Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Maj 2026, 22:19:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: EU - Za ili Protiv?
Za
57.3%  (114)
Protiv
42.7%  (85)
Ukupno glasova: 199
Idi dole
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 140
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EU - Za ili Protiv  (Pročitano 84082 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Citat
@Eizo,

Tacno je da stare clanice EU nisu otvorila svoja trzista rada istovremeno svim novim clanicama EU. Neke su to uradile odmah poput Svedske i Velike Britanije, a neke poput Nemacke i Holandije to rade postepeno. Ti si od toga napravio generalizaciju sto ne odgovara istini. Madjari, Poljaci i Cesi mogu da se zvanicno zaposljavaju u vecini EU zemalja bez ikakvih prepreka. Bugari i Rumuni ce morati malo da sacekaju.

A kako mozemo da stvorimo dobru i funkcionalnu drzavu? Valjda treba da se ugledamo na neciji model. Ako postoji bolji model od EU koji primenjuju i Nemacka i Italija i Grcka i Spanija i Slovenija itd...ti ga ovde iznesi. Tvrdim da je za Srbiju najbolje da primeni EU standarde  i da je to jedini nacin da realno stvorimo efikasnu i modernu drzavu. Ako nema jasnog modela na koji treba da se ugledamo od ove zemlje nikada nista biti nece.

Ili cemo praviti modernu drzavu po jasnom evropskom uzoru ili neki haoticni model koji odgovara tajkunima, novopecenim bogatasima, interesnim grupama i njima lojalnoj politickoj eliti.

Nisi u pravu za pricu da opet hocemo glavom kroz zid. Samoupravni socijalizam je bio eksperiment Titove Jugoslavije koji nije uspeo u praksi. EU je savez koji funkcionise vec decenijama, koji se temelji na vrednostima slobodnog trzista, vladavine prava, ljudskih prava, kvaliteta zivota pojedinca i demokratije. Taj model predstavlja tekovinu Evrope i usvojili su ga gotovo svi narodi Evrope. Ako je taj model dovoljno dobar za jednog Italijana, Spanca, Slovenca, Ceha, Madjara, Grka sigurno je dobar i za Srbina.

