Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Maj 2026, 21:43:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: EU - Za ili Protiv?
Za
57.3%  (114)
Protiv
42.7%  (85)
Ukupno glasova: 199
Idi dole
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 140
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EU - Za ili Protiv  (Pročitano 84522 puta)
Svakodnevni prolaznik

Ne sanjaj svoj život, živi svoj san!!!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 325
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
Ma samo da uloze lovu u posao/proizvodnju,sirovine,robu...podignu firme na noge,daju narodu posao da radi i zaradi,prosirivanje posla otvaranje novih radnih mesta,ulaganja u nove biznis ideje-jos vise zaposelnih-to je najveci patriotizam,da narod ne gladuje da radi i zaradi...

@ljubac
davno je prosao srednji vek,ovo je 21.vek ne mozemo ziveti od inace veoma bogate srpske istorije,vremena se menjaju,ne mozes se upravljati prema Dusanovom Zakoniku u danasnje vreme,inace je ropstvo davno ukinuto i mi treba da se prilagodjavamo danasnjim pravilima igre koje namece savremen svet,a to nije ropstvo,vec surova borba,koliko radis,koliko znas i koliko si sposoban toliko ces i i imati i toliko ces dobro proci zivotu,svak ima sansu da se izbori za svoje mesto pod suncem,svak,Uvek smo isli glavom kroz zid,zato nas je ovako malo i ostalo,sto smo ka cilju isli uvek tezim putevima i kada smo pobedjivali uvek su to bile Pirove pobede.Ostavimo istoriju istoricarima,nikako ne smemo da je zaboravimo,vec da se ucimo na greskama iz proslosti,a ne da ponovo radimo stvari koje su se u proslosti pokazale kao pogubne po  srpski narod!Nas niko ne tera da postanemo clanica EU,to vecina Srbije,na srecu,zeli!
« Poslednja izmena: 30. Maj 2007, 01:06:03 od petar_86 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Brat broj 666

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2806
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 6630
Pa ja se sa tobom slažem po pitanju EU , to je jedan od glavnih državnih prioriteta , tu možeš naći prijatelja u meni .
Ali primenjivati makijevelizam u tome , to nije dobro .
Interesantno je da smo mi zemlja koja je izbegla tranzicionu recesiju ,a koja je mnoge građane novopridošlih zemalja bukvalno ostavila na ulici , ali istinske reforme kod nas su zaista izostale . Razlog ?! Nije bilo političkog konsenzusa "demokratskih" snaga , korupcija / mito kako na državnom , tako i na civilnom nivou , nespremnost države da uđe u finansiranje velikih infrastrukturnih projekata , sumnjive privatizacije , samo su neke .
Definitivno političari iz DS-a imaju odgovornost za to , učestvovali su u vlasti i kao takvi nisu ispunili najveći deo zahteva građana koji su glasali za njih . Oni koji su se na sivo oprobali , ti definitivno , ma iz koje partije , moraju biti podvrgnuti najstrožim sudskim sankcijama . Zato ,  veliki broj građana se na nečiju žalost , pa čak i onih  koji su podržali DOS okreće radikalima u kojima vidi slamku spasa za njihove socijalne problema . A socijani status građana Srbije je prvo i poslednje političko pitanje . Povodom Kosova zaista je neophodno , naći konstruktivno rešenje , koje ne bi okaljalo ugled , jer ipak je to kolevka srpskog naroda ,a koje bi zadovoljilo i alapljive Albance , tvrdoglavu međunarodnu zajednicu i naravno naše interese , a on je da Kosovo budesastavni deo Republike Serbije

Citat
Verujem da retko ko sa ovog foruma bi imao nesto protiv EU da su ti odnosi kako rece gore citirani prijateljski i partnerski....Medjutim

Odnosi Eu prema Srbiji su uglavnom kolonijalni,ucenjivacki itd,itd.....E tu dolazi genetika do izrazaja.Ne postoji istinoljibiviji i pravdoljubiji narod u svetu od Srba.Parolu "NIKAD ROBOM" nisu izmislili ni 27.marta 41 ni crtaci stripova o Mirku i Slavku vec je to vekovni narodni izraz,opisan u skoro svim knjizevnim (usmenim i pismenim)delima od Svetog Save naovamo.....
Prica o zlatnim kasikama i tanjirimA na srpskom dvoru u vreme mracnog srednjeg veka ne bi bio nikakav argument da nije npr postojao i clan zakona Dusanovog koji kaze otprilike:"Rob koji stupi na tle Srbije ima se smatrati slobodnim covekom"
Srbi nikad nisu imali robove niti su bili robovi,a najmanje necija kolonija.

