Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Etnonacionalizam- problem Bosne i Hercegovine?  (Pročitano 18152 puta)
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Мене занима драги "бошњаци" јесте ли ви Словени или Арапи?

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
nemoj mi ponovit već otrcano Tito je bija Hrvat.Čiji je jezik korišten u tzajedničkoj vojsci,di je bija glavni grad,ko ju je više prihvaćao,tko je imao više politički zatvorenika....tko je iz nje pobjegao.tko je još kasnije slušao Hej Slaveni i zvao se i dalje Jugoslavija.

У којој земљи је забрањена свака врста религије (и у Хрватској и Словенији су и даље постојале католичке школе), где су уведене аутономне покрајине (што није друг направио и АП Крајину), ко је дао "нацију" "бошњацима"?...

И чувена "Нема јаке Југославије без слабе Србије.".

Ako hoćeš da aludiraš da je u Srbiji bila zabranjena religija, omašio si. Nikome u Srbiji nije branjeno da ide u crkvu, svako ko je hteo je slobodno slavio i krštavao decu. U mojoj porodici se slava slavila uvek, evo ja sam kršten na vreme (kao beba) u zemunskoj Nikolajevskoj crkvi, mogu se proveriti crkvene knjige za 1971. godinu, a nisam kao mnogi novokomponovani turboSrbi kršten u 30-oj godini starosti. Niko nije pravio nikakve probleme. To je prazna priča.

Problem je u tome što Srbi nikada nisu bili neki vernici, Srbi su tradicionalno crkvu mnogo više gledali kao političku i nacionalnu instituciju. Kad im je komunizam zamenio pravoslavlje (kao ideologiju) tad su mnogi Srbi dobrovoljno prihvatili CK SKJ kao novi Sinod srpskog naroda.

Što se tiče AP, po hiljaditi put, pokrajine su stvarane samo tamo gde je bio veliki procenat nejugoslovenskog stanovništva, tj. tamo gde su manjine (narodnosti kako se to tad zvalo) bili većina stanovništva. Srbi su po ustavu SFRJ bili konstituitivni narod u celoj Jugoslaviji, a ne narodnost (manjina), pa im po logici stvari nije sledovalo pravo na autonomiju. Isti slučaj sa sandžačkim muslimanima koji su po ustavu SFRJ bili konstitutivni narod u Srbiji i CG, u svemu ravnopravan Srbima i crnogorcima. Ni oni nisu imali pravo na pokrajinu (ni u Srbiji, ni u CG)
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Што се Цркве тиче, а зашто су се онда деца крстила и славе славиле са навученим ролетнама у строгој тајности да комшија не пријави?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Што се Цркве тиче, а зашто су се онда деца крстила и славе славиле са навученим ролетнама у строгој тајности да комшија не пријави?

Ja nikad nisam video ni čuo da je bilo ko najebao zbog slave ili krštenja, a veruj mi da sam dovoljno star da se sećam čak i druga Tita (još dok je bio živ). Moglo je da se najebe kad se na slavi malo popije, pa se zapevaju srpske "junačke" pesme tipa "Oj vojvodo Sinđeliću" ili "Odakle si sele". Za pevanje takvih pesama se privodilo u 29-ku, ali zbog slave kao slave ne.

Možda sadašnjim generacijama deluje smešno, ali u ono vreme se za sledeće stihove privodilo sudiji za prekršaje.
"Odakle si sele, devojano mlada,
Iz Srbije, brale, iz Kruševca grada".  Smile

Nadležnim organima je ono "brale" u stihovima mirisalo na četništvo i srpski nacionalizam.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
A neki su zaglavljivali i memljivu "betonjerku" zbog slave Arandjelovdana sezdesetih godina, a sve radi cinkarenja najblizih komsija i "drugova", pod pretnjama da ce da se ostane bez sluzbe, takvih primera pun k....c!!
Uvek je bio i bice izrazen antagonizam izmedju iskonskih ljudskih vrednosti i ideologija egoizma, materijalizma i konformizma!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Nas nekoliko smo 1980. legitimisani i ispitivani u kafani Marš na Drinu, jer je neko lažno dojavio da smo pevali pesmu u kojoj se spominje Sveti Sava...pa vi vidite koliko je bilo slobodno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 
Sve u svemu nije jasno zašto bi etnocentrizam bio problem ako je masovna pojava. Iz prethodnog sledi da je BiH problem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
A neki su zaglavljivali i memljivu "betonjerku" zbog slave Arandjelovdana sezdesetih godina, a sve radi cinkarenja najblizih komsija i "drugova", pod pretnjama da ce da se ostane bez sluzbe, takvih primera pun k....c!!
Uvek je bio i bice izrazen antagonizam izmedju iskonskih ljudskih vrednosti i ideologija egoizma, materijalizma i konformizma!

Ja govorim o 70-im i 80-im kad je titoistički režim ublažio svoje stege i kad se zemlja otvorila prema svetu, pa su građani imali mnogo više slobode nego u vreme najcrnje diktature.

Ali, u šezdesetim godinama o kojima ti govoriš, u vreme drugova Leke Rankovića, Krcuna i Svetislava Stefanovića je bilo drugačije. Šta je zajedničko tim drugovima? Svi su bili "Srbi", ali im je Tito bio novi Isus, a Centralni komitet SKJ im je bio Sveti Sinod.

O tome ti ja pričam, Srbi su zagrizli komunizam kao niko drugi, poznato je da je komunizam u Srbiju došao poslednji, ali još uvek Srbi pate za tim "dobrim, starim vremenima". Nije nam Tito kriv što su Srbi su hteli da budu veće komunjare od Leonida Brežnjeva i Nikite Hruščova.

Isti je režim bio i u Srbiji i u Hrvatskoj ili Sloveniji, ali Srbi su samoinicijativno uvek prednjačili u iskazivanju vernosti režimu. I to dobrovoljno, niko ih nije terao. Ne možemo mi da optužujemo Tita i Kardelja što su Srbi bili cinkaroši, a Slovenci se nisu međusobno cinkarili zbog odlaska na nedeljnu misu ili krštenja. Nije kriv Tito, već srpski mentalitet, verovatno i genetika naša, jebem li ga.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ok-e zemunac, mi smo skloni duhovnom i moralnom samopovredjivanju i ideoloskom mazohizmu zarad raznih krkanluka i hedonizma, to je fakat!

Nije mi jasno zasto je neko na cetvrtoj-petoj strani ovu temu okrenuo ka etnocentrizmu, kada je naslov teme skroz ispravan, dakle etnonacionalizam, kao nacionalizam koji podrazumeva privrzenost sopstvenoj naciji diskreditujuci druge do juce bratske nacije, tj. tretira naciju kao biolosku zajednicu, Ex-Yu sindrom! Smile
« Poslednja izmena: 19. Feb 2009, 02:03:36 od Srpska Sparta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 
Da u pravu si etnonacionalizam je problem jer se nameće voljom stranog okupatora većini nacija koje su protiv njega.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.363 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.