Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 226 227 229 230 ... 911
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: F.C. Barcelona - Mes que un Club  (Pročitano 426920 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11340
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Za brazil se slazem,pa ja i volim takav fudbal.Nego ja sam to napisao u drugom kontekstu.Sle nekenjaj pogresio sam dok sam kucao svima se desi.Aj odoh sad.Partizan iniesta je bolji od svih u milanu.Mozda ne od kake ali za ostale je tata.
ma zezzzam se....nesto sam se iznerviroooo pa samo serem
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko ume da voli, ne bi trebalo ništa drugo da radi.

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 4472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
 Smile za sestka sinoc  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 11401
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Citat
.Partizan iniesta je bolji od svih u milanu.Mozda ne od kake ali za ostale je tata.

Sta ti je?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S500
Za brazil se slazem,pa ja i volim takav fudbal.Nego ja sam to napisao u drugom kontekstu.Sle nekenjaj pogresio sam dok sam kucao svima se desi.Aj odoh sad.Partizan iniesta je bolji od svih u milanu.Mozda ne od kake ali za ostale je tata.

Stari, ima si ti svojih izjava, ali ova definitivno ide u "Shit of the week"... Stvarno neman komentara  Smile Smile Smile

Ka prvo - čestitan Barceloni... 5 golova nije lako dat ni drugoligašu.. tako da - svaka čast  Smile

Ka drugo - postavija bi jednu teoriju, baš me zanima šta vi koji malo bolje pratie Barcelonu mislite o tome...

Gledan ja jučer utamicu, i sve se nešto mislin da Rijkaard u bit i nije složija neku posebno dobru formaciju, ako se ima u vidu kakvin igračima raspolaže... Ronaldinho mu "kampira" na livome krilu, Van Bronckhorst se gubi na livome beku, onaj ludonja Puyol drži cilu obranu a Edmilson u veznome redu... meni to sve izgleda totalno izmišano

Pa sad, da malo teoretiziramo...Dakle:  Zašto Barcelona ne bi igrala u formaciji 3-5-2? Ovako nekako:

Vratar Valdes (iako pod hitno moraju nabavit novog vratara),

U užoj obrani Edmilson ka libero (sićan se njega u toj ulozi u Lyonu i na SP 2002. bija je genijalan!!), dva stopera Puyol i Marquez  - Puyol je najjači u markaciji, nije mi on baš za neko taktičko postavljanje, Marquez je odličan jedan-na-jedan, plus toga obojica su puno bolji kad in neko čuva leđa... Alternacije bi bile Oleguer i Thuram.. znači, uža obrana je sasvin dobro popunjena, i plus toga bit će manje kiksova

Na livom boku Sylvinho, na desnom boku Zambrotta - s time da Zambrotta može igrat i livo... Alternacije Van Bronckhorst livo i Beletti desno... Ove dvi bočne pozicije su fizički najzahtjevnije, tu se traži velika izdržljivost plus sudjelovanje i u obrani i u gradnji igre. Zambrotta je u tome vrhunski, a i Sylvinho i Van Bronckhorst su bolji u ofenzivi negu u defanzivi - a ovako bi bili oslobođeni dijela defanzivnih zadataka i više bi se mogli posvetit građenju igre

Centralni vezni igrači bili bi kao i do sada Deco i Xavi, plus Iniesta ili Motta (ako triba igrat malo zatvorenije) umisto jednog od dvojca Deco-Xavi.. u svakom slučaju tu se mogu rotirat ova četri igrača...

Ronaldinho ka mezzopunta (polušpica) - to je uloga koja njemu najbolje odgovara

U napadu Etto i Messi, pri čemu Messi ima totalnu slobodu... Druga varijanata u napadu bila bi Etto ka druga punta (povučeni napadač) i Gudjohnssen ka klasični centarfor

Malo zatvorenija varijanta bila bi trojka Deco-Xavi-Iniesta u sredini, Ronaldinho ispred njih i Etto ili Messi jedini u napadu - to bi bila verzija za "čuvanje rezultata" kad dvojac u napadu ima totalnu slobodu

Taktički, to bi značilo da u fazi igre bez lopte u obrani stoji 5 igrača: Edmilson zadnji, Puyol i Marquez u markaciji protivničkih napadača, Sylvinho i Zambrotta zatvaraju bokove,  plus blok Deco-Xavi ispred, a u fazi posjeda lopte u napadu su trojica Ronaldinho odmah iza 2 pokretljiva napadača plus podrška Deco centralno i Sylvinho i Zambrotta po bokovima/krilima

Dakle.. šta van se čini?
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 11401
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Nije losa ideja ALI mislim da bi Ronaldinho na toj poziciji bio znatno podlozniji striktnoj markaciji nego po krilu. . .

