Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 10:22:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EUnet prevara za pet !!!!  (Pročitano 2894 puta)
01. Okt 2007, 13:28:13
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
EUnet je smislio prevaru za nase đake odlikaše

Eunet za pet akcija kojom su nagrađivali odlicne đake četvrtog razreda srednje škole sa hiljadu dinara interneta (dial up ili adsl) je obična prevara.
Kao i mnogi od vas i ja sam pomislio baš lepo sa njihove strane nagraditi odlične đake sa malo besplatnog interneta ali. . . .
Hiljadu dinara za adsl naravno nije dovoljno osim ako niste već njihov korisnik već morate da dodate još nekoliko hiljada da bi iskoristili takvu priliku, "veliki provajder" deli nešto džabe.  Znači morate da postanete njihov korisnik da bi iskoristili tako velikodušan poklon (prvi plus).
Ako se odlučite za njihov dialup flat paket  što je logičnija varijanta kada niste kod kuće kao što sam ja uradio onda dobijate mesec i po "besplatnog" dialup interneta.  Baš lepo mislim ja možeš da  proveriš poštu i još ponešto dok je adsl na čekanju.  Nigde se ne pominje plaćanje telefonskog računa koji je nekad bio na običnom broju a sada je na 042 110 000  i još ti kažu "naravno sve je uračunato pa to je FLAT paket".  Ali njima nije dovoljno da obračunavaju lokalnu tarifu zašto bi samo telekom koristi hajde da tarifiramo kao međumesni saobraćaj pa da podelimo pare zar ne.  (drugi plus)
Naravno sve se to događa za vreme leta kada većina korisnika interneta odjavljuje svoje adsl konekcije zato što nisu kod kuće tako da ili će pasti na dialup u kao ja, neće iskoristiti tako sjajnu priliku (treći plus)ili će potpasti pod njihove korisnike.

Kada sam celu ovu priču samo malo drugačije ispričao njihovoj službi za reklamacije (koju nemaju) niko pa ni šef marketinga nije našao za shodno makar da se izvini zbog "propusta" u obaveštavanju korisnika a kamoli da ponudi kompenzaciju za prekomerni račun (u mom slučaju oko 5000 din)
koji sigurno nije jedini.

Ako je neko čuo za sličnu priču neka se javi

ZA EUNET PREVARANTE
« Poslednja izmena: 01. Okt 2007, 13:31:02 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
LG Nexus 5
042 110 000 je negeografski broj i tarifira se po ceni gradskog poziva. Kada ti neko daje besplatan dial up internet, to znaci da paket(u ovom slucaju flat) dobijas besplatno. To nikako ne znaci da te je neko oslobodio placanja telefonskog poziva na broj 042 110 000. Cena dial up flat paketa je smesna (500-700 din.) to je besplatno, a saobracaj napravljen preko tvoje telefonske linije se naravno placa.

Nazalost, mnogi korisnici interneta sa tim uopste nisu upoznati, sto ne znaci da je to krivica provajdera. Pre ce biti da je do korisnika. Iskreno, ne verujem da je provajder kakav je eunet, spao tako nisko da vara narod za male pare...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
dialup bi trebao da kosta kao lokalni poziv ali ovde to nije slucaj a za smin broj se zna da moze da se naplacuje kako god to vlasnik ili iznajmljivac broja zeli znaci oni apsolutno imaju uvid u to koliko to kosta.  meni je taj sef marketinga drvio da on nezna i shatro isao na sajt ptt a da vidi kako oni to naplacuju
naravno da sam digao frku tek kad sam dobio listing u kojem lepo pise da je broj 042 110 000 tarifiran kao medjumesni saobracaj.
takodje na njihovom pamfletu za tu akciju nigde ne pise da se bilo sta extra naplacuje

sto me narocito nervira je to sto sam ja bio desetak godina njihov korisnik preko dialup a i jos uvek imam njihov imejl koji posle uvodjenja adsl a nisam dugo mogao da koristim osim preko nihovog dialup a sve dok se nisu smilovali da dopuste pristup preko ssl a kao da na serveru imaju opasne drzavne tajne.

