Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Domaće i komšijske lopuže se uprpile zbog dolaska stranih igrača  (Pročitano 1164 puta)
10. Mar 2016, 21:54:03
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Browser
Mozilla Firefox 44.0
Neće biti srpskih gazda
Z. RADOVIĆ | 10. mart 2016. 19:17

Jedino ujedinjeni privrednici mogu da opstanu, čulo se na Kopaonik forumu. Kostić: Ako se ne udružimo, nijedna domaća firma neće ostati domaća

Privrednici smatraju da samo ujedinjeni mogu da opstanu

Nijedna srpska firma neće ostati vlasnik mesne i industrije ulja, šećera, soje i brašna, ako se ne budemo konsolidovali. To je proizvodnja gde količina daje toliku konkurentsku prednost da vi ako je nemate jednostavno gubite trku. Kada smo se otvorili nismo više tržište od sedam miliona ljudi već od 500 miliona ljudi. Ako ne budemo konkurentni sa ostalim proizvođačima na tako velikom tržištu, mi ćemo propasti.

Ovo tvrdi Miodrag Kostić, predsednik "MK grupe" na "Kopaonik biznis forumu", na panelu koji je bio posvećen tome koliko su srpski proizvodi konkurentni. Ljerka Puljić, član Nadzornog odbora "Agrokora", upozorila je da srpskim privrednicima predstoji velika borba, jer na tržište stižu diskonteri, poput "Lidla", koji su u Hrvatskoj već napravili pometnju na tržištu.
- Kupci se radije odlučuju da kupe jeftiniji proizvod, nego domaći brend - objasnila je Puljićeva. - Privrednici izbegavaju da rade s njima, jer su shvatili da im je bolje da njihovih proizvoda nema na policama u tim radnjama, nego da odbijaju kupce svojim cenama. Kad počiste konkurenciju, oni menjaju politiku. To se vidi na nekim tržištima gde duže posluju.

Na opasku da su i hrvatskim privrednicima godinama otvorena vrata na našem tržištu, dok se u suprotnom smeru stvari odvijaju mnogo sporije i da srpskih u Hrvatskoj ima tek u tragovima, Puljićeva kaže da kao jedini način vidi spremnost da naši privrednici ulože kapital u komšiluku.
- Mi smo ušli u Srbiju tako što smo "Frikom" kupili na državnom tenderu i uložili 18 miliona dolara i pet u socijalni program - rekla je Puljićeva. - Matijević je nedavno investirao u poljoprivrednu kompaniju u istočnoj Hrvatskoj i tamo je započeo posao. Mislim da će biti uspešan, jer radi ono što zna. Proizvodi koji su konkurentni doći će i klasičnim uvozom. Slatkiši iz Srbije ("plazma", "mančmelou", "jafa") odlično se prodaju, jer mi nemamo ništa slično. Proizvod se mora istaći svojim kvalitetom od ostalih u ponudi. Odlično prodajemo posuđe "Metalca" i skoro da je monopolista na našim policama.

Dragoljub Vukadinović, predsednik "Metalac grupe", istakao je da bi trebalo ponovo formirati Savet za konkurentnost.

Privrednici neće u vladu

Na pitanje Milomira Grujića, vlasnika "Telegrupe", da li bi privrednici Miodrag Kostić, Branislav Grujić, ("Farman"), Andrej Jovanović, ("Moji brendovi") i Dragoljub Vukadinović iz "Metalca" prihvatili mesto u budućoj vladi, svi su gotovo uglas odgovorili da to ne bi uradili. Miodrag Kostić je kao iz topa rekao: "Savetničku funkciju da, a ostalo mi ne pada na pamet!" Bivši ministar Aleksandar Vlahović iz publike je dobacio: "Ne trošite vreme uludo, neće vam biti ponuđeno."   Smile Smile

Kod tajkuna

Direktor kompanije "Moji brendovi" Andrej Jovanović je istakao da mu smeta što se kod nas i dalje zloupotrebljava reč tajkun i pogrdno se koristi samo za domaće privrednike. On je rekao da smatra da to već jednom treba da prestane. U šali je pitao publiku da li bi članovi Kluba privrednika na tablu trebalo da stave natpis "Kod tajkuna", na šta su se svi nasmejali.  Smile Smile