Svedska i Velika Britanija su otvorila svoja trzista po kvotnom sistemu po traznji kadra to u prevodu znaci mogu da udju svi koji nam trebaju i koji prodju proveru koja traje od 3meseca do 2 godine (najcesce 3-4 meseca) i tacno je ovo je najsvetliji primer (a da je svetao bas i nije bar po mom misljenju).
Nemacka i Holandija su potpisale sporazum s tim da u njemu imas jednu malu recenicu napisanu "belim slovima na belom papiru" da drzavi mogu da dodju svi oni koje Nemacke fabrike/pravna lica traze poslovnim ugovorom i za njih garantuju odnosno samo strucni kadar zato sto je jeftin u poredjenju sa Nemackim jer nisu duzni po Nemackom i Holandskom zakonu da im placaju isto kao i svojim drzavljanima,e sad tu se verovatno neko pita,pa dobro dobice drzavljanstvo,heh e pa nece posto je i to regulisano od pristupanja Nemacke sporazumu za slobodno kretanje radne snage zabranjeno je traziti drzavljanstvo na osnovu poslovnog ugovora ili poslovnih potreba pojedinca kako u Nemackoj tako i u Holandiji.
Madjari, Poljaci i Cesi mogu da se zaposle gde god hoce ...pod gore navedenim uslovima,a Bugari i Rumuni ce nazalost malo duze da cekaju,posto ustav koji su ODBACILI sadasnji drzavljani EU nije prosao...
Neslazem se da treba da se ugledamo na nekog posto niko nije u pravu,radije bih da sami u hodu napravimo novi i da u njega ugradimo sve efikasne humane delove drzava koje postoje,zasto koristiti nacrt koji neradi u praksi,zvuci dobro kao sto ti kazes Titova Jugoslavija(stim da je TitoLand radio mnogo bolje) ali 90% od toga neradi.
Pa sad imamo drzavu koja odgovara tajkunima,"politickoj eliti",novopecenim bogatasima,interesnim grupama itd...i EU nas i dalje tapse po ramenu i govori kako super napredujemo a mi iz krvavih 90ih idemo u krvave 50 godine Titovog komunizma jureci bolje sutra kada ce sve biti super cim udjemo u EU i onda cemo opet za 200 godina da se u nekom EU raspadu sa nekim da se zakacimo ako budemo postojali do tada.I sve od pocetka vecito priklanjanje nekom ludackom sistemu,Zvezda ili Partizan,EU ili Rusija,Nemacka ili Komiterna,SSSR ili NATO,a nijedno na netreba i jedno i drugo vodi u samo jos vise krvi besmislenog busenja zida glavom (stvarno sta sam kog mog zapeo za glavu i zid... Smile ).
Ajde bre nesto sami da napravimo,nepadaju drzave s Marsa,ali to stvarno nije tesko potreban je samo jedan covek kome pukne film,a svi znamo sta su problemi zato sto ih svuda vidimo,doliko ih dugo gledamo da su poceli da lice na normalno stanje,poceli smo bre svi samo da vidimo stanje stvari sa dve dimenzije,na sve je odgovor DS ili Radikalii to je postala metafora za sve u Srbiji sve u kratkim rezovima i onda posle reza bezi dok stvar nije pocela da se raspada.
Oces da cujes kako bi ja popravio ovu zemlju,uvedes vanredno stanje formiras jedinicu koja ce da te skine sa vlasti kad zavrsis posao,zatim formiras jednu koja ce da se pravi prljavim poslom,streljas sve sudije osim 3 za koje ja licno mogu da garantujem da su ljudi epskih moralnih brednosti a naslo bi se na svakoj strani pa 2-3 od tih prezivelih napravis komitet svaki dalji sudija izlazi pred njih onda pokupis sve zavrsne studente prava i proglasih ih sudijama,promenis zakon da svako primanje mita idt znaci streljanje,uvedes normalne kazne za zlocine a ne kao danas kad svaki manijak ima odmor od zatvora (WTF?!),kad to uradis ostaje samo da da pobijes sve ali sve pripadnike DB koji sad postoje do poslednjeg bez milosti formirs novu sluzbu koja se sastoji od ljudi koji su spremni da rade i ginu za ovu drzavu,zatim konfiskujes apsolutno sve sto imaju ovi nasi takozvani "poslovni ljudi" iz jednostavnog razloga svako ko sad ima para ima ga zato sto krade ili je krao,a ako ga ima od 90ih to znaci da je ratni profiter,svako ko kaze drugacije laze ili nezna o cemu prica to samo kod nas postoji zakon po kom drzava mora da dokaze da je neku ukrao 500000 milijardi eura pa valjda taj neko treba da dokaze sta ima i odakle mu,i kad sve to zavrsis ovu prvu jedinicu koju si osnovao iskoristis da istrebis jedinicu za prljave poslove i onda njih uz pomoc standardne policije pod optuzbom da si nesto uradili nije vazno sta.I onda kad sve to uradis uzmes pistolj pruzmes odgovornost za sve sto se desilo i pucas sebi u glavu da nebi postao tiranin.I iz necega tako odvratnog i brutalnog razvice se zdrava drzava u kojoj ce ljudi moci da se plase zakona i da ga postuju a oni koji kradu nece osnivati razne pokrete snaga Srbije i nece biti ponosni na to koliko su Muslimana ubili,i neces imati debile koji kukavicki ubiju premijera i onda se brane teorijom kako im se setao ispred puske dok su pucali u nebo.I imaces narod koji drzi do sebe i narod koje nece da menja svoju kolevku postojanja za EU pasos.
I jos nesto takozvani savez EU postoji od srednjeg veka u raznim varijacijama, prvi su ga smislili Nemci i Danci da bi lakse trgovali,kasnije ce Barbarosa malo to da prosiri na "ili ce se svi Nemacki princevi ujediniti ili nece biti Nemackih princeva",onda stizemo do Habzburga i Napoleona pa sve do Nemacke i kukastog krsta,o stotinama godina koje je EU provela na istrebljivanju Jevreja da nepricamo takodje .
Sto se tice Italijana, Spanca, Slovenca, Ceha, Madjara,Grka nebih da ulazim u njihove potrebe ali sam siguran da ih jedna stvar razlikuje od nas zbog koje ce se nasi interesi uvek razlikovati a to je nisu Srbi,i normalno da ce Italijan da voli Italiju i treba da je voli i Italija treba da bude Italija a ne Srbija (osim Trsta koji je naravno nas  Smile  ),ali mene samo zanima koji ce to Italijan,Ceh,Slovenac,Madjar,Nemac da dodje i da gine za Srbiju,koji ce od njih da da sve sto ima ukljucujuci svog jedinog sina....
A oko prava i demokratije se potpuno slazemo njih definitivno treba braniti,i zastupati,ali ne kao sto se to danas radi po potrebi i kad je zgodno najbogatijoj drzavi u paktu,stvarno mnogo je zanimljivo kad Estonska policija puca na demonstrante onda je to ok ali ako Ruska uhapsi Garija Kasparova e onda ajde da ih gadjamo svim sto leti,e sad ti zamisli da smo mi u EU i da neko u Tunguziji odluci da tvoj klinac treba da ide i da se bori prsa u prsa po rovovima u Rusiji zato sto su nam da izvines zapisali  naftovod ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0

