Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li je potpisivanje SSP-a u ovom momentu potrebno Srbiji
Da
Ne
Da, da je posle izbora potpisan
SSP nikada!
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 91
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: EU ce sutra ponuditi Srbiji Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju?  (Pročitano 65878 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
 21:26
КОМАНЕСКУ: РУМУНИЈА ЗАДОВОЉНА ПОТПИСИВАЊЕМ ССП СА СРБИЈОМ

БУКУРЕШТ – Румунски министар спољних послова Лазар Команеску изјавио је вечерас да потписивање Споразума о стабилизацији и придруживању са Србијом представља тренутак великог задовољства за Румунију.

Команеску је за румунске медије рекао у Луксембургу да је потписивање споразума значајан тренутак до којег се стигло, у извесној мери, и доприносом Румуније која се од самог почетка залагала за идеју о консолидовању европске перспективе за Западни Балкан.

Министар је навео да је подршка Букурешта „поред традиционалних односа Румуније и Србије мотивисана и чињеницом да је Србија и даље кључни фактор стабилности, благостања и консолидовања европске перспективе региона Западног Балкана”.

Команеску је нагласио да је аргумент који је Румунија подржавала у прилог Србије околност да је „у другим случајевима принцип сарадње неке земље с Хашким трибуналом био примењен на флексибилнији начин”.

„Ни у случају Србије не треба стављати чврсте услове за почетак процеса приближавања Европској унији”, додао је шеф румунске дипломатије.

Румунија је још за време док је имала статус кандидата за учлањење у ЕУ стално подржавала европску перспективу Београда, а тим више је на томе инсистирала почевши од 1. јануара 2007. године када је постала пуноправна чланица Уније.

Бета

Politika

Izglasano na jednoj temi ovde da nam je Rumunija najbolji sused. Pa evo šta najdobronamerniji Rumuni misle.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
 21:58
ВАЛИНАКИС: ПОТПИСИВАЊЕ ССП ПОЗИТИВНА ПОРУКА СРПСКОМ НАРОДУ

ЛУКСЕМБУРГ – Потписивањем Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП) послали смо позитивну поруку народу Србије кад је у питању њихова европска будућност, а Србија се данас приближила Европи и Грчкој, рекао је заменик шефа грчке дипломатије Јанис Валинакис.

„Наша земља одиграла је водећу улогу у промовисању европске перспективе Србије и благовремено, пре више месеци, изнела специфичне предлоге у том смеру,„ рекао је Валинакис у Луксембургу.

Валинакис је додао и да његова земља „због тога поздравља данашњу одлуку, јер она без сумње представља историјски корак у напредовању (Србије) ка ЕУ”, пренела је грчка агенција АНА.

Танјуг

Politika

Takođe na temi o dobrim susedima mnogi su zagovarali Grke kao susede sa dobrim namerama prema Srbiji. I njima je drago zbog SSP. Štaviše i oni kao i Rumuni su aktivno nastojali da omoguće Srbiji da podpiše SSP.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
Moji lični favoriti odmah posle Srpske su iz Crne Gore. Evo i njihovog stava.

20:27
ВУЈАНОВИЋ ЧЕСТИТАО ТАДИЋУ ПОТПИСИВАЊЕ ССП

ПОДГОРИЦА – Црногорски председник Филип Вујановић честитао је данас Борису Тадићу потписивање Споразума о стабилизацији и придруживању са Европском унијом, оценивши да је то важан искорак Србије у процесу европских интеграција.

Вујановић је у честитки изразио уверење да ће званични Београд „и даље максимално бити посвећен европској интеграцији за добро свих грађана Србије”.

Танјуг

Politika
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
sta cemo mi sa tolikim prijateljima? Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 118
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
SonyEricsson k750i
batamb

Pazi, vi "patriJote" spadate u grupu ljudi kojima ce uvek nesto da smeta. Sopstvene slabosti, prebacujete na druge,a to je samo bezanje od problema. Isto to rade i politicari koje gotivite ... optuzuju i pricaju gluposti o "izdaji" i ostale banalnosti. Ako takvi politicari budu vodili zemlju, tesko nama, ima da se vrtimo u krug, jer ce uvek postojati svadje unutar vas samih.

