Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Maj 2026, 21:23:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: EU - Za ili Protiv?
Za
57.3%  (114)
Protiv
42.7%  (85)
Ukupno glasova: 199
Idi dole
Stranice:
1 ... 57 58 60 61 ... 140
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EU - Za ili Protiv  (Pročitano 84509 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1842
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
@ danilobg

ok, ali ako svoju zemlju i institucije u njoj podignes na visi nivo, zasto bi ti trebala evropska unija? jos uvek smatram da je eu samo jedan od oblika lakse kontrole citavog kontinenta, jer male zemlje ne igraju nikakvu ulogu, niti odlucuju o bilo cemu...
IP sačuvana
social share
So I say live and let live. That's my motto. Live and let live. Anyone who can't go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It's a simple philosophy, but it's always worked in our family...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Нови информбиро. Погледајте само те фаце у Бриселу - роботизовани бирократе, одвратно !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
@ danilobg

ok, ali ako svoju zemlju i institucije u njoj podignes na visi nivo, zasto bi ti trebala evropska unija? jos uvek smatram da je eu samo jedan od oblika lakse kontrole citavog kontinenta, jer male zemlje ne igraju nikakvu ulogu, niti odlucuju o bilo cemu...

Zato što biti unutar zajednice država pruža bolje mogućnosti svojim građanima i za obrazovanje i za zaposlenje, preduzećima pruža bolje mogućnosti za plasiranje proizvoda, investicije, udruživanje i prosperitet, državama pruža bolju mogućnost da međusobno sarađuju i zajednički nastupaju u eri globalizacije - privreda, ekologija, klima, bezbednost spoljna politika.

Da je tačno to što si naveo male države ne bi bile u EU ili bi danas istupile iz unije zbog toga, a to se naravno nije desilo.

« Poslednja izmena: 10. Jul 2007, 23:28:08 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80
Нови информбиро. Погледајте само те фаце у Бриселу - роботизовани бирократе, одвратно !

Smile i dodao bih samo su crvenu petokraku zamenili zutom
IP sačuvana
social share
Кроз ватру и воду дигнуте главе, стазама Победе, Части и Славе!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Brat broj 666

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2806
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 6630
Citat
Ulazak u uniju ne može da se desi preko noći.

Pozovi se na statistiku projektuj neke cifre koje prevazilaze većinu evropskih i videćeš koliko zaostajemo .
Istinske promene se mogu očekivati za tek 15 do 20 godina , naravno ako se bude išlo u pravom smeru .
IP sačuvana
social share
Pol Pot , Idi Amin , Robert Mugabe , Avgusto Pinoče , Anastazio Somoza , Mao Cedung , Enver Hodža ...Svi se rađaju samo jednom al umiru mnogo puta .

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 172
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zato što biti unutar zajednice država pruža bolje mogućnosti svojim građanima i za obrazovanje i za zaposlenje, preduzećima pruža bolje mogućnosti za plasiranje proizvoda, investicije, udruživanje i prosperitet, državama pruža bolju mogućnost da međusobno sarađuju i zajednički nastupaju u eri globalizacije - privreda, ekologija, klima, bezbednost spoljna politika.

Da je tačno to što si naveo male države ne bi bile u EU ili bi danas istupile iz unije zbog toga, a to se naravno nije desilo.
Drzava pruza svojim gradjanima uslove za obrazovanje i zaposlenje,ali to obrazovanje i zaposlenje u okviru EU ide na to da je zaposlenje kao i u svakoj kapitalistickoj drzavi nesigurno,a radno mesto se gubi za cas posla,narocito u inostranstvu kada si stranac.Time se vrsi diskriminacija ljudi koji odlaze u inostranstvo da rade i takve kapitalisticke drzave u okviru EU se sustinski ne razlikuju od jedne takve koja favorizuje prikriveni fasizam pod plastom "demokratije i ljudskih prava".U sustini ideja je sva prava za drzaljanina moje drzave,a za ostale videcemo(ako bude dovoljno dobar za eksploatisanje radne snage).
Nezaposlenost se takodje bitno ne razlikuje medju samim clanicama Unije.Ona je jako velika,ali sta da se radi kada je tako nesto pozeljno,jer u kapitalizmu nema posla za sve.Neko je covek,a neko ne.Neko zivi u blagdetima kapitalizma,a neko radi za struju,grejanje,smestahj i vodu.Naravno ishrana je u takvim slucajevima veoma ogranicena.Ali kako kazu kapitalisti,ti obicni radnici i ne zasluzuju da imaju za hranu,jer nisu dovoljno sposobni da zarade za nju. Smile
Preduzeca plasiraju proizvode za zapadno trziste,ali po jeftinoj ceni i mi kao drzava od takvog kapitala necemo imati nikakve koristi.Zapadu trebaju nasi proizvodi,ali im se ne daje mnogo novca.Najbolje bi bilo kada bi ti proizvodi ne bi kostali ni evra.Na taj nacin postoji rupa bez dna gde se salju proizvodi,a dobija crkavica za prezivljavanje samog preduzeca,ali ne i radnika u njemu.
Investicije i prosperitet od svega toga sto si napomenuo ide ka tome da se poboljsa zivotni standard bogatih clanica Unije.Mi naravno nemamo nikave koristi od toga jer je sama hijerarhija kapitalizma takva,da se ljudi dele na bogate i siromasne.Sda tu ideologiju kapitalizma projektujte na drzave  u okviru EU i hvaticete da se delimo na te bogate i siromasne;