"relativno zaostale"...da li je tebi,prijatelju,mein kampf obavezna literatura?

a kao vi u hrvatskoj ste mi nesto mnogo napredni?  (ne mislim ni da smo i mi u srbiji nesto mnogo napredni)

koliko su bugarska i rumunija zaostale,videli smo 1. januara ove godine!

Jutarnji list  http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/clanak/art-2007,5,19,suker_eu,75081.jl
Datum objave 19.05.2007 18:27
Zadnja izmjena 19.05.2007 18:27
   Pošalji na mail       Pošalji na mail          Ispiši    Komentiraj
Događaji dana
Hrvatska je po razvoju već trebala biti u EU
Foto: AFP

ZAGREB - S obzirom na stupanj društvenog i gospodarskog razvoja, Hrvatska je već trebala biti članica Europske Unije, rekao je u subotu predsjednik Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Jean Lemierre nakon sastanka s hrvatskim ministrom financija Ivanom Šukerom, stoji u priopćenju Ministarstva financija...

@mrgec
Jawohl !  Das ist Mein Kampf ...  Smile
samo se osvrni na svoju recenicu u kojoj si rekao da su dve drzave relativno zaostale...kad je hitler rekao za neku drzavu da je zaostala ona je nestala u plamenu...lijepa tvoja bogme nesto nije gorela...ah,da pa vi ste bili njihova banana republika Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80
Значи, нису равноправни.

ma jok svi su ravnopravni samo su neki malo ravnopravniji..

U Nemackoj ako za isti posao konkurise Nemac i Poljak npr,sta mislite ko ce dobiti posao..Tako je bilo i bice.

To o migraciji radne snage su sarena laza.I pre stvaranja EU visokostrucna radna snaga je imala posla i nije imala problema sa poslom,,Takodje i fizicka radnna snaga je imala prodju pogotovo u onim poslovima sto domicilno stanovnistvo nije htela da radi..I to je bilo i bice..

Ljubac neznam kako dolazis do toga ali evo kako ti se zaposljava u njemackoj...pogledaju ti diplomu ili zanat i ako im odgovaras dobices posao,naravno da ce uzeti ako imaju iste ocjene prvo njemca,pa onda covijeka iz EU pa tek onda nekoga iz trecih zemalja ali to je normalno i to nema nista sa rasizmom ili nepravdi nego zdravim razumom...

Kako ti ide u Srbiji zaposljenje...ako imas nekoga tko radi u firmi gdje konkurises dobijes posao kao jedan dva,jer imaju ljudi veze..jednostavno neshvatam vas koji su toliko negativno nastrojeni prema EU,kao da dolazite iz necega boljega pa se rugate Europskoj clanici,koja se itekako zalaze za svoje gradjane,nikada prije nije toliko malo kostalo telfoniranje,nikada prije ni struja,ako se u obzir uzme da je struja skuplja,ali EU stiti gradjane svoje unije,i covijek je po kretanju totalno slobodan..

Ma ja to kao primer ja Nemce čak i gotivim nije problem.
Cudi te koliko ima negativno nastrojenih..E bas me cudi..
Pa sta su nam priredjivali zadljih 20'ak godina i sta nam jos rade to je sasvim normalno sto ima toliko odbojnosti.Mali je forum da bi to elaborirali..

