Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 12:41:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li ste za ili protiv Eutanzije ??
Za
76.6%  (49)
Protiv
23.4%  (15)
Ukupno glasova: 64
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: eutanazija??  (Pročitano 45989 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49806
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy S24
život je svetinja sam po sebi al ljudi to nisu u stanju da prihvate...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
Bosch ima centrifugu
Sve sto zoves "svetinjom" je produkt tvog ego pogleda na svet. Ako je zivot svetinja onda je smrt profanost a Bog nikada nije odvojim materijalnu smrt od materijalnog zivota jer su i jedno i drugo deo samo jedne te iste prolazne iluzije. Smrt ne postoji niti je ikada postojala osim u nasim glavama. Zbog straha od smrti mi smo proglasili zivot svetim - a realnost je cesto sasvim suprotna. Koliko ljudi od svog zivota pravi profanost tako da im smrt dodje kao najveca svetinja i nagrada.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49806
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy S24
Sve sto zoves "svetinjom" je produkt tvog ego pogleda na svet.

Smile A ti nemaš ego pa ti je svejedno da li će sutra da te pregazi auto ili ne...

Ako je zivot svetinja onda je smrt profanost a Bog nikada nije odvojim materijalnu smrt od materijalnog zivota jer su i jedno i drugo deo samo jedne te iste prolazne iluzije.  Smrt ne postoji niti je ikada postojala osim u nasim glavama. Zbog straha od smrti mi smo proglasili zivot svetim - a realnost je cesto sasvim suprotna. Koliko ljudi od svog zivota pravi profanost tako da im smrt dodje kao najveca svetinja i nagrada.

Rođenje i smrt su sastavni dijelovi života.

Život je za mene dragocjenost. Niko nije sam napravio svoj ovozemaljski život dok je bio u zagrobnom svijetu i omogućio da se rodi, već nam je to dato. Ono što nam je dato dužni smo da čuvamo  Smile     

« Poslednja izmena: 05. Jul 2008, 05:21:23 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Samsung Z 240
Ma ljudi "Svi smo mi već mrtvi, samo se sahranjujemo redom".
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
А да ли ико размишља са гледишта да неизлечив болесник везује целу породицу која трпи и емотивно и економски и ко зна још како. Да ли је у реду цео живот подредити таквом болеснику и дати силне хиљаде евра за лечење некога ко не може да се излечи, и тиме угрозити право на нормалан живот остатку породице, или, на пример, деци или унуцима таквог болесника стан? Па ја бих први пристао да ме убију (или да ми надохват руке оставе средство да се убијем), уместо да гледам како људи које волим, и који ме воле, пате и трпе због мене.

Уосталом, ако човека нико не пита хоће ли да се роди или неће, оставите му бар прилику да достојанствено умре. Самоубиство осуђујем ако је чин слабе воље или нервног растројства. Али, ако је свестан чин, са разумним разлогом и потпуним схватањем последица које из њега произилазе, тада самоубиство (или милосрдно убиство) сматрам чином храбрости, па чак и нужности.

Не заступам тезу да породица треба да донесе одлуку о животу или смрти ближњег. Ту могло доћи до силних злоупотреба. Заступам тезу да особа која болује од неизлечиве болести сама треба да донесе одлуку да оде.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
život je svetinja sam po sebi al ljudi to nisu u stanju da prihvate...

Zivot je svetinja dok ima funkciju, kada se svede samo na biolosko bitisanje, cemu zivot? Radi ispunjavanja neke religijske birokratije? Valjda svaka religija zivot smatra jednom fazom?

Sve sto zoves "svetinjom" je produkt tvog ego pogleda na svet. Ako je zivot svetinja onda je smrt profanost a Bog nikada nije odvojim materijalnu smrt od materijalnog zivota jer su i jedno i drugo deo samo jedne te iste prolazne iluzije. Smrt ne postoji niti je ikada postojala osim u nasim glavama. Zbog straha od smrti mi smo proglasili zivot svetim - a realnost je cesto sasvim suprotna. Koliko ljudi od svog zivota pravi profanost tako da im smrt dodje kao najveca svetinja i nagrada.
Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
Bosch ima centrifugu

Smile A ti nemaš ego pa ti je svejedno da li će sutra da te pregazi auto ili ne...

Upravo tako - apsolutno mi je sve jedno niti razmisljam o tome - ipak to ne znaci da nemam ego samo znaci da ne zelim da prihvatim strah od smrti kao nacin zivota. Smrt nije tabu - tacnije ne bi trebalo da bude - razmisljanje o smrti dovodi do razmisljanja o smislu zivota a to vodi kao oslobodjenju. Dok postoji tabu smrti ne postoji razumevanje smisla zivota.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
   bravo panini  Smile
 to ne moze da shvati neko ko nije doziveo. i nedaj boze da dozivi.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
А да ли ико размишља са гледишта да неизлечив болесник везује целу породицу која трпи и емотивно и економски и ко зна још како. Да ли је у реду цео живот подредити таквом болеснику и дати силне хиљаде евра за лечење некога ко не може да се излечи, и тиме угрозити право на нормалан живот остатку породице, или, на пример, деци или унуцима таквог болесника стан?
Nemora niko da plaća hiljade Evre na lečenje,niti moramo nekog da ubijemo jer je teško bolestan.Kada mi nebudemo mogli kupovati lekove čovek lepo umre prirodnom smrću i gotovo.Zašto mi moramo ubiti čoveka.Tkođe ako već neko toliko pati da mu nije do života,pa dovoljno da prestane da jede i eto za nekoliko dana u miru umre bez da bude na savesti nekom.Kada nekom nešto boli toliko da pati,ni nemože da jede,samo treba sve prepustiti prirodi a ne da izigravamo dželata.
Citat
Заступам тезу да особа која болује од неизлечиве болести сама треба да донесе одлуку да оде.
Upravo tako.Ako saam odlučio,saam može i da odbije lekove koji više produžavaju patnju nego život i eto čoveku će priroda sama pomoći da dođe do smrti.
« Poslednja izmena: 05. Jul 2008, 13:14:47 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
А да ли ико размишља са гледишта да неизлечив болесник везује целу породицу која трпи и емотивно и економски и ко зна још како. Да ли је у реду цео живот подредити таквом болеснику и дати силне хиљаде евра за лечење некога ко не може да се излечи, и тиме угрозити право на нормалан живот остатку породице, или, на пример, деци или унуцима таквог болесника стан?
Nemora niko da plaća hiljade Evre na lečenje,niti moramo nekog da ubijemo jer je teško bolestan.Kada mi nebudemo mogli kupovati lekove čovek lepo umre prirodnom smrću i gotovo.Zašto mi moramo ubiti čoveka.Tkođe ako već neko toliko pati da mu nije do života,pa dovoljno da prestane da jede i eto za nekoliko dana u miru umre bez da bude na savesti nekom.Kada nekom nešto boli toliko da pati,ni nemože da jede,samo treba sve prepustiti prirodi a ne da izigravamo dželata.
Citat
Ljudi koji dozive tesku nesrecu i zavrse na aparatima za odrzavanje zivota, na odluku porodice mogu biti iskljuceni s njih. Da li je to ubistvo?
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 33
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 12:41:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.