Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 06:36:55
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Evrovizija 2014.  (Pročitano 22421 puta)
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.131
mob
Samsung GT-S7580
Краљица се дрогира Евровизијом.  Smile

It's official. We suck at Eurovision. - Неко.
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.131
mob
Samsung GT-S7580
Ko je Končita Vurst, nova zvezda Evrovizije?

Austrijska muzička zvezda Končita Vurst, rođena pod imenom Tom Nojvirt, trenutno se nalazi na krovu Evorpe, nakon ubedljivog trijumfa balade “Rise Like a Phoenix” na Pesmi Evrovizije, održanoj 10. maja u Kopenhagenu.

Ministar kulture Austrije Jozef Ostermajer izrazio je zadovoljstvo što je Austrija pobedila i rekao da se raduje što će njegova zemlja biti domaćin ovog takmičenja iduće godine.

“Prvo mesto Austrije na Evroviziji je velika pobeda Končite Vurst, ali i pobeda Evrope po pitanju tolerancije i poštovanja", poručio je on.

Tom Nojvirt je pre Evrovizije duže vremena skupljao iskustvo u raznim emisijama austrijske državne televizije ORF, ali je tek kao Končita Vurst, odeven kao žena sa bradom, ostvario najveći uspeh u svojoj karijeri.

Rođen je u Gmundenu, u Gornjoj Austriji, a odrastao je u Bad Miterndorfu u pokrajini Štajerskoj. Prvi put on se 2006. pojavio na televiziji, kada je učestvovao u šou “Starmania”, gde je osvojio drugo mesto. Godinu dana kasnije postao je bio član boj-benda “Jetzt anders”, a posle raspada istog utihnula je i njegova pevačke karijere postalo je mirnije.

Nakon što je 2011.završio školu za modni dizajn on je učestvovao u šouu “Velika šansa”, kada je prvi put izašao u javnost kao Končita Vurst.

Umetničko prezime Vurst bira jer ono na austrijskom dijalektu znači “svejedno”, čime želi da ukaže da je najbitniji čovek, a ne njegov pol. Ime Končita bira po svojoj drugarici poreklom iz Latinske Amerike, a odluka za prerušavanje u ženu sa bradom doneo je, kako stoji na njegovom sajtu, zato što je od rođenja bio suočen sa diskriminacijom.

Končita Vurst je i ranije učestvovala u kvalifikacijama za Evroviziju, ali tada nije uspela da osvoji prvo mesto. Tek prošle godine Končita je od strane stručnog žirija, izabrana za predstavnicu Austrije na Evroviziji.

“Principijelno ne isključujemo mogućnost da ću nekada ostaviti periku kući, ali to neće sigurno biti u bliskoj budućnosti. Moja misija je ostvarena kada više ne budemo diskutovali koga smemo da volimo”, izjavila je tada Končita.

Odlazak transvestitske zvezde na Evroviziju bio je kritikovan u delu austrijske javnosti, koja je oko ove ličnosti bila potpuno podeljena. Tako su neki poznati umetnici, ali i političari govorili da je sramota da takva jedna ličnost predstavlja zemlju.

Svima njima, ali i onima koji mrze homoseksualce Končita je na bini u Kopenhagenu, posle proglašenja pobednika, poručila: “Ne može nas niko zaustaviti.”

Javni servis ORF se, nakon neočekivane pobede, našao se pred problemom da organizuje iduće godine Pesmu Evrovizije.

Generalni direktor Aleksander Vrabec rekao je da će se narednih nedelja odlučiti gde će takmičenje biti održano, a šef zabavnog programa Edgar Bem istakao je da će biti uspostavljena radna grupa koja će se baviti pripremama.

Inače Austriji je ovo tek druga pobeda na Pesmi Evrovizije. Udo Jurgens pobedio je 1966.u Luksemburgu, a istorija učešća Austrije beleži mnoga poslednja mesta, i lošije plasmane, zbog kojih je ta zemlja često razmišljala od odustajanja od učešća.

Izvor:b92
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.131
mob
Samsung GT-S7580
Lithuania draws criticism over shaving joke to Eurovision winner Conchita Wurst

Lithuania has attracted criticism during the Eurovision Song Contest for suggesting that it was time for Austrian winner Conchita Wurst to shave.

Lithuanian presenter Ignas Krupavičius made the remarks when announcing its top three points for the night, where he eventually gave Austria 10 points, saying: "Now, it's time to shave... 10 points to Austria."
He pulled out a razor and pretended to shave his own face before giggling at the joke.

Hosts Nikolaj Koppel and Pilou Asbæk defended Conchita by saying, "Time to shave? I think not." Graham Norton also expressed his frustration at the joke before he praised Conchita's courage and originality.

Conchita was the clear frontrunner on the leaderboard by the end despite being neck and neck with Netherlands' The Common Linnets earlier on.