A sto se tice Rumuna i Bugara..
I ove godine ce dolaziti kod srpskih domaćina da obavljju poljoprivredne radove,a i kod mene da za 15E dnevno kopaju kanale za telefonske kablove.džaba im EU.
IP sačuvana
social share
Кроз ватру и воду дигнуте главе, стазама Победе, Части и Славе!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Jeste da cemo mi da umremo kad padne avion ali bar cemo povuci puno nevinih sa nama Smile ...e stvarno smo Srbi pa sta ljudi imate protiv Rumuna i Bugara
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80
Jeste da cemo mi da umremo kad padne avion ali bar cemo povuci puno nevinih sa nama Smile ...e stvarno smo Srbi pa sta ljudi imate protiv Rumuna i Bugara
kao prvo ono za avion ti nije na mestu,tako raymišljaju teroristi a Srbi su sve osim toga..
Pre će biti da komsiji crkne krava,a posle moja ,da bi mu video facu kad dojde da mi traži mleko..

Opet ti kažem,opaske nisu upucene konkretno ni na jednu naciju,ali ako bas hoceš ne znam da li si bio skoro u tim državama.Nije sve Bukurešt i Sofija,kao što ni Srbija nije Beograd.
I tu dolazimo na suštinu,jer te države NISU zaslužile prijem u EU više od recimo Srbije i Hrvatske.Dolazimo do toga Evropska Ekonomska Zajednica vise nije ekonomska nego politička i da taj prijem je uslovljen samo geostrateskim položajem,istim onim koji su imale i u III rajhu,tj da se Zapad približi Kaspijskom i Sibirskom bogatstvu i da drži Rusiju za jaja imajući kontrolu nad Crnim Morem i celim Južnim krilom..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson k800i i D820
kao prvo ono za avion ti nije na mestu,tako raymišljaju teroristi a Srbi su sve osim toga..
Pre će biti da komsiji crkne krava,a posle moja ,da bi mu video facu kad dojde da mi traži mleko..

Opet ti kažem,opaske nisu upucene konkretno ni na jednu naciju,ali ako bas hoceš ne znam da li si bio skoro u tim državama.Nije sve Bukurešt i Sofija,kao što ni Srbija nije Beograd.
I tu dolazimo na suštinu,jer te države NISU zaslužile prijem u EU više od recimo Srbije i Hrvatske.Dolazimo do toga Evropska Ekonomska Zajednica vise nije ekonomska nego politička i da taj prijem je uslovljen samo geostrateskim položajem,istim onim koji su imale i u III rajhu,tj da se Zapad približi Kaspijskom i Sibirskom bogatstvu i da drži Rusiju za jaja imajući kontrolu nad Crnim Morem i celim Južnim krilom..

Bilo kako ljubac..ako HR i SR ostanu van EU,siguran sam da ce brze naprijedovati i preskociti nas u svemu u cemu smo bili isprijed njih...pogledaj samo koliki je eksport kod rumuna a pogledaj u Srbiji,ili nezaposljenost,ili inflacija...nije kod njih bajno,ali brate trebamo teziti ka time da ono sto mislimo da jesmo svi Hrvati i Srbi da pokazemo i ljudima u EU,smijemo se Madjarima i Rumunima,a oni ipak rade i idu dalje...oni sprovode svoje reforme dok mi trebamo prvo sve afere da sklonimo sa na stranu...
Hrvatska je veoma blizu EU ali Srbiji najveci koraci tek dolaze,ali to ce se sve desiti nakon Kosova i Haaga...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80
Da,da veliki koraci jos "samo" Kosovo i Had pardon Hag..

Sto se tiče exporta Nemas pojma prijatelju koliko sam se uželeo madjarske FETE sira i Bugarske ćeten alve..
Nekad bilo sad se pominjalo..
Sve sto su imali prodali su strancima koji furaju svoje proizvode i prodaju u svojim zemljama i naravno da se odrazava na export.
Reči ći ce neko da ali njima lepo
ali rizikujem ban i brisanje posta i citiracu pismo Indijanskog poglavice belom čoveku:

Kako možete kupiti ili prodati nebo, toplinu zemlje? Ta ideja nam je strana. Ako mi ne posjedujemo svježinu zraka i bistrinu vode, kako vi to možete kupiti? Svaki dio te zemlje svet je za moj narod. Svaka sjajna borova iglica, svaka pješčana obala, svaka magla u tamnoj šumi, svaki kukac, sveti su u pamćenju i iskustvu moga naroda. Sokovi koji kolaju kroz drveće nose sjećanje na crvenoga čovjeka.

Mrtvi bijeli ljudi zaboravljaju zemlju svoga rođenja kada odu u šetnju među zvijezdama. Naši mrtvi nikada ne zaboravljaju ovu lijepu zemlju jer je ona majka crvenog čovjeka. Mi smo dio zemlje i ona je dio nas. Mirisavo cvijeće naše su sestre, jelen, konj, veliki orao, svi oni su naša braća. Stjenoviti vrhunci, sočni pašnjaci, toplina tijela ponija i čovjek - svi pripadaju istoj obitelji.

