Nismo... gori smo... mislimo da su velika i brbljiva usta odraz junastva, a nicim to junastvo ne dokazujemo.
P.S. Pustite me stare slave i starih junaka... ako ti otac dobije orden nisi ga ti dobio... da na vreme izbegnemo tu vecitu a pogresnu analogiju
Zasto mislis da smo gori? Jel mozda zbog toga sto se ponosimo delima nasih oceva? Jel mozda zato sto se Srbija kroz celu istoriju nalazi "na balkanskoj vetrometini i svetskome drumu" i i dalje postoji?
Postoji nesto sto se zove geni, a ako uzmes u obzir stare narodne "Kakav otac, takav i sin" i "iver ne pada daleko od klade", shvatices da mozda postoji nesto u tom "brbljanju"...
Uostalom, kad vec mislis da je ovaj narod gori od ostalih, imas beli sengen i putuj, igumane, tamo gde su ljudi bolji, niko te nece zadrzavati...
Moj komentar se odnosi na sve vas mrsomude koji ste "junaci" preko interneta a u pravom zivotu niste videli ni tuce a kamoli rata i ratista... ali su vam usta puna herojski dela srpskog naroda.
To sto menjas sustinu necijih reci ne cini te ni visprenim ni duhovitim vec:
1) Bezobraznim
ili
2) Glupim, bez mogucnosti da razumes sustinu
Sustina mog posta je bila - Srbija jeste zemlja junaka i hrabrih ljudi koji su ponosno i stradalnicki branili svoju zemlju... ali to je bilo nekada... ove danasnje generacije nemaju nikakvo ni moralno ni vrednosno pravo da se kurce na sva usta "junackom" tradicijom" zato sto su nam preci bili takvi. Tek kada mi postanemo takvi, umesto sto smo gomila trutova koja ne ustaje iz fotelje, sedi za racunarima i "bori" se za srpstvo ispred monitora a civilno su sluzili vojsku brisuci babama dupe dele lekcije o nacionalnom ponosu, mozemo o tome privcati.
@Magic, nisam se nigde sa covekom kacio... posledica nemogucnosti da se razume poruka i kompleks neopravdanog srbizma niceg pokrepljenim... ali vidim, bajke o Sengenu su mu pricali kada je bio mali
Srbija jeste zemlja junaka i hrabrih ljudi koji su ponosno i stradalnicki branili svoju zemlju...
Nemojmo preterivati, ne treba da se herojski gine, niko to ne traži, već samo treba da se pristojno odsluži vojni rok, a da civilka bude za hendikepirane.
A ako su već skoro svi za civilku, treba razmisliti o odustajanju od vojne obaveze i uvodjenju profesionalne vojske, kad se već troši na vojsku, dodati još malo za vojničke plate, da ta vojska bude profi i spremna za odredjene misije. A ta profesionalna vojska bi prestala da bude predmet politizovanja i bila državna služba kao danas policija ili diplomatija.
Danas imamo situaciju da niko neće da služi rok kao vojnik, a istovremeno se protive uvodjenju profesionalne vojske, koja bi bila manja ali znatno efikasnija.
Znači po pitanju vojske u Srbuji problem nisu tamo neki Jehovisti ili Subotari, već se mora rešiti sistem popunjavanja vojske, regrutno ili profesionalno.
Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana
Zodijak
Pol
Zastava
Windows 7
Safari 4.0.249.89
HTC One
NIsam rekao da je neminovno ginuti... junastvo je podrazumevalo i neki kodeks casti, odredjene vrednosti, vrline... i zelju da se pomogne zemlji, ne samo vojno vec na bilo koji drugi nacin.
Sigurno spadas u grupu beogradjana zbog kojih sve ostale beogradjane "provincijalci" smatraju pederima. Pored toga si oslobodjen vojske, imas sigurno puno drugarica koje te smatraju drugaricom, stidis se predaka koji su nosili sajkacu. Mozda si neki "starosedelac" kojem je nacionalizovano zemljiste na slaviji ili trgu, pa zbog toga si kao mali besni buntovnik. Da li sam dovoljno pojasnio ? Ako nisam, kazi.
Citat
Moj komentar se odnosi na sve vas mrsomude koji ste "junaci" preko interneta a u pravom zivotu niste videli ni tuce a kamoli rata i ratista... ali su vam usta puna herojski dela srpskog naroda.
Gresis decko. Sa takvim komentarima mozes da dobijes podrsku samo manjinskih grupa. Inace ti mi licis na nekoga ko se nikada nije potukao.
Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana
Zodijak
Pol
Zastava
Windows 7
Safari 4.0.249.89
HTC One
Odsluzio vojsku 2003/2004, regularno iako sam mogao da se vadim kao mamini i tatini sinovi... otisao sam dobrovoljno, mogao sam da otezem posto sam bio na faksu, ali sam napravio pauzu od studiranja, otisao u vojni odsek i rekao "ja spreman, rasporedjujte me".
Ne stidim se ni predaka ni sajkace, stidim se takvih koji nisu vredni ni predaka ni sajkace a puna su im usta iste. Ne razumes ti o cemu ja pricam... ironicno... a vise mi je do njih stalo nego tebi ali slepe oci ne gledaju.
Zato i kazem - ne kaki mnogo kad ne umes sam dupe da obrises. Bas o takvim junacinama pricam - velika usta puna praznih reci a dela nigde... sto bi Sojic rekao "šić"
« Poslednja izmena: 03. Mar 2010, 21:52:19 od Coolrunner »
Vidim da ste se razjasnili. Ako smatrate da je nedovoljno i da imate jos koju rec reci povodom toga, izaberite dugi deo foruma na kome je omogucena prica te vrste.
1) Bezobraznim
ili
Sustina mog posta je bila - Srbija jeste zemlja junaka i hrabrih ljudi koji su ponosno i stradalnicki branili svoju zemlju... ali to je bilo nekada... ove danasnje generacije nemaju nikakvo ni moralno ni vrednosno pravo da se kurce na sva usta "junackom" tradicijom" zato sto su nam preci bili takvi. Tek kada mi postanemo takvi, umesto sto smo gomila trutova koja ne ustaje iz fotelje, sedi za racunarima i "bori" se za srpstvo ispred monitora a civilno su sluzili vojsku brisuci babama dupe dele lekcije o nacionalnom ponosu, mozemo o tome privcati.
@Magic, nisam se nigde sa covekom kacio... posledica nemogucnosti da se razume poruka i kompleks neopravdanog srbizma niceg pokrepljenim... ali vidim, bajke o Sengenu su mu pricali kada je bio mali
kad smo vec kod gluposti (a i bezobrazluka):
Odakle ti znas koliko sam ja upucen u tucu ili ratiste? Odakle znas koliko sam informisan o belom sengenu (sta ako sam mozda malo bio ironican)? Odakle ti znas kako i koliko ja cinim za ovu zemlju i cime se bavim van fotelje?
toliko o tome
sto se tice prvog dela gde baljezgas o mojoj "visprenosti i duhovitosti", ti si poceo sa pricom kako su svima usta "velika i brbljiva" tako da nemoj da lupetas oko toga, prvi si napao bez navedenog argumenta...
@lightsoft
ne teram tebi k***c, ali me ovaj nanervirao besmislicama... slobodno obrisi celu diskusiju sto se mene tice...
1) Bezobraznim
ili
kad smo vec kod gluposti (a i bezobrazluka):
Odakle ti znas koliko sam ja upucen u tucu ili ratiste? Odakle znas koliko sam informisan o belom sengenu (sta ako sam mozda malo bio ironican)? Odakle ti znas kako i koliko ja cinim za ovu zemlju i cime se bavim van fotelje?
toliko o tome
sto se tice prvog dela gde baljezgas o mojoj "visprenosti i duhovitosti", ti si poceo sa pricom kako su svima usta "velika i brbljiva" tako da nemoj da lupetas oko toga, prvi si napao bez navedenog argumenta...
@lightsoft
ne teram tebi k***c, ali me ovaj nanervirao besmislicama... slobodno obrisi celu diskusiju sto se mene tice...
Ne glumi ni uvredjenu mladu ni francusku sobaricu.
Dao si sebi za pravo da na osnovu mog komentara koji nije bio upucen temi zakljucis kako ne postujem tradiciju i zasluge predaka, kako gazim po tome, kako mi ovde ne odgovara i umislio da imas ikakvo pravo cak i u sali a kamoli u zbilji da mi kazes da idem ako mi se ovde ne svidja.
Dobio si odgovor apsolutno u skladu sa diskursom kakav si zauzeo i nemoj sad da se prenemazes i lizes rane.
nisam glumio francusku sobaricu, izleteo si sa idiotskim zakljuccima, odgovorio sam ti na njih a to sto ti imas poteskoce da razumes neke stvari, to je tvoj problem...
Rekao si da "nismo isti"(kao drugi), "gori smo"
Na osnovu toga najozbiljnije i dalje stojim iza tvrdnje da mozes slobodno da ides tamo gde su bolji...
« Poslednja izmena: 04. Mar 2010, 00:47:27 od S Baldrick »