Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Etnonacionalizam- problem Bosne i Hercegovine?  (Pročitano 18117 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 227
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Sony 
Citat
Ма све ово што ти наводиш, спада у класику демократских друштава, али фактор број један по питању етно-централизма у БиХ, је опскурност демократског права "један глас један човјек"!

Da u BiH je problem što jedan čovek- jedan glas može da znači pobedu stranke koja je nacionalistička i istovremeno bošnjačka. Zato ja i govorim o standardima ili drugim rečima ako na primer ja mogu da učim na srpskom jeziku, da se slobodno nacionalno izjasnim (što nema veze sa onim popisom), ako imam pravo da slavim svoju slavu i da idem u svoju crkvu sasvim je svejedno hoće li Dodik ili Tihić biti na vlasti.

Не разумијем, какво је то ванредно право ићи у цркву или славити славу? То је ваљда универзално право појединца, не одлучује о томе ни власт ни политика била она националистичка или грађанска!
А да није сасвим свеједно ко ће бити власт, јер није свеједно хоће ли једни одлучивати умјесто других, или наметати свој избор, захваљујући простој већини!
Најоригиналнији примјер за то је, Жељко Комшић, дошао на власт захваљујући муслиманским гласовима, због некакве квази анационалне политичке опције СДП, и сад га на том мјесту не признају Хрвати иако је из реда њиховог народа, јер га они нису изабрали, а не призанју га нешто посебно ни муслимани, јер није муслиман-Бошњак!
И шта је поента свега тога?
Ништа, опет свако своје нек бира, и нек тај бирани буде одговоран оном ко га је бирао!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
Не разумијем, какво је то ванредно право ићи у цркву или славити славу? То је ваљда универзално право појединца, не одлучује о томе ни власт ни политика била она националистичка или грађанска!

Pa to i kažem i bilo bi dobro da nastane jedna stranka gradjanska u BiH koja neće praviti razliku medju ljudima u nacionalnom smislu! Zašto bi ja recimo ako sam stočar glasao za Dodika samo zato što je Srbin i zalaže se za rep. srpsku, a ne za nekog drugog ko se zalaže za povećanje subvencija po grlu stoke? Valda je moj interes ovo drugo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Citat
Evo ga odmah i razlog: recimo bez slobodnih medija nema demokratije.

А где то постоје такви медији?  Smile

Демокртија = владавина богатих над сиромашнима уз привидну слободу мишљења!

Не зна се ко су већи комплексаши ови Турци или Усташе?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 227
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Sony 
Citat

Pa to i kažem i bilo bi dobro da nastane jedna stranka gradjanska u BiH koja neće praviti razliku medju ljudima u nacionalnom smislu! Zašto bi ja recimo ako sam stočar glasao za Dodika samo zato što je Srbin i zalaže se za rep. srpsku, a ne za nekog drugog ko se zalaže za povećanje subvencija po grlu stoke? Valda je moj interes ovo drugo

Smile
ха, ха.. па немој да се заваравамо, имали смо ми такав пројекат, кпбих, па касније прерађен у сдп, па колики су то пајсери, и сами су себи смјешни, а камоли нама обичним посматрачима, уличних трка!
Па у једном моменту Лагумџија(СДП) у опозицији испадне већи националиста него Тихић(СДА) у власти, и слично, глупости, пиши нема ништа од тога, као што нема ништа ни од тога дај да укинемо РС, па да живимо грађанским моделом!? Smile
као фол, сад живимо малограђански? то је исто оно празновјерје, чим ми уђемо у ЕУ ето пара ко пљеве! Нећемо се заваравати! Нема потребе, испадали би смјешнији него што јесмо!
« Poslednja izmena: 18. Feb 2009, 14:05:56 od dosena »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
А где то постоје такви медији?  Smile

Postoje mediji koji se bore za svoju slobodu i oni koji im tu slobodu guše, ali šta je ovde važno? Pa to da nemaš zabrane medija, da nemaš nasilno prekidanje programa i slične stvari, da mediji prenose istinu, a to se u krajnjoj meri svodi na to da ne smeju da lažu. A sloboda mišljenja je vezana za proces saznanja, recimo zauzeću stav o nečemu kada dobijem dovoljno informacija o tome, pa onda iznosim stav koji nije deo prividne slobode nego mog dubokog uverenja zasnovanog na nekim podacima.

