Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 20:21:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 262 263 265 266 ... 371
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: eRepublik  (Pročitano 443327 puta)
Svakodnevni prolaznik

Život je kurva...

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 353
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Gardista od sada  Smile
IP sačuvana
social share
Srećan sam, to je čudesan dar.
Jos samo korak i savladaću strah,
sve je prošlo, sve je iznad nas
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
kad banovase maonka?
Što ga banovaše?
Koji bedak trudiš se uložiš energiju i vreme postaneš najbolji igrač. Smile

I oni ban Smile
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3660
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Virtuelna Srbija ulazi u Četvrti svetski rat

eSrbija (teritorije označene plavom bojom) na istoku vlada teritorijama sve do daleke Indije...
Virtuelna Srbija u onlajn igri eRepublika doživela je bebi bum posle tekstova objavljenih u „24 sata“ i sa 20.000 igrača bila je najbrojnija sila sveta. Teritorije eSrbije na istoku protežu se do Indije, ali je procvatom ePoljske, koja je u savezu sa našim virtuelnim neprijateljima, situacija na zapadnim granicama postala alarmantna.

ODBRANA - Srbija je uvedena u igru sredinom februara 2009. i od tada broj srpskih igrača konstantno raste. U početku Srbija je bila napadnuta od strane eHrvatske i pokorena gotovo cela, ali preostale dve regije dale su nadu Srbima da će ponovo povratiti svoju državu. Usledilo je oslobođenje i Srbija polako postaje jedna od najvećih sila u igri - kaže Miloš Igić, koji u eRepublici nastupa kao Zverko.
Problemi eSrbije su, prema rečima Igića, što Srbija, kao mala zemlja u stvarnom životu, ni u igri nije bogata resursima. Ekonomski faktor u našoj zemlji nas sprečava da kupujemo „gold“, univerzalnu valutu eRepublike. Srbija se nalazi i u savezu koji je u defanzivi i trenutno slabiji od suparničkog.
- Redom su počele da padaju teritorije prijateljskih nam zemalja: Nemačke, Francuske i drugih zemalja iz našeg saveza. Srbiji prete napadi sa tri, čak i četiri strane – iz Rumunije, Hrvatske, BiH i Grčke - priča Igić.
Srbija je odličnim potezima našeg vođstva uspela da se proširi preko Bugarske, Turske, Irana (kasnije izgubljen) sve do Pakistana, sada je na granici s Indijom i nastoji da se domogne regije bogate gvožđem, najznačajnijeg resursa u igri. Tu leži dodatni problem. Naime, Indija je tu regiju predala SAD, moćnoj zemlji koja je članica suparničkog saveza, pa nas očekuje izvestan rat na dva fronta...
Goran Lipec, bivši predsednik eSrbije, mišljenja je da će prvi napad biti iz eHrvatske, koja će tako odvući našu silu koju smo namenili za odbranu eMađarske, našeg, uz eRusiju, najlojanijeg saveznika koji se sprema da se odupre supermoćnim Poljacima.
- Sprema se IV svetski rat, potreban nam je svaki igrač - kaže Lipec.

eSAD opstale jer se uspavao predsednik eRusije
Prethodni veliki rat u eRepublici, 3. svetski u tom virtuelnom svetu, umalo nije izbrisao sa karte eAmeriku. Naime, Srbija, Mađarska i Rusija svele su Sjedinjene Države na samo jednu regiju, koju je, prema dogovoru, trebalo da napadnu Rusi. Kako se predsednik eRusije uspavao i nije naredio napad u dogovoreno vreme, što je preduslov da bitka uopšte počne, ta regija je opstala, a Amerikanci su se konsolidovali, povratili teritorije i danas predstavljaju jednu od najmoćnijih država u eRepublici.

