Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 16:03:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Epske lagarije Miroslava Lazanskog  (Pročitano 9973 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Svako ko iole prati vojne teme je već odavno otpisao Ložanskog kao običnog lažova i plaćenika. Ja sam ga npr otpisao pre 5 godina kad je vaskrso onu priču o tajnim napadima našeg RVa na aerodrome u Tuzli i Tirani i kad sam posle ustanovio da je sve obična izmišljotina i laž.

Sad, ovo sa Tiranom je verovatno za Riplija, ovo sa Tuzlom, da sada ne nanosim vodu na njegov mlin, ima nekih indicija. Ova slika je poznata, sruseni Mig 29 u blizini Tuzle, u pozadini se vide dva policajca u uniformama BiH.
Drugo, davno sam geldao neku reportazu kad je bio rat, neki intervju sa americkim vojnicima u Tuzli '99, pa su prekinuli intervju, americki vojnik je na znak uzbune krenuo u skloniste i cak rekao da je to znak za vazdusnu uzbunu. Ne stavljam ruku u vatru ali tu ima malo dima  Smile
Druga stvar je naravno Lazanski, svaki ozbiljniji clan nekog vojnog foruma cak i sa nasih prostora zna vise od njega i manje je pristrasan. Ja se davno secam kad je valjda izvestavao za vreme II rata u zalivu iz Izraela, pa je bila prica o irackim Scudovima, ovaj se uneo u pricu kako ce Izraelci ovo, ono, kako ce na najmanju pretnju da izgaze sve Arape u okolini, dok ga nije moderator nekako prekinuo na telefonu, ja slusam i ne verujem kakakv je to izvestac  Smile

Citat
ali bolje je imati jednog lazanskog nego nemati ga....

Bolje da neki anonimus, bivsi oficir u penziji koji ima strast prema vojnoj sili i to mu je i hobi nego taj Lazanski  Smile
Pratio sam davno jedan forum, mislim Avijacija, tako se zove, milion puta svaki post profesionalniji od Lazanskog i njegovog skrabanja...  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 50.0.2661.89
Jedno je reći ''gde ima dima, tu ima i vatre''. Kad se radi o politici i političkim stvarima, to često nije daleko od istine. Ali u ovom slučaju, ja ne znam ni za jedan jedini konkretan argument ili dokaz da je ikad izvršen taj napad na Tuzlu ili Rinas. Pričao sam s ljudima koji, istina, nisu bili u avijaciji ali su bili u JNA i znali sve i svašta o ovim stvarima, i svi su se samo nasmejali i odmahnuli rukom.

Drugo, gledao sam ''medijske'' izvore svih tih priča o Tuzli i Rinasu. Sve su u fazonu Srbin.info, Telegraf, Vaseljenska, neki blogovi, i tako te šalabajzerske ekipe. Onda bih isto tako pogledao i komentare na tim nekim člancima i video kako se javljaju ljudi koji žive pored tog aerodroma par decenija i nikad nisu videli da su srpski avioni rokali po njemu.

Treće, odem sam na net pa potražim stare satelitske snimke tog aerodroma. Nigde nikakve rupe, ruševine, šut, krateri... Sad daleko sam ja od stručnjaka i bezbednjaka pa da čitam sve sa snimaka i jesu neki ti snimci matori i slabi, ali već dugo koristim razne maps i geografske programe i odlično se snalazim u njima. Tako da mislim da ako uspevam da provalim bodljikavu žicu na parceli na snimku Google Eartha, provalio bih i da je bilo kratera i ruševina na jednom aerodromu. Ili bar tragova kratera i ruševina. Jer sve se to provali uz malo pažnje.

Četvrto, šanse da par subsoničnih jurišnika neotkriveni pređu put od par stotina kilometara, izbegavajući spotere na zemlji, AWACSe, radare i ko zna koliko aviona na nebu iznad Balkana... izvrši udar na jedan američki aerodrom, verovatno krcat oružjem i tehnikom... i uspe da se vrati natrag... su smešne.