Onog momenta kad budemo ravnopravni partneri a ne "ravnopravni" ja cu biti....

A sad jedan test koji mozete svi uraditi...

1.Uzmite u ruku neku knjigu Narodnih umotvorina i poslovica
2.Postavite pitanje sebi npr "Zasto u Evropu"
2.Nasumice otvorite stranu procitajte sta pise i analizirajte...

Ja sam probao......Prvi put je bilo:"Videla zaba de se konj potkiva te digla nogu". Drugi put:"Poturica gora od Turcina"
Bojeci se da ne bude previse treci put nisam ni pokusao....

Nije to samo sa nama slučaj , kao da lideri EU , a njih čine Nemačka , Italija , Francuska , mnogo vole i gotive novopridošle članice . Teško , u evropskom parlamentu koliko se sećam , bilo je dosta predloga u poslednjih 10 godina , za ograničenjem širenja , ali mahom oni nisu uspeli .
Složio bih se po pitanju robovanja . Na žalost zahvaljujući globalizaciji taj proces je inteziviran , na neki način imamo virtuelno ropstvo , i mnogo tipova otuđenja . Ali opet , tu je neophodno , presispitati svoju individuu ,  poći od one : "Spoznaj samoga sebe" . Čovek je zaista slobodan onoliko koliko to sebi dozvoli .
IP sačuvana
social share
Pol Pot , Idi Amin , Robert Mugabe , Avgusto Pinoče , Anastazio Somoza , Mao Cedung , Enver Hodža ...Svi se rađaju samo jednom al umiru mnogo puta .

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
za Evropu... to je jedna divna teritorija.... ali da se promeni parlament ...

oki to sto mi gledamo nase dupe pa kao nisi oni fer... jbg moze im se jaci su....

ali bre to nije demokratija

parlament EU se bira nezavisno i to je oki... medjutim broj parlamentaraca se bira po novcu i uticaju a ne po broju glasaca....

npr.

Germany    99    
France              78
Estonia    6
Luxembourg    6
Malta    5

e sada to izgleda lepo ali ove zemlje imaju

Germany       82,797,408
France            61,538,322
Estonia      1,376,743
Luxembourg    439,539
Malta                 402,000

stanovnika.....

i onda dobijemo

po tome ispada da evropu vode demokratski-hriscani

dakle Batic  Smile Smile fala preskocicu...

salu na stranu ovo nema veze sa demokratijom nego sa parama .....  i to uglavnom sa parama zemalja iz Evrope kojima je glavni izvor prihoda, do velike ideje o EU, bio kolonizovanje tj. pljackanje Afrike i Azije

P.S. to sto jebu ovoliko Srbiju, mi bas nije jasno, ali jbg. kako su se do sada ponasali (po ostatku sveta) cenim da ovo rade iz zabave....   
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Ne sanjaj svoj život, živi svoj san!!!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 325
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
Tranzicja je zaista mucan i tezak prelomni period,bukvalno,prelazak u kapitalizam,to nas svakako ceka,nijedna tranzicija u svetu nije "milovala" gradjane koji su masovno ostajali bez posla,takodje nije bila pravedna niti postena,nismo jedini u tome,mnogi su kroz to prosli da bi im posle bilo bolje, s tim sto smo mi u dosta specificnoj situaciji u odnosu na druge,Kosovo,pa Hag....Narod koji se okrenuo radikalima to je ucino upravo zbog politickog ne konsenzusa demokratskog bloka,a najveci krivac je definitivno dss,koji je svojim optuzbama i "legalizmom" usporavao i osporavao reforeme ,bez ikakvih pravih argumenata,a nikad nije imao konkretne planove i poteze po tom pitanju.Pa ti stvarno mislis da su mogle da se dovrse reforme tokom 2,5-3godine,da se digne privreda koja je sistematski unistavana 15-20 godina,to je malo ne realno,pored toga non-stop je na svaki potez te Vlade vrsena hajka od strane dss i nikada nisu imali podrsku,cak  ni moralnu, od drugih"saboraca" od 5. oktobra.Ipak je Djindjiceva Vlada obecavala mnogo,s obzirom da su na kljucnim mestima sedeli strucnjaci,a ne politicari,da se nije desio 12.mart i da je ostala,barem u slicnom sastavu,sigurno bi 80% posla do sada zavrsili i bili bi na mnogo,mnogo vecem stupnju razvoja nego sada i veoma blizu EU!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
tranzicija je blago receno proces "evo vam kurac na bickilu"

nikad ti neces da stignes... u EU standard (posto on jako varira) imas jako siromasne, jako srednje,  jako bogate...