http://www.24sata.rs/

Našli put do Tokija

ODLIČNIM potezima našeg državnog vrha, Srbija je uspela da ostvari vekovne težnje i da stigne na pola puta do Tokija: osvojili smo Iran i Pakistan, pod srpskom čizmom su Bugarska i delovi Turske, kojima ćemo najzad vratiti za onih pet vekova. Ali, sada nam preti udarac s leđa. Protiv nas su se ujedinili Hrvati i Bosanci, pa i naši „prijatelji“ - Grci i Rumuni. Na oružje, Srbi!
Ni scenario naučnofantastičnog filma, ni snovi brojnih srpskih nacionalista - ovo je, trenutno stanje na mapi sveta „eRepublik“ , internet simulacije stvarnog života, mešavine društvene mreže i besplatne kompjuterske igre, koja okuplja već 20.000 građana naše zemlje.
- „eRepublik“ postaje sve veći hit u svetu. Ona vam omogućava da na neki način, promenite istoriju - objašnjava Nikola Džambasević, jedan od pasioniranih igrača „eRepublika“. - Svaki igrač je građanin neke države i učestvuje kao pojedinac ili deo tima. Na primer, svako može da bude vlasnik firme, novina, član partije, novinar, biznismen... Sve to ne oduzima previše vremena, a možete je igrati sa bilo kog računara.
Sa 20.000 igrača, od kojih je 6.000 aktivno, „eSrbija“ je za samo godinu dana postala druga najbrojnija sila sveta (iza Poljske). Ali, ni to nije dovoljno da „eSrbi“ žive spokojno.
- Nalazimo se u savezu koji je trenutno u defanzivi - kaže Džambasević. - Probleme možemo prevazići samo prilivom novih igrača.
Srbiji opasnost stiže sa triju strana. Osim Rumuna, prete nam Hrvati, koji imaju težnju da se prošire na naš račun. Tu je i Bosna i Hercegovina, čije rukovodstvo u Srbiji, ali i u našoj zajednici u Republici Srpskoj vidi - neprijatelja. Ali ovo je, ipak, samo igra...

KO SU IGRAČI
U „eRepubliku“ sreću se studenati, mašinski, elektro i građevinski inženjeri, profesori, ekonomisti, pravnici, vodoinstalateri, javne ličnosti. Jedino ograničenje je da budu stariji od 13 godina. Jedan broj njih okupio se avgusta prošle godine (na slici).

FINANSIJE
I VIRTUELNA Srbija, naravno, kuburi sa novcem.
- Kao i u realnosti, nismo bogati resursima, i potrebni su nam takozvani haj resursi. Oni se uglavnom nalaze u Kini i Indiji, pa smo zato i krenuli putevima Aleksandra Makedonskog - kaže Nikola.

http://www.novosti.rs/
« Poslednja izmena: 12. Jan 2010, 13:15:57 od bernoldi_salieri »
IP sačuvana
social share

http://forum.burek.com/grupa-smak-t514261.20.html
http://forum.burek.com/mangulica-t503738.80.html

Jedan jedini Ronaldo, jedna jedina neponovljiva karijera, igrac koji  je uvek odusevljavao, covek koji je vecito bio uporan ali stavio je tacku na nesto fenomenalno. Neka mu je sa srecom u penziji. =D>
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27
Zastava Zmajevo sklonište...
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung SM-G800H
Pomozite eSrbiji,sprema se IV svetski rat, potreban nam je svaki igrač!!!

P. S.  Ko hoce u Srpsku paravojnu jedinicu Zmajevi nek mi ostavi koment na profilu u bureku. . .   :mrgreen:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Ja sam bio stanovnik eNemacke ali kad je pala pod Poljsku kontrolu prebegao sam u BiH  Smile.Sad mi je problem da postanem gradjanin eSrbije....jel postoji neko resenje???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ako si mi prijatelj ne razgovaraj sa mnom!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 9793
Zastava Mallevila
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Alcatel Mikajlo Pupin
vrati se u nemacku i zapocni rw
IP sačuvana
social share

