovor sa Slobodom.

"Svakako da želim ostati u Slobodi, ali uz korektan dogovor i saradnju. Želim klub sa velikim ambicijama i dobrom ekipom. Iskren da budem trenutno se plašim za Slobodinu sudbinu, jer jedanestorici nogometaša ističe ugovor. Ukoliko ostanemo bez kostura ekipe ko zna šta će nas čekati u narednom prvenstvu", kaže Mujkić.

On je odradio treću sezonu na Tušnju. Prošlog ljeta imao je nekoliko ponuda iz Premijer lige, a kako kaže i sada ga love premijerligaši.

"Imam ponude četiri premijerligaša, ali neću da oktkrivam imena, jer prvenstvo nije gotovo i imam ugovor sa Slobodom. Vidjet ću razvoj situacije. Za mene je Sloboda prioritet, ali znate već i sami kako se od nečega mora i živjeti. Vidjet ćemo", zagonetan je Mujkić.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Apple iPhone 5
Amer Bekić poput Šećerbegovića, Hukića, Sarajlića..

Ekipa tuzlanske Slobode oduvijek je bila prepoznatljiva po fudbalskoj školi, a jedan od onih koji bi u budućnosti mogao ostaviti dubok trag, jeste Amer Bekić, mladi napadač Tuzlaka.

