Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 16:43:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Đelić: Izvoz isti kao u XV veku  (Pročitano 30342 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 396
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
a da li je to kina liberalna zemlja? - nije! da li mozes da posecujes sajt koji god hoces? - ne mozes!

I sta fali njihovoj ekonomiji ? To su te naucili na partijskom sastanku i ti sad ponavljas .
Tu su oni koji su te naucili procitali kod Karla Popera - da je za slobodno trziste i funkionisanje kapitalizma i efikasne ekonomije potrebno postovanje ljudskih prava . Medjutim praksa je pokazala da to nije tako,  od austro-ugarske preko totalitarnog nazi ekonomskog cuda pred WW2 , Pinochea pa do Deng Xiao Pinogve Kine je pokazano i dokazano da za trzisnu privredu nije potrebna demokratija ...

.... ono sto jeste potrebno trzistu jeste efikasno pravosudje da bi se omogucila reciklaza kapitala u slucaju stecajnog postupka jer niko nece da ulaze ako nema efikasne naplate sudskim putem , ovo je istakla svetska banka i jos ko sve ne , a za to su krivi svi na vlasti u zadnjih xxxx godina .
« Poslednja izmena: 11. Mar 2009, 03:00:56 od BaraceObamaPoduvajGaNama »
IP sačuvana
social share
Predsedniče Obama, okreni se ka nama.                    Mi smo se kuražili, sami k***c tražili.
Pogledaj nas, garavi, mi smo dobre naravi.                 Molimo te, leba ti, nemoj nas i ti j****i.  
Nas su Srbe jebali i kad nisu trebali.                           Vi ste, crnci, kurati, nećemo izdržati!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung XYZ1004
Slazem se......i time se potvrdio moj stav da lupas kao otovren prozor i nemas pojma o cemu pricas, samo znas da ponavljas parole naucene na partijskom sastanku!
Jer si i sam primetio da stanje ljudskih prava u nekoj zemlji nema veze sa odlukom investitora da dodje u tu zemlju i ulozi novac, kao sto si i na primeru Kine, Malezije i ostalih Azijskih zemalja i sam potvrdio...ali si se zato lepo izlupetao o tome na prvoj strani ove teme  Smile
Dakle....Back to the drawing board  Smile

ma ti znas sta su parole na partijskom sastanku bez liberalizma nema ljudskih prava i to je moja osnovna teza. liberalno trziste podrazumeva slobodu donosenja odluka. Investicije se privlace liberalnim merama u ekonomiji. naravno tu postoje i monopoli ali oni nisu svojstveni liberalnom trzistu

Slusaj pedercino, to sto si ti ogranicen politickim parolama koje te uce na gay kursevima i valjas jednu suplju i glupu pricu po celom forumu, je samo tvoj problem.

Ja da ti ponovo objasanjavam i dokazujem da je tvoja izjava da je stanje ljudskih prava u Srbiji jedan od razloga zbog kojih izvozimo isto sto i u XV veku notorna glupost, nemam nameru....jer, ionako je dokazano da je vama lakse uterati 2metra u dupe nego 2cm u glavu (hmm...problem je u tome sto vi to zapravo i zelite  Smile )
« Poslednja izmena: 11. Mar 2009, 03:07:31 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Slazem se......i time se potvrdio moj stav da lupas kao otovren prozor i nemas pojma o cemu pricas, samo znas da ponavljas parole naucene na partijskom sastanku!
Jer si i sam primetio da stanje ljudskih prava u nekoj zemlji nema veze sa odlukom investitora da dodje u tu zemlju i ulozi novac, kao sto si i na primeru Kine, Malezije i ostalih Azijskih zemalja i sam potvrdio...ali si se zato lepo izlupetao o tome na prvoj strani ove teme  Smile
Dakle....Back to the drawing board  Smile

ma ti znas sta su parole na partijskom sastanku bez liberalizma nema ljudskih prava i to je moja osnovna teza. liberalno trziste podrazumeva slobodu donosenja odluka. Investicije se privlace liberalnim merama u ekonomiji. naravno tu postoje i monopoli ali oni nisu svojstveni liberalnom trzistu

Slusaj pedercino, to sto si ti ogranicen politickim parolama koje te uce na gay kursevima i valjas jednu suplju i glupu pricu po celom forumu, je samo tvoj problem.

Ja da ti ponovo objasanjavam i dokazujem da je tvoja izjava da je stanje ljudskih prava u Srbiji jedan od razloga zbog kojih izvozimo isto sto i u XV veku notorna glupost, nemam nameru....jer, ionako je dokazano da je vama lakse uterati 2metra u dupe nego 2cm u glavu (hmm...mozda ste zbog toga i postali takvi  Smile )

ti nemas pojma o cemu ja pisem! ja sam napisao da nam je nivo ekonomije i lj. p. kao u 15-om veku. za tebe je to razlog da vredjas ovde i pravis se pametan a nisi i nemas pojma o ekonomiji i lj. p.

