Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 10:23:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 91
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Elektronika ~ Elektrotehnika  (Pročitano 551223 puta)
Hronicar svakodnevice

Pozuri polako

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 814
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
BlackBerry , Apple iPhone
hvaala ....evo sada cu da potrazim  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by shone83: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3;MEG
Potrebna mi je shema televizora marke EI Nis oznake EI Color 5671 P i pomoc oko otklanjanja kvara. Problem je u tome sto je slika suzena po horizontali, problem se ranije javaljao s vremena na vreme, dok je sad konstantno prisutan, predpostavljam da se radi o nekom elektrolitu ali bez seme ne bih nista da eksperimentisem. Tako da ako imate shemu pomenutog televizora ili rasenje za moj problem bio bih vam veoma zahvalan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zivim danas, jer sutra mozda nece ni doci!!!

Zodijak
Pol
Poruke 489
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
SonyEricsson W950i
ima li ko nekakv program besplatan ....a i nemora da bude ....samo da je pogodan za crtanje sema ...hitno mi treba za elaborat iz leektronike...

Protel nije besplatan ali je jako koristan
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

P.F.C. - Grobari Jug

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2323
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Samsung S5600
pre neki dan sam uradio led stroboskop...samo sam umesto ovog tranzistora sa seme koristio jedan drugi japanski(ovaj sa seme je oko 170 din, a japanac je 70  Smile )
ide 10 led dioda
sema i plocice:

edit: sliku plocice otvorite desni klik edit,pa onda u paintu print i dobicete plocicu u pravoj velicini.
slike mog gotovog uredjaja cu okaciti kad dodjem do aparata

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

LED_stroboskop.png
(3.59 KB, 628x811)
led.jpg
(14.14 KB, 184x270)
dps.jpg
(16.78 KB, 256x237)
« Poslednja izmena: 07. Mar 2009, 21:37:16 od Mmillann »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

´Ω ξεíν´, ´αγγέλλειν Λακεδαιμονíοις

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 1049
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
SonyEricsson p910i
Pozdrav ljudi!
Ponovo mi se neke fiks ideje javljaju, pa da se prvo obratim nekome iskusnijem  Smile

Rijesih da se malo igram sa pojacalima, tj. da napravim sebi neki zvucni sistem. Konkretno, zelim da ga koristim za sviranje bass gitare. Ideja mi je da kupim neko snazno auto pojacalo, te ga spojim sa zvucnom kutijom sa trosistemskim zvucnicima... dakle bas, srednji i visoki.

evo pitanja:
1. koliko stvarno snage daju auto pojacala na kojima pise 4x100 ili 2x200, nesto mi je puno snage za sto evrica
2. da li ta pojacala imaju dovoljan frekvencijski opsjeg za kvalitetan zvuk sa instrumenta
3. koje zvucnike da ubacim u kutiju? (naci cu elektronicara da mi spoji)
4. koje probleme da ocekujem  Smile

PS - znam da mi je jeftinije kupiti bass pojacalo, ali ja hocu da se igram Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 123
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Potrebna mi je shema televizora marke EI Nis oznake EI Color 5671 P i pomoc oko otklanjanja kvara. Problem je u tome sto je slika suzena po horizontali, problem se ranije javaljao s vremena na vreme, dok je sad konstantno prisutan, predpostavljam da se radi o nekom elektrolitu ali bez seme ne bih nista da eksperimentisem. Tako da ako imate shemu pomenutog televizora ili rasenje za moj problem bio bih vam veoma zahvalan.

to znaci da ti ne radi vertikala...e sad treba naci semu i proveriti da li imaju naponi vertikalnom stepenu ili mozda je otisao neki od tranzistora....moze dosta toga tu da zeza...ali uvek proveri stepen za napajanje prvo da li tamo ima napona pa onda idi na ostalo....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230i

to znaci da ti ne radi vertikala...e sad treba naci semu i proveriti da li imaju naponi vertikalnom stepenu ili mozda je otisao neki od tranzistora....moze dosta toga tu da zeza...ali uvek proveri stepen za napajanje prvo da li tamo ima napona pa onda idi na ostalo....

Ne znam da li sam dobro razumeo, ali ako jesam - fali ti levo i desno deo slike, ne gore i dole, pa tako ne moze nikako da ne radi vertikala, vec horizontala Wink
Kada imas samo vertikalnu liniju na ekranu(ekstremniji slucaj od ovog pomenutog), znaci da je vertikala ispravna, ali horizontala nije...
Sto se tice pomoci za semu, ja mogu pomoci za sada toliko da ti mozda olaksam potragu...Trazi samo semu za EI sasiju B30, ta je u tom televizoru...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 ehh
« Poslednja izmena: 13. Mar 2009, 21:46:39 od bokser4 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 249
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
SonyEricsson W52S
Pozdrav ljudi!
Ponovo mi se neke fiks ideje javljaju, pa da se prvo obratim nekome iskusnijem  Smile

Rijesih da se malo igram sa pojacalima, tj. da napravim sebi neki zvucni sistem. Konkretno, zelim da ga koristim za sviranje bass gitare. Ideja mi je da kupim neko snazno auto pojacalo, te ga spojim sa zvucnom kutijom sa trosistemskim zvucnicima... dakle bas, srednji i visoki.

evo pitanja:
1. koliko stvarno snage daju auto pojacala na kojima pise 4x100 ili 2x200, nesto mi je puno snage za sto evrica
2. da li ta pojacala imaju dovoljan frekvencijski opsjeg za kvalitetan zvuk sa instrumenta
3. koje zvucnike da ubacim u kutiju? (naci cu elektronicara da mi spoji)
4. koje probleme da ocekujem  Smile

PS - znam da mi je jeftinije kupiti bass pojacalo, ali ja hocu da se igram Smile

Pobuda sa bas gitare ti je prilicno velika za vecinu pojacala, te ce terati ulazni stepen u zasicenje; s druge strane ako stavis neki potenciomer pre pojacala, za regulaciju, to ce ti dodati sum signalu.
IP sačuvana
social share
Nije strasno ako upadnes u septicku jamu od 20m; strasno je ako je prazna.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Pozdrav svima.
dobio sam na fakultetu projekat iz elektronike pod nazivom "Upravljacka jedinica klima uredjaja", pa mi treba pomoc.
Što se tice same elektronike tu nemam probleme, vec me interesuje princip rada najjednostavnijeg klima uredjaja.
Otprilike imam u glavi model upravljanja (koji po meni i nije komplikovan). Medjutim ne znam koji su svi elementi kojima trebam upravljati.
Recimo znam da imam ventilatore na spoljnoj i unutrasnjoj jedinici, mehanizam za otvaranje izduva, kompresor.
Moje pitanje je sledece:Sta jos tu fali i da li neko moze da mi posalje recimo neku semu ili da mi objasni u kratkim crtama princip rada kako bih znao na sta da obratim paznju

unapred hvala svima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 91
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 10:23:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.102 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.