Bogati:Nemacka,Spanija,Velika Britanija,Francuska
Siromasni:Grcka,Polska,Ceska,Srbija...

Kada je rec o saradnji.Saradnja je moguca samo zarad interesa onog drugog,tj. bogatijeg.Kakvog mi interesa imamo u svemu tome,materijalnog,politickog,geo strateskog,ekoloskog...Za ovo poslednje se bas ne bih kladio imajuci u vidu sav industrijski i nuklerarni otpad koji su imali nameru da izruce u Srbiju.Djubrad!!!

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Z 240

Drzava pruza svojim gradjanima uslove za obrazovanje i zaposlenje,ali to obrazovanje i zaposlenje u okviru EU ide na to da je zaposlenje kao i u svakoj kapitalistickoj drzavi nesigurno,a radno mesto se gubi za cas posla,narocito u inostranstvu kada si stranac.Time se vrsi diskriminacija ljudi koji odlaze u inostranstvo da rade i takve kapitalisticke drzave u okviru EU se sustinski ne razlikuju od jedne takve koja favorizuje prikriveni fasizam pod plastom "demokratije i ljudskih prava".U sustini ideja je sva prava za drzaljanina moje drzave,a za ostale videcemo(ako bude dovoljno dobar za eksploatisanje radne snage).
Nezaposlenost se takodje bitno ne razlikuje medju samim clanicama Unije.Ona je jako velika,ali sta da se radi kada je tako nesto pozeljno,jer u kapitalizmu nema posla za sve.Neko je covek,a neko ne.Neko zivi u blagdetima kapitalizma,a neko radi za struju,grejanje,smestahj i vodu.Naravno ishrana je u takvim slucajevima veoma ogranicena.Ali kako kazu kapitalisti,ti obicni radnici i ne zasluzuju da imaju za hranu,jer nisu dovoljno sposobni da zarade za nju. Smile
Preduzeca plasiraju proizvode za zapadno trziste,ali po jeftinoj ceni i mi kao drzava od takvog kapitala necemo imati nikakve koristi.Zapadu trebaju nasi proizvodi,ali im se ne daje mnogo novca.Najbolje bi bilo kada bi ti proizvodi ne bi kostali ni evra.Na taj nacin postoji rupa bez dna gde se salju proizvodi,a dobija crkavica za prezivljavanje samog preduzeca,ali ne i radnika u njemu.
Investicije i prosperitet od svega toga sto si napomenuo ide ka tome da se poboljsa zivotni standard bogatih clanica Unije.Mi naravno nemamo nikave koristi od toga jer je sama hijerarhija kapitalizma takva,da se ljudi dele na bogate i siromasne.Sda tu ideologiju kapitalizma projektujte na drzave  u okviru EU i hvaticete da se delimo na te bogate i siromasne;

Bogati:Nemacka,Spanija,Velika Britanija,Francuska
Siromasni:Grcka,Polska,Ceska,Srbija...

Kada je rec o saradnji.Saradnja je moguca samo zarad interesa onog drugog,tj. bogatijeg.Kakvog mi interesa imamo u svemu tome,materijalnog,politickog,geo strateskog,ekoloskog...Za ovo poslednje se bas ne bih kladio imajuci u vidu sav industrijski i nuklerarni otpad koji su imali nameru da izruce u Srbiju.Djubrad!!!

Smile
...tačno ono što sam ja htela da napišem.
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 6230
@tarantulice
haj mi objasni zasto bi se evropa raspala?
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"Nisu loša vremena, nego čovek."