ovde su navodno bili svi isti ... i jesu uglavnom ... menjanjem toga u 2-5 godine (to je ova evropska tranzicija) ili kupuju mafijasi da bi stvorili jake "globalne igrace" (a ti mogu da budu ko da smo ih vadili iz kupusa-primer karic) ili strane firme tj. dobijes gomilu nezadovoljnih ljudi i onda ..... picvajz
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
Citat
Po cemu su oni Trgovinska velesila? 50% stanovnistva je bez posla, a prosjecna placa im je 3000$ godisnje...ljudi su zavisni na europljane i sve ljude sa zapada jer su u njihovim ocima oni prebogati.....
Po cemu su oni Trgovinska velesila? Smile
опет ти тигре нешто филозофираш. Само најглупљем сељаку су људи запада пребогати. Ако су швабе глупе немој ти бити глуп. Види се да су ти испрали мозак.
КИНА је најбогатија земља на свијету.
jooooj, ako su 90% srba glupi, nemoj i ti biti!
jeste da jacaju, ali ti kad odvalis...
mene bi bilo sramota.
idi uci da stois u redu

kako zamisljate da trgujete sa kinom i rusijom kada ce za 5 god svuda oko nas biti EU>?
sta ako nam lupe sankcije i zatvore granice?
pnda cemo iskoristiti teslin teleport?
morate biti objektivni.

evo, Djelic lepo kaze da nam je cilj da jedan od glavnih ekonomskih partnera budu rusija i kina...ali i da idemo u EU.
i to je, slozicete se, najbolje za Srbiju.
svaki patriota koji zeli dobro srbiji to zeli. Smile
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

ma ja sam obican predstavnik svoje (de)generacije

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 800
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
tranzicija je blago receno proces "evo vam kurac na bickilu"

nikad ti neces da stignes... u EU standard (posto on jako varira) imas jako siromasne, jako srednje,  jako bogate...

ovde su navodno bili svi isti ... i jesu uglavnom ... menjanjem toga u 2-5 godine (to je ova evropska tranzicija) ili kupuju mafijasi da bi stvorili jake "globalne igrace" (a ti mogu da budu ko da smo ih vadili iz kupusa-primer karic) ili strane firme tj. dobijes gomilu nezadovoljnih ljudi i onda ..... picvajz

Dobro onda aj da se vratimo u 90', tad nije bio kurac na biciklu nego kurac u dupe. A da neces opet mozda samouravljanje da uvedemo i da svi zivimo ko teltabisi
IP sačuvana
social share
  Veliki Duhovni Vodja A.LJ.K.-a        

"Smrt ljigama"                                                           
@2007 Co., LTD. All rights reserved.         
This is oficial moto of A.LJ.K. internacional organisation 
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
 Smile ne citas....
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Brat broj 666

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2806
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 6630
Mosko iskreno da mi odgovoriš malo je offtopic , šta misliš o Pol Potu i Idi Aminu ?
IP sačuvana
social share
Pol Pot , Idi Amin , Robert Mugabe , Avgusto Pinoče , Anastazio Somoza , Mao Cedung , Enver Hodža ...Svi se rađaju samo jednom al umiru mnogo puta .

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mislim da su programirani roboti ... monstrumi....

npr. pol pot

to je osoba -zavrsio katolicku skolu i fakultet u francuskoj - koja je dosla na vlast - ko duh... samo se pojavio tamo

francuska kolonijalna vlast je pobila vecinu tadasnjih intelektualaca i uvali -heroin- kao glavnu izvoznu  sirovinu severnih -pokrajna- kambodze... onda se pojavio pot ... i zatim su ameri izbacili najvecu kolicinu bombi ikad bacenih na jednu povrsinu -izmenili geografiju te zemlje.....

govna kolonijalna.... e i da sada im salju angelinu j kao vrh pomoci stanovnistvu ....

a sta ti mislis o njima ?
« Poslednja izmena: 30. Maj 2007, 23:22:40 od mosko »
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 44 45 47 48 ... 140
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Maj 2026, 21:43:52
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.