Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Opština Apatin platila 3.000 evra za hotlajn pozive službenika  (Pročitano 1039 puta)
26. Avg 2011, 12:45:58
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 6.0
APATIN - Građane Apatina je šokirao podatak da su, od jula 2010. do aprila 2011. godine, u zgradi opštine s jednog fiksnog broja pravljeni enormni računi za hotlajn razgovore. Podaci o tome objavljeni su na jednom blogu i u saoštenju opštinskog Pokreta socijalista. Osoba koja je optužena za nabijanje računa kaže da je reč o predizbornoj kampanji i najavljuje tužbu.

Na blogu i u saopštenju Pokreta socijalista navodi se da je internom istragom utvrđeno da je sa broja opštinske centrale 772-122, lokal 608, potrošeno 300.000 dinara ili 30.000 dinara mesečno.

Navodi se da je o celom slučaju vođena interna istraga i da se na kraju pokazalo da vruću liniju nije koristila stalno zaposlena osoba, već savetnik rukovodstva za investicije. Faksimili dokumenta pokazuju da je ogromna količina impulsa potrošena za pozivanje broja 0900-202-122.

Apatinska javnost je šokirana i podatkom da je interna istraga vođena mesecima od upozorenja Telekoma da je sa opštinskog telefonskog broja povećan saobraćaj prema IN servisu.

Sonja Tepavac, rukovodilac odeljenja za privredu i finansije, kaže da je tu informaciju prosledila nadležnima, a Jelena Ićitović, tadašnja načelnica opštinske uprave, od Telekoma je zatražila listinge za nekoliko prethodnih meseci. Osim toga, od portira i čistačica zatražene su pismene izjave: ko je od radnika i osoblja u opštinskoj upravi ulazio u zgradu i telefonirao u popodnevnim satima.

- Mesecima sam prikupljala izjave portira i spremačica, listinge Telekoma i o svemu uredno vodila službene beleške. Kad sam konačno rešila enigmu i odlučila da svu dokumentaciju predam predsedniku opštine, iznenada je aktivirana moja ostavka u opštinskom veću - kaže pravnica Jelena Ićitović.

Godinama na hotlajnu
Milan Dražić, šef odborničke grupe Pokret za Apatin, kaže da je problem uočio pre pet godina, jer su se telefonski računi kretali između 12.000 i 20.000 dinara.
- Zatražio sam na sednici SO proveru listinga Telekoma, sumnjajući da su pozivani hotlajn brojevi. Nikad nisam dobio odgovor. Nije važno ko je zvao, već da se utvrdi zloupotreba službenog telefona i rasipanje narodnih para - kaže Dražić.

Iako se znalo sa kojeg se telefona prave enormni računi, osobu koja je vodila vruće razgovore niko nije ometao i sve se nastavilo narednih meseci. Vidljivo je da je hotlajn linija bila aktivna u popodnevnim satima i vikendoma.

Na osnovu izjava portira i spremačica, te nakon pregleda snimaka video-nadzora, ustanovljeno je da je u kancelariji to vreme bio Jovo Korać, jedan od dugogodišnjih i najbližih saradnika aktuelnog rukovodstva opštine.

- Imamo dokumentovane dokaze da je reč o Jovi Koraću, protiv koga ćemo podneti prijavu nadležnim službama - kaže Marko Knežević, predsednik opštinskog odobra Pokreta socijalista, koji je novinarima prosledio saopštenje ove partije.

Miodrag Bakić, zamenik predsednika opštine, i Mirko Cvetićanin, zamenik predsednika skupštine opštine, tvrde da ništa ne znaju o aferi vruće linije.
- Nisam upoznat sa ovim slučajem i od novinara prvi put čujem da se tako nešto dešavalo - rekao je Miodrag Bakić.

Mirko Cvetićanin je rekao da je na blogu upoznat sa slučajem, ali nije želeo da govori na tu temu. U javnosti optuženi Korać kaže da je afera tempirana u predizborne svrhe i da nije vodio vruće razgovore na hotlajn liniji. Kaže da sprema tužbu protiv autora bloga Mirka Vraneša i predsednika Pokreta socijalista Marka Kneževića.

- Tačno je da sam u opštini zaposlen po ugovoru o delu. Imam svoju kancelariju u zgradi SO, na koju primam mejlove i poštu, te je logično da sam u popodnevnim satima dolazio u to zdanje, jer sam pre podne zauzet poslovima u advokatskoj kancelariji i na suđenjima. U zgradu po podne dolaze i drugi službenici. Nemaju dokaze da sam ja koristio hotlajn, kao što ni ja ne mogu da dokažem da ga nisam koristio ili da ga je koristio neko drugi - rekao je Korać.

Izvor: Blic

Drkosi  Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
хаххаха ... али јебени хотлајн ...  Smile Smile Smile

Па за те паре се могао курви и курви на...куповати ...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Qtek 小米
Мргец дежурао па му било смор ...  Smile
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
Nokia 
хаххаха ... али јебени хотлајн ...  Smile Smile Smile

Па за те паре се могао курви и курви на...куповати ...

Pa ti misliš da je on ko dete satima drkao sam, ma ne, on je platio stvarnu uslugu držeći dignutu slušalicu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
Мргец дежурао па му било смор ...  Smile

мргец је на другом крају независне војводине Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
posvećeni poslu  Smile
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.