Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 06:17:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: EU - Za ili Protiv?
Za
57.3%  (114)
Protiv
42.7%  (85)
Ukupno glasova: 199
Idi dole
Stranice:
1 ... 119 120 122 123 ... 140
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EU - Za ili Protiv  (Pročitano 71820 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
tarantulice,
da li si ikada bila u nemackoj, farncuskoj, britaniji, austriji, sloveniji???
ako jesi, onda znas da tamo ima najzdravije hrane na svetu i prskane.
ovde kod nas takodje.
samo, ovde kod nas to prodaju i na nju nalepe:zdrava hrana a kod njih pise: bioloski modifikovano, prskano sa: ubrano tada i tada, obradjivano tada i tada.
dakle, svako detalj i ti imas izbora. ti imas ali toltalnu kontrolu nad onime sto zelis da jedes.
ali mi se ipak cini da nisi bila preko...
vocku mozes da uberes bilo gde. ako nije prskana, mozes i da je pojedes odmah.
kod nas se takodje prska, ako nisi znala.

za mobilizaciju: u evropi ne moze da ti se desi da na putu do radnje zavrsdis na ratistu kao sto se desilo mom komsiji.
za to bi mogao da tuzis drzavu tamo jer je pravni sistem u redu.

da, moje komsije bacaju djubere i uloske sa terase. ja bih toi u zatvor pa bih tukao dok zubi ne poispadaju.

za garderobu i sl: zato sto je ovo kod nas skart.
i kada udjemo u EU i dalje ces imati buvljak i 4 majice za 100 din(1,2 eura) tako da to ne treba da te brine.
ali opet, za razliku u ceni jednog automobila, ti mozes u EU da obuces celu porodicu i da kupis sampona za 7 godina. Smile

ja trenutno studiram, a planiram da za 2 godine odem na put po evropi(po celoj evropi) a pre toga po americi.
ali, dovoljno mi je da mi cale objasni kako je jer svakog meseca putuje do kazakhstana(nekad norveske ili rusije) i video je celu istocnu vise puta nego BG i fakat je da se bolje zivi.
e, sad, to sto nije savrseno, nikad nece ni biti.
ni najbolje zemlje na svetu(australi, svajcarska..) nisu savrsene i ljudi se i tamo bune.
ali slovacka, slovenija...i ostale, neuporedivo su bojle zemlje za zivot sada nego pre 10 godina. a to je jedino bitno.

nsi objasnila, kako to zamisljas da funkcionisemo a da svuda oko nas bude EU.
to je poprilican problem za koji ti, siguran sam, imas neki genijalan plan koji nasi politicari jos nisu spoznali. Smile
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Samsung Z 240
Što se genijalnosti naših političara tiče, tu bolje da ćutim, jer rečnik baš ne bi bio prigodan.
Od zemalja koje sam proputovala (govorimo samo o Evropi) navešću sledeće (iako nerado, jer mnogi mladi, nažalost, nisu imali tu priliku): Engleska, Škotska, Irska, Island, Finska, Holandija, Nemačka, Austrija, Portugal 3x, Italija (sa sve Sardinijom i Sicilijom), Španija, Mađarska, Rumunija, Bugarska, Švajcarska, Slovačka i Češka. Da li je dovoljno...imala sam sreće da zbog posla svog oca mogu da odem u sve te zemlje i da vidim kako ljudi tamo žive. Evo, uskoro se spremam za put u Beč ponovo, samo da završim neke obaveze vezane za posao i fax.
Nije da se ja toliko protivim EU, to nisi dobro ukapirao, nego smatram da je iluzorno gledati u Evropu kao u Boga, i misliti samo na to i na ništa drugo.
Pitaću i tebe: šta si ti uradio za ovu zemlju u zadnjih 7 godina, po pitanju korupcije recimo ili bilo čega ostalog...?
A i ti se uhvatio kao neko onomad za maline, ti za papriku, šta je sledeće + ne bih ja da jedem biološki modifikovanu hranu...ceo život jedem voće i povrće iz naših bašti i nikada nisam imala nijedan zdravstveni problem, Bogu hvala.
I više verujem srpskom seljaku nego, recimo, nemačkoj serijskoj proizvodnji paprika sa sve etiketom.
Mrzi me i vređaj koliko hoćeš, ali nisi popio svu pamet ovog sveta + još i vređaš...ne znam ja gde si ti rastao.
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Tarantulice,

Nije smisao približavanja i ulaska EU nekakva idolizacija i obožavanje, već usvajanje mehanizama koji će poboljšati život običnog čoveka i državu terati da bude  efikasnija i uspešnija

Hajde da pođemo od poljoprivrede i paprike koju si navela. Danas kada kupuješ papriku ili bilo koje drugo povrće na pijaci ti ne znaš koliko je puno pesticida seljak natrpao na njivu, da li je to radio odokativno, da li je poštovao karencu (period u kome tretirano povrće sadrži toliku koncentraciju pesticida da ne bi smelo da se koristi u ljudskoj ishrani), da li ti je u tucanu papriku dosuo malo mrvljene cigle, da li su  mu muve ili miševi zagadile sir ili kajmak.

