Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 14:17:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 69 70 72 73 ... 91
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Elektronika ~ Elektrotehnika  (Pročitano 553134 puta)
Clan u razvoju

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 44
Zastava Beograd, Senjak
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S3
Hvala na Linkovima, izgleda da nije toliko lako pronaci bas ovo sto sam ja zamislio, uglavnom sam i ja nalazio neka resenja svetlosnih meraca, koja broje zatamnjenja, a bas je poenta u ovom, kom nije potrebno nista do laganog pritiska na plocice....Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

"It never rains, but it pours."

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
Pozdrav svima.  Mislim da sam na pravom mestu za pitanje, ako nisam, premestite. Treba mi savet u vezi dvd plejera, a posto ste vi elektrotehnicki dobro potkovani mozda biste mi dali neki dobar savet. Do nedavno sam imao Quadro 933 dvd plejer, pa htedoh da podelim moje utiske i pitam jedno pitanje. Taj plejer za taj novac nije los, ali ima dosta mana. Nisam mogao da pustam filmove koji su veci od 1.4gb, jer pred kraj filma pocne nesnosno da secka slika, na kraju prekine skroz. Tako radi i sa usb-a (koji ocitava 2-3minuta)a i sa diska isto secka. Pretpostavljam da nema dovoljno veliku memoriju ili bafer ili sta vec. To uzasno nervira, pogotovo sto u zadnje vreme ima sve vise velikih filmova po 2-3gb. To je veliki minus. Drugi minus je sto ne podrzava hd filmove u mkv formatu, ali bez toga se jos i moze ziveti. Posto vidim da ovde ima strucnih lica, postavio bih pitanje, koji bih dvd plejer mogao da kupim da moze da pusta velike filmove (2,3 i vise gb) bez seckanja i slicnih problema. Mkv bi bila pozeljna opcija ali ne i neophodna. Ako ima neko ko vise poznaje ovu granu tehnike, molim da mi odgovori, ili me bar uputite na nekog ili neki sajt ili sl. gde bih mogao da se informisem. Zahvalan unapred.
« Poslednja izmena: 09. Feb 2011, 15:21:26 od Aconja »
IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Merovingian: You see, there is only one constant, one universal, it is the only real truth: causality. Action, reaction. Cause, effect.
Morpheus: Everything begins with choice.
Merovingian: No. Wrong. Choice is an illusion, created between those with power and those without.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 739
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.84
mob
Samsung C3050
Taj tvoj problem je širokog aspekta, i ne bi trebalo da ima problema sa njegovom memorijom, tačnije ne bi smjelo da ima problema sa tim. Smile
 Pitanje je koliko si spreman da iskeširaš? Pogledaj ovdje: http://www.tehnomanija.rs/katalog/dvd-plejeri
Mada moj savjet ti je da spojiš računar sa TV i preko njega puštaš filmove.Dosta je jeftinije(treba ti par kablova, kompozitni ili RGB i audio činč kabal) a i praktično je.Ne treba velika pamet, ako hoćeš poslaću ti link sa drugug foruma gdje ima tut o tome i  pomoću koga sam ja sebi spojio TV i PC. Smile
IP sačuvana
social share
Gamer 4life

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
Na tehnomaniji ima samo cene i karakteristike, ne pise kakav je plejer u stvari. A ta ideja o spajanju kompa ne odgovara, komp i tv su mi isuvise udaljeni (par soba i hodnik). Mozda neki Sony ili Pioneer?
IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Merovingian: You see, there is only one constant, one universal, it is the only real truth: causality. Action, reaction. Cause, effect.
Merovingian: No. Wrong. Choice is an illusion, created between those with power and those without.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Pozdrav svima, interesuje me da li neko zna nacin kako da analogni strujni signal od 0-20 mA pretvorim u naponski od 0-10 V.  Taj strujni analogni signal dobijam na termoregulatoru.  Termoregulator u zavisnosti od temperature treba da kontrolise rad ventila.  A taj ventil je elektro motorni i njemu treba regulacija naponskim analognim signalom od 0-10 V.
Zbog toga me interesuje nacin promene signala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 44
Zastava Beograd, Senjak
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S3
Na tehnomaniji ima samo cene i karakteristike, ne pise kakav je plejer u stvari. A ta ideja o spajanju kompa ne odgovara, komp i tv su mi isuvise udaljeni (par soba i hodnik). Mozda neki Sony ili Pioneer?
Probaj na ovoj stranici da nadjes resenje za tvoj problem http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=50907, bezicno umrezavanje je uglavnom najbolje resenje....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
Probaj na ovoj stranici da nadjes resenje za tvoj problem http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=50907, bezicno umrezavanje je uglavnom najbolje resenje....

zanimljivo resenje, za oko 100 evra bih imao divx/hd/br plejer koji inace u formi dvd-a kosta 3 puta vise. thx!!
IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 739
OS
Windows XP
Browser
Chrome 9.0.597.107
mob
Samsung C3050
Evo danas sam izvukao skuter iz podruma i palio sam ga jedno 15 min na kurblu jer neće na ključ i upalio je.Vozio sam ga jedno 1 vremena i bio se ugrijao i onda sam takvog ponovno pokušao upalim na ključ ali ništa.
Izmjerio sam napon akumulatora i iznosti 11V. Sad me zanima je li potrebno punjenje akumulatora i kako se uopšte puni akum? Kontam ja sve ono spajanje ispravljača i akumulatora i kako se treba spojiti ali me zanima da li se trebaju  skidati čepovi sa ćelija, treba li se dosipati destilovana voda i da  li moram da totalno izvadim akumulator iz motora?
IP sačuvana
social share
Gamer 4life

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
SonyEricsson Xperia mini
Moras da otpojis kleme sa akumulatora, pozeljno da ga izvadis! Otvoris cepice, ako primjetis manjak dospes destilovane vode ali do "granice" znaci trebalo bi negdje biti neka oznaka do koje se smije sipati.

Skopcas punjac.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

nemam crvenu kosu... jos uvek x))

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 139
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.204
mob
Nokia 6288
Poz svima, treba mi pomoc oko jednog zadatka  Smile

Generator jednosmerne struje napaja preko dvozicnog bakarnog voda duzine l=200m i poprecnog preseka S=4mm^2 potrosac snage P=455W.
Ako je pad napona u vodu ∆U=9V izracunati napon na pocetku voda i gubitke u vodu.
(ρcu = 0,018 Ωmm^2/m)

Smile

IP sačuvana
social share
sta da ti pricam kad sve znas,
ti nisi tako mala bas...
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 69 70 72 73 ... 91
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 14:17:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.708 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.