Ko je nasadjivao ovu sikiru oca mu jebem?!
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 147
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia N95 8GB
Dodatje i mene u listu igram se i ja eRepa vec neko vreme...
nick: Belacxx
18lvl colonel
pripadnik VeS-a Orlici

;D
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Qtek 小米

Рат који не боли
У све популарнијој друштвеној онлајн стратегији „eRepublik” Србија је тренутно четврта сила света
Карта Србије у компјутерској игрици

Одавно је познато да виртуелни свет копира догађања из реалног живота. Ипак, Интернет дозвољава да се неке ствари, попут ратова, економских криза и суноврата проживе с много мање стреса. Виртуелне стратегије омогућавају и оно што би у свакодневном свету било тешко замисливо. Тако је, на пример, све популарнија друштвена онлајн стратегија „eRepublik” за кратко време омогућила eСрбији (виртуелном пандану наше земље) да постане једна од водећих светских сила. Србија је тренутно четврта земља по броју „становника” (22.122), а заједно са чланством у Савезу „Феникс” бори се за позицију велике колонијалне империје. Треба узети у обзир да се стање ствари у овој игри мења на месечном, недељном, па чак и дневном нивоу, па је могуће да наша земља још више напредује, али и ослаби своју тренутну позицију.

Стратегија „eRepublik” покренута је пре нешто више од годину дана са идејом да симулира догађаје у реалном свету. Сваки регистровани играч представља становника одређене земље „Новог света”, који је такође, формиран по узору на класичну политичко-територијалну поделу. Запошљавање играча, учлањивање и вођење политичких партија, склапање економских уговора и војних савеза, развијање економије и осталих привредних грана представљају само део игре у коју се (на дневном нивоу) учлани и по неколико хиљада људи широм света.

И док се у стварности свет још од Кубанске кризе прибојава трећег светског рата, он се у „eRepublik” већ догодио, а нови светски поредак донеће и нови сукоб који ће кулминирати четвртим светским ратом.

Наша земља у „Новом свету” састоји се од седам региона (Београд, Војводина, Шумадија, Западна Србија, Источна Србија, Јужна Србија и Рашка), а тренутно контролише и неке територије на простору Бугарске, Мале Азије и приобаљу Црног мора, као и простор који одговара подручју Пакистана.

Као и у реалном свету, Србија као мала земља нема велики потенцијал природних ресурса, па до њих мора доћи трговином или освајањем нових територија. Поменути Савез „Феникс” поред Србије чине Русија, Мађарска, Велика Британија, Немачка, Бугарска, Иран, Индонезија, Португал, Словенија, Естонија, Уједињена Холандија, Турска, Летонија, Литванија и Бразил. У борби за светску доминацију овом савезу највећи ривал је EDEN који, између осталих, чине САД, Канада, Аустралија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Шпанија, Румунија и Пољска, која тренутно представља водећу светску велесилу.

О феномену „eRepublik” у више наврата писале су и угледне светске новине попут „Њујорк тајмса” или британског „Гардијана”. Као и код сличних појава у последњој деценији, ова друштвена стратегија налази се на мети многих критичара, али истовремено вишеструко расте број оних који постају пасионирани љубитељи овог вида виртуелне занимације. И док се позитиве и негативне реакције смењују на бројним форумима, сви се слажу у оцени да је боље водити стотине ратова на овај начин него један једини у стварном свету.

А. Чолаковић
[објављено: 13/01/2010]
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
Ja sam bio stanovnik eNemacke ali kad je pala pod Poljsku kontrolu prebegao sam u BiH  Smile.Sad mi je problem da postanem gradjanin eSrbije....jel postoji neko resenje???
nema problema Smile posalji poruku kongresmenu i trazi mu da ti odobri drzavljanstvo samo posalji zahtev Wink
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Sors aspera monstrat amicum

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3520
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung Galaxy II
Gardista od sada  Smile
sta ti je to trebalo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 262 263 265 266 ... 371
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Avg 2025, 20:21:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.