Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Elektronska cigareta-je li neko probao?  (Pročitano 125410 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
Obeležen svetski dan bez duvanskog dima

I elektronska cigareta izaziva zavisnost

Svetski dan bez duvanskog dima juče je obeležen i u Srbiji različitim akcijama koje imaju za cilj da se što veći broj osoba odvikne od pušenja ili smanji broj popušenih cigareta.

Ipak, neke nove metode u odvikavanju su komercijalizovane i samo su perfidniji način duvanske industrije da stvori zavisnike, jedan je od zaključaka konferencije Svetske zdravstvene organizacije o pušenju, kaže jedan od učesnika skupa dr Nada Lazović iz čačanskog Centra za prevenciju pušenja.
- Pušenje je najveći preventabilni faktor bolesti. Ne možemo mnogo da utičemo na stres, ne znamo šta će da nas iznervira, ali pušenje možemo da odstranimo iz svog života. Mnogo bogatije zemlje nego što je naša vode računa o zdravlju svojih stanovnika. Potrebna je zdrava populacija koja može da radi, da privređuje, da stvara porodicu, a da se što manje para izdvaja za lečenje bolesnih ljudi. Duvanski dim stigne do svih tkiva u organizmu, od kose do noktiju na nogama, i sadrži preko 7.000 hemijskih materija koje se oslabađaju u sagorevanju cigarete, kao i više od 60 materija koje su kancoregene - kaže doktorka Lazović.
Ona naglašava da je i moto skupa u Singapuru bio odupiranje komercijalizaciji koja dolazi iz duvanske industrije.

- Duvanska industrija kroz perfidne načine pokušava da se uvuče u naše živote, preko cigareta i proizvoda koji su nastali iz duvana, kao što je elektronska cigareta. Sve više koristi prikriveno reklamiranje i donatorstvo o kojima izveštavaju nacionalni mediji, obogaćuje cigarete hemijskim materijama i pravi veću zavisnost nego što je to bilo pre 10-15 godina - kaže doktorka Nada Lazović.
Sa konferencije je upućen zahtev svim zemljama da se uvedu slikovna upozorenja o štetnosti pušenja, kao što su slike pluća, krvnih sudova. Prema podacima Centra za prevenciju pušenja, u duvanskoj industriji u Srbiji je zaposleno tek nešto manje od 2.000 osoba, a u tom lancu najmanje zarađuju poljoprivrednici koji uzgajaju duvan, kao i radnici u proizvodnji.

Pušenje u brojkama

- 71 milion cigareta se popuši u Srbiji dnevno
- 3,1 milion evra se u toku dana potroši na cigarete
- 10 litara vode zatruje samo jedan opušak, dok u glavni grad Srbije dnevno pristigne od 5,5 do šest tona opušaka
- 38,1 odsto muškaraca i 29,9 odsto žena u Srbiji svakodnevno ili povremeno puši
- 30 odsto trudnica puši u nekom periodu trudnoće ili u celoj trudnoći
- 40 odsto pušača ima među majkama dece starosti dve godine, a četvrtina njih puši u prisusutvu svog deteta
- 7.000 otrovnih i 60 kancerogenih sastojaka se, prema nekim istraživanjima, nalazi u duvanu
- 15 odsto od ukupnog broja umrlih u Srbiji umrlo je od posledica pušenja, i to najviše zbog plućnih, kardiovaskularnih i malignih bolesti

alo
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

...za tebe sam Shapke!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1658
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
mob
Samsung , dobio od MTS-a
Citat
...preko cigareta i proizvoda koji su nastali iz duvana, kao što je elektronska cigareta
Kada pročitam ovakvu rečenicu, zamolim onog gore da mi podari dobro zdravlje i da mi što kasnije zatreba pomoć "doktora"  Smile
« Poslednja izmena: 06. Jun 2012, 10:20:13 od Shaka Zuluf »
IP sačuvana
social share
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.

Smoke-free with the eGo-T
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
da stvarno ne mogu da verujem kakve gluposti pisu glupi novinari, ali nemaju bre pojma, sta zna tamo neko piskaralo sta je e cigara uopste, a kamoli sta se pari  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
Jeste, izaziva vecu zavisnost. Sada parim non stop, u svakom trenutku... a kada se setim lepih vremena - otvorim oci pa zapalim, radim nesto pa jedva cekam da zapalim, kada ne moze da se negde zapali mislim kako da zapalim, pred samo utonuce u san povucem koji dim. A sad se ubijam preskakanjem svega toga jos mi zdravlje unistava stres koji imam kada se ponekada prisetim da sada duze vremena i ne pomislim da uzmem dim... pa se tako strecnem i brinem sta mi se desilo.  Smile Smile

Da ne govorimo o tome sto u EC ima samo nikotina te je zavisnost gora od heroinske... dok se kod klasicnih to razblazivalo zdravim amonijakom, katranom, ugljen-monoksidom itd. E to je bio zdrav proizvod a ne ovo sto me otrova.  Smile Smile Smile

Novinari debili, doktorka jos veci. Evo, ja tvrdim da je ispijanje gustog soka stetnje i izaziva vecu zavisnost on nalivanja rakijom. Sta ce vam dokazi, sto da obrazlazem, prosto sam rekao i to mora da je tako.  Smile

Jednim slovom nisu pomenuli kako je to stetno, kako izaziva vecu zavisnost, kako je to uopste proizvod duvanske industrije? Da ti teletabisi (i doktorka i novinar) iole prate stvari oko EC brzo bi videli da najvecu hajku protiv EC i najvece dezinformacije i lazi upravo i plasira duvanska industrija koja masovno gubi musterije koje prelaze na neuporedivo zdraviju a poprilicno jeftiniju alternativu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
kada covek slusa vas zavisnike prosto pomisli da su totalno ne skodljive   
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0
moj cale je to nabavio koristio 2-3 nedelje i batalio  Smile
kaze da nista ne moze da zameni pravu cigaretu i da nije isti osecaj
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
zavisi sta je probao .. kao i u recimo svetu automobila gde imas peglicu staru 30 godina i bmw m3 proslogodisnji model, tako i u svetu e-cigara imas teskih sranja, pocevsi od onih jednokratnih sto se kupuju u apotekama pa preko kvalitetnijih do najkvalitetnijih koje kostaju malo vise.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0
ne znam mislim da je dao jedno 7-8 hiljada dinara  Smile
i zalio se da mu je preteska i da ne moze da je drzi u ustima  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 12.0
a pa lepe je pare dao, to je onda bilo nesto solidno.. znas kako neki ljudi prosto vole cigaretu i to je to  Smile i to sto je lagana i sto dimi i taj miris i ceo ritual i ne vredi, to je tako.. ja sam bila od takvih  Smile  zato je meni licno e-cigara smaranje.. moras da punis bateriju, da cistis onaj tank za tecnost.. nabavljas tecnost itd.. ma idi. sto puta lakse batalis sve i zivis punim plucima  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0
ne znam ja ne pusim
pusio sam vutru kao klinac malo  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.205 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.