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 7244
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung Z 240
Pa evo, ovako ja razmišljam...što ne znači da sam u pravu.
Ovako, EU je izgrađena na temeljima kvazidemokratije (čitaj kapitalizma), koji ne služi ničemu drugom do izrabljivanja jeftine radne snage i prikupljanja profita radi ulaganja u nove kapitalističke projekte, i tako u krug. Dalje, Rusi su glavni izvor energije za celu Evropu, i ako se njima nešto ne dopadne (a jaki su, to moraš priznati), ima da zavrnu slavinu, i ode Evropa u majčinu. To je već dovoljan razlog zašto EU stoji na staklenim nogama.
Zatim, samo neke članice su ekonomski jake, da ne navodim sada, a te iste članice vode hladni rat još od II Svetskog rata (npr. Nemačka vs Francuska, Engleska vs Nemačka, ne mogu očima da se vide). Amerikancima je cilj da se EU raspadne, da bi došli do određenih resursa, a kad se Amerikanci najezde, ne možeš ih se otarasiti.
Sutra da uđemo u Uniju, svakako ćemo mi biti članice ne trećeg, nego petog reda...možda za jedno 100 godina nas stvarno priznaju...a do tada EU neće biti.
Mislim da bi za nas najbolje bilo ona stara: u se i u svoje kljuse. Da mi rasčistimo prvo naša govna, da izvineš, pa onda tek da razmišljamo o ostalom.
Pri tom...islamisti prete na sve strane, ja nisam sigurna da za 10 godina neće doći na prevlast, jer imaju naoružanje o kojem mi ni nemamo pojma.
Sve u svemu, neću da budem građanin 3. reda, pa makar ni zarad ulaska u EU.
Mogla bih da ti pišem još, ali moram da palim, a sve ostalo što ti nije jasno...objasnicu ti, barem iz moje perspektive.
Pozdrav!
IP sačuvana
social share
Ništa nije samo po sebi dobro, ni loše, zavisi samo šta o njemu mislimo
"Jučer sam bio pametan. Stoga sam želio mijenjati svijet. Danas sam mudar. Stoga mijenjam sebe.

(Sri Chinmoy)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 6230
Hajde da pozdravim i ja tebe malo kad ssi vec rekla da samo razmisljas

Dakle evropa je poznata po surovim ratovima. Prvenstveno je dieja bila da to bude najveci mirovni projekat u istoriji. I uspelo je.
Necu ti duziti. Idemo druga tvoja ideja: surovi kapitalizam. Jeste rtacno. Sta je surovije? Boljsevizam. Pravda. otimanje. Sakupljanje svega u centralnu jedinicu gde se odlucuje kome ce sta da pripadne. Prvo meni, jer sam tu, onda rodjacima (zaposli ih, istici njihove radove, zasluge itd itd), svalerka je toliko slatka kad se svlaci da mora i ona da dobije (bar stan ako nista drugo, ali mora i za krpice da me pali). Prijatelji stalno zovu. Intervencije su na svim stranama a kontrausluge se moraju ispostovati. Sve to ide uvijeno u; znas zavrsio je ovo i ono, pa nemoj kod mene, to je za onog tamo, i taj je nas itd itd.
Sve se to meri milionima i ako ne milijardama.Pazi, od toga sto ti grbacis ili od zajmova sa kojima te zaduzujem u ime nase slavne mudre politike.

Trece, ako Rusi zavrsnu slavinu sta ce Rusi imati? Imace; da piju tecni gas (LPG). Nemci su kao sampioni u vidovitosti vec sagradili 20 Djerdapa na vetar. (44 Gigawata).
Cetvrto, Spanija, Slovacka, Portugalija, Irska su sve bile siromasnije od nas, a danas su u strahovitoj ekspanziji, skoro nevidjenoj.
Pretpostavljam da se slazes da od lokalnih vlasti zavisi, a ne daju im recimo ameri, nemci jer ih vole. U pitanju je grbaca.

Peto, Srbija je poznata kao domacinska zemlja (sitna domacinstva su preduslov za nagli razvoj) za razliku od Hrvatske, Rumunije, Madjarske recimo gde su veliki spahiluci i tezhacenje odredjivali ekonomiju. To postoje strane studije o nama, da je to tako i da bi veoma brzo krenuli ako bi podmetnuli malo grbacu. I naravno da bi je podmetnuli ako bi imali hasne. Kao zemljakinja znas sta jeto.

Sesto Ameri su izracunali sledecih 300 godina napajanje od svojih geotermalnih izvora.(to je moj fah energetika).
Srbija lezi na termalnim vodama, a istrazivanja nema. Planova za koriscenje, samo se pominju. Pa naravno kad prvi energeticar prihvata da bude pop, da bi ustupio mesto atleticaru, sta ce nam alternativna energija kad treba da prodamo NIS a da pri tom ucarimo i da budemo svi zadovoljni. Pusti istrazivanja u pm, dosta nam je pametnih. Daj rodjake da zaposlim. Onaj Paja, Pera radio sa celom Ruskom mafijom.

To je nasa situacija. Mi evropi ne trebamo. trebaju oni nama. ai Rusi bi zeleli da imaju tamo neke svoje da znaju malo vise sta se krece, pa se vise okrecu Hrvatima nego nama.

A da ce se raspasti? Ne, to je vec civilizacijsko dostignuce.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 57 58 60 61 ... 140
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Maj 2026, 21:23:20
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.