Tako, kad Veliki poglavica iz Washingtona šalje glas da želi kupiti našu zemlju, traži previše od nas. Veliki poglavica šalje glas da će nam sačuvati mjesto tako da ćemo mi sami moći živjeti udobno. On će nam biti otac i mi ćemo biti njegova djeca. Mi ćemo razmatrati vašu ponudu da kupite našu zemlju. Ali to neće biti tako lako. Jer ta zemlja je sveta za nas.

Ta sjajna voda što teče brzacima i rijekama nije samo voda, već i krv naših predaka. Ako vam prodamo zemlju morate se sjetiti da je to sveto i morate učiti vašu djecu da je to sveto i da svaki odraz u bistroj vodi jezera priča događaje i sjećanja moga naroda. Žubor vode glas je oca moga oca. Rijeke su naša braća, one nam utažuju žed. Rijeke nose naše kanue i hrane našu djecu. Ako vam prodamo našu zemlju morate se sjetiti i učiti našu djecu da su rijeke naša braća, i vaša, i morate od sada dati rijekama dobrotu kakvu biste pružili svakome bratu.

Mi znamo da bijeli čovjek ne razumije naš život. Jedan dio zemlje njemu je isti kao idrugi, jer on je stranac koji dođe noću i uzima od zemlje sve što želi.. Zemlja nije njegov brat nego njegov neprijatelj i kada je pokori on kreće dalje. On za sobom ostavlja grobove otaca i ne brine se. On otima zemlju od svoje djece i ne brine se. Grobovi njegovih otaca i zemlja što mu djecu rađa zaboravljeni su. Odnosi se prema majci-zemlji i prema bratu-nebu kao prema stvarima što se mogu kupiti, opljačkati, prodati kao stado ili sjajan nakit. Njegov apetit prožderat će zemlju i ostaviti samo pustoš.

Ne znam. Naš način je drugačiji nego vaš. Izgled vaših gradova boli oči crvenog čovjeka. A možda je to jer crveni čovjek je divlji i ne razumije. Nema mirnog mjesta u gradovima bijelog čovjeka. Nema mjesta da se čuje otvaranje listova u proljeće ili drhtaj krilaca kukaca. A možda je to jer sam divlji i ne razumijem. Buka jedino djeluje kao uvreda za uši. i što je to život ako čovjek ne može čuti usamljeni krik kozoroga ili noćnu prepirku žaba u bari? Ja sam crveni čovjek i ne razumijem. Indijanac više voli blagi zvuk vjetra kad se poigrava licem močvare kao i sam miris vjetra očišćen podnevnom kišom ili namirisan borovinom.

Zrak je skupocjen za crvenog čovjeka jer sve živo dijeli jednaki dah - životinja, drvo, čovjek. Bijeli čovjek ne izgleda kao da opaža zrak koji diše. Kao čovjek koji umire mnogo dana on je otupio na smrad. Ali ako vam prodamo našu zemlju morate se sjetiti da je zrak skupocjen za nas, da zrak dijeli svoj duh sa svim životom koji podržava.

Vjetar što je mojem djedu dao prvi dah takoder će prihvatiti i njegov posljednji uzdah. I ako vam prodamo našu zemlju morate je čuvati kao svetinju, kao mjesto gdje će i bijeli čovjek moći doći da okusi vjetar što je zaslađen mirisom poljskog cvijeća. Tako ćemo razmatrati vašu ponudu da kupite našu zemlju. Ako odlučimo da prihvatimo, postavit ću jedan uvjet: bijeli čovjek mora se odnositi prema životinjama ove zemlje kao prema svojoj braći. Ja sam divljak i ne razumijem neki drugi nacin. Vidio sam tisuće raspadajućih bizona u preriji što ih je ostavio bijeli čovjek ustrijelivši ih iz prolazećeg vlaka. Ja sam divljak i ne razumijem kako dimeći željezni konj može biti važniji nego bizon koga mi ubijamo samo da ostanemo živi.

Što je čovjek bez životinja? Ako sve životinje odu, čovjek će umrijeti od velike usamljenosti duha. Što god se desilo životinjama ubrzo će se dogoditi i čovjeku. Sve stvari su povezane. Morate naučiti svoju djecu da je tlo pod njihovim stopama pepeo njihovih djedova. Tako da bi oni poštivali zemlju, recite vašoj djeci da je zemlja s nama u srodstvu. Učite vašu djecu kao što činimo mi s našom da je zemlja naša majka. Što god snađe nju snaći će i sinove zemlje. Ako čovjek pljuje na tlo pljuje na sebe samoga.To mi znamo: zemlja ne pripada čovjeku; čovjek pripada zemlji. To mi znamo.

Sve stvari povezane su kao krv koja ujedinjuje obitelj. Sve stvari su povezane.

Što god snade zemlju snaći će i sinove zemlje. Čovjek ne tka tkivo života; on je samo struk u tome. Što god čini tkanju čini i sebi samome. Čak i bijeli čovjek, čiji Bog govori i šeta s njime kao prijatelj s prijateljem, ne može biti izuzet od zajedničke sudbine. Mi možemo biti braća poslije svega. Vidjet ćemo. Jednu stvar znamo, koju će bijeli čovjek jednog dana otkriti - naš Bog je isti Bog. Vi sada možete misliti da ga vi imate kao što želite imati našu zemlju; ali to ne možete. On je Bog čovjeka i njegova samilost jednaka je za crvenoga čovjeka kao i za bijeloga.Ta zemlja je draga Njemu i škoditi zemlji jest prezirati njezinog Stvoritelja. Bijeli također trebaju prolaz; možda brže nego sva druga plemena.

Zaprljajte vaš krevet i jedne noći ugušit ćete se u vlastitom smeću.

Ali u vašoj propasti svijetlit ćete sjajno, potpaljeni snagom Boga koji vas je donio na tu zemlju i za neku posebnu svrhu dao vam vlast nad njome kao i nad crvenim čovjekom. Sudbina je misterija za nas jer mi ne znamo kad će svi bizoni biti poklani i divlji konji prirpitomljeni, tajni kutovi šume teški zbog mirisa mnogih ljudi i pogled na zrele brežuljke zamrljan brbljajućom žicom. Gdje je guštara? Otišla je. Gdje je orao? Otišao je.

I to je rekao za naše pojmove "nepismen"i "divlji" čovek
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson z1010
prošetajte do temišvara (ako dobijete vizu) pa komentarišite kako izgleda, prebrojte kranove i dizalice i obiđite industrijsku zonu
IP sačuvana
social share
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
SonyEricsson k800i i D820
Ljubac,najbolji primjer ti je Slovenija,usla u EU i gledaj je kako im je...jake firme koje su jos uvijek slovenske,gorenje nikada nije eksportirala kao od kako je u EU,mislim mnogo toga ima dobroga i kada se vidi nijedna zemlja koja je usla nebi izasla iz te zajednice...

Sve zemlje koje su usle su smanjile stepen nezaposljenosti,a standart im se polako dize...sta ima jedan madjar ili rumun kada vise neka firma nije madjarska ili rumunska,bitno je da je ljudima dobro,a ako je ljudima dobro onda ce biti ulaganja od strane tih istih rumuna kojima ide dobro...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 706
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia N80
prošetajte do temišvara (ako dobijete vizu) pa komentarišite kako izgleda, prebrojte kranove i dizalice i obiđite industrijsku zonu

odgovor:

Ovakav odgovor sam predvideo u predhodnom postu

Ljubac,najbolji primjer ti je Slovenija,usla u EU i gledaj je kako im je...jake firme koje su jos uvijek slovenske,gorenje nikada nije eksportirala kao od kako je u EU,mislim mnogo toga ima dobroga i kada se vidi nijedna zemlja koja je usla nebi izasla iz te zajednice...

Sve zemlje koje su usle su smanjile stepen nezaposljenosti,a standart im se polako dize...sta ima jedan madjar ili rumun kada vise neka firma nije madjarska ili rumunska,bitno je da je ljudima dobro,a ako je ljudima dobro onda ce biti ulaganja od strane tih istih rumuna kojima ide dobro...

pod jedan:I da hoće ne može da izadje.
pod dva: pročitati opet indijančevo pismo.
pod tri: Gorenje i..ii...iiii  jos ko. I kad smo kod Gorenja on je oduvek dobro izvozio ja sam na primer svoje stare Gorenje aparate zamenio novim Gorenje aparatima.Toliko izvoze u EU da se polomise za balkansko tržište
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 35 36 38 39 ... 140
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Maj 2026, 22:19:27
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.