I peto, što više sam slušao ljude o ovakvim stvarima i pričama, to sam više provaljivao koliko tu baronisanja ima. Gomila i gomila baronisanja. Neko to radi jer mu je to izvor prihoda, kao Ložanski. Neki to rade jer vole da glumi Džjemsa Bonda i sveznalce, neki jer su tako čuli od drugih, a neki prosto samo da bi dizali moral u toku rata pa onda se ta priča zadrži i traje doveka. Kao ova. Koju je inače započeo i plasirao upravo Ložanski, u vreme kada nije bilo ni interneta ni slobode medija, i kada se o vojnim stvarima i trenutnom stanju na terenu (odnosno skorašnjem stanju) moglo saznati samo iz priče sa vojnicima ili iz vrlo uskog kruga medija koji su se time bavili.

To je nekih pet argumenata protiv ove priče. A sve je to napisao običan smrtnik. Zamisli šta bih tek mogao da napišem i priložim da sam neko mudo u VS/JNA ili neko s mnogo boljim izvorima i znanjem. Dakle, dok se ne pojave neki konkretni argumenti i dokazi za te tvrdnje, za mene su to samo pretparačke priče i propaganda. I naravno da ne rade samo Srbi to, i naravno da u ratu dizanje morala dobro dođe. ALI... taj rat je završen pre 17 godina. S njim su trebale da se završe i zakopaju i te priče. A ne da se valjaju i valjaju i upotrebljavaju kao pelceri za nove stupidarije i izmišljotine. Jer ti koji kenjaju o takvim napadima za vreme rata su oni koji danas kenjaju o HAARP anteni u drvetu pored kasarne Rakovica ili u pilonu Mosta na Adi. I s time treba prestati jednom za svagda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 50.0.2661.89
Druga stvar je naravno Lazanski, svaki ozbiljniji clan nekog vojnog foruma cak i sa nasih prostora zna vise od njega i manje je pristrasan. Ja se davno secam kad je valjda izvestavao za vreme II rata u zalivu iz Izraela, pa je bila prica o irackim Scudovima, ovaj se uneo u pricu kako ce Izraelci ovo, ono, kako ce na najmanju pretnju da izgaze sve Arape u okolini, dok ga nije moderator nekako prekinuo na telefonu, ja slusam i ne verujem kakakv je to izvestac  Smile

To je tek priča za sebe. Rusi sutra šalju Migove, Krim će da bude Las Vegas, Ameri će da puknu na bliskom istoku, Rusija širi sferu uticaja (tipa, u zadnjih 20 godina primila 30 i zadala 3 udarca i ovaj brže bolje to doživeo kao širenje Ruskog uticaja po svetu)... To su samo neke od njegovih priča na koje sam naletao tokom godina, jer odavno ne tražim i ne interesujem se za njegove vesti nego čitam samo ako usput naletim. A ko zna šta tek ima što nisam ni video. Ko zna šta je tek pisao o npr Severnoj Koreji. Da nisu oni tako slabi jer imaju malo raketa ali te rakete mogu da idu pod vodom, pa ih ameri ne vide i tra la la la trt mrt... Čovek odavno nije analitičar, nego plaćenik i iluzionista.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 49.0.2623.112
Plitka pozercina bez nekog sustinskog dometa u bilo kom aspektu.

Vole ga neke zene, jer ima taj , opet povrsni,  military imidz.. pa ga tako zovu u izbore za miss..
A takve zene padaju na povrsne utiske.

Fotogenican covjek - voli ga kamera, ima neku "kul" nebuloznu pricu - moze da popuni TV program.

I loze se naivni mladi patrioti koji tu njegovu pozu shvataju za ozbiljno. Niti je ozbiljan patriota niti je ozbiljan novinar.
Opet Srbe, kao i sve primitivne, balkanske narode.. nije tesko kupiti..  malo velicas domace, pricas o svjetskoj nepravdi, paranoises o svjetskim silama.. i vec si dobar..  a sustina nidje veze.. al ko ce to da uganja ako je sam novinar vec spreman da kenja.
« Poslednja izmena: 04. Maj 2016, 12:38:08 od Slagvort »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Čovek odavno nije analitičar, nego plaćenik i iluzionista.