Ja kao Srpkinja, delim misljenje sa jos 2 i kusur miliona Srba i onih koji misle dobro ovoj zemlji. SSP je nesto sto me u politickom zivotu Srbije cini ponosnom, pored cinjenice da je Z.Dj. bio politicar iz Srbije .... ostalo je sve cemer i jad.  Smile

ajd pričaj mi molim te malo o tome.
ne znam za tebe ,ali ja sam evropu prošao uzduž i popreko i nisam od onih koji nisu kročili van zemlje.
podsećam ,a već sam to napisao na ovom forumu ,da sam živeo u SLO i da sam napustio Sloveniju 1999 godine kada je počelo nato bombardovanje.
onda kada su svi bežali ja sam se vratio.
roditelji mi i dalje žive u SLO ,ali sam u slabim odnosima sa njima jer su ljuti na mene zato što ne želim da živim tamo.
ja iz Srbije mogu kad god hoću,ali NEĆU !!!
koliki sam ja patriota???
puno veći od tebe to je sigurno ,a to sam i pokazao. kako??? nije mesto ovde da o tome pričam.
ja bih za Srbiju i svoju porodicu rizikovao svoj život uvek kad zatreba za razliku od tebe.
eto po tome se mi razlikujemo PatriJote od vas .
vama uznu deo zemlje ,a posle vam zamažu oči kojekakvim sporazumima koji su već unapred isplanirani i koji su montirani u tačno vreme.
onomad ste svi delili isto mišljenje sa nama patriotama kada su nam oteli kosovo ,a već sada ste promenili mišljenje,e vidiš mi ne menjamo naše mišljenje tako brzo.
vaš cilj je ukidanje vize i napuštanje države,vaš cilj  nije da branite Srbiju ,već da je što pre napustite zato sa nestrpljenjem očekujete ukidanje viza ,a zato ćete verovatno dati još koje parče domovine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23

Sova

"Serbian Scum" ... pa sta ti ocekujes? Da svi sa veeelikim ushicenjem i radoscu pricaju o tebi (tj o Srbiji). Pa da li je normalno da te svi vole? Naravno da ne. Za tvoju informaciju, dosta sam putovala ... sada manje. A sto se tyebe i tvojih rezona tice, ne verujem da si ikad izasao iz kuce.  Smile

E moja mala devojčice , nemaš ti bele veze, završi prvo školu, EU samo tebe čeka.
Ih ti si dosta putovala , gluposti , gde si putovala, možda smo se sreli  Smile

Ne očekujem da me svi vole, ali ni da govore tako o Srbima mada nisu upoznali ni jednog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

'til the end of time...

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 423
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia C3
SSP me cini ponosnom u tom smislu, sto su nasi politicari iz Srbije dostigli taj nivo svesti, da treba da brinu o narodu, takodje i zbog toga sto to Srbiju priblizava civilizovanom svetu, tj tamo gde i pripada. Ovo stanje gde smo sad je mrtvilo, nista, nula, krompir ... a Srbija to ne zasluzuje.

Sova

"Serbian Scum" ... pa sta ti ocekujes? Da svi sa veeelikim ushicenjem i radoscu pricaju o tebi (tj o Srbiji). Pa da li je normalno da te svi vole? Naravno da ne. Za tvoju informaciju, dosta sam putovala ... sada manje. A sto se tyebe i tvojih rezona tice, ne verujem da si ikad izasao iz kuce.  Smile

Jel taj civilizovan svet podrazumeva ubijanje civila sa 10000 m ,radijaciju sledećih 50 godina na ovim prostorima,umiranja od karcinoma,rađanje dece sa nedostacima...

a još zahteva da se sve to zaboravi i opravda obračunom sa imaginarnom ličnošću tj. Miloševićem.

