Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 23:55:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Evanđelje po Judi  (Pročitano 21123 puta)
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Citat
Tako da je Hristos primer prave tolerancije, a ne antisemitizma.
...

Antisemitizam je iskljucivo pojava modenog doba, nakon holokausta sa kojom hriscani nemaju nista jr i sami su sastradavali sa Jevrejima (Jasenovac).. Antisemiti su uglavnom nacisti, sovinisti, naiconalisti...Dakle navedeni citati iz Biblije nemaju nista sa antisemitizmom, jer Hristos nije bio Jevrej, tako da govriti da su hriscani ljubomorni zbog nekog Hristovog postupka bi bilo smesno.

Naravno da rabin-Isus, i sam Jevrejin, nije antisemita. On je onaj koji izricito kaze da je poslat Jevrejima=deci, a ne ne-Jevrejima=psima.

Antisemiti su mnogi hriscani i muslimani jer su se od judaizma odcepili i hriscanstvo i islam.

Naravno, rabin-Isus itekako jeste bio Jevrejin, i samo Jevrejin.

Nikad nije imao namere da konvertuje ni Rimljane koji su ziveli u njegovoj zemlji, a kamoli druge narode -- niti ga je to interesovalo. Cak i sama toboze-autenticna jevandjelja se slazu o tome kad citiraju samog rabina-Isusa.

To sto je jedan sumanuti farisej, Shaul "mali" (paulus) imao halucinacije pri fatamorgani dok je putovao kroz pustinju nema nikakve veze sa ucenjem rabina-Isusa.

A antisemitizam svakako nije nastao posle holokausta (holokaust je bio najekstremniji slucaj antisemitizma), nego u 4. veku pre zajednicke ere (pre 2400 godina) u Vavilonu. Uspomena na to je jevrejski praznik Purim, a zapisano je i u tzv. Starom zavetu.

Anyway...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Hristos je rekao svojim apostolima, Idite i nauciite sve narode krsteci ih u ime Oca, i Sina i Svetoga Duha (Mt 28,19).

Dakle nije rekao idite i ucite Izrailj krsteci ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Nego je rekao sve narode, ceo svet.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Prema navodu tzv. Dobrih vesti (jevandjelja) rabin-Isus je mnogo puta rekao da nije dosao da prekrsi zakone nego da ih izvrsava.

Rekao je i da nije dosao da uzme hleb od dece Jevreja i da ga psima ne-Jevrejima, a kada ga je ne-Jevrejka podsetila da psi (ne-Jevreji) jedu mrve sa stola dece (Jevreja), dopustio je toliko: da ne-Jevreji (psi) uzmu mrve njegovog jevrejskog ucenja.
....

Kada bi Isus bio samo Rabin - onda njena ćerka nebi ozdravila.
Onda bi majka pokupila malo mudrosti i nastavila da mudro traži lek detetu.

Sobzirom da je njeno dete ozdravilo - teško da je Isus Hristos bio samo Rabin.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Mnogi ljudi cine cudesa.

Uzgred, hristos tj. χριστος znaci "dobro namazan", i particip je trpni od glagola "χριειν" = utrljati.

Ime rabina יהשוה cije ime su hriscani iskvarili u "Isus"/"Iesus"/"Ιησους" itd. je Jehošua(h)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Mnoge zene proglasene za svetice hriscanske religije imale su stigmata ....
Mnoge - ne i sve!
Drugim recima religiozna manija lako sklizne u izjednacavanje sa bozanstvom -- sto je u monoteizmu "a big no-no!" osim ako neko sa vrha piramide monoteizma to sankcionise kao "sveto".
Sveti Hrišćani nisu jednaki Bogu; ali Mu jesu nalik.
A uporedjivati svoje skuceno znanje o jutarnjim navikama konzumiranja droge (kofeina) sa navodnim znanjima bogova je vrlo problematicno u ontoloskom smislu jer kad majstor napravi sat pa zna kako radi nije isto kao kad neko posmatra pticu koja mu dolazi na prozor po mrvice svaki dan pa pretpostavi da je to ontoloski.

A ptica je selica, pa mora da odleti u Afriku, po pticji grip...
Zar ne beše Azija?