Istina je da nikad nije ni bio neki analiticar, barem ne ozbiljni. Sa druge strane, imao je podrsku mocnijih i to od pocetka, i dan danas pise na nivou Blica, ono sto dosta polupismenih oce da cuje, a to je Rusija ovo Rusija ono, uz sklop naravno sa Iranom, sev. Korejom i slicno. Ozbiljniji analiticari, koji se nazalost srecu samo na forumima o vojnoj tehnici, koji i nemaju ambicija da idu u medije nikad ga ni ne spominju, ili jako retko u vicevima. Lazanski moze da sluzi na internacionalnom nivou kao komentator nevesto montiranih youtube klipova na temu "ciji je veci"...

Citat
Ali u ovom slučaju, ja ne znam ni za jedan jedini konkretan argument ili dokaz da je ikad izvršen taj napad na Tuzlu ili Rinas.

Za Tuzlu samo dve indicije, kod Ugljevika je dokumentovano pao jedan Mig 29, pilot iskocio i kasnije uspeo uz pomoc lokalnih Srba da se vrati u Srbiju. Izvestaji samo kazu da je bio oboren iznad Bosne ali ne u kakvoj misiji. Sad kad bi se nasli neki detalji mozda po netu kakvo je naoruzanje imao.
Zvanicno je bio poslat u borbu protiv agresora i moguce da je cak zalutao u bosanski vazdusni prostor a da su Ameri u Tuzli iz predostroznosti pohrlili u sklonista, ono sto sam video u onoj reportazi.
Sa druge strane, dokumentovano je takodje dejstvo avijacije po Kosovu, po taktici hit and run. Samo sigurno nisu doleteli sa mora neometeni od NATo aviona od kojih je u svakom momentu bilo na desetine na nebu plus svevideci AVACs.

Citat
Jer ti koji kenjaju o takvim napadima za vreme rata su oni koji danas kenjaju o HAARP anteni u drvetu pored kasarne Rakovica ili u pilonu Mosta na Adi. I s time treba prestati jednom za svagda.

E ne moze tek tako, to ti je zanimacija i razbibriga prosecnog Srbina, ko gledanje u kafu, oni ozbiljniji resavaju ukrstenice i igraju kartaju sah  Smile
Sto se tice ozbiljnih ljudi sa znanjem, ti se ne razmecu. Zalutao je jednom na forum onako poznat lik, da ne trazim kako se zove, iz Banjaluke koji je ucestvovao kao inzenjer na projektu M 84. Covek inzenjer, gomilu znanja ima, sad radi kao administrator mreze u nekoj firmi u Banjaluci. Malo pisao pa ga onaj forumski neonacista svojim baljezgarijama otera. Klinac neonacista koji neko kvaziznanje skuplja po internetu poceo da pokopava inzenjera sa 30 godina iskustva i covek se jednostavno pokupio i vise nije javljao, njega sam citao na drugim forumima, malo strucnijim ali sa dosta manje clanova, tamo je malo vise reda i discipline...
« Poslednja izmena: 04. Maj 2016, 15:51:57 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 50.0.2661.89
Pa problem je što ti, ja, i još neki broj ljudi zna istinu o Lazanskom ali većina naroda ne zna.  Smile

Što se tiče dva oborena Miga 29 kod Ugljevika, oni su oboreni dok su jurili NATO avione. Ni u jednoj verziji te priče o napadu na Tuzlu nikad nisam video čak ni da neko spominje 29ke. Spominjali su uvek samo 21eve i Galebove, dakle o 29kama iznad Tuzle čak nije bilo ni špekulacija. To sa obaranjem 29ki kod Ugljevika je sasvim odvojen slučaj, koji se desio odmah na početku bombardovanja. Njih je skinuo onaj captain Hwang u F-15ici.