Source:Clic Music
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.131
mob
Samsung GT-S7580
Kako ja kažem: Brada ili ćosavost? Pitanje je sad!

Završila još jedna Evrovizija, po mom mišljenju jedna od najboljih i najraznovrsnijih u poslednjoj deceniji, te smo sinoć konačno dobili i pobednika. Bravo, Končita! Bravo, Austrija!

Već punih osam godina Evroviziju pratim s nekog drugog kraja sveta, u neko nenormalno vreme, a ove godine i u društvu jedne Kineskinje.

Danci kao da su znali, pa su nam pružili priliku da se zajedno smejemo naivnim pokušajima voditelja da pravilno izgovore par kineskih reči, te da kroz raznovrsne video-zapise razbiju sveprisutne stereotipe o Evroviziji (kroz knjigu evrovizijskih rekorda), o Dancima (te stereotipu stranaca od Danskoj), o Kini u očima Danaca, a potom i ostatka Evrope. Činjenica je da je svet jako dugo bio zadojen eurocentrizmom, te da sve što nije evropsko poprima oblike egzotike i iracionalnog. Pogledajte samo mape sveta kroz istoriju. Evropa je bila, i još uvek je, u samom centru, zar ne?

Kina za većinu Evropljana podrazumeva nešto mnogo više. Za nas, ponosne građane Evrope, nema razlike između Kineza, Vijetnamaca, Tajlanđana, Koreanaca, Japanaca, te mu Kina nekako dođe sinonim za Aziju. Ma, sve je to isto. Neće vas onda začuditi ni to da je za „sve te Kineze“ Evropa prosto država, te da smo svi mi isti, s malim izuzetkom Britanaca i eventualno Šveđana, koji su ček i za njih posebna priča. A da li ste znali da Kina ima preko 160 višemilionskih gradova? Gotovo sam ubeđen da većina vas, kao ni ja sam, ne može da nabroji gradove u Kini ni na prste jedne ruke: Peking, Šangaj, Čengdu (odatle je moja Kineskinja), Šenžen, hmmmm, hmmmmmmmmm, a, da, Hong Kong (i on se računa!). Koliko ste Kineza videli do sada da pazare u Ušću ili Delta Sitiju? Mora da je Kinez koji je pre par godina mlatarao noževima u sred Knez Mihajlove ulice i Terazija sinonim za lude Kineze. Davno sam još bio svedok jednog kineskog prodavca kako u svojoj prodavnici u Batajnici na čistom srpskom peva: „Amerika, Amerika, zamlja velika, ali metar moga sela – Amerika celaaaaa!” Ali dosta o geografiji i kulturološkim predrasudama.

Možda se pitate čemu ovaj poduži uvod. Razlozi su mnogobrojni, ali se svi mahom svode na jedan. Naime, svi ovi naivni pokušaji, da se ako ne razbiju, a ono bar poljujaju, sveprisutni i iracionalni stereotipi i predrasude o svetu, Evropi, Evroviziji, LGBT populaciji, australijskoj odanosti – ne bi imali smisla, te bi zaista ostali naivni, da nije pobedila bradata diva, Končita Vurst. Na svu sreću (!), Evroviziju je ove godine delimično zaobišao dominantni politički talas, te je pažnja preusmerena na neke drugačije, ali jednako bitne društveno-političke dileme. Da, Ukrajina i Rusija su se relativno dobro plasirale, ali svakako ne zahvaljujući dobrom političkom momentu, ali ni sjajnim pesmama, već zahvaljući pre svega vešto osmišljenim nastupima. Nadovezao bih se na kolegu Stefana Janjića – bljutava pesma bliznakinja, usled ratnih dešavanja, zaista je dobila novi smisao koji se ne može lako ignorisati.

Ali postavlja se pitanje: kako to da Končita nije izignorisana? Kako to da je zapravo pobedila!? Zar nismo već imali sličnu pobednicu, te znatan broj „sličnih” učesnika? Moj odgovor je poprilično jednostavan: Končita je bila veoma ubedljiva na sceni u svakom pogledu, te je iznela veoma dobru pesmu na pravi način. Nije Fly like a Phoenix bila najbolja pesma, ali po mom mišljenju svakako među boljima. I to je to. Sve ostale priče, što se mene tiče, možemo da bacimo u vodu. S druge strane, tome je svakako pomogla činjenica da većina učesnika koji su važili za favorite, pre samog takmičenja nisu bili na nivou zadatka. Tako su me Norvežanin i Jermenin negativno iznenadili svojom mlakom energijom. Šveđanka mi je delovala usiljeno i nadmeno, dok mi je sve što je u britankskoj pesmi bilo himnično i materijal za pobedu, negde izostalo. Ubedljivo najveće razočaranje, po momišljenju, priredila je Italijanka, koja je valjanjem na sceni „a la Majli” te lošom izvedbom, opet „a la Majli”, prevazišla sva moja očekivanja i dodatno potvrdila moje nezadovoljstvo njenim muzičkim likom i delom. Vrlo loši bili su mi i histerični predstavnici Francuske, besmisleni Grci, bajata Slovenka (s onim tikovima!), te nažalost bledi Nemačka, Švajcarska, Španija i Danska. Kao šlag na tortu dodajem Valentinu Monetu, koja se konačno dograbila finala, ali bi njen nastup, pesma i scenografija bili jedva aktuelni čak i davne 1971. godine.