Usvajanjem zakonske regulative EU Srbija bi rešila te konkretne probleme - ko nema sertifikat da li je, kako je i kada tretirao svoje povrće ili voće ne može da prodaje jer potencijalno ugrožava zdravlje stanovništva. Ako hoćeš da proizvodiš sir, moraš da imaš adekvatnu higijensku prostoriju i sertifikate. Ako uzagajaš prasiće moraš da imaš adekvatne uslove za to, ko nema - nema pravo da prodaje prasiće i tako bi Srbija napokon rešila problem trihinele koje svake godine otruje naše sugrađane.

Drugo, ulaskom u EU dobijamo specijalne fondove za održavanje i unapređivanje tradicionalnih seoskih domaćinstava. U Sloveniji se seljacima koji žive u svojim malenim selima EU plaća hiljade evra da ostanu tamo, neguju svoju tradicijui staraju se o prirodi.

Ulaskom u EU dobijamo priliku da stvaramo geografski zaštićene brendove hrane i pića, kao što su Francuzi uradili sa Šampanjcem, Slovenci sa Kranjskom kobasicom, Grci sa sirom Feta itd. To znači da suvoborska šljivovica može da se pravi samo na Suvoboru, a ne negde u Mariboru ili Temišvaru.

Na etiketi svakog prehrambenog proizvoda mora jasno da piše šta se nalazi unutra, da li je organskog porekla, na poklopcu svake tegle i konzerve mora da postoji ulegnuce koje ce u slucaju prisustva bakterija ili pokvarenosti se naduti i pomoći potrošaču da prepozna kvarnu robu i ne jede je. Svaka fabrika hrane u EU mora da ispoštuje stroge higijenske standarde HACCP - od odevanja radnika, higijenskih uslova i čistoće pogona,  pa do odvojenosti WC-a i kanalizacije od pogona gde se hrana pakuje.

To je kod nas još uvek misana imenica jer naši zakoni ne teraju proizvođače da pooštre kriterijume. To rade samo oni koji imaju ambiciju da izvoze na tržište EU.

« Poslednja izmena: 29. Jul 2007, 13:31:21 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Samsung Z 240
Samo jedno pitanje: od čega je do sada rastao tvoj mozak? Od etiketiranih paprika...koje, btw, nisam ja prva spomenula?
IP sačuvana
social share
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia 6230
Nije to neki napredak sto ti pises Kraljevicu.
Rumunke su se pre dvadeset godina kresale za par hulahopki.
Farmerice iz Novog Pazara im je bio Versace.
Danas imaju nula nezaposlenost sa prosekom od 300 evra.
Danas mi idemo tamo da radimo. Hej idemo kod gazda Rumuna?
Ne vredi ti da se trosis ovde. Koliko je dvolicnosti samo sa stranim bankama. Dok su bile nase, mogao si mecku da rodis dok si izvadio ameriken ekspress.
Danas svaka susa ima vizu u djepu.I brine preko Kurira kako nam kradu stranci pare koje nemamo. Smile Smile Smile
Deda mu je pojeo pradedu da bi preziveo, tata mu juce sisao sa drveta a on na Beogradksom asfaltu brine o bankarskom sistemu zemlje.
I omiljena literatura je: Izabrana dela Igora Mircica, gde pise koliko traktora proizvodi Rusija.
Imas tu postove koji nisu za ljude.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Samsung Z 240
Opa Škorpi...ovo je bilo veoma iznenađujuće. Smile
IP sačuvana
social share

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Rumunke su se pre dvadeset godina kresale za par hulahopki.
Smile Smile Smile Smile Smile Smile
A kako ti to znaš? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
cova ti pricas o hrani kao da se u srbiji svaki dan otruje 10.000 ljudi jbt.
cinjenica je prosjecni ljudi kod nas jedu 10 puta kvaliteniju hranu od prosjecnih engleza, nijemaca isl.
tako da... ma ne znam otkud ti uopste da zapinjes za hranu, koji ti je?  Smile

a i ti specijalni fondovi za razvoj sela... ocigledno imaju problem ako im kosta hiljade evra da ljude zadrze u njihovim kucama?
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Nokia 6230
A sta je to ovde iznenadjujuce? Jel ima neke lazi?
Mozda sam preterao oko gurmanluka, ali da mu je rascopao glavu kad vise nije mogao da ga hrani, to je vec trdicionalni obicaj.
Sta se pravimo ludi.
Bolje da rascopa dedi glavu, nego da ga odvede u staracki dom, to je vec bruka pred komsilukom. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Samsung Z 240
cova ti pricas o hrani kao da se u srbiji svaki dan otruje 10.000 ljudi jbt.
cinjenica je prosjecni ljudi kod nas jedu 10 puta kvaliteniju hranu od prosjecnih engleza, nijemaca isl.
tako da... ma ne znam otkud ti uopste da zapinjes za hranu, koji ti je?  Smile

a i ti specijalni fondovi za razvoj sela... ocigledno imaju problem ako im kosta hiljade evra da ljude zadrze u njihovim kucama?
Nisam sigurna da li će ukapirati, ali ja sa "mozgom šimpanze" kako reče dotično stvorenje, jesam.
IP sačuvana
social share

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 119 120 122 123 ... 140
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 06:17:14
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.