Za Kosovo nisam ništa ni osporavao, zna se da su naši dejstvovali avijacijom tamo dole. Ali naravno, postoji ogromna razlika između udara Mi-24ki ili par Orlova po šiptarskim položajima na KiM, i udara cele eskadrile na aerodrom u drugoj zemlji.

Citat
Zalutao je jednom na forum onako poznat lik, da ne trazim kako se zove, iz Banjaluke koji je ucestvovao kao inzenjer na projektu M 84.

Znam, sećam se. Vladimir 16 mu je bio nick. Zaboravih mu prezime al nema veze, svi znaju za Vladu. Nekad ima prilično grub i radikalan nastup u komunikaciji ali kapiram da je to zato što mu je dosadilo da 500 puta objašnjava i piše iste stvari. I zato što sreće dosta takvih ljudi što misle da sve znaju bolje od njega. Elem, aktivan je on i dalje na netu, samo ne na ovom forumu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Za Kosovo nisam ništa ni osporavao, zna se da su naši dejstvovali avijacijom tamo dole. Ali naravno, postoji ogromna razlika između udara Mi-24ki ili par Orlova po šiptarskim položajima na KiM, i udara cele eskadrile na aerodrom u drugoj zemlji.

To svakako. Omiljno vreme za letenje je bilo kad neka kisica udari, losija je slika na radaru. Mada za to za Tiranu malo teze il nikako.
Za Tuzlu sam sad povato konce, secam se intervjua tog pilota koji je bio oboren i kako je dosao nazad. Naravno, nema tu veze Tuzla.
Lazanski je valjda pricao kako su dva Mig-a cuvali Orlove, mislim, cuvace ih dva poluispravna Mig-a od par tuceta lovaca iznad njih.
Al imas likove koji eto veruju u Lazanskog, u soc od kafe, reality TV i siguran tip u kladionici, to je danasnja religija Balkana, me mos im nista. Al dobro, manje vise, nije to rezervisano samo za Srbiju, imas cak i Svaba koji te iznenada "nokautira" svojim nekim "znanjem", nije striktno vezano za jednu naciju.

Citat
Znam, sećam se. Vladimir 16 mu je bio nick. Zaboravih mu prezime al nema veze, svi znaju za Vladu. Nekad ima prilično grub i radikalan nastup u komunikaciji ali kapiram da je to zato što mu je dosadilo da 500 puta objašnjava i piše iste stvari.

Da, jeste, on je, Valdimir Ivankovic ili Ivanovic. Nekad mu dopizde bezvezna pitanja, sto naravno odobravam, on je od onih sto ne smatra da glupa pitanja ne postoje i sa tim je u pravu  Smile

Citat
Elem, aktivan je on i dalje na netu, samo ne na ovom forumu.

To pretpostavljam samo u zadnje vreme slab sam sa forumima, al covek je legenda, ima jos par njih koji nisu poznati ali imaju svoje nickove. Sa Bureka ga je onaj neonacista otero u par glupih postova sa svojim kvaziznanjem. Na forumu avijacija je islo strogo profesionalno i nije bilo palamudjenja o politici nego cisto vojnoj tehnici i proslosti JNA. Bilo je tu dosta zanimljivih stvari za doznati ili barem osveziti pamcenje.
« Poslednja izmena: 04. Maj 2016, 20:27:42 od Maradic »
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11709
Zastava Okolina "Venerinichinih brezuljaka"-najcesce !
OS
Windows 7
Browser
Chrome 50.0.2661.94
mob
I-mate il` nemate
 Smile
Puj , Lazanski ...
Puj ...!
Puj...!
Sram ga bilo i on hoce da bude "ministar voLJni"...?  Smile
Stigla ga "kriza srednjih godina" i sada bi u "palitiku" ...I to "naprdnu"... Smile
IP sačuvana
social share
Jedem da bih ziveo , a zivim da bih - jeVao...Pa sta ?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 16:03:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.