Jedino ako bi se taj civilizovani svet lepo izvinuo,doooooooobrooooooooooo platio,napravio svaku kuću koju je srušio, svako dete koje je ostalo bez oca nagradio stipendijom na Harvardu i još milion stvari-onda bih možda rekao to je civilizovan svet

ali mislim da ni tada ne bih zaboravio ovakvo ponašanje,a ne treba ni ti da ga zaboravljaš radi lakšeg putovanja....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Šta znači SSP za Srbiju?

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), koji je Srbija danas potpisala sa EU, definiše uslove za slobodan protok robe, kretanje radnika i kapitala, kao i saradnju u nizu oblasti - od usklađivanja propisa, do političkog dijaloga i finansijske saradnje.

Sporazumom su obuhvaćene oblasti trgovine, carina, subvencija, dampinga i koncesija, zaštite potrošača, konkurencije i državnih monopola, intelektualne i industrijske svojine, javnih nabavki, socijalne politike, obrazovanja, transporta, energetike, životne sredine.

Definisane su i obaveza i modaliteti saradnje u oblastima bankarstva i osiguranja, pravosuđa, bezbednosti, zaštite ličnih podataka, kontrole granica i azila, borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Stupanjem na snagu Sporazuma ukidaju se carine i količinska ograničenja na uvoz industrijskih proizvoda poreklom iz Srbije u Zajednicu. Ukidaju se i carine na uvoz industrijskih proizvoda poreklom iz Zajednice u Srbiju, osim proizvoda navedenih u aneksu sporazuma. Te carine će se postepeno smanjivati i ukidati u prelaznom periodu.

Zajednica i Srbija će, u periodu od najviše šest godina, počevši od stupanja na snagu SSP, postepeno uspostaviti bilateralnu zonu slobodne trgovine, propisano je.

Srbija se sporazumom obavezuje da nastavi da podstiče saradnju i dobrosusedske odnose sa drugim državama regiona uključujući i odgovarajući stepen međusobnih koncesija u pogledu kretanja lica, robe, kapitala i usluga, kao i razvoj projekata od opšteg interesa.

Srbija se sporazumom obavezuje da započne pregovore sa državama koje su već potpisale SSP, radi zaključivanja bilateralnih ugovora o regionalnoj saradnji, čiji će cilj biti povećanje obima saradnje između tih država.

Glavni elementi tih ugovora će biti politički dijalog, uspostavljanje zona slobodne trgovine, uzajamne koncesije u pogledu kretanja radnika, prava na poslovno nastanjivanje, pružanja usluga, tekućih plaćanja i kretanja kapitala, kao i drugih politika koje se odnose na kretanje lica, na istom nivou koji je predviđen i Sporazumom.

Ti ugovori sa zemljama koje su potpisale SSP će biti zaključeni u roku od dve godine od stupanja na snagu sporazuma.

Srbija će započeti slične pregovore sa preostalim državama u regionu kada te države budu potpisale SSP.

Prema tekstu sporazuma, državljani Srbije koji su zakonito zaposleni na teritoriji države članice EU neće trpeti diskriminaciju na osnovu državljanstva u pogledu uslova rada, naknade ili otpuštanja, u poređenju sa položajem državljana te države.

Pristup tržištu rada imaće i supružnik i deca zakonito zaposlenog radnika iz Srbije na teritoriji EU.

Uzimajući u obzir situaciju na tržištu rada u državama članicama i u zavisnosti od njihovog zakonodavstva, postojeće pogodnosti u pristupu zapošljavanju za radnike iz Srbije priznate od strane država članica u okviru bilateralnih sporazuma treba da se očuvaju i, po mogućnosti, poboljšaju.

Saradnja između strana, navodi se u sporazumu, u oblasti promovisanja i zaštite ulaganja imaće za cilj uspostavljanje povoljne klime za privatna ulaganja, što je ključno za ekonomsku i industrijsku revitalizaciju Srbije.

Prema tekstu sporazuma, cilj celog procesa priduživanja je podržavanje napora Srbije u jačanju demokratije i vladavine prava, doprinos političkoj, privrednoj i institucionalnoj stabilnosti u Srbiji, kao i stabilizaciji regiona i obezbeđivanje odgovarajućeg okvira za politički dijalog.