ja stvarno nisam preterano pljuvacki nastrojen ali takve stvari svarno mogu da me pomere.  cela prica je uvijena u oblandu dobre namere a u stvari je najobicnija marketinska jagma za korisnicima i parama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Moj licni tekst :-?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Apple iPhone 4
042/1xx-xxx se tarifira kao lokalni poziv ali ne po sadasnjoj tarifi, nego po staroj... to je ostalo samo zato sto se taj broj koristi za Net, provajder od njega imaju 0% zarade, dok Telekom uzima 100%, tako da je 1 sat u jeftinoj tarifi 5.5 dinara sa porezom, a u skupoj je 11 dinara... i to je tako i nikako drugacije, bar do danas je tako bilo... a ta prica da svako moze da odredi koliko ce da naplacuje jednostavno nije tacna.

Ovaj info mozete naci na zvanicnom sajtu Telekoma... a ako zovete Call Centar, tesko da ce znaci sta je to SMIN mreza, a ne koliko kosta... znam jer sam se svadjao nedelju dana sa njima kada je bila frka oko toga da li ce taj broj poskupeti kao i lokal sto je poskupeo 100% jer se svuda reklamirao kao lokalni pozir... pa mi nije bilo sve jedno da li cu placati 3000 dinara za tel. kao do tada ili cu morati za isto sra*je da placam duplo vise... i niko nije znao da mi kaze koliko ce to da kosta... tako da sam morao da proverim preko tel. racuna u uverio se da je cela ostala ista, tj. vremenski interval jednog impulsa se za taj broj nije promenio...

Poz
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Here I am, on the road again...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3818
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
HTC Touch Pro
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Posle odgledanog filma "Zeitgeist" koji preporučujem svima otvorenog uma
(naći ćete ga na adresi http://sector.ynet.sk/pub/911/  dir dll)
i ja sam uradio malo istraživanje ponukan vasim žestokim reakcijama.

Moram da vam priznam nešto nisam očekivao ovakvu reakciju
i to na više foruma na neki ljudi su se čak potrudili i uradili
reaserch što ja moram priznati nisam dobro uradio.

Čak moram priznati da sam uradio bedno...

Uspavan predhodnim i sadašnjim korišćenjem adsl nisam baš preterano
obraćao pažnju na vreme provedeno na mreži i možda sam sebe zavarao
da to stvarne ne košta kako su mojoj ćeri i ženi rekli kada su
otišli da prime tu nagradu.
Istina je takođe da sam tada reinstalirao windows na dva komjutera
i skidao gomilu zakrapa i drajvera što je za dialup prava muka koja
traje po celu noć.
U telekomu neznaju zašto u listingu piše "impulsi u međumesnom saobraćaju"
ali iz tri pozva dobio sam dve informacije, da je to cena lokalnog poyiva i
da je cena ispod cene lokalnog poziva.

Izvinjavam se svima vama što sam bio brzoplet, negativan, ipak pljuvački
raspoložen, besan, (zbog sopstvene gluposti),

hvala svima dr,peca,Tamtitam,Branislav s,holodoc,Shang Tsung,gagi ns, Bryan Fury,
Crowz,Nenads,mikx,makita, delimir, chivitli,Roy Jones Jr, Misko78
hvala svi ste vi divni ljudi spremni da brane i pomognu
nadam se da mi ne zamerate mnogo i da ovu moju grešku nećete uzeti za zlo

Istina je da je tarifa

Zahvaljujući Roy Jones Jr.