Mada, lako je moguće da sam permutovao ...
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Mnogi ljudi cine cudesa.
Da. Ali ne govore šta Isus govori za sebe, niti vaskrsavaju, niti bivaju ... sleđeni (praćeni, obožavani...) kao Isus i danas danji.
Uzgred, hristos tj. χριστος znaci "dobro namazan", i particip je trpni od glagola "χριειν" = utrljati.
Ime rabina יהשוה cije ime su hriscani iskvarili u "Isus"/"Iesus"/"Ιησους" itd. je Jehošua(h)
Čudno mi je postojanje (u vremenu sadašnjem) Jevreja, koji verujući da je Isus dugo-očekivani Mesija i Sin Božiji - sebe nazivaju hrišćanima.
Moguće je da su oni u zabludi.
Ti onda budi Jehošuahšćanin.  Smile
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
....
Nikad nije imao namere da konvertuje ni Rimljane koji su ziveli u njegovoj zemlji, a kamoli druge narode -- niti ga je to interesovalo. Cak i sama toboze-autenticna jevandjelja se slazu o tome kad citiraju samog rabina-Isusa.
...
Jedan Jevrej i Isusov Apostol, očevidac, je zapisao sledeće Isusove reči:
"Zato idite i načinite sve narode mojim učenicima, krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetoga Duha, učeći ih da drže sve što sam vam naložio; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka sveta."
I danas, On nam ostaje tu.
Dobar je dan danas.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Hristos je znao sve Judine misli, to ne znaci i da ih je kontrolisao. Bog zna sve nase misli, svih ljudi, no to ne znaci da Bog kontrolise nase misli. Vrlo je jednostavno. Ako ja znam, a ti ne znas da ja znam, da ti svako jutro ustajes u 7 sati da pijes kafu, to ne znaci da ja upravljam tvojim mislima. Pijenje kafe je akt tvoje slobodne volje, i ja koji to znam nemam nista s tim.

ako isus zna unapred nechije misli (pre nego shto ih ovaj pomisli)
i ako su te misli nezavisne od onog koji misli (odnosno on ne moze
da ih promeni tako da isusovo prorochanstvo ne vazi) onda nema
slobodne volje.
primer sa kafom: da li ti mozesh za bilo koga sa 100% verovatnoce
da kazesh da ce sutra piti kafu ? ne mozesh ,chak ni ako je taj chovek
kofeinski narkoman jer ako postoji slobodna volja postoji mogucnost
da se taj chovek predomisli . a ako nema vishe od jedne mogucnosti
onda nema ni slobodne volje jer nema mogucnosti da se sudbina
promeni.
 prema tome ako je unapred bilo odredjeno da juda izda isusa ,onda
je prokletstvo zbog tog china na isusu a ne na judi .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
....
 prema tome ako je unapred bilo odredjeno da Juda izda Isusa, onda
je prokletstvo zbog tog čina na Isusu a ne na Judi.
Druga stvar je meni čudna.
Kada je Isus po ko zna koji put ponovio šta će mu se desiti i da će ga neko od najbližih izdati,
ostali apostoli su reagovali vrlo emotivno: "...da nisam ja?"
Juda nije.

Kada je Isus lepo rekao sv. Apostolu Petru da će ga se ovaj odreći 3 puta, ovaj Mu nije verovao.
A kada se ispostavilo da je to tačno - nije otišao da se (samo)ubije, već se pokajao.

Sve je to pitanje stanja savesti njih dvojice.
I ljubavi prema prijatelju!

Koliko sam samo puta ja ... razočarao moje prijatelje (nije ih to koštalo života, Bogu hvala)
i oni su mi oprostili. Zato što su - kakvi jesu (bolji od mene) ali i zato što sam se izvinio.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Hristos je znao sve Judine misli, to ne znaci i da ih je kontrolisao. Bog zna sve nase misli, svih ljudi, no to ne znaci da Bog kontrolise nase misli. Vrlo je jednostavno. Ako ja znam, a ti ne znas da ja znam, da ti svako jutro ustajes u 7 sati da pijes kafu, to ne znaci da ja upravljam tvojim mislima. Pijenje kafe je akt tvoje slobodne volje, i ja koji to znam nemam nista s tim.

ako isus zna unapred nechije misli (pre nego shto ih ovaj pomisli)
i ako su te misli nezavisne od onog koji misli (odnosno on ne moze
da ih promeni tako da isusovo prorochanstvo ne vazi) onda nema
slobodne volje.
primer sa kafom: da li ti mozesh za bilo koga sa 100% verovatnoce
da kazesh da ce sutra piti kafu ? ne mozesh ,chak ni ako je taj chovek
kofeinski narkoman jer ako postoji slobodna volja postoji mogucnost
da se taj chovek predomisli . a ako nema vishe od jedne mogucnosti
onda nema ni slobodne volje jer nema mogucnosti da se sudbina
promeni.
 prema tome ako je unapred bilo odredjeno da juda izda isusa ,onda
je prokletstvo zbog tog china na isusu a ne na judi .

U tome gresis, sto tvrdis da su necije misli nezavisne, a nisu, negi zavisne od onoga cije su. Dakle judine mislis da ce da izda Hrista su bile njegove, i oni ih je mogao promenuti, bez obzira sto je Hristos znao za njih. Lepo ti ovde covek objasni primer sa apostolom Pavlom. Hristos mu je prorekao da ce ga se tri puta odreci pre nego sto se cuje prvo glas petla, i ovaj je tako stvarno ucinio, ali pokajao se i ispravio.

Kada pises ovakve postove, tebi nije vazno hoces li napraviti ispravno rasudjivanje, vec unapred osudis Hrista kao i sve sto je hriscansko kada diskutujes, i onda podesavas logiku da ide na osudu Hrista i hriscanstva i ako je sve sto govoris pogresno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Sep 2025, 23:55:47
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.