Citat
Tu su oni koji su te naucili procitali kod Karla Popera - da je za slobodno trziste i funkionisanje kapitalizma i efikasne ekonomije potrebno postovanje ljudskih prava .

ja ovde ne pricam o kapitalizmu jer postoji i drzavni kapitalizam i to nema veze sa ljudskim pravima. ovde je rec o slobodnom trzistu, a ako je slobodno trziste, onda je tu valda kristalno jasno da postoje i neke slobode -  tako logicno, zar ne!?
« Poslednja izmena: 11. Mar 2009, 03:12:28 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung XYZ1004
ako si glup, nisi corav  Smile  Smile  Smile

pa ono iyvoy nam je kao u petaestom veku a i ljudska prava  Smile
Koja god da je tema ti nadjes da napljujes ovu nasu usranu zemlju.Kakve sad veze ima izvoz sa ljudskim pravima i i kakav ti imas problem sa ljudskim pravima.Da slucajno i ti nisi dobio po nosu na Trgu Republike kad su vitlali guzicare

pa to ima veze i sa trzistem, jer liberalno trziste podrazumeva i ljudska prava. evo ti odmah i primer: ako neko iz srbije hoce da proda svoju robu u drugoj zemlji on da bi to mogao da radim moraju da mu u toj zemlji garantuju ljudska prava kao strancu i obrnuto - kada neki stranac dodje kod nas i to je moderna ekonomija

Citat
Jes brate, pre nego što kupiš kompjuter ti se prvo raspitaš za stanje ljudskih prava u zemlji proizvodnje

upravo tako jer ja nisam govorio o proizvodima nego o ulaganjima a niko nece da ulozi u zemlju koja ne garantuje pravo na privatnu svojinu itd.

Jel ima dovoljno karaktera u postu da se ispisu sve kompanije koje su ulozile svoj kapital u komunisticku zemlju Kinu?

I kako to u Srbiji nije zagarantovano pravo na privatnu svojinu???....Pa ovde je stranac koji dodje i kupi fabriku zasticen ko beli medved......moze cak i da prebije predsednikovog savetnika i nikom nista  Smile

« Poslednja izmena: 11. Mar 2009, 03:21:20 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat

da si ti dovoljno pametan znao bi zasto si to citirao, a posto ne znas zasto si citirao zakljucak se sam namece
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Ja bi reko da su krive mračne 90-e Smile

slazem se potpunosti ..

ko jos veruje u Srbiju i promet kroz Srbiju
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Samsung XYZ1004
Citat

da si ti dovoljno pametan znao bi zasto si to citirao, a posto ne znas zasto si citirao zakljucak se sam namece

U nadi da ces videti da si celo vreme zagovarao ideju da je stanje ljudskih prava bitno za strana ulaganja.....posto nisam uspeo namece se zakljucak da si i corav i glup.... Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 396
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
ja ovde ne pricam o kapitalizmu jer postoji i drzavni kapitalizam i to nema veze sa ljudskim pravima. ovde je rec o slobodnom trzistu, a ako je slobodno trziste, onda je tu valda kristalno jasno da postoje i neke slobode -  tako logicno, zar ne!?

Svaki kapitalizam zahteva u odredjeenoj meri slobodno trziste pa cak i taj drzavni jer se u drzavnom kapitalizmu samo neke kljucne grane privrede nalaze u drzavnim rukama od kojih je za pojam drzavnog kapitalizma najbitniji vojno industrijski kompleks ( danas je manje ili vise svugde nazalost na snazi drzavni kapitalizam i slobodno trziste ne postoji nigde onako kako je teoretski razradjeno ) .

Problem tvoje teorije je sto ne pravis razliku izmedju ekonomske i socijalne slobode , za funkcionisanje tzisne privrede nisu bitni gay brakovi nego sloboda ugovaranja , logicno zar ne ?

IP sačuvana
social share
Predsedniče Obama, okreni se ka nama.                    Mi smo se kuražili, sami k***c tražili.
Pogledaj nas, garavi, mi smo dobre naravi.                 Molimo te, leba ti, nemoj nas i ti j****i.  
Nas su Srbe jebali i kad nisu trebali.                           Vi ste, crnci, kurati, nećemo izdržati!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
ako si glup, nisi corav  Smile  Smile  Smile
U nadi da ces videti da si celo vreme zagovarao ideju da je stanje ljudskih prava bitno za strana ulaganja.....posto nisam uspeo namece se zakljucak da si i corav i glup.... Smile

taj zakljucak se kod tebe ne namece on je ocigledan
ukoliko se nekome ne garantuje pravo na imovinu a to je - osnovno ljudsko pravo -  od ulaganja nema nista. zato je kod nas bila i potrebna svojinska transformacija! nereseni svojinski odnosi otezavaju ulaganje i to je cinjenica. i ti to potvrdjujes:

Citat
I kako to u Srbiji nije zagarantovano pravo na privatnu svojinu???....Pa ovde je stranac koji dodje i kupi fabriku zasticen ko beli medved......moze cak i da prebije predsednikovog savetnika i nikom nista  Smile

Citat
Jel ima dovoljno karaktera u postu da se ispisu sve kompanije koje su ulozile svoj kapital u komunisticku zemlju Kinu?

i te kompanije nikada ne bi ulozile u kinu da ona ne garantuje njima svojinska prava i danas je kina vise drzavni kapitalizam nego nekakva komunisticka zemlja i mi i kina ni po cemu nismo bili slicni da bi se to poredilo

Citat
Problem tvoje teorije je sto ne pravis razliku izmedju ekonomske i socijalne slobode , za funkcionisanje tzisne privrede nisu bitni gay brakovi nego sloboda ugovaranja , logicno zar ne ?

a sta je drugo brak nego ugovor izmedju dve osobe? sta je drugo liberalan brak nego ugovor izmedju dve osobe bilo kojeg pola? liberalizam u ekonomiji i drugim oblastima ne mora da ide jedan sa drugim, i to se slazem, ali ja ovde nisam potencirao brakove nego svojinska prava kada je rec o ekonomiji
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Sta ti to govori? Prodali su sve, ali u bescenje i nismo dobili nista!
Na kraju je ipak životni standard viši nego pre 10 godina kada su na vlasti bili Nikolić i Vučić.

Ovi što sada letuju u Turskoj, i sa plaže i džet-skija kritikuju "žute i neoliberalizam,"
su za vreme Nikolićeve vlasti mogli da letuju samo u vazdušnom skloništu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 16:43:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.