Kroz historiju je Sloboda imala «strašne» igrače. Stariji ljubitelji fudbala se sjećaju kako se nekada na Tušnju igralo i šta su sve u stanju bili napraviti Šećerbegović, Mulahasanović, Kovačević, Hukić, Sarajlić... Njihovim stopama mogao bi krenuti mladi napadač, Amer Bekić koji je bez sumnje najveće otkriće u Premijer ligi za sezonu 2010/11.. U ligi je odigrao 20 utakmica, od toga u 17 navrata bio je starter, tri puta je ulazio s klupe, a u 11 navrata bivao bih zamjenjen. Na kontu ima tri gola.
Sa 16 godina u prvom timu
Od malih nogu sa ocem Eminom, redovno je posjećivao Tušanj i bodrio «rossonere» iz Tuzle. Već u šestoj godini osjetio je slast igranja u Slobodinom dresu, a onda su se počeli redati uspijesi, jedan za drugim. Trenirali su ga brojni treneri. Od Nevzeta Hasanbašića, Sakiba Malkočevića, Gordana Džafića, Ešrefa Mujezinovića, Fuada Mulahasanovića, Nihada Mujezinovića, Denisa Sadikovića...
U razgovoru za «San Sport» ističe kako su na njega ostavili snažan utisak Nevzet Hasanbašić te Sakib Malkočević. U razgovoru za San govori o svom trenutnom statusu u Slobodi te o ambicijama za budućnost, reprezentaciji...
- Mislim da sam uz nekoliko golova i dobrih partija opravdao očekivanja. Sa prvim timom sam počeo sa 16 godina, a sad mi je 18, što znači da mogu biti zadovoljan. Proglašen sam najboljim igračem do 19 godina u decembru 2010 godine. Uvijek može bolje jer poznajem sebe i znam koliko mogu i koliko vrijedim - govori Amer Bekić u početku razgovora za «San Sport».
Inače, ono što ja zanimljivo za ovu sezonu, a vezano za Bekića, jeste podatak su ga je trenirala tri trenera. Sezonu je započeo Vlatko Glavaš, nastavio Denis Sadiković, a sada je završava Ibrahim Crnkić. Pitali smo Amera koga bih izdvojio od njih trojice.
Od ta tri trenera najviše mi se sviđao rad sa Glavašem. Treninzi su bili veoma kvalitetni, nisu dugo trajali ali si bio spreman za Bundesligu. Imao je priču koja te podigne sa dna, koja ti da motiv i moral. Pod njegovom komandom sam zabio i svoj prvijenac u dresu Slobode protiv Drine, 16. oktobra prošle godine - pojašnjava napadač Tuzlaka.
Ekipa tuzlanske Slobode u narednu sezonu mogla bih ući bez nekolicine igrača, a jedan od onih koji bih mogao napustiti Tušanj je i Amer Bekić. Kako saznajemo, za Amera su zainteresovani inostrani klubovi, ali o tome 18 - godišnji fudbaler sa Tušnja ne želi da priča.
O ponudama ne bih govorio, a i malo toga i znam. Na meni je da treniram i kada mi se pruži prilika da igram da dam 300 posto od sebe. Ponude me tada neće zaobići - govori Bekić.
Stanje u Slobodi daleko je od dobroga. Zbog dugova, Tuzlaci se u finišu sezone nisu mogli boriti za izlazak na euro scenu, jer u slučaju da su bili trećoplasirani, opet bi im nastupi u Evropi bili uskraćeni.O aktuelnom stanju u Slobodi Bekić kaže:
- Trenutno stanje u Slobodi nije zadovoljavajuće, a to nije samo problem kod nas nego i u ostalim klubovima Premijer lige. Samo dva ili tri kluba u BiH imaju redovna primanja, a ovo sve ostalo je u nijansi što se tiče finansija.
Ekipa banjalučkog Borca po prvi put je prvak BiH. Sa našom konstatacijom da je pobjednički pehar otišao u pravom smjeru i u pravu vitrinu, složio se i Amer Bekić.
Borac je sasvim zasluženo osvojio pehar za najbolju ekipu u državi. Cijelo prvenstvo su dominirali i na kraju zasluženo podigli trofej prvaka BiH. Mislim da im se s pravom mora čestitati i poželjeti sreća na evropskoj sceni.
Amer Bekić imao je priliku osjetiti čari igranja u reprezentativnom dresu. Ranije su dobre igre mladog Tuzlaka nagrađivane pozivom u omladinske reprezentacije.
Igrao sam za juniorsku reprezentaciju. Nažalost, eliminirani smo u grupnoj fazi. U grupi smo bili sa Bjelorusima, Makednoncima te Česima. Protiv Bjelorusije sam igrao cijeli meč, a protiv Makedonaca sam ušao sa klupe, dok sam meč sa Česima morao preskočiti zbog povišene temperature. Igrati za svoju državu je čast.
Sada ga je u U21 tim pozvao novoizabrani selektor Vlado Jagodić, za meč protiv San Marina, 1. juna.- Veoma mi je bilo drago kad sam čuo da sam nakon okupljanja dobio i poziv. Bio sam sretan jer je želja svakom igraču da predstavlja svoju državu na euro sceni i to je motiv da više radim i trudim se - prenosi svoje impresije Bekić.
Tuga za trofejom Kupa
Za kraj razgovora rezervisali smo pitanje - sretni odnosno tužni trenuci u karijeri, a na to nam je Bekić odgovorio:
- Ne mogu puno izdvojiti iz svoje karijere jer moje karijera i vrijeme tek dolazi. Ali mogu izdvojiti neke sretne trenutke do sada. Debitovao sam u dresu Slobode, dao sam svoj prvijenac za Slobodu, zatim, kada sam proglašen za najboljeg igrača do 19 godina i, naravno, kada sam bio pozvan u U19 i sad za U21 selekciju BiH. To su moji sretni trenuci - kazao nam je Amer, te nastavio:
- A tužnih trenutaka nije bilo baš puno. Mogu izdvojiti onaj kada u kadetima nisam mogao igrat zbog "tatinih sinova" i kada se trener prema meni ponašao arogantno, ali njegovo ime neću imenovati jer za njega riječi nisu potrebne. Također, spomenuo bi nesretno finale kupa za juniore kada smo prvu utakmicu protiv Zrinskog pobijedili sa 3:0 dok smo drugu izgubili sa čak 5:1 i trofej je otišao u Mostar - zaključio je Bekić u razgovoru za «San Sport».
N. Selimović
Vedo idol
Svog idola Amer Bekić vidi u Vedadu Ibiševiću, kojeg obožava. Što se tiče želja za budućnost, volio bi zaigrati u "Liga 5". Ističe kako su mu se do sada ostvarile dvije velike želje. Igranje za Slobodu, te u reprezentativnom dresu. Nada se da će svojim dobrim igrama nametnuti se selektorima u «A» timu Zmajeva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Apple iPhone 5
FK Sloboda: Počeli pregovori sa igračima