Moj apsolutni favorit bila je Holandija, duet koji je spontanošću, ležernošću i nenametljivošću dominirao scenom i srcem. Tu je i odlični Mađar, te vrcav nastup Poljakinja. Takođe su mi Finci bili neobično drugačiji i zanimljivi. (Ovima dodajem pesme Norveške, Jemenije i Velike Britanije, koje i bez sjajnog nastupa dopiru do uva, i tu se zadržavaju dugo.) Iako mi pesma nikako ne leži, uživao sam u energiji veselih Islanđana, koji kao da su već nagovestili Končitinu pobedu. Takođe pohvaljujem dansku razglednicu koja mi je bila veoma interesantna, te efekte kiše na sceni tokom nastupa Španjolke.

I čemu onda nezadovoljstvo mnogih Končitinom pobedom? Zar je moguće da je jedna brada toliki problem? I sebe podsećam na činjenicu da je ovo muzičko TELEVIZIJSKO takmičanje. Drugim rečima, pesme se slušaju gledajući. Ja lično ne vidim veliku razliku između kombinacije brade, duge haljine i duge kose i drugih scenskih efekata. Končita nas je možda uhvatila na prepad, te nas bljutavim i kontroverznim marketinškim trikom nagovorila da glasamo za nju. Da, biće da je tako. Kao što nas „Kinezi” vide „kao jedno”, možda je krajnje vreme da se zapitamo – zašto i dalje osuđujemo različitost, dok s druge strane manijakalno tragamo za originalnošću, te satiremo druge gladni za uspehom? U svom obraćanju publici Končita je izjavila: „Ova noć posvećena je svima koji veruju u budućnost mira i slobode. Vi znate ko ste. Mi smo zajednica. Mi smo nepobedivi!“ Končitu za predsednicu! Šalu na stranu, iako možda zvuči otrcano, humanost i solidarnost to nikada nisu bili, niti će biti. Komentatorka iz Austrije je svojim gestom pokazala kako se to radi!

Iako su Danci odlično organizovali šou ove godine, moram da priznam da mi je samo finalno veče bilo za nijansu slabije od oba polufinala. Činilo se da im je ponestalo ideja, te su gotovo besciljno i bez jasne koncepcije jedva uspeli da popune prostor između pesama i glasanja. Ali, upravo su pesme i glasanje u prvom planu, te im ne mogu previše zameriti. Konačno, očekivao sam vrlo neizvesno glasanje. To je vrlo brzo izostalo, ali sam sasvim zadovoljan činjenicom da su u vrhu pesme zemalja koje se tu relativno retko nalaze. I sama pobednica je veliko iznenađenje, pa je i u tom pogledu za mene ova Evrovizija i više nego uspešna.

Bravo, Danci! I još jednom, bravo, Austrija!

ESC Serbia
« Poslednja izmena: 11. Maj 2014, 13:59:18 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

No lord shall stand before myself

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7465
Zastava Sahara
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.131
mob
Nokia 
šou za budale licimure jajre i pedere...a bogami sad i za trandže

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zivot je ringispil i kola na sudaranje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 10745
Zastava Sheffield
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
mob
Ericsson t10
Hvala bogu sto prestadoh da pratim ovo sranje.

Boze sacuvaj  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 29.0

Neka se odreknu povlašćenog položaja, pa neće ljudi toliko da ih mrze. Smile
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
znaci opet neki cirkus pobedio
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 34.0.1847.131
mob
Samsung GT-S7580
Ајде шта вам је, мало се шокнете кад видите победника и одслушате његову песму, и то је то.  Smile Мислим да Евровизија ове године није била тотална пропаст. Није битан само победник, ја сам доста добрих песама чуо.  Smile

Neka se odreknu povlašćenog položaja, pa neće ljudi toliko da ih mrze. Smile

Ја не знам како некоме није глупо да себи додели привилегије.  Smile

Иначе, Турска ове године није учествовала, због Велике Петорке, као и због гласања, само не знам шта им смета у гласању.

« Poslednja izmena: 11. Maj 2014, 19:22:03 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Sovjetski klan? Balkanski klan? Skandinavski klan? Smile
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 06:36:55
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.