Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Evolucija statisticki nemoguca (?!)  (Pročitano 3542 puta)
07. Feb 2005, 14:01:22
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
Prepisujem odlomak iz knjige koji me je neverovatno zaintrigirao.Interesuje me vase misljenje i da li neko ovo moze da obori.Knjiga se zove "Nevidljiva ruka",pisac je Ralf Eperskon, str. 404.

"Evolucionisti teoretisu kako su najprostiji oblici zivota nastali stvaranjem aminokiselina koje su se kasnije poredjale u lanac i tako obrazovale proteine (belancevine),i to-sve igrom slucaja.

Najjednostavniji protein sastoji se od lanca koji ima otprilike 100 aminokiselina.Medjutim,zivot nece nastati bilo kakvim redosledom tih aminokiselina.Jedan jedini redosled daje zivot-sve ostale kombinacije to nisu u stanju.Sansa da se 100 aminokiselina slucajno poredjaju u optimalni raspored koji daje zivot,iznosi 1: 100 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 ( broj ima 158 nula)
Astrofizicari pretpostavljaju da u Univerzumu ne postoji vise od 10 na 80 infinitezimalnih (beskrajno malih) "cestica" (broj 1 sa 80 nula) a da starost univerzuma iznosi 10 na 18 sekundi (30 milijardi godina).
Pod pretpostavkom da svaka cestica moze da ucestvuje u hiljadu milijardi (10 na 12) razlicitih dogadjaja svake sekunde (ovo je,naravno, nemoguce visoka brojka), onda je najveci moguci broj dogadjaja koji su se odigrali u celom univerzumu tokom celokupnog postojanja samo 10 na 80 x 10 na 18 x 10 na 12, odnosno 10 na 110 (broj 1 sa 110 nula).
Bilo koji dogadjaj sa verovatnocom manjom od 10 na 110, ne moze se odigrati.
"Njegova verovatnoca postaje nula,bar u nama poznatom Univerzumu."
Dakle, gore navedeni primer od 100 sastojaka (100 aminokiselina formiranih u lanac koji daje najprostiji oblik zivota) ima verovatnocu koja je jednaka 0.To se nikada nije moglo dogoditi slucajno"

ovaj navod autor citira iz knjige Henrija M. Morisa: "Verovatnoca i red protiv evolucije".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zvanicni duh Bureka

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4413
Zastava
mob
BlackBerry Perl
Ne vazi to samo za evoluciju.

Ovo je izvrstan dokaz (za ono sto sam uvek govorio) da je nemoguce da postoje druge inteligentne (karbonske) vrste u svemiru, ili prosto receno: vanzemaljci ne postoje.
IP sačuvana
social share
Official Ghost of Burek Forum! :[64]:
Oni su sistem instrukcija, dogma, korupcija,
teror institucija, represija ubija!
Mafija - murija, drzava - hajducija,
kadija - sudija, a mi smo revolucija!
To nije nasa Srbija!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
Citat: Leggy
Ne vazi to samo za evoluciju.

Ovo je izvrstan dokaz (za ono sto sam uvek govorio) da je nemoguce da postoje druge inteligentne (karbonske) vrste u svemiru, ili prosto receno: vanzemaljci ne postoje.

Mislis ne postoje ako posmatras Teoriju Evolucije,tj. male su sanse.Ali ko ti kaze da Bog nije stvorio i vanzemaljce Smile:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zvanicni duh Bureka

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4413
Zastava
mob
BlackBerry Perl
Pa aj sad, hocemo da izjednacimo boga sa statistikom?
Ili verujes u Boga ili u statistiku Smiley
IP sačuvana
social share
To nije nasa Srbija!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
Citat: Leggy
Pa aj sad, hocemo da izjednacimo boga sa statistikom?
Ili verujes u Boga ili u statistiku Smiley

Sad si me skroz zbunio Smile Zasto ti u stvari ne verujes u male zelene?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zvanicni duh Bureka

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4413
Zastava
mob
BlackBerry Perl
Zbog statistike. Evo ti kratak sadrzaj mog sleda zakljucivanja.
Podrazumevamo da vazi Darwinova teorija evolucije:

Da li znas kako glasi teorija evolucije? Da ne detaljisem, jednostavno dominantni gen postaje onaj koji, da jednostavno kazem, necemu sluzi. Ako su to u pitanju zirafe, domiantan gen je onaj koji odredjuje da zirafa ima dugacak vrat. Ok? To je jednostavno.