Rukovodstvo FK Sloboda danas je počelo pregovore sa večinom igračkog kadra kojem istiću ugovori na kraju sezone. Iako se klub nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, čelni ljudi su raspoloženi da u narednoj sezoni zadrže kostur tima koji je na svojim plećima iznio veliki teret. Kada su u pitanju pojačanja koja bi na Tušanj mogla doći u ljetnom prijelaznom roku, klupski menadžer Adem Šabović u svojoj bilježnici ima već nekoliko potencijalnih imena.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Apple iPhone 5
Kantonalni derbi: Sloboda dočekuje Zvijezdu       

Fudbaleri tuzlanske Slobode sutra na stadionu Tušanj u 17 sati će dočekati kantonalnog rivala Zvijezdu iz Gradačca. Momčad trenera, Ibrahima Crnkića u zadnje tri utakmice je upisala isto toliko poraza, dok ih sutra sa neugodnom Zvijezdom čega borba za šestu poziciju na tablici.

- Zvijezdu dobro poznajemo, izuzetno su kvalitetna ekipa koja je spoj mladosti i iskustva. Od svojih igrača očekujem da se sutra probude da budu na svom nivou kako bi se pobjedom u kantonalnom derbiju oprostili od naših navijača-rekao nam je trener Slobode, Ibrahim Crnkić koji je potvrdio da će momčad voditi i u narednoj sezoni pošto ga ugovor sa klubom veže još godinu dana.
« Poslednja izmena: 27. Maj 2011, 19:35:37 od m4n »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Apple iPhone 5
Sa zakašnjenjem Smile

[b]Kantonalni derbi pripao Slobodi[/b]

Nogometaši tuzlanske Slobode u kantonalnom derbiju koji je bio borba za šestu poziciju na tabeli, pobijedili su Zvijezdu iz Gradačca 2:1. Strijelci za Slobodu bili su Zoletić u 10. i Mujić u 81. minutu susreta, dok je za Zvijezdu pogodio Ristić u 70. minutu.

Sloboda je bila dosta bolji rival u prvom dijelu. U 10. minuti Tuzlaci su poveli. Nakon jednog kornera kardinalnu grešku golmana Fejzića iskoristio je Zoletić koji je doveo svoj tim u vodstvo. U 16. minuti Mujić se spetljao ispred gola gostiju, pa nije bilo promjene. Dvije minute kasnije gosti iz Gradačca su zaprijetili preko Hasića, ali je njegov udarac uspio odbraniti Mujkić. U 20. minuti nova šansa za domaće, ali je udarac Nikolića zaustavila stativa.

U nastavku je Zvijezda ipak došla do poravnanja. Strijelac za goste je bio Ristić. Potom je Tosunović promašio kolosalnu priliku. Sa samo pet metara, neometan, pogodio je prečku. Uslijedila je kazna. Mujić je bio taj koji je po drugi put savladao Fejzića i tako ostavio bodove na Tušnju. Mujiću je ovo deveti gol u Premijer ligi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Apple iPhone 5
Samir Jogunčić prelazi u Sarajevo?

Nakon što je okončana sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, već se počelo špekulisati o mogućim transferima u našem prvenstvu.

Po mnogima jedan od najboljih odbrambenih igrača u Premijer ligi, Samir Jogunčić koji je u protekloj sezoni nosio dres Slobode, mogao bi na ljeto preći u F.K. Sarajevo.

Ovu informaciju saznao je naš portal od izvora bliskih klubu sa Koševa, a da u svemu ima istine,, potvrdio je i sam Jogunčić.

Pa iskren da budem, sa ljudima iz Sarajeva sam razgovarao već nekoliko puta. Bilo je govora o mogućem prelasku u Sarajevo još u prvom dijelu sezone, ali sam ostao u Slobodi. Nakon utakmice na Tušnju kada smo sa Sarajevom odigrali 0-0, ponovo sam razgovarao sa ljudima iz Sarajeva o mogućem angažmanu. Međutim, nisam ništa želio da govorim dok se ne završi sezona. Sada ćemo vidjeti šta će od svega biti, kazao je Samir Jogunčić .
Na pitanje da li postoji mogućnost da produži ugovor sa Slobodom, Jogunčić je odgovorio:

Mene je već zvao direktor kluba da razgovaramo o produženju ugovora. Ali, ja sam rekao da ne želim o tome razgovarati dok mi se ne izmiri dug koji Sloboda ima prema meni od ove sezone koja se završila. Tek kada dobijem ono što mi pripada, razgovarao bih o produženju ugovora, govori Jogunčić te dodaje:

Ljudima iz kluba sam rekao da mi do 10. juna isplate dug, ukoliko žele da razgovaramo o nastavku saradnje. Ukoliko se to ne dogodi do 10. juna, tražit ću novi klub, kazao je Samir Jogunčić.

Samir Jogunčić jedan je od najefikasnijih odbrambenih igrača Premijer lige u kojoj je postigao pet golova.

Inače, treba istaći da se Sloboda nakon završetka sezona našla u ne baš zavidnoj situaciji s obzirom da nekolicini važnih igrača ističe ugovor. Slobodu bi po svemu sudeći mogao napustiti Denis Mujkić, zatim stoperski par Raca i Jogunčić, najskuplji igrač Slobode, Stefan Gavarić, Almir Bekić se vraća sa posudbe u Dinamo a osim njih, ugovor ističe i Haliloviću, Drakulu, Aleksiću, Okanoviću, Zoletiću, Mujiću i Malkiću.

Uprava Slobode u narednim danima sa nabrojanim igračima bi trebala razgovarati oko produženja ugovora.
« Poslednja izmena: 31. Maj 2011, 11:56:26 od m4n »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2972
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Apple iPhone 5
Solidan plasman, klub bez glave i repa

Ibrahim Crnkić

Ni većeg uspjeha, niti lošije organiziranog kluba u Premijer ligi. Ovako poznavatelji prilika u tuzlanskoj Slobodi komentiraju plasman momčadi na kraju turbulentne sezone u kojoj su promijenili tri šefa struke i radili skoro cijelu godinu bez Upravnog odbora.
Nije svoj posao uradila niti Skupština kluba, koja je još u prosincu 2009. godine najavila radikalne promjene, a od tada je do naredne sjednice prošlo dosta vremena, a nije urađeno ništa. Mnogi drže da je sadašnji sastav Skupštine glavni problem u funkcioniranju kluba, jer niti imaju utjecaja, a niti znanja za bolje funkcioniranje kluba.
Šef Stručnog štaba, Ibrahim Crnkić, poslije utakmice sa Zvijezdom rekao je:
- Pobjedom smo došli do plasmana koji može zadovoljiti, s obzirom u kakvim smo uvjetima radili. No, sigurno je da ubuduće ovako neće moći, jer se sve radilo ad hoc. Još ne znam kako će izgledati sastav za narednu sezonu, a sada se od svega treba odmoriti i na miru isplanirati budući rad. Bit će dosta mladih igrača na novom popisu za sezonu – kazao je Crnkić.
U ovom trenutku i jeste najveći problem tko će od nogometaša ostati na Tušnju, a tko neće.
I Stefan Gavarić je jedan od igrača koji je na odlasku. Prvi dio sezone u Slobodi odigrao je sjajno, proljetni dio prvenstva je bio manje zapažen. Netko spominje da je to zbog duga oko 30.000 maraka, koliko mu nije isplaćeno.
Ugovori su, osim Gavarića, istekli Denisu Mujkiću, Muameru Zoletiću, Almiru Haliloviću, Samiru Jogunčiću, Tariku Okanoviću, Dejanu Drakulu, Admiru Ćehajiću, Senadu Mujiću i Darku Raci.
Mnogi su na odlasku bez obzira što su obavljeni prvi razgovori o eventualnom opstanku. Svi, u stvari, zamjeraju pregovaračima iz Slobode što su tokom razgovora o nastavku suradnje uvjetovali oprost dosadašnjih dugova.
- Ne može stalno da se oprašta. Taj ćemo novac dobiti tužbom ili na drugi način. Red je da se jednom izmire dugovi, pa da se onda razgovara bez uvjetovanja – stajalište je nekolicine nogometaša o ovoj temi.
Sada se mnogo očekuje od Komisije za izbor novog upravnog odbora. U nju još Općina nije delegirala svog predstavnika. Prvi sastanak je bio načelan, na narednom bi trebali imenovati kandidate za novu upravu.
No, sve ide sporo i nedovoljno konkretno. Zato mnogi drže da se novi Upravni odbor neće imenovati ni do početka novog prvenstva.
« Poslednja izmena: 01. Jun 2011, 10:55:32 od m4n »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 61
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.