Ali privid slobode mišljenja je zapravo situacija u kojoj vi navodno možete iznesti stav - to vam je formalno zagarantovano, ali iz nekog razloga (strah, pretnja, samoograničavanje...) vi to ipak ne činite. A postoji i jedan drugi vid, a to je kada vi iznosite stav u uverenju da je to vaš stav i da je on ispravan ali to ipak nije tako nego je rezultat neke kampanje koju vi podsvesno usvajate, kojoj ste podlegli. Primer za ovo prvo je da je Kosovo nezavisno od Srbije - dakle vama je ustavom zagarantovano pravo da iznesete takav stav, ali vi ga ne iznosite jer se plašite reakcije vlasti ili nekog drugog. Primer za ovo drugo je recimo da je svetosavlje postoji vekovima i vi to usvajate u uverenju da je tačno i mislite da to zaista i jeste tačno, ali se zapravo radi o kampanji i o neistini - naime svetosavlje je staro možda jedan vek
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 112
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Hitleru trebao si nas davno sve pobiti i od svijeta stvoriti veliku Njemacku Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

sha nagba imuru

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
ti bi da postanes shehid?
e pa nestalo devica alahu, ostale samo brkate copave babe  Smile

problem bosne je sto nije podeljena kad je trebalo, pa je i dalje bure baruta!
IP sačuvana
social share
I'm a man of wealth and taste.   
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia 
Citat
А ти изгледа грађанску демократију доживљаваш само као вољу просте већине, и то све у мултинационалном друштву као што је БиХ!?
То је као да на пијаци тражиш килограм јабука, јер су добре, а продавац ти каже, није исправно, треба вам килограм јабука, крушака и шљива заједно, јер је то много боље!?

Ja demokratiju ne doživljavam samo kao volju većine. Evo ga odmah i razlog: recimo bez slobodnih medija nema demokratije. I to nema nikakve veze sa većinom. Ili: bez individualnih prava takodje nema demokratije. Takodje, postoji i granica do koje može vlast koja je došla voljom većine da se upliće u moju privatnost: tako na primer policija ne sme da upada u moju kuću i da je pretresa bez sudskog naloga i taj nalog je ustanovljen u korist mojih privatnih prava, a ne u korist volje većine

Dakle u primeru sa tvojim prodavcem radilo bi se o tome da on hoće da proda više voća i to je njegovo demokratsko i individualno pravo ali to ne znači da ja moram to voće da kupim što je moje individualno i demokratsko pravo - setićemo se da nije uvek bilo tako

Prvo da se setimo da je despotija starija od demokratije, znači li to da je despotija bolji sistem i da ona nema svoje probleme. Demokratija svoje probleme mnogo lakše prevazilazi kad se sprovodi u etnički bolje homogenizovanim sredinama. Eto recimo u SAD gde nema crnaca i latinosa već su svi uspešno homogenizovani u američku naciju(nije bitno poreklo) demokratija lepo funkcioniše. Čim se pojave crnci, latinosi, odmah se kao kontra jave Irci, Talijani, Jevreji i WASP i demokratija ne funkcioniše.

Što se individualnih prava tiče tu se 100% slažem. U svim državama gde je manje od 5% nacionalnih manjina problem individualnih prava je jako jedbnostavno rešiti

A sad da
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.2.1
Citat
Tako si trebao razmisljati devedesete kad ste razbijali Jugoslaviju sad je kasno!

U svojoj hiljadugodišnjoj historiji Bosna i Hercegovina bi se isto toliko puta i podjelila da je to bilo moguce. U njoj su uvjek sile kohezije bile jace od sila destrukcije, a tako ce biti i u buducnosti.

A Bosnu ne mozes porediti sa Jugoslavijom, jer su Jugoslaviju stvorili Srbi i oni su je i unistili.  A Bosna je povjesno 1000 godina stara, a nisu je stvorili njeni rusitelji. . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 4859
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Citat
А где то постоје такви медији?  Smile

Postoje mediji koji se bore za svoju slobodu i oni koji im tu slobodu guše, ali šta je ovde važno? Pa to da nemaš zabrane medija, da nemaš nasilno prekidanje programa i slične stvari, da mediji prenose istinu, a to se u krajnjoj meri svodi na to da ne smeju da lažu. A sloboda mišljenja je vezana za proces saznanja, recimo zauzeću stav o nečemu kada dobijem dovoljno informacija o tome, pa onda iznosim stav koji nije deo prividne slobode nego mog dubokog uverenja zasnovanog na nekim podacima.

Ali privid slobode mišljenja je zapravo situacija u kojoj vi navodno možete iznesti stav - to vam je formalno zagarantovano, ali iz nekog razloga (strah, pretnja, samoograničavanje...) vi to ipak ne činite. A postoji i jedan drugi vid, a to je kada vi iznosite stav u uverenju da je to vaš stav i da je on ispravan ali to ipak nije tako nego je rezultat neke kampanje koju vi podsvesno usvajate, kojoj ste podlegli. Primer za ovo prvo je da je Kosovo nezavisno od Srbije - dakle vama je ustavom zagarantovano pravo da iznesete takav stav, ali vi ga ne iznosite jer se plašite reakcije vlasti ili nekog drugog. Primer za ovo drugo je recimo da je svetosavlje postoji vekovima i vi to usvajate u uverenju da je tačno i mislite da to zaista i jeste tačno, ali se zapravo radi o kampanji i o neistini - naime svetosavlje je staro možda jedan vek

Не постоје независни медији... сви преносе оно што им неко (финансијер) захтева... Служе само испирању мозга...

Ово за светосавље нећу ни да коментаришем...  Smile

Елем... ово није тема.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.374 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.