Imam jednu molbu. Ako se neko razume u energetiku da li bi bio ljubazan da mi resi zadatke za ispit. Ovi zadaci su bili na jednom od prethodnih rokova, uspeo sam da ih prepisem. Obicno budu jako slicni. Hvala unapred.
1. Odrediti koju će energiju dnevno i mesečno primiti površina prijemnika od 6 m2 postavljena pod uglom od P=40 °, na lokaciji koja se nalazi na 40 ° severne geografske širine , orijentisana je ka jugu. U maju mesecu se na površinu prijemnika prosečno dnevno dozrači 7 [kWh/m2] energije.
2. Koliko se energije može uštedeti, i kolika se količina kamenog uglja može supstituisati na poljoprivrednom dobru gde godišnje preostane 20 [t] lišća šećerne repe i 10 [t] suvih žitnih ostataka. Stepen iskorišćenja sistema za sagorevanje biogasa iznosi 0,9.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.