Nema potrebe za nagadjanjima, evo tacnih podataka sa telekomovog sajta. Jedan impuls za fizicka lica kosta 0,3037 dinara i na to ide porez od 18%, dakle 0,3037 x 1,18 = 0,358366 dinara. Dakle to je ukupna cena jednog impulsa za fizicka lica, sada se samo postavlja pitanje koliko taj impuls traje. U slucaju 042 brojeva raspodela je sledeca:

042/1xxx-xxx
jak saobracaj -> 120 sekundi (jedan sat proveden na vezi fizicko lice kosta ukupno 10,75098 dinara)
slab saobracaj -> 240 sekundi (jedan sat proveden na vezi fizicko lice kosta ukupno 5,37549 dinara)

042/2xxx-xxx
jak saobracaj -> 36 sekundi (jedan sat proveden na vezi fizicko lice kosta ukupno 35,8366 dinara)
slab saobracaj -> 36 sekundi (jedan sat proveden na vezi fizicko lice kosta ukupno 35,8366 dinara)

042/3xxx-xxx
jak saobracaj -> 15 sekundi (jedan sat proveden na vezi fizicko lice kosta ukupno 86,00784 dinara)
slab saobracaj -> 30 sekundi (jedan sat proveden na vezi fizicko lice kosta ukupno 43,00392 dinara)

042/4xxx-xxx
jak saobracaj -> 8 sekundi (jedan sat proveden na vezi fizicko lice kosta ukupno 161.2647 dinara)
slab saobracaj -> 16 sekundi (jedan sat proveden na vezi fizicko lice kosta ukupno 80,63235 dinara)

jak saobracaj - pozivi u periodu od 07 do 15 h i od 17 do 21 h radnim danima i subotom
slab saobraćaj - pozivi u periodu od 15 do 17 h i od 21 do 07 h radnim danima, subotom od 21 h do ponedeljka do 07 h i u dane drzavnih praznika

Sve ovo pise na telekomovom sajtu, ja sam samo preracunao kolika je to "potrosnja na sat" sa sve porezom. Koga zanima detaljnije neka pogleda donje linkove sa sajta telekoma.
Definicija impulsa: http://www.telekom.nadlanu.com/PRIVA...x?ac=solo&br=2
Tarifiranje 042 brojeva: http://www.telekom.nadlanu.com/OPSTE...=snews&ui=3507
Tarifiranje unutrasnjeg i medjunarodnog saobracaja: http://www.telekom.nadlanu.com/PRIVA...x?ac=solo&br=7

hvala puno svima još jednom
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Moj licni tekst :-?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Apple iPhone 4
Marketing je mnogo 'opasna' stvar... jer telekomov minut traje duplo duze... kako oni kazu... pa sam ja pomislio da se zaposlim tamo jer cu sigurno ziveti duplo vise jer njihovo vreme sporije tece... a isto tako bingo u najavi kaze da svi dobijaju... ja uplatio i nisam dobio nista... ostaje mi samo da ih tuzim jer su me navukli na tu foru da svako dobija Smiley

Zivot je surov... moras da otvoris mnogo pari ociju da bi preziveo Smiley
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Here I am, on the road again...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3818
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
HTC Touch Pro
e nenade legendo Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
mob
Samsung Galaxy S Advance
E vala, i meni je nesto strashno sumnjivo bilo oko te akcije.

Naime korisnik sam SezamPro flat paketa (putem SezamPro kartica) i racun mi stize izmedju 400 i 600 dinara mesecno (ne racunajuci cenu tih kartica)

Medjutim, ovog leta, uzeo sam naravno EUnet za Dz (navodno za Dz, kao nagradu za odlichan uspeh) u periodu jul-avgust i sad:

Jul - bio sam na moru i nisam toliko cesto koristio net kada sam bio kod kuce
Racun: 1150 din  Smile

Avgust: koristio sam net kao sto ga koristim i obicno (ni preterano ni premalo, sasvim regularno za jedan dial-up)
Racun: 2250 din  Smiley 1

TU vec nije sve sasvim u redu. I ja sam citao da se poziv 042 tarifira kako lokalni ali je nemoguce da samo on utice na ukupnu cenu ove flat usluge...

Sada sam se vratio na SezamPro i na kraju meseca videcu da li sam pogresio ili sam bio u pravu sto sam osudio usluge EUnet-a
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
uzmi lepo listing iz telekoma pa ces videti ko je koga zvao i koliko je impulsa otislo.
ps: procitaj jos jednom crowz-ov i Nenadov post
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 10:22:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.382 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.