Znas li nesto o nasledjivanju? Potomak nasledjuje gene od roditelja, ali ne potpuno iste.
Zasto? Jer dolazi do greske. Kako nastaju greske? Spoljasnji faktor je presudan.

Sta je najcesci spoljasnji faktor?
Radijacija, prirodna.

Odakle radijacija u prirodi?
Od Sunca (u nasem slucaju) ili od teskih metala pri povrsini.

Ta radijacija sa Sunca bi bila sama po sebi dovljna da dovede do evolucije, ali ne u ovolikoj meri kao na planeti Zemlji.
Planeta Zemlja ima nesto neobicno, da kazem neprirodno.
Sta je to? Teski metali pri povrsini u VELIKOJ kolicini, koji su prirodno radioaktivni...

Sta ce oni tu? Kako su dospeli tako blizo povrsini, sto nisu spali u jezgro?

Nesto ih je privuklo. U slucaju planete Zemlje, to je Mesec, njegova gravitacija.

Bez Meseca, nema tako brze evolucije! Da nije bilo Meseca, ne verujem da bi bilo uopste inteligentnog zivota na Zemlji, sada bi ovde jos gamizali nizi oblici zivota, ako uopste napuste okean.

Ok, kombinacija Zemlja-Mesec je veoma neobicna, to je kao dvostruki planetarni sistem, jer je Mesec oko cetvrtine manji od Zemlje! Veoma retka pojava.

Necu da ulazim u statistiku, koje se ne secam, ali sam na nekoliko mesta procitao i cuo na predavanjima u Planetarijumu, par puta, da je statisticka verovatnoca da u nasoj galaksiji, Mlecnom putu, postoji jos jedan ovakav sistem, ravna nuli!

E, sad, ako jednog dana i otkriju takav sistem, pitanje je da li bi se opet isto desilo. Ne mora. To su specificni uslovi...

Znaci, statistika!
IP sačuvana
social share
To nije nasa Srbija!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
Cetvrta sam godina u gimnaziji pa sam to skoro kao ucio.Prvo faktori za genetsku promenu,koliko se secam mogu biti i unutrasnji.Mrzi me da kopam po svesci.Drugo,malo mi klimavo zvuci da je Mesec svojom snagom gravitacije privlacio teske metale.Jesi li to slusao na predavanju?Slazem se da nema vanzemaljaca u Mlecnom sistemu,ali ko kaze da ih nema dalje.
E sad ako uzmemo da ne verujes u Evoluciju,tj. smatras da ja Tvorac stvorio sve sta sprecava to da je Tvorac stvorio male zelene.Jel' pise negde u Bibliji da je stvorio samo nas?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zvanicni duh Bureka

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4413
Zastava
mob
BlackBerry Perl
Privlaci cele okeane, a nece metale?
A cekaj, kako onda teski metali, koji su sigurno tezi bar od magme u mohorcicevom sloju, mogu da budu tako blizu povrsini.
Nisam to ucio u skoli. To je opste poznato.
Mada nisam ja sastavio celu teoriju, originalno je sastavio mislim Artur Klark.

Sad, sto se religije tice, ne znam. Necu da ulazim u to, bio bi offtopic.
IP sačuvana
social share
To nije nasa Srbija!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 18
Postavio sam na Krstarici istu temi,zanimljivo je kako su tamo ljudi komentarisali.Potpuno suprotno.Pogleda!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zvanicni duh Bureka

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4413
Zastava
mob
BlackBerry Perl
Nemam nalog na krstarici.  Smiley
A iskreno, ja znam da sam najpametniji, tako da necu da citam druge

Salim se, naravno. Ako stignem pogledacu.
IP sačuvana
social share
To nije nasa Srbija!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: nauka nemoguca

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.