Novosti

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Danas me Nebojša Katić podsetio svojim odgovorom na tebe kao da si ti pisao Smile

Pita ga čovek o ovim manijacima na Kopaoniku

Gospodine Katiću,
Danas se ponovilo na Kopaoniku. Izađe ministar i reče da treba menjati svest narodu, po hiljaditi put!!! Da li misli na svest plebejaca ili vlasti? Pošto je razlika između vlasti i DRŽAVE tako ogromna, razumeo sam da plebejci ne razumeju patricije i obratno. Rešenje je, čini mi se nedvosmisleno. Posle teorije „napregnuća naroda“, valja nešto uraditi. Šta?

a on mu odgovara Smile

Ostaje samo da se nadamo da kopaonička elita ipak neće izgubiti strpljenje i da će smoći snage da se i dalje žrtvuje i izgara na putu srpskog spasenja, uprkos nezahvalnom i inertnom narodu. Hvala na komentaru. Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 44.0
 Smile Moj čovek.  Smile

Ne znam šta mi je bolji laksativ, da li kad čitam kako srpski političar kenja o nezahvalnom i negativnom narodu ili kad srpski tajkun kenja o poštenju i rodoljublju...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 48.0.2564.116
Citat
kopaonička elita

Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 44.0
Siroti srpski tajkuni, pa gde si sad drzavo maceho da pomognes onima koji su najvise upregli za dobrobit nacije Smile
Salu na stranu, pio bi ja njima krv na tanku slamku, i to za njihovo dobro, jer su krmad neuka. Da su lepo prihvatili kapitalizam i slobodno trziste, danas bi njihovim kompanija upravljali oni koji se razumeju u biznis, a oni uzivali u dividendama, kao manjinski vlasnici deonica. Al jbge ... htelo se da se bude gazda, svje i svja, pa sad kapiraju da i nisu toliko mocni kolko su se tripovali da jesu. Cela prica je ponavljanjje nenaucene lekcije od pre DSR. Da je srpska elita, kao uostalom i ruska, na vreme shvatila da mora malo da preraspodeli bogatstvo i ka sirotinji, kao sto je to uradio zapad, komunizam se ne bi nikad ni desio i sve bi bilo lepo diljem istocne Evrope. Socijal-demokratska politika u kombinaciji sa kapitalistickom privredom, bez drustvenog ateizma i imali bi kontinualni razvoj drzave i drustva. Al jbge, prokletstvo srpske pohlepe. Ljudi ovde zaboravljaju ko se prvi turcio. Pa tadasnji bogatuni, i tadasnja ekstremna sirotinja. Jedni da sacuvaju, a drugi da poprave svoj materijalni polozaj. Nije dzabe ono o prodaji vere za veceru.
Neoliberalna koncepcija kapitalizma, pohlepe kao glavnog pokretaca drustvenih i ekonomskih desavanja mozda, ali ponavljam mozda, i moze da da rezultat u SAD. U Srbiji moze samo da donese samo haos u propadanje, kao sto je i donela u poslednjih 25 godina.
Najbitnije od svega, niko jos nije napravio kompaniju, a posebno ne uspesnu, jer je jedino zeleo novac. Kad to dopre do gradjana, a jos vise do politike, mozda cemo i dobiti sloj adekvatnih ljudi koji bi trebalo da bude vlasnici srpske privrede.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
jebo ja njima pas mater svima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 44.0
Nema ništa bez Vlahovića i Labusa.

Mada ove godine im fale Đelić, Dinkić i Cvetković. Al dobro, tu su oni za par sati čim ih pozovu.

Jebeni virusi. Ovi će obitavati na Zemlji i posle Trećeg Svetskog rata, pazite šta vam kažem.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 601.4.4
mob
I-mate 30 Pro
Oh...suza suzu stize...

Zar oni nisu bili super mocni i uspesni i sve to...

Kako sad ovo...

Ne bi da se ponavljam ali pisali smo o tome... Smile

Davno davno... Smile

I danas malo vise mleka u chaj....nek se nadje... Smile
« Poslednja izmena: 12. Mar 2016, 13:28:02 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 44.0
A Pitic Smile
Sve Djindjicevi neprejebivi kadrovi. Najjace mi kad paljevine pocnu da se loze da je Vucic sjebo zute. A on pozuteko gore od DS-a.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.143 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.