Dalje po toj logici bi protivnicki tim ako ima eksplozivna krila mogao znatno da dobije jer bi oni uvek dospevali u situacije 1 n1 1 sa Silvinjom i Zambrotom. .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S500
A čuj - Ronaldinho je uvik podložan markaciji, i ovako i onako...

Nadalje, protivnika koji pokušava probijat na krilu u ovakvoj formaciji udvajaju bočni igrač (Sylvinho/Zanbrotta) plus jedan iz sredine (Deco/Xavi) ili jedan iz uže obrane (Edmilson ili eventualno jedan od stopera) - ovisno o momentalnome položaju igrača na terenu

Naravno da su u ovakvoj formaciji bočne pozicije kritične, ali mislin da Zambrotta i Sylvinho to mogu odigrat.
Ne postoji idealna, nepogrešiva formacija, jer svaka formacija u principu ovisi o osobinama igrača... a meni se čini da Barcelona ima igrače upravo za ovu formaciju

Naravno, to sve triba uigrat, uvježbat linije, utvrdit kretanja, ko koga duplira... sve ono šta treneri inače rade sa igračima

Ali čini mi se da bi sa ovon formacijon Barcelona dobila više sigurnosti i obrani, a u napadu bi Ronaldinho ima više utjecaja... jer ovakva Barcelonina igra, sa dva centralna obrambena plus 2 beka (Van Bronckhorst i Zambrotta) koji više rade u sredini nego u obrani... to mi se ćini prešuplje u zadnjem redu, pogotovo šta Puyol dolazi pod veliki pritisak - a to nikako nije dobro  Smile

Sićan se da je Capello u Romi postavija upravo takvu formaciju, a bočne pozicije su igrali Cafu i onaj Francuz Candela - i to je funkcionirali besprijekorno
« Poslednja izmena: 21. Maj 2007, 14:22:18 od st_faca »
IP sačuvana
social share

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 11401
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Da,kad razmislim ideja uopste nije losa,samo fali mi tu neki dobar zadnji vezni ne znam dal Xavi moze odigrati vrhunski u defanzivi . . .

Mislim da bi stoperi mogli da pomazu Silvinhu,i Zambrotiu defanzivi po bokovima pod uslovom da zadnji vezni dobro odradjuje posao. .

A sa druge strane nisam siguran ni koliko Silvinho moze dobro odigrati defanzivu. .

Jos malo da doradis ovo i salji fax Rijkaard-u. .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S500
Pa da... ako se to dobro posloži i uigra, to bi tribalo dobro funkcionirat...

Jer, šta se tiče igre bez lopte (faza defanzive):

1. imaš uvik Edmilsona ka libera - njegov je zadatak da prati kretanje ostalih suigrača i zatvori eventualne rupe ili udvoji protivnika. To on radi vrhunski (bar po prikazanome u Lyonu i brazilskoj reprezentaciji)
2. imaš dva stopera koji mogu ili pokrivat svoju zonu ili pak igrat "na čovika"; i Puyol i Marquez su jako dobri i u jednom i drugom, tako da tu ne bi tribalo bit problema
3. ostaju ti bekovi/krila - šta se tiče defanzive, na tome dijelu terena "prva linija obrane" je bočni igrač - Zambrotta odn. Sylvinho. Njemu je, u defanzivnom smislu, posao olakšan time šta on čuva samo "koridor" uz aut-liniju i ne mora brinut o protivniku koji se izvlači na krilo iz sredine (njega prati vezni igrač). Ako protivnik probije tu "prvu liniju" onda tu dolazi ili vezni igrač (npr. Xavi) ili jedan od stopera ili libero

Naravno, tu je najbitnije uigravanje svih linija, i fizička spremnost bočnih igrača - jer od njih se očekuje bezbroj "ponavljanja" gore-dole, i tu uglavnom u punom sprintu. To je ono šta je najkritičnije u ovoj formaciji

Zambrotta to može odradit, upitni su jedino Sylvinho i Van Bronckhorst. A i tu ima rješenje - kad se jedan od njih dvojice umori, izlazi van, na njegovo misto ide Zambrotta (on može igrat livo i desno) a na desni bok ulazi Beletti
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 20974
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
Nokia N95
Slazem se,samo gudjonsena nebih tako posmatrao po mom vidjenju nema eksplozivnost za napadaca tako da bih ja na mesto njega saviolu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S500
A čuj... prvi napadački tandem bi svakako bili Etto-Messi... a ova dvojica ostalih bili bi alternacije... pa sad složit ti to kako hoćeš, ali summa summarum prva postava izgledala bi:

Valdes - Puyol, Edmilson, Marquez - Zambrotta, Xavi, Deco, Sylvinho - Ronaldinho - Messi, Etto
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 226 227 229 230 ... 911
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.