U članu 135 sporazuma se navodi: "Ovaj Sporazum se primenjuje, s jedne strane, na teritorije na koje se primenjuju ugovori kojima se osnivaju Evropska zajednica i Evropska zajednica za atomsku energiju i u skladu sa uslovima utvrđenim tim ugovorima i na teritoriju Srbije, s druge strane".

"Ovaj Sporazum se ne primenjuje na Kosovu koje je trenutno pod međunarodnom upravom u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 od 10. juna 1999. godine. Ovo ne dovodi u pitanje sadašnji status Kosova niti određivanje njegovog konačnog položaja prema istoj Rezoluciji".

Propisano je da će strane potpisnice - EU i države članice odnosno EU ili države članice s jedne i Republika Srbija s druge strane -odobriti sporazum u skladu sa svojim propisanim procedurama.

Sporazum stupa na snagu "prvog dana drugog meseca koji sledi nakon dana kada su strane jedna drugu obavestile o okončanju postupaka"
odobravanja

Izvor: http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=95527

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows NT 4.0
Browser
Mozilla Burek
mob
Nokia 
sta cemo mi sa tolikim prijateljima? Smile

Ne razumem pitanje. Ja uglavnom verujem da su prijatelji tu da mi ukažu nešto što grešim ili podrže ono što je ispravno. Nekad kad sam u dilemi znači mi njihovo mišljenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Panini,

Da li stvarno misliš da ovo ima veze sa time da li si pristalica EU. Šta uopšte znači biti pristalica EU?

Kom građaninu Srbije ne odgovara da više ne bude monopola? Kom građaninu Srbije ne odgovara da država ozbiljnije i temeljnije počne da reformiše i unapređuje svoj rad? Kom građaninu Srbije ne odgovara da ne mora više da bude talac papirologije i birokratije kada vadi pasoš, kada treba da dobije dozvolu za gradnju ili bilo šta drugo? Kom građaninu Srbije ne odgovara da imamo bolje pravosuđe i da se sporovi oko međa ne rešavaju godinama? Kom građaninu Srbije ne odgovara da naša preduzeća mogu da izvoze na čitavo evropsko tržište bez dodatnog oporezivanja i carina?

Što se tiče Kosova i aktuelne priče Koštunice, Samardžića & Co to je priča ljudi koji nemaju nikakvu strategiju za budućnost ni oko Kosova ni oko Srbije. EU ne može da zloupotrebi naš potpis jer EU nema zajednički stav oko Kosova. Mi nikakve koristi nemamo od toga što ćemo sami sebe da izopštimo iz približavanja EU.

Ко је уопште против јединствене Европе, секуларне државе, развоја инфраструктуре, грађевинских подухвата, развоја спорта и бриге о омладини, бриге о животној средини, те јачања породице као стуба друштва? Па опет, пола света се дигло против таквог од '41. до '45.

Сада је ССП потписан. Видећемо како ће се ствари развијати. Али, ако постоји и најмања могућност да се потпис Србије на том споразуму злоупотреби у вези са независношћу Косове, зар сумњаш да ће бити злоупотребе?

Citat
Члан 135
Овај Споразум се примењује, с једне стране, на територије на које се примењују уговори којима се оснивају Европска заједница и Европска заједница за атомску енергију и у складу са условима утврђеним тим уговорима и на територију Србије, с друге стране.
Овај Споразум се не примењује на Косову које је тренутно под међународном управом у складу са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 од 10. јуна 1999. године. Ово не доводи у питање садашњи статус Косова нити одређивање његовог коначног положаја према истој Резолуцији.

Садашњи статус Косова је такав да је његову независност признао добар део држава чланица ЕУ (ето занимљивог основа за тврдњу да Србија посредно признаје независност). Притом, ако се догоди да пре уласка у ЕУ Косово буде потврђено као део Србије, да ли то значи да ћемо морати поново да